Last news in Fakti

7 Юни, 2019 10:17 1 699 15

Демократи: Тръмп, спести ни речта си!

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • демократическа партия

Конгресмени не искат Тръмп да изнася реч на националния празник на САЩ 

Демократи: Тръмп, спести ни речта си! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Демократи отправиха призив към американския президент Доналд Тръмп да не изнася реч по случай националния празник на 4 юли във Вашингтон. Те го обвиниха, че иска да скъса с традицията, за да организира политическа проява, предаде Франс прес.

Лидерът на демократическото мнозинство в Камарата на представителите Стени Хойър и още двама конгресмени изпратиха писмо на президента републиканец.

В Съединените щати 4 юли е повод за "празник и размисъл за саможертвите, направени от поколението мъже и жени основатели за получаването на независимост", пишат те. "Много е жалко, че предвиждате паралелна проява, която може да създаде впечатление за политически митинг" и това да бъде платено с парите на данъкоплатеца", пишат те.

В чест на обявяването на американската независимост на 4 юли 1776 г. десетки хиляди хора се събират всяка година, правят си пикник на просторните тревни площи на Националната алея и гледат голямата заря. Американският президент обикновено не произнася речи.

След като се отказа миналата година от идеята си за военен парад, вдъхновен от този на 14 юли във Франция, Тръмп намекна през февруари, че планира нещо, което обаче не бе потвърдено официално от Белия дом.

"Запазете си датата! Ще направим едно от най-големите събирания в историята на Вашингтон. Ще се казва "Поздрав за Америка" и ще се проведе при Мемориала на Линкълн. Голяма заря, забавления и реч от вашия любим президент, тоест от мен!", написа той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КENEPH BG

    12 6 Отговор
    Демонократите са най-големия враг на белите хора в Америка и Европа. Те са на пряко подчинение на еврейския елит чиято цел е унищожаването на европейската култура в Америка и Европа. Белите хора са най-трудни за манипулация. America First! България за българите!

    Коментиран от #2

  • 2 ПСИХОТЕРАПЕВТ

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "КENEPH BG":

    Трябва да ти сменя спешно терапията. Обади се утре в 5 часа.

    Коментиран от #5

  • 3 Bahti

    8 3 Отговор
    Основните маркери на Разпад на Империя са Война, Порнография и Лукс. Защото всяка империя се разпада отвътре. Докато перуката е просто клоун.
  • 4 Main Fürher

    12 5 Отговор
    Червените изроди може да мразят Доналд,ама Доналд е само основоположника на унищожението на комунизма и либерализма и преминаването към патриотизъм и национализъм.

    Коментиран от #11, #12

  • 5 KENEPH BG

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "ПСИХОТЕРАПЕВТ":

    Може, но аз в кенефа не отивам. Ти трябва да дойдеш при мен в Лондон хе хе

    Коментиран от #6

  • 6 ПСИХОТЕРАПЕВТ

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "KENEPH BG":

    Имаш нужда от корекция на допамина. Приемаш много голяма доза и резултатите са налице. Всичко е за твое добро, независимо дали си в Лондон или Калкута.

    Коментиран от #7

  • 7 KENEPH BG

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "ПСИХОТЕРАПЕВТ":

    Не съм ти аз проблема. Проблемът ти е че си кенеф и живееш в кенеф защото главата ти е кенеф. Не е лесно сутрин да се поглеждаш в огледалото и да виждаш един кенеф. После излизаш на улицата и там пак същото -кенеф Хе Хе

    Коментиран от #10

  • 8 Borislav Popov

    2 2 Отговор
    4 Юли трябва да го направят празник в памет на индианците !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Фюрера щеше да изтрепе предците ти

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Main Fürher":

    А ти му се кланяш😂😂😂😂😂

    Коментиран от #15

  • 12 бат Рамбо е гей

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Main Fürher":

    Дали като малък не са те изтървали с главата надолу ?!
  • 13 бат Рамбо е гей

    3 1 Отговор
    Доню неговите не искат да го слушат - какво остава за останалия свят ?!! А Путин когато говори има 1500 журналисти да чакат какво ще каже !

    Коментиран от #14

  • 14 Отговор

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "бат Рамбо е гей":

    Тези 1500 журналисти, които чакат да чуят какво ще каже Путин са там по една единствена причина. Те проверяват дали и доколко този субект е с всичкия си и дали е способен на крайни действия.
    Нищо повече от това. Останалото ще бъде свършено от украинците, балтийците и кавказците.
  • 15 Main Fürher

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Фюрера щеше да изтрепе предците ти":

    Не мисля,защото и двамата ми прати дядовци са се били за силите на Оста. Да не говорим,че ДНК на българите е сравнително близко до това на германците,поради смесването на траки,пра българи и готи.