6 Юни, 2019 07:30 6 159 48

Украйна в ЕС - това е смърт за руския имперски проект

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • ес-
  • русия-
  • донбас

Новият президент в Киев заяви, че европейската интеграция ще обезпечи на страната му не само гаранция на независимостта

Украйна в ЕС - това е смърт за руския имперски проект - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в Брюксел, че европейската интеграция ще обезпечи на страната не само гаранция на независимостта и благосъстоянието на украинците, но и ще нанесе мощен удар по руския авторитаризъм, предава електронното издание на вестник „Московский комсомолец“.

„Украйна в ЕС – това е смърт за руския имперски проект“, отбеляза украинският държавен глава, като добави, че това ще донесе демократични промени и в самата Русия и в другите страни на постсъветското пространство.

Заявлението на Зеленски бе направено по време на срещата му с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и бе цитирано от неговата пресслужба.

Зеленски е заявил по време на срещата си с Туск, че е необходимо да се разширят санкциите на Европейския съюз срещу Русия.

„Изказах благодарност за неизменната позиция на ЕС в подкрепа на Украйна и призовах за бъдеща консолидация на взаимните усилия и разширяване на санкционните мерки, за да върнем мира“, заяви държавният глава на съвместна пресконференция с Туск.

„Също така обсъдихме ситуацията с незаконно задържаните в Русия граждани на Украйна, включително 24 военни моряци и нашите общи усилия в борбата за тяхното освобождение“.

Като част от първото си официално посещение в Брюксел, Зеленски вече се срещна с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, лидера на дипломацията на ЕС Федерика Могерини и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Освен това Зеленски бе поканен на вечеря в американското посолство с участието на американския президентски съветник Джаред Къшнър и енергийния министър Рик Пери.

На пресконференцията в Брюксел Зеленски постави сред най-важните си задачи борбата с „агресията на Русия“ и възстановяването на политическата система, включително преодоляване на корупцията.

„Предсрочните избори за Върховната Рада, инициирани от мен, са предназначени да ускорят процеса на презареждане на политическата система на Украйна, следователно, важен фокус на нашата работа ще бъде да се засили борбата с корупцията, да се осигури ефективната работа на антикорупционните органи“, каза Зеленски.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    78 17 Отговор
    А за сащ и техните имперски проект? :(
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 удивен

    64 16 Отговор
    Една пропаднала фашистка държава в ЕС !

    Коментиран от #7

  • 4 Boxer

    52 10 Отговор
    Ако Украйна влезе в ЕС, ще трябва да спазват европейското законодателство. Как тогава Монсанто ще разпространява ГМО културите и Уестнг Хаус ще прави експерименти с ядрено гориво в АЕЦ?
  • 5 Румяна Костова

    55 10 Отговор
    Украйна щяла да нанесе мощен удар на Русия, но първо трябвало да стане член на ЕС. Нито този съюз, нито американците ще позволят на украинците да възстановят своята индустрия. Остава варианта чрез МВФ да и отпускат по някой мижав заем всяка година. И да и изкупят на безценица плодородната земя.

    Коментиран от #10

  • 6 Borislav Popov

    53 6 Отговор
    Нищо не разбира тоя! ЕС ще ги мотаят както Турция още едни 25 години! Ще види благосъстояние през крив макарон/поне що се отнася за обикновените украинци/ ! Македонците колко години чакат ? Принудиха ги даже името на държавата да сменят и паметниците си да премахнат !!! А на тия ще им смъкнат и долните гащи .

    Коментиран от #14

  • 7 Румяна Костова

    29 4 Отговор

    До коментар #3 от "удивен":

    Нека първо да влязат. От години се напъват да чукат на вратата на ЕС, ама още не ги допускат дори до чакалнята,даже открито им казаха, че тая работа скоро няма да стане.
  • 8 Boxer

    31 9 Отговор
    Желанието на украинците за самостоятелност от Русия е емоционално. Породено е високомерното отношение на Москва. То не е икономически обосновано. Украйна няма приятели и цялата й промишленост трябва да бъде разграбена(понеже не отговаря на европейските стандарти), пък после ще видим(както у нас). Така, че от влизането й в ЕС, освен приватизаторите, друг няма интерес...

    Коментиран от #13, #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 куку руку ку

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Земята вече се изкупува, но не на декар, а на кубик. Най-горният плодороден слой се изнася с камиони към Германия.

    Коментиран от #44

  • 11 А,де ...

    28 3 Отговор
    Ха-ха! ''Европейската интеграция ще обезпечи на страната гаранция на независимостта и благосъстоянието на украинците.'' Е ха, дано. Може, пък те, да имат по голям късмет от нас. Ама, надали.

    Коментиран от #17

  • 12 Borislav Popov

    12 37 Отговор
    Украйна като влезе в ЕС ще има много насрани русофилчита.

    Коментиран от #15

  • 13 Румяна Костова

    27 4 Отговор

    До коментар #8 от "Boxer":

    Промишлеността на Украйна отдавна е разграбена Не подценявайте алчният Порошенко, който, тръгвайки си от президентския кабинет, открадна дори столовете от пи 100 долара. Порошенко започна с приватизацията на шоколадената фабрика Карл Маркс, после посегна и на ,, Ленинска кузня"(на която по странни причини не смени името) .
  • 14 Гост

    26 5 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Дори няма да ги и мотаят като Турция. Просто ще ги изрежат. Никой от евросъюза вече не иска да си дразни избирателите, че се вижда че последните могат и към националистически и/или фашистки партии да се ориентират. Очевидно е, че Украйна ще е в тежест на евросъюза, което никой не иска (България също е в тежест, но поне е много по-малка, а и транспортните коридори през нея са много важни за европейците). При Турция проблемът не е държавата, а това че турците са много, контролират се централизирано (от вожда им) и ще влияят силно в решенията на евро-парламента.
  • 15 Borislav Popov

    25 6 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Къде се загуби бе украинче ? Да не си ходил на гости на дедо в усрайна ? С магарето и каручката ли ходи ? Как те пуснаха на границата ?
  • 16 Браво на палячото

    24 6 Отговор
    Добре си е научил репликите. С руския имперски проект не знам какво ще стане, ама независимостта и благосъстоянието на украинците ги гарантират онези вече загубени пазари за 85милиарда долара. А интергацията в ЕС им гарантира още повече загубени пазари.
  • 17 Borislav Popov

    6 26 Отговор

    До коментар #11 от "А,де ...":

    Със сигурност ще имат. Там руските подлоги вече не са на почит както е у нас и няма кой да дърпа страната им към дъното.
  • 18 Америка е клозет

    32 5 Отговор
    Украйна не може да влезе никъде без Русия да се съгласи. и още по-важното е че ако Киев иска Европейски съюз ще трябва да влезе само половината от Украйна! другата половина ще влезе в състава на Руската Федерация! елементарно там населението е Руско!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Румяна Костова

    27 4 Отговор

    До коментар #8 от "Boxer":

    Чакайте, господин, Боксер, та Украйна вече е самостоятелна от Русия почти 30 години Всички републики, които напускат СССР си тръгват с чисти сметки, а заемите, които е взимала социалистическата империя от Запада, връщат само руснаците. Но нито Украйна, нито някоя от другите републики дръпнаха икономически напред, след като се освободиха от руската агресия .
  • 21 Ай стига бе

    23 3 Отговор
    Да бе, да! Тия все искат някой друг да ги храни. Сега Русия като им спре газта ги очаква голям глад. Искат евросъюза да ги издържа, щото американците им отказаха.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Дедо ви

    22 4 Отговор
    По-скоро Русия ще влезе в ЕС отколкото Украйна. Огромните природни ресурси на Русия, плюс технологиите на Европа ще направят тоя съюз непобедим. Китай и САЩ ще останат далече назад.
  • 24 Румяна Костова

    20 3 Отговор
    Напоследък страни от ЕС като Унгария, Полша и Румъния все по-настойчиво изявават претенции за свои територии, присъединени към Украйна като награда за участието и в редиците на Червената Армия.Дали изброените страни веднага ще дадат съгласието си Украйна да влезе в ЕС със сегашните си граници?

    Коментиран от #27

  • 25 м26

    3 11 Отговор
    По - скоро поставяне на врежика на Русия. И начало на краденето на нейните ресурси.
  • 26 Да да

    5 22 Отговор
    Кратка беше радоста на русифилистиците от загубата на Потрошенко! Руските болни мозъци още бълнуват за СеСенаСРа!

    Коментиран от #28

  • 27 Да да

    5 14 Отговор

    До коментар #24 от "Румяна Костова":

    Може да имат претенции за територии след като излязат от ЕС. Ама тъп човек няма как да го знае това!

    Коментиран от #30, #31

  • 28 Румяна Костова

    24 3 Отговор

    До коментар #26 от "Да да":

    Никаква радост не е имало от избора на Зеленски в Русия Те, руснаците не пасат трева. Зеленски още преди изборите информира за своя твърд курс към НАТО. Или мислите, че руснаците нямат телевизия и Интернет и са останали в неведение за бъдещата политика на Зеленски. Дори прекалено го осмиваха.Доста се развеселявам когато хора, които не знаят руски и не следят тяхната преса, нито гледат политическите им програми, изръсят нещо, родено в собствените им глави, но нямащо нищо общо с действителността
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Румяна Костова

    15 3 Отговор

    До коментар #27 от "Да да":

    Кажето на унгарците, румънците и поляците, че са тъпи и не знаят този факт. Аз в този случай нямам нищо общо. Следя какво казват украински аналитици като Джангиров например. А той в един от последните си блогове говори точно по тази тема . Ако знаете руски, пробвайте да го послушайте на YouTube. Никой в руско езичното пространство не говори с толкова тънък хумор за политика, при това с невероятна енциклопедична начетеност
  • 31 Borislav Popov

    16 0 Отговор

    До коментар #27 от "Да да":

    Претенциите са точно преди да влязат ! В нато и Ес не могат да влязат държави с неуредени взаимоотношения спрямо съседите си ! Пример Македония и Гърция !!!
  • 32 100

    5 2 Отговор
    Така е, но много трудно ще стане. Не и без дележ на Украйна. ЕС може и вече да се е договорил с рашките. Те си взимат Крим, Донецка и Луганска област, а Украйна става член на ЕС. Но това не гарантира, че няма да има повече конфликти, защото при този вариант нито агнето е цяло, нито вълкът е сит. Отделно, че чрез агентите си и руското малцинство в Украйна рашките може да се опитат да вкарат още един троянски кон в ЕС.
  • 33 Граф Монте Христо

    23 3 Отговор
    Имам много приятели националисти от Киев, живеещи в България и наскоро разговарях с тях. Те изобщо не са наясно, в какво биха се вкарали ако влязат в ЕС. НАЙ-ЛОШОТО Е ЧЕ НЯМА КАК ДА ИМ СЕ ОБЯСНИ, по-точно правят се че не разбират. МИСЛЯТ СИ ЧЕ ТОВА Е РАЯТ НА ЗЕМЯТА И СТРАНАТА КОЯТО ВЛЕЗЕ ТАМ, цъфва и връзва като в райската градина. Но се сетих да им кажа /на руски разбира се/ ЗНАЧИ ВИЕ СТЕ ПО-УМНИ ОТ АНГЛИЧАНИТЕ, КОИТО СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СЕ МАХНАТ ОТ ЕС и тогава леко ме разбраха..:):)

    Коментиран от #41, #46

  • 34 ЛЕЛЕ МАЛЕ

    9 1 Отговор
    АКО И ТЕЗИ ВЛЕЗАТ В ЕС , ТО ТОГАВА СЪС СИГУРНОСТ РУСИЯ ЩЕ ПРЕВЗЕМЕ ЕВРОПА - без бой и без съпротива. Руската и украинска мафия са двете страни на едно и също нещо. Ами да ви е хаирлия. Малко сме ви ние българите с НЕВЕРОЯТНАТА КОРУПЦИЯ КОЯТО КАТО ЗАБОЛЯВАНЕ ЩЕ ОБХВАНЕ И ВАС , ами сега вземете и укрите!!
    ТЕ СА ПОДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО КРАДЕНЕТО И ОТ НАС!!
  • 35 Citizen X

    2 12 Отговор
    Горкият Европейски Съюз! Да вземем да го расформироваме и да направим пак един Съветски, начело с руската кочина. Ха ха ха тогава всички ще бъдем най-добре. Империята на злото русия ще се разпадне и тогава ще видим към кой съюз ще драпат!
  • 36 ВЕСКО

    6 3 Отговор
    ТЕ САМИ СИ ПОДПИСАХА ЗА СОБСТВЕНАТА СИ СМЪРТ..А НЕ ЗА РУСКАТА....С ПРИЕМАНЕТО ИМ....И 1 БУЧКА СИРЕНЕ ,И 1 ЧАША МЛЯКО,НЯМА ДА МОГАТ ДА ПРОДАДАТ......ТО В САМАТА УКРАЙНА НЯМА КОЙ ДА ГИ ВЗИМА СЕГА ОТ БЕДНОСТ И МИЗЕРИЯ!
  • 37 ****

    7 3 Отговор
    И какво ще прави Украйна в ЕС,че не ми е ясно?Каква икономика имат,че да бъдат приети,тяхната икономика е свързана с Русия,но руснаците ги отрязаха от техните пазари,и украинците го ,агазиха яко.Освен обслужващ персонал,не виждам за друго да ги вземат,и да се дурвят на Русия от името на запада.

    Коментиран от #47

  • 38 оня

    7 3 Отговор
    Краварите защо не помогнат на Ирландия да се отцепи от Англия. Защо не помогнат и на Баските в Испания. Можаха да разбият други държави а тези не могат.
  • 39 гост

    7 6 Отговор
    Всички русофилистици са изключително прости и ужасяващо задръстени !!!! Дано скоро отърват България от нещастното си съществуване !!!
  • 40 Дориан

    6 2 Отговор
    А също и тържество за швабския. Ще има къде швабите да пробутват стоките си и ще има още една страна, от която балъците да отиват в Германия да им подсилват икономиката.
  • 41 Citizen X

    3 10 Отговор

    До коментар #33 от "Граф Монте Христо":

    Ако им беше казал как съжаляваха англичаните, веднага след референдума, щяха да те разберът още по-добре!

    Коментиран от #42

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Citizen X

    5 0 Отговор
    Украинци живеят и работят в достатъчно страни от ЕС, така, че няма нужда да им казваме нищо.
  • 44 Реалист

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "куку руку ку":

    Печелиш наградата за най-тъп коментар!!! На теб 2 кубика ти стигат.
  • 45 Solivei

    4 2 Отговор
    Първо трябва да влезнат в чекалнята! Второ трябва да си дипломат за да може да търсиш изгоди за страната си.. Вие сте ни едно от двете..
  • 46 322

    2 4 Отговор

    До коментар #33 от "Граф Монте Христо":

    Ясно е, че приятелите ти не са украинци, а някакви други. Това тенденциозно изложение, могат да го направят само руснаци. Ама, дали хваща дикиш?

    Коментиран от #48

  • 47 Хрониките на Евразия

    2 5 Отговор

    До коментар #37 от "****":

    Каква икономика имали украинците ...
    Ами двигателите за руските кораби се правиха в Украйна .
    Турбините и двигателите на хеликоптерите също .
    Сега в момента в Русия се мъчат да произвеждат корабни двигатели , а за хеликоптери , щели да почнат да произвеждат след 7 - 8 години ..
  • 48 Граф Монте Христо

    6 2 Отговор

    До коментар #46 от "322":

    РАЗБИРАМ ТЕ. Украински граждани са с сигурност защото съм живял при тях в Киев. КАЗАХ ИМ ЧЕ САЛАМЪТ МИНАЛАТА ГОДИНА МАЙ МЕСЕЦ В КАУФЛАНД БЕЩЕ 5-6 ЛВ КГ А ЛУКАНКАТА 11-13 ЛВ. Тази година същата марка салам е 35 лв кг, а луканката е 41-55лв и този път вече ме разбраха...:Не разбрах ти какво удоволствие изпитваш от това да купуваш седем пъти по-скъпа храна в сравнение с от преди две-три години...???? кефи ли те???
Новини по държави: