3 Юни, 2019 19:59 6 133 20

Кремъл: Ще избием терористите до крак

  • идлиб-
  • сирия-
  • башар асад-
  • русия

Предприемат се необходимите мерки за неутрализация на бойците, извършващи обстрели от северозападната сирийска провинция Идлиб

Кремъл: Ще избием терористите до крак - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Предприемат се необходимите мерки за неутрализация на терористите, извършващи обстрели от северозападната сирийска провинция Идлиб, каза прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Обстрелите на терористите от Идлиб безусловно са неприемливи и се предприемат мерки за неутрализация на тези огневи точки", каза Песков пред журналисти в Москва. Така той коментира призива на президента на САЩ Доналд Тръмп към руския колега Владимир Путин за прекратяване на бомбардировките на Идлиб.

Песков констатира, че "в Идлиб се запазва висока концентрация на терористи и опозиционни бойци, които използват тази концентрация за нанасяне на удари както по граждански обекти, така и за извършване на различни атаки спрямо руски военни обекти".

Говорителят на Путин напомни, че "се осъществява взаимодействие на Русия с турската страна, която носи отговорност подобни атаки да не идват от Идлиб". Той спомена действащите договорености от Сочи, по които се води работа.

По-рано говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС, заяви, че руските въздушно-космически сили извършват удари в Сирия "изключително по потвърдени от разузнавателни данни обекти на терористите".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Вал

    79 12 Отговор
    Избийте истинските терористи, онези зад океана. Онези терористи дават оръжието, те дават и парите, а гладните сирийци се водят от пари единствено! И в Украйна е същото.... Избийте терористите в обора и света ще стане едно много по-добро място за живот....
  • 2 путин

    74 7 Отговор
    Само така , трепане на боклуците подкрепяни от краваро джендърите.
  • 3 999

    45 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Говорителят на Путин напомни, че "се осъществява взаимодействие на Русия с турската страна, която носи отговорност подобни атаки да не идват от Идлиб". _Хахахахаха,на Путин му писна вече от турските простотий и май ще си свърши сам работата.А за Ердоганя май остава само да опъва навътре сополите...много лук има още да изядат комшийте докато станат фактор,дори и регионален...мухахаха.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 заз на газ

    3 32 Отговор
    В Авганистан ги избиха,сега нови сънища сънуват...

    Коментиран от #18

  • 6 Левски

    35 5 Отговор
    забелязва се че когато Русия започна да нанася удари по терористите Израел веднага се активизира и започва да пуска по някоя друга ракета в Сирия?! терористите ли си пази или някакви други интереси има? но се кефя че руснаците ги разпердушиниха!
  • 7 САМО ПИТАМ

    26 5 Отговор
    Тръмп призова прекратяване на бомбардировките на Идлиб? Защо ли? Да не би защото там терористите обучават на демокрация?
    А защо хвърляли бомби над Сърбия?
    Преди 5 години на 2 юни 2014 г. два украински самолета бомбардирали областна администрация на Луганск, в близост до която детска градина, парк, детска площадка и многоетажни жилищни сгради. Защо ли не чувам и призиви да се спре войната в Донбас ?

    Порошенко 14.11.2014 " у нас ще има работа и пенсии,а те няма да имат. У нас децата ще ходят в детски градини и училища, а техните ще се крият в мазета. .. И САМО ТАКА НИЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИМ ТАЗИ ВОЙНА"

    Коментиран от #12

  • 8 Хрониките на Евразия

    5 15 Отговор
    Както се казва - кажи ми кои са ти приятелите ..
    Не бих рискувал ако бях на мястото на талибаните , да се прегръщам и снимам с Лавров в Кремъл ..
    Така и репутацията съвсем могат да си загубят 😂
  • 9 Майкооо

    10 16 Отговор
    Въздушно Космически Сили Още на Луната не са стъпвали на Извънземни се правят
  • 10 Пламен

    9 15 Отговор
    Едно време избиваха терористите до крак в Авганистан. Но в СССР връщаха ковчези. Сега същото в Сирия. Добре, че има още "СОЛДАТИ"!
  • 11 Не го очаквах,

    5 8 Отговор
    От Путин! Какво са го учили? Дали не е менте, та отвлече плувката, да се бие срещу цял народ, който е с огромна подкрепа?
  • 12 Какво е

    7 8 Отговор

    До коментар #7 от "САМО ПИТАМ":

    Другото име на геноцид? Етническо прочистване, от Сърбия? Ти българин ли си? Защото на най-тежките места, сърбите са изпращали етнически българи, за да са убити, за великосръбската идея! По цвета и материята на надгробните паметници че познаеш!
  • 13 Граф Монте Христо

    15 4 Отговор
    Така и така са ги подкарали братушките, що не опнат и Ердо на пангара с поучителна цел, леекинкооо.. не много... колкото да си върнат за самолета и пилотите свален от Турция?? НАТО ще се направи на ''леко разсеян'', така и така, не им харесва покупката на С400. Като казвам НАТО, сигурно някои ще кажат ама ние сме в НАТО?? Ние сме в НАТО и НАТО ще скочи за нас, колкото Английската кралица и русофилка....
  • 14 Батката

    3 2 Отговор
    Сега само чакаме Путин и Тръмп да се разберат кои точно са терористи...
  • 15 русбекистан

    5 10 Отговор
    Ще ги изтребите да им заемите мястото и без това нищо друго не може да правите
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 майкооо

    6 5 Отговор
    До сега незнаехме че цивилното население и жените и децата са терористи
  • 18 123

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "заз на газ":

    Че то и джендърската краварска армия нещо избега от Авганистан
  • 19 Хрониките на Евразия

    5 0 Отговор
    Движението в Москва е ограничено заради Байрям Курбан .
    Така се борят ...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания