5 Юни, 2019 15:51 2 100 78

Съюзниците отбелязват десанта в Нормандия (СНИМКИ)

  • десант-
  • нормандия-
  • втора световна война-
  • портсмут

В британския град Портсмут се провеждат церемонии по случай 75-ата годишнина от атаката в Северозападна Франция

Съюзниците отбелязват десанта в Нормандия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

В южното британско пристанище Портсмут започнаха възпоменателните церемонии по случай 75-годишнината от "Денят Д" - началото на съюзническия англо-американски десант от другата страна на Ламанша, в Северозападна Франция, с който бе открит вторият фронт срещу нацистка Германия през Втората световна война, предаде АP.

Към около 300 ветерани, участвали в мощната военна операция, се присъединиха британската кралица Елизабет Втора, президентът на САЩ Доналд Тръмп, други лидери от съюзнически страни по време на войната, както и германският канцлер Ангела Меркел.

Високите гости станаха на крака и аплодираха, когато малък отряд от ветерани на преклонна възраст застана в средата на сцената.

Съюзниците отбелязват десанта в Нормандия (СНИМКИ)

Церемониите започнаха със спомени на участници в морския десант, които бяха предавани на огромен екран. С това започна церемонията, посветена на паметта за хилядите жертви, дадени в рискованата операция.

Десантът започва през нощта срещу 6 юни 1944 г. именно от Портсмут, като челните отряди дебаркират на брега на Ламанша в Нормандия, северозападната част на окупираната от нацистите Франция.

Съюзниците отбелязват десанта в Нормандия (СНИМКИ)

Съюзниците отбелязват десанта в Нормандия (СНИМКИ)

Множеството, събрало се за церемонията извън периметъра за сигурност, приветства лидерите и сред тях британската кралица, която е ветеран от войната и е служила като автомеханик.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    40 12 Отговор
    Кой откри първия фронт? Що чакаха русите да освободят половината Европа и тогава откриха втори фронт? Руснаците смачкаха 400 дивизии докато западнаците още се групираха!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Тъп

    35 6 Отговор
    Истината няма нищо общо с холивидските глупости на привате раън.Оцелял войник от вермахта казва:Като ни дигнаха по тревога видяхме ,че плавателните съдове са повече от хората ни.Извода си правете 500 към 1.Тогава кой са геройте.Раъните или бойците като този дето са рабрали че са обречени.Горното го гледах в дискавъри но беше за друга тема.Четене между редовете.
  • 3 Ердоганя

    9 33 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Тъпо момче си Серьога, да не кажа просто!

    Коментиран от #29, #48

  • 4 dedo

    38 7 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Който се е интересувал от ВСВ знае, че Нормандия се води провал. Броят на жертвите през D day е ужасен. Провал на разузнаването, провал и на самата операция. За толкова слабо укрепени позиции загубите са големи.

    Коментиран от #6, #53

  • 5 Истината

    8 25 Отговор
    А другите съюзници, фашистка Германия и болшевишка Русия ще честват 80 години от подписването на Пакта Молотов - Рибентроп и подялбата на Полша!

    Коментиран от #11

  • 6 Хисторик

    22 5 Отговор

    До коментар #4 от "dedo":

    В Британия ще честват втори индийския геноцид от 1943г.ръководен лично от Уинстън Чърчил!
  • 7 Хисторик

    26 5 Отговор
    Десанта е на 6.5.1944г. Една година се придвижват във Франция да стигнат до Германия! Руснаците от Курск 5.7.1943г.до Берлин за 1,6 г.!!!
  • 8 Borislav Popov

    15 13 Отговор
    Какъв е тоя стогодишен дядо с ордените ?!! На колко години е бил при десанта в Нормандия ? На 8 годинки ?

    Коментиран от #72

  • 9 Реално

    24 4 Отговор
    То това им е най-голямото постижение на сьюзниците-този десант и избиването на стотици мирни жители на Дрезден от авиацията им...

    Коментиран от #12, #47

  • 10 Хисторик

    22 4 Отговор
    Който ми трупа МИНУСИ Е ПЪЛЕН ПРОФАН И ЛАИК ПО ИСТИРИЯ, ДАТИТЕ ГИ ИМА И МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ ИМА И АТЛАС ПО КОЙТО ДА СЕ ИЗМЕРИ РАЗТОЯНИЕТО НА ДВАТА ФРОНТА. ОБАЧЕ ТРЯБВА ДА СИ БЕЗПРИСТРАСТЕН ЗА ДА ПРИЗНАЕШ ИСТИНАТА!!!
  • 11 Borislav Popov

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    А "Великите сили " плюс Германия ще честват годишнина от разпарчатосването на Чехословакия ! Поляците и те в какаванката !

    Коментиран от #14

  • 12 Историк

    6 27 Отговор

    До коментар #9 от "Реално":

    Ако не бяха съюзниците Хитлер щеше да стигне до Владивосток, бе приятел. Стига с руските лъжи!

    Коментиран от #32, #60, #77

  • 13 Borislav Popov

    21 3 Отговор
    След десанта съюзниците напредват с по 3 километра на ден срещу много по слаба армия ,а руснаците с по 30км !!!
  • 14 Историк

    2 19 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Поделена бе, Полша, а истерията ти за Чехословакия е руска пропаганда.

    Коментиран от #16, #17, #18, #19, #22, #50, #64

  • 15 Borislav Popov

    13 2 Отговор
    Малко преди десанта за което било взето вече решение.
    Група американски висши офицери вече пияни влизат в лондонски пъб да си допиват. Стига се до голям пиянски скандал с англичани в препълнената кръчма който прераства в масов бой.
    По някое време сериозно опухан американски полковник вади пистолет и почва да стреля с думите ,, ще ви избия/следват псувни/ ,знаете ли кой съм аз,,. И разказва че е в първия ешелон на десанта който ще се проведе еди кога-си и с еди какви-си сили/после се се установява че говори истината/.
    Пристигналата военна полиция го прибира и веднага е разжалван и прибран в сащ.Само липсата на германски шпиони в пъба спасява положението.
    Ако германците бяха научили за това щяха ли да спрат десанта.
  • 16 Borislav Popov

    17 1 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    А стига бе ?!! Ма ти сериозно ли ?!! .......Можеш и сам да си го прочетеш тук във факти !....Публикувано във факти.бг: 29 септември 1938 г. Как Хитлер получи Европа!!....................Публикувано във факти.бг: Премиерите на Великобритания и Франция Артът Невил Чембърлейн и Едуар Даладие, райхсканцлерът на Германия Хитлер и дучето на Италия Бенито Мусолини договарят и подписват споразумение, с което предават Судетска област от Чехословакия на Германия. То е известно също като и Мюнхенският сговор..................Публикувано във факти.бг: В онзи момент Чехословакия е една от най-развитите в промишлено отношение държави в цяла Европа. Тя е една от водещите доставчици на оръжие за експорт, армията на страната е сериозно въоръжена, а в същата Судетска област били създадени изключително мощни отбранителни съоръжения.

    Коментиран от #20, #68

  • 17 Монгола

    14 2 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    Мюнхенския сговор от 1937г.премиерите на Франция - Деладие, Англия-Чембърлейн, Германия - фмрера Афолф Хитлер, Италия - дуче Бенито Мусолини даряват на Германия Судетска Област която е част от Чехословаки заедно с 2,5 милиона население и всички военни заводи и оръжие на склад на,, Третия Райх "с които оръжия да нападнат враговете на Капитализма а именно комунистите от СССР!
  • 18 Borislav Popov

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    По онова време Чехословакия е толкова технически развита колкото и Германия !! Ако не беше малодушието на "великите сили " - можеше и да се избегне ВСВ !
  • 19 Borislav Popov

    16 3 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    Ако не бяха алчността и неистовото желание да насочат Хитлер срещу Русия - можеше да се избегне най кървавата война на миналия век !!!
  • 20 Психиатър

    5 11 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Форумния феномен Borislav Popov дори не е руски трол. Защото руските тролове защитават определена теза. А той от два часа защитава единствено нараненото си его. Защото погрешно се мисли за начетен, грамотен и експерт по много теми. На всъщност е един въздух под налягане, тоест едно голямо нищо. И когато това му се докаже, той излиза извън релси, става хипер активен и агресивен, обижда и нагрубява, пише хиляди глупости само и само да докаже на себе си, че е Borislav Popov голямата работа, че е надарен, умен и начетен. А всъщност е един неграмотен и изхабен човечец с фалшиво самочувствие.

    Коментиран от #21, #30, #54

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тъпан

    8 5 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    А Тешинска бласт в Чехословакия кой я прибра след Мюнхенския сговор? Баба ми ли? Айде като твърдиш, че е руска пропаганда, питай някой поляк.

    Коментиран от #25

  • 23 копейкин

    4 13 Отговор
    Путин не е поканен защото е фашист

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Историк

    4 9 Отговор

    До коментар #22 от "Тъпан":

    Прибирането на един град не може да бъде сравнено с подялбата на цяла д ржава какъвто е случая с подялбата на Полша между фашистка Германия и болшевишка Русия. А руската пропаганда я правите русофилите, за да замажете факта на сътрудничество между двете

    Коментиран от #27, #34

  • 26 Лъжливото овчарче от Мокша

    7 9 Отговор
    Отворко - Северна Африка защо не я броиш за фронт ? Колко немски и италиански дивизии има там ? Командвани не от пустинната лисица генерал Ромел. Най талантливия немски военачалник.

    Коментиран от #66, #69

  • 27 Тъпан

    9 2 Отговор

    До коментар #25 от "Историк":

    Ти май настина не разбираш какво ти казвам? А си уж историк...щом Германия и полша могат да си разделят чехословакия с предлога, че имало там немци и поляци, какъв е проблемът СССР да прибере територии, за които смята, че са руски? Плюс това, както се казва, аквото повикало такова се обадило. 1934 г. Полша и Германия сключват договор, в който между другото пише че ще си поделят руски територии...но какво да обяснявам не един глупак.

    Коментиран от #28

  • 28 Историк

    4 11 Отговор

    До коментар #27 от "Тъпан":

    Прибрали са си територии на, които са живели германци и поляци. А руската кочина какво си е прибрала, бе путиноид? Какви руснаци са живели в Полша? Руските роби се скъсват да защитават руската агресия към съседите си. Какви руснаци са живели в прибалтийските републики и във Финландия?

    Коментиран от #41, #70

  • 29 Не не е но

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ердоганя":

    истината винаги боли. Трябва само да проследиш събитията от 1941г Юни месец та до десанта в Нормандия за да разбереш защо се получава прелома в Северна Африка,десанта на о. Сицилия и накрая десанта в Нормандия. Ако Хитлер печелеше битките с руснаците нямаше да се налага да изтегля дивизии от Африка и Италия за да ги включи срещу руснаците, и на края за да се опита да спре руснаците настъпващи бързо към Берлин изтегли огромно количество дивизии от западният фронт и ги прехвърли на изток. А като се бият в гърдите тези западни джендари,защо не откриха вторият фронт през 1942 г.,както ги молеше Сталин. Отговора е защото тогава същите тези ядяха бой и в Африка и в Индияи Китай от японците,както и разрушена база на Пърл Харбър от японците. Четете преди да пишете нещо,че иначе изглеждате глупави.

    Коментиран от #38

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Руските свине

    3 13 Отговор
    Са една от най-неблагодарните нации на света. Защото никога не зачитат приноса на съюзниците в битката срещу Германия. И винаги са премълчавали истината, че Германия се бие на два фронта, докато Русия единствено на един. Ако Германия и Русия бяха се изправил 1:1 както се опитват да изтъкнат руснаците, но резултата щеше да е пълна победа за Германия и пълен разгром за Русия. Така, че е редно да благодарят на съюзническите сили.

    Коментиран от #56

  • 32 Далеч си от истината

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    ама толкова,че не се вижда къде си ти,къде е тя. Съюзниците не че нямат помощ,но основната тежест я изнася руският народ и войник,това го признават дори и тези,които са щръкнали,като дървени стълбове на картинката от горе.

    Коментиран от #37

  • 33 Психиатър

    2 9 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    Аз само поставям диагнози. И не се обиждам от амеби, плазмодиите и тем подобни същества.

    Коментиран от #36, #55

  • 34 Borislav Popov

    6 4 Отговор

    До коментар #25 от "Историк":

    А това което вземат руснаците при подялбата на Полша - до ПСВ чия територия е ?! Поляците я владеят има няма 20 години! Между първата и втората световни войни ! Руснаците си прибират тяхното! Макар че май по правилно е да се нарече украинското !!!

    Коментиран от #40

  • 35 Хахаха

    7 5 Отговор
    Ти изби рибата с изказването че Русия се била на едни фронт а Германия на два.

    Коментиран от #39

  • 36 Borislav Popov

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "Психиатър":

    Като какъв се яваваш с твоите диагнози ?!Или за тебе това не е вид обида ?!! А после ревеш че други те обиждали !!
  • 37 Историк

    5 10 Отговор

    До коментар #32 от "Далеч си от истината":

    Руската истина я знаем, фалшифицирана е. Затова Путин за секрети всички данни за ВСВ до 2040 година. За да не излезе истината, която е неприятна за Русия.
  • 38 Иван

    4 10 Отговор

    До коментар #29 от "Не не е но":

    Нарочно не откриха 2ри фронт през 42. По нактояване на Чърчил. Защото Чърчил е знаел , че комунизма е дори още по голямо зло и от нацизма. И тогава войната нямаше да свърши на Елба ,а в Москва. Много мъдро решение.

    Коментиран от #71

  • 39 Историк

    4 9 Отговор

    До коментар #35 от "Хахаха":

    Руските подлоги избиват рибата щом отричате, че Германия води война на два, му и три фронта. А руската кочина само на един.

    Коментиран от #43

  • 40 Историк

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Живеят ли там руснаци бе русоид?
  • 41 Ами галош

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "Историк":

    такива руснаци живеят там,каквито са останали от непрекъснатите войни между Полша и Русия. През Октомврийската революция,когато Русия е раздирана от гражданска война са и отнети от съседите доста територии,така,че има право да си върне заграбените преди това територии и те да служат,като буфер между Германия и СССР в бъдещата война,която е била неизбежна,а се оказа фатална за Германия,добре дошла за Полша,защото и бе възстановена територията и получи репарации от Германия благодарение на Русия,за това шляхтите нямат право да на дават глас.

    Коментиран от #49

  • 42 Истината

    2 8 Отговор
    Е, че Русия и Германия започнаха ВСВ като си разделиха Полша, а след това руснаците снабдяваха Германия със стратегически суровини близо две години.
  • 43 Бай хой

    8 3 Отговор

    До коментар #39 от "Историк":

    Айнщайн а за битката за Манджурия чувал ли си нещо?

    Коментиран от #51

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Рашка с чашка

    3 7 Отговор
    Всички участници, освен руснаците са се били на повече от един фронт. Германия е ясна, Великобритания воюва срещу Германия, Италия и Япония. САЩ - Германия и Япония и Италия, Япония срещу Великобритания, САЩ и Китай.

    Коментиран от #67

  • 46 Бай хой

    3 3 Отговор
    Смени технически Русия със сащ и ще ти се получи правилно исторически. При започване на ВСВ е имало американска дивизия с о джендаки ициален боен флаг със свастика.
  • 47 SSовец

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Реално":

    Не стотици, а стотици хиляди
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Историк

    3 8 Отговор

    До коментар #41 от "Ами галош":

    Живели са единствено в руската митология. Скрий се и не пиши повече руски простотии!
  • 50 Иван Гешев

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    Патладжан соросоиден, вземи малко се ограмоти, почети, питай. Иначе спор няма - много тъпо парче си.

    Коментиран от #52

  • 51 Историк

    6 9 Отговор

    До коментар #43 от "Бай хой":

    Трогателни сте русоидите в опитите си да защитите мръсната руска кочина. Русия влиза във война с Япония на 9 август 1945 година а войната приключва на 2 септември 1945 година. Искаш да ми кажеш, че благодарение на руснаците Япония е капитулирала дза по-малко от три седмици? Дори най-отявления ватник не би твърдял подобна нелепица.
  • 52 Историк

    3 8 Отговор

    До коментар #50 от "Иван Гешев":

    Неграмотността е необходимо условия за да си форумен русоид. така, че е малко нелепо точно ти да говориш за ограмотяване.
  • 53 Нане

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "dedo":

    Дедо , изкукал си напълно . Как провал като десанта е успешен и то при цялата си сложност. Най много жертви са дадени на плажа Омаха - около 4 000 за няколко часа само. Това се дължи на много силно укрепените немски позиции. Да ,там са били малко на кантар нещата , но американците дебаркират на още няколко места + масиран парашутен десант. Т.е. Омаха е щял да падне дори и ударен отзад. Но въпреки многото жертви все пак го превземат от първи опит.

    Коментиран от #74

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Иван

    6 2 Отговор

    До коментар #33 от "Психиатър":

    Какви диагнози поставяш, като си на лечение в психото? Пий си хапчетата редовно, че ще те разкръстят от инжекции!
  • 56 ъъъ

    10 2 Отговор

    До коментар #31 от "Руските свине":

    И какъв е приноса на твоите съюзници? Може би това че бомбардирахте родината ми и избивахте мирното население?

    Коментиран от #58

  • 57 Йохохо

    7 2 Отговор
    Хитлер беше прав!
  • 58 Руските свине

    7 7 Отговор

    До коментар #56 от "ъъъ":

    Какво правеха в твоята родина? Освобождаваха ли я? Защото моята я окупираха, избиваха се българи под тяхно ръководство и я направиха руска губерния. Родината на руските роби е руската кочина. А не България.

    Коментиран от #61

  • 59 Жоал

    3 2 Отговор
    И все пак Хитлер беше прав!
  • 60 Опа тролче

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    Съюзниците се напънаха да дебаркират в Европа не щото много им пукаше кво правят нацистите, а щото се уплашиха да не би Сталин да лапне цяла Европа. По времето на десанта руснаците вече са обърнали войната и никъде никой не ги спира.
  • 61 Говедар

    9 2 Отговор

    До коментар #58 от "Руските свине":

    Коя Родина? Твоята!!!!!!!! Не знам братята роми да имат държава в Европа,нито съм чувал руски войски да бомбардират Индия......глей ся на всекиго е ясно,че си турчеещо се циганче и те е яд на Русия,но помни през 1878 ви прегази за 3 месеца и ако се наложи,заради нас,пак ще ви прегази и няма да ви спаси нито САЩ,нито марсианците
  • 62 Дагмор

    3 3 Отговор
    Слава на добрестната немска армия борила се до последен дъх с враговете на бялата раса и Европа. Слава на Великия Фюрер !

    Коментиран от #73

  • 63 Стига бе

    7 1 Отговор
    Чудя се на тези хора как могат да се гордеят и да празнуват този "десант" все едно са постигнали кой знае какво?!?! Защото това е същото като 1000 тежко въоръжени души, с подкрепата на 50 танка, 10 бомбандировача и 20 изтребителя да нападнат двама човека (старец и дете, каквито са били повечето от немските войници на западния фронт) въоръжени само с едно противотанково оръдие и две пушки.
  • 64 Опа тролче

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    Много преди началото на ВСВ Италия анексира територии из Африка, Грмания анексира територии из Европа, нарушава договора от ПСВ за военното оборудване и през това време Англия и Франция са пас, дават неспазени обещания на Полша, че ще помагат срещу ГЕРМНИЯ, не срещу СССР, след началото на войната франсетата пак са пас, седят си на линията Мажино и чакат немците да дойдат. Всичко това с ясните намерения че Хитлер ще тръгне първо към СССР.
  • 65 Зарзават

    1 1 Отговор
    Чичо Ади беше пръв за всичко! Погледнете в какво превърнаха Европа и целият свят алчните и ненаситни евреи. Погледнете как умира България и сами ще си отговорите кой ние мислил доброто и кой злото.
  • 66 Крим

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Лъжливото овчарче от Мокша":

    Най-талантливия немски генерал -фелдмаршал се казва Ерих Фон Манщайн , и всичките му успехи, и мащабни планирани операции в Полша , Франция, Русия го поставят на първо място място в редицата военни стратези на ВС . Не е като Ервин Ромел , да си играят на стражари и апаши, в пустинята с англичаните , пазейки едно нефтено находище с 200-те си танка .
  • 67 Наблюдател

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "Рашка с чашка":

    А руснаците воюват с Германия, Италия , Румъния, Словакия , Франция на Виши , Финландия , и общо около 12 държави имат армии на Източният Фронт. Поддържат 1.7 милиона на източната граница , срещу агресивните планове на Япония.
  • 68 Kcaniba

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Това съм го писал на лумпените ни безброй пъти, но те, кухлендери, не попиват истината, а само некви инсинуативни методички...
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Опа тролчо

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "Историк":

    Че то и тогава и сега има много руснаци в прибалтийските републики. Те даже добкрая на ПСВ не са съществували като независими държави, а са били част от Руската империя.
  • 71 Опа тролчо

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Иван":

    Именно, нарочно не откриват втори фронт и нарочно оставят Германия и Италия да си анексират къде каквото си харесат - за да юочнат война срещу СССР. затова и не помагат на Полша.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Бай Шиле

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "Дагмор":

    "доблестната немска армия" ? Чел ли си нещо за Бабий яр и избитите там жени,деца и старци.Провери колко хиляди са и пак пиши глупости.

    Коментиран от #75

  • 74 Dedo

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Нане":

    Личи си, колко си чел по темата. 4000 жертви само , смях! Жертвите са над 10000 , а ти си отворил просто уикипедията. Изкукал си ти да защитаваш провалена акция. Освен това съотношението на германци срещу алианса ,защо не го написа бе умник? Палячо държал си в ръцете си само с светещ автомат. На мен не ми обяснявай кое е успешно. Вземи прочети сериозно нещата да разбереш , че във втората световна война невинни няма,не се излагайте.
  • 75 Дагмор

    0 1 Отговор

    До коментар #73 от "Бай Шиле":

    А ти чел ли си за Катин или избитите три милиона цивилни в окупираните от СССР Литва, Латвия, Естония, Полша и Финландия? Никога не е късно да се образоваш стига да можеш да четеш и по - трудното да мислиш.
  • 76 Грух

    0 2 Отговор
    Слава на Русия !

    Пи Кая на жалките западни палячовци !
  • 77 Грух

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    Абе вие от Козяк не спите ли !
    Почини си малко, тъпо янки, че ще перкулясаш да бълващ пропаганда !
  • 78 KENEPH BG

    2 0 Отговор
    САЩ и Кралството нямат излишни хора за самоубийствени, стигащи до геноцид над собствения си народ, “героични” настъпателни операции. Те ценят живота на своите войници, за разлика от другаря Жуков. И накрая пак си взеха и Полша, и Украйна, и Прибалтика. Взеха си и Европа, от Банкя до Берлин. Е, защо умряха 27 милиона руснаци? За да напредват по-бързо в територии които се обърнаха срещу тях?
Новини по държави: