Last news in Fakti

4 Юни, 2019 20:00 4 528 16

Промяна! Зеленски е готов да преговаря с Русия

  • володимир зеленски-
  • русия-
  • нато-
  • украйна-
  • диалог

Украйна се стреми да влезе в НАТО

Промяна! Зеленски е готов да преговаря с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Киев е готов да преговаря с Москва. Това заяви новоизбраният украински президент Володимир Зеленски по време на посещение в Брюксел, предаде ТАСС.

На брифинг с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг Зеленски заяви, че Украйна е готова не само за диалог с Кремъл, но и за спазване на Минските споразумения. След незаконното анексиране на Крим диалогът между двете страни на практика спря да съществува.

„Първо трябва да можем да се защитим и да станем по-силно в икономически, политически и военен смисъл“, заяви Володимир Зеленски. На 20 май след встъпването си в длъжност украинският държавен глава публично изключи възможността за преговори с Москва.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди още стремежа на своята страна да се присъедини към ЕС и НАТО. Той направи това изявление след среща с генералния секретар на НАТО. Стремежът ни към пълноправно членство в ЕС и НАТО остава непроменен, това е цел на нашата международна политика, посочи президентът. Столтенберг заяви, че опитите на Русия да раздава руски паспорти на жителите на източните украински райони е поредното усилие за дестабилизация и грешна стъпка. Съюзниците ще продължат да настояват Русия да спазва международните си задължения. Следим внимателно обстановката в Черно море, добави генералният секретар на алианса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    65 6 Отговор
    То как може да се анексира нещо, което не е твое???
    Комшята ми , анексира бвв-то на жена си....
    Автономна Република Крим си спретна референдум и самоанексира се! Факт!!
  • 2 факт

    34 4 Отговор
    а кой анексира македония

    Коментиран от #4

  • 3 Borislav Popov

    40 4 Отговор
    Че на кой му пука за тебе че да преговаряте ?
  • 4 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "факт":

    Шитарите!!!
  • 5 12345

    45 2 Отговор
    ЕС не иска конфликти в Европа. Затова се опитва да създаде диалог межди Русия и Украйна. Лошото е че САЩ искат колкотъо се може конфликти да тлеят по света, а по възможност и близо до Русия.
  • 6 СССРБарета

    46 7 Отговор
    Ама на Путин дали му се преговаря с такава долна ЛЪЖЛИВА ХЛЕБАРКА! ЕС и НАТО може ама през крив МАКАРОН, или само западната част! Източната ОДЕСА, ДОНЕЦК, ЛУГАНСКминават към РУСИЯ! МАЙНАТА ВИ

    Коментиран от #11

  • 7 Грух

    37 3 Отговор
    Едно знам - докато съществува Краваристан, спокойствие няма да има !
    Всички бели и беди идват от там !
  • 8 ****

    25 1 Отговор
    Няма да се съгласят на диалог ли,тези от запад които ги подлъгаха преди,а сега им заявиха,че вече да не разчитат на тях,а и по голямата част от икономиката им е свързана с Русия,а след отрязването им на руският пазар,украйнците направо пропаднаха.Така,че Украйна иска или не, е свързана с Русия.
  • 9 Тоя

    13 1 Отговор
    За къф се мисли.
  • 10 Граф Монте Христо

    30 1 Отговор
    Притчата за блудният син...Отиде първо при Запада да се пробва, не успя и се връща гладен, при ''баща'' си Путин, в случай по-точно при ''майка си'':):)... да речем Русия...:):)
  • 11 Гошо

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "СССРБарета":

    Е ти пък сега То 50 % работа уредена на Зеленски му се преговаря щото оня ден не му се преговаряше ама нещо да не би в Бруксел да се е меракландисал след като са му казали че ще го подкепят най вече морално ,щото матерялно е някакси некрасиво Та след моралнатаподкрепа и прасната кошница ще му се допреговаря разбира се
  • 12 Стамат

    12 3 Отговор
    Зеленски се изсипа с последният дъжд и мнооого неподготвен заяви че няма да преговаря с Русия .Но след като в Брюксел го охладиха започна други вицове да разказва .Дано се замисли за хората които го избраха и вземе правилното решение.Русия винаги ще им е съсед а краварника винаги ще иска да граби от всички на всяка цена .Дано зеленото петно разбере че в игрите на краварника той винаги ще е капачката от бирата .Полезна докато не я отвориш
  • 13 Къде сте болни ли сте

    17 1 Отговор
    Бре, учуден съм как така никой соросоид не е наплякал пет-шест-найсет поста плювни по Русия и руснаците.
  • 14 Наблюдател

    3 5 Отговор
    Фалшиво заглавие,няма никаква промяна в позициите на Зеленский. Той никога не и изключва разговори с Москва.
  • 15 aaa

    5 0 Отговор
    Една от малкото ни утехи е ,че клетата ни държавичка се нарежда на второ място по идиотизъм в световен мащаб .Неуспоримото първенство се държи от храбрите укри.
  • 16 Русоебов

    0 0 Отговор
    Факти работи с фалшиви факти.
    Съветски.
Новини по държави: