5 Юни, 2019 07:57 1 633 0

Споразумение в правителството в Италия

  • италия-
  • коалиция-
  • споразумение

Коалиционните партньори постигнаха съгласие

Споразумение в правителството в Италия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Партньорите в управляващата в Италия коалиция се разбраха да продължат партньорството си в управлението на страната, съобщи ANSA.

Лидерът на движение „Пет звезди“ Луиджи Ди Майо вече е разговарял с вицепремиера Матео Салвини. Салвини е лидер на „Лига“. Движението спечели европейските избори и вече е най-голямата политическа сила в страната.

Двамата са се разбрали да продължат работата си по управлението. По-рано Салвини предупреди за възможност за срив в правителство, ако не се постигне дългосрочна договорка между двете партии.

Премиерът на Италия Джузепе Конте вече обяви, че е готов да подаде оставка, ако в коалицията не бъде постигнато споразумение. Салвини настоява да се продължи с работата по реформите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: