Last news in Fakti

8 Юни, 2019 06:02 10 290 61

Русия контрира със свой сериал за Чернобил

  • русия-
  • чернобил-
  • сериал

Планиран е сериозен бюджет за новата продукция

Русия контрира със свой сериал за Чернобил - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

В Русия подготвят собствен сериал за Чернобил, който да е отговор на хитовата продукция на HBO, съобщи РИА Новости.

Американският сериал се превърна в световен хит и вече е оценяван като една от най-успешните продукции в историята. Руски представители обаче не са доволни от негативния начин, по който са представини експертите от СССР, които са работели по случая.

Руската телевизия НТВ вече е получила поръчка за нов сериал по темата, който ще бъде заснет със съдействието на руското министерство на културата. В момента в Кремъл са били притеснени за отражението на продажбите на ядрени технологии на страната, след негативния начин, по който са представени техните експерти.

В руския сериал ще се покаже гледна точка, според която аварията в електроцентралата е била предизвикана от външна намеса. Интересното е, че снимките на сериала са започнали още през 2014 г., но са били замразени поради липса на средства, като сега ще бъде отпуснат сериозен бюджет за неговото завършване.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Именно

    16 8 Отговор
    Хахаха!! :D

    Коментиран от #7

  • 2 Майна

    45 8 Отговор
    Всичко е пропаганда заради Украйна. До сега що не бяха се сетили за чернобил.
  • 3 Руските свине

    33 27 Отговор
    Винаги са фалшифицирали историята и са се опитвали да наложат своята гледна точка за това как са се случили събитията в миналото. Не случайно историците наричат Русия "страна с непредвидими минало".

    Коментиран от #24, #35

  • 4 Сценарист

    36 25 Отговор
    Според новата руска версия виновник да трагедията ще бъде американски агент на ЦРУ, който ще е преследван от доблестен контраразузнавач от КГБ. Поредното руско безумие!
  • 5 СссереМ

    32 15 Отговор
    Навремето като станеше въпрос за филми винаги казвахме че има два вида филми-хубави и руски.

    Коментиран от #58

  • 6 Лекар БГ

    53 11 Отговор
    Гледах сериала и ми хареса много.Покрай разбунването на духовете в Русия,прочетох и интервюта на хора,преживели трагедията и участници в спасителните дейности.И те изразиха положително мнение за филма.Споменават за доста неточности.Но не и големи такива.Все пак е игрален филм.Не разбирам,защо руснаците се чустват толкова обидени.
    Това,че се показва идиотската закостенялост на номенклатурата,идеологемите,костващи човешки живот,не е нещо ново за времената на СССР.Съвсем обективно беше акцентирано върху героизма и уникалната работа на обикновените хора след взрива.Но....от Върха-няма експлозия,само пожар е.Никой да не разбере навън,сакън.Да не всяваме паника,в СССР такава авария е невъзможна.И до ден днешен,официална Москва твърди,че жертвите са 31,а те са хиляди.Веднага направих аналогия с"Курск".Имат дефектно торпедо-не им разрешават да го изстрелят.1 седмица в кърмовия отсек живеят оцелели моряци.Съвсем на близо има норвежки и британски спасители-не,ние ще се справим сами.За да не се разкрият "тайните"на ракетния крайцер.Когато най-накрая викат норвежците е твърде късно.
    Не разбирам,защо се сърдят в днешна Русия.Че в края на 80-те,СССР е напълно изтощен,слаб,технологично изоставащ е факт.Доктрината"Рейгън"и войната в Афганистан са ги съсипали.Историята си е такава,независимо от чуствата и наранената гордост.

    Коментиран от #10, #29

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кино критик

    16 9 Отговор
    Хитов сериал на НВО да куфеят лумпените!

    Коментиран от #9

  • 9 Само питам

    21 18 Отговор

    До коментар #8 от "Кино критик":

    Лумпени и маргинали са тези, които куфеят по руската кочина и джуджето. А ти защо се изказва без да си гледал сериала, бе путлераст?

    Коментиран от #11

  • 10 Ядрен Физик

    18 20 Отговор

    До коментар #6 от "Лекар БГ":

    Научна фантастика! Много тендециозно написан сценарий. Руснаците трябва сега да знимат филм за,, Фокушима-1" как точно 14 дни,, големите експерти "от Япония и САЩ се чудят и умуват да овладеят аварията която междувременно изхвърля радиация в Атмосферата.

    Коментиран от #12

  • 11 Кино критик

    19 20 Отговор

    До коментар #9 от "Само питам":

    Много евтина пропаганда, загледах го и като видях накъде върви сюжета се отказах да го гледам! Празник за лаици и ибрици.

    Коментиран от #14, #48

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 соросоидни кърлежи

    11 16 Отговор
    Не го гледам този сериал,чак толкова пък хит, но нали типично по холивудски всеки ден натрапват реклама, колко велика продукция били сътворили.....дрън дрън.За истината във филма не говоря,защото това е просто филм с художествени измислици. Ще е добре примерно да го направи украински режисьор , като представител на страна ,където се случи тази трагедия.

    Коментиран от #15

  • 14 Само питам

    31 10 Отговор

    До коментар #11 от "Кино критик":

    За русоида единствено руската версия е истинската. Прочети отзивите на участниците в спасителните дейности и ще разбереш, че огромната част от тях приемат филма много добре. Обидата е, че подобен филм, показващ героизма на обикновените хора е трябвало да направят в Русия, а не в САЩ. А ти си провит мозък и винаги ще защитаваш официалното мнение на Кремъл.
  • 15 Само питам

    18 10 Отговор

    До коментар #13 от "соросоидни кърлежи":

    Пишеш :'Не съм гледал но..... " Навремето такива като теб са казвали :" Не съм чел книгата на Сорженицин но осъждам". Червената щампа в мозъка е до живот!

    Коментиран от #31, #32

  • 16 Морфей

    19 17 Отговор
    Само много ограничени индивиди могат да черпят инфо и да си съставят мнение от американски сериени и игрални филми. Такива сериали се снимат под ръководството и спонсорството на една служба там! Разчитам че руснаците ще предствят много по обективна гледна точка на събитията от Чернобил.

    Коментиран от #18

  • 17 Морфей

    16 10 Отговор
    Като се вземе предвид политическата обстановка от последните години в Украйна този сериал на НВО ида дюшеш на някоя заинтересована страна! Също като знам интелектолното ниво на индивидите около мен които се прехласваха по сериала, ми става ясно къде точно се целят от продукцията!

    Коментиран от #21

  • 18 Хипнос

    15 11 Отговор

    До коментар #16 от "Морфей":

    Още по-ограничени са индивидите, които смятат, руската гледна точка за истина от последна инстанция.
  • 19 Хрониките на Евразия

    16 7 Отговор
    Освен да контрира с поредната лъжа , на други не са способни ..
    Сериала завършва с най - голямата истина , изказана от Легасов :
    " Лъжата взриви реактора '
    Може и да се добави :
    " Лъжите разрушиха СССР "
    А днешните управляващи на РФ -то , както са тръгнали , с лъжи , не са си научили урока .
    Или както се казва в една аксиома - В Русия нищо не се променя от векове ..
  • 20 Бесен Язовец

    11 15 Отговор
    Едно мишкарче преди дни ми обясняваше че радиацията от Фокушима - 1 била по различна от тази в Чернобил! След това ми обясняваше какви били гадни комунистите заради Чернобил! Обясняваше как облака бил минал точно от тук! А след това му обясних колко е прост!

    Коментиран от #22

  • 21 Хрониките на Евразия

    12 8 Отговор

    До коментар #17 от "Морфей":

    През 2014 година , украинците публикуваха секретните архиви на КГБ , има много за Чернобил там , точно както са го показали във филма .
    Който не го мързи , да провери , а не да си приказва наизуст !

    Коментиран от #37

  • 22 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен Язовец":

    Ти си по-умен и от мене. Браво!
  • 23 PlimP

    14 6 Отговор
    ауе, що няма сериал за Хирошима и Нагасаки, Чернобил е резултат от авария, другото е престъпление?
  • 24 Румяна Костова

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Руските свине":

    Не, Русия няма капацитет да се пребори с НВО, да си кажем истината в очите. Действителната причината за аварията знаят шепа хора, ако изобщо са между живите вече. Но каквато и да е тя, грешката на руското ръководство е най-вече в премълчаването на случилото се. Но такива филми не се правят просто защото някой си е спомнил за пораженията от Чернобил. Сериал как американците хвърлят атомни бомби над Япония, НВО няма да направи, нито пък за размахването на епруветката с прах за пране в ООН,представяна за сигурно доказателство за опасно биологически оръжие. А добър сериал би се получило,макар и с лош край, тъй като убиват журналиста, направил това разкритие.
  • 25 Наблюдател

    11 9 Отговор
    Руските фашисти винаги са фалшифицирали историята в своя полза, ръководейки се от максимата : „Който владее миналото, той владее и бъдещето. Който владее настоящето, владее миналото“.
  • 26 Бесен Язовец

    2 6 Отговор
    Какво пък не ви е ясносно за Чернобил? В това сериалче основно се набляга че реактора не бил изоравен. Що бил гръмнал а не се бил стопил? Ако лаиците бяха на ясно че реактора е на принципа на тенджерата под налягане щяха да знаят че парата когато стане повечко и не излиза от никъде ще експоадира тенджерата! В Чернобил е същото някой е произвеждал повече пара а някой друг не следил дали турбина върти. Някоя укра пианска си е допивал нощната смяна. Това че е реактор е и механика и без надзор може да стане проишествие. Принципа на реактора е правиме в котела пара с ядрен синтез(24 пръчки) парата върти турбината която на свой ред прави електричество.пръчките са 24 които се контролират колко да са във водата както и нивото на водата 2,4,6,8,10,12,14,16,18,20,22,24 пръчки!

    Коментиран от #28

  • 27 СМЕРШ

    4 6 Отговор
    КГБ-то ще разкаже играта на краварите!

    Коментиран от #30

  • 28 Наблюдател

    12 11 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    Успокой се бе Матросов, стига си се хвърлял на амбразурата. Руснаците са професионални лъжци и ще направят сериал, който да внуши, че американец, агент на ЦРУ има пръст във взривяването на реактора. Тогава русоидите ще мирясате.

    Коментиран от #54

  • 29 Румяна Костова

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "Лекар БГ":

    Много, много сте прав. Руската номенклатура допуска 80-те години много грешки, които допринасят за разпадането на СССР. Умният човек разбира този факт, но пък и ясно вижда, че реалността в Русия сега е много по-различна Не казвам по-добра или по-лоша.
  • 30 Наблюдател

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "СМЕРШ":

    Във филмите направени в Русия КГБ-то винаги е разказвало играта на целият свят. Така ще бъде и в новия руски сериал.

    Коментиран от #42

  • 31 соросоидни кърлежи

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Само питам":

    Правиш заключения типично като комунист, вселенски размишления от един коментар за това че съм против такива реклами за "най великия сериал" и не съм писал че осъждам тази продукция, и разбрах че си чел СоРженицин...браво, може би си чел и Винету...
  • 32 Румяна Костова

    4 5 Отговор

    До коментар #15 от "Само питам":

    Чела съм книгите на Солженицин още като тинейджърка, когато и бяха пуснати на пазара. Тогава бях много впечатлена. Тъй като следя блоговете на Дмитрий Пучков, попаднах на литерните му четения на,, Гулаг"и кратки негови разяснения как книгата си остава художествено четиво, не документално. Как например никой началник на трудов лагер не е могъл да си позволи просто така защото не е в настроение да разстреля няколко човека Тези лагери са имали план за работа, която трябва да се свърши и редуцирайки работниците, същият този неуравновесен началник рискува да отговаря пред висшите инстанции защо не е изпълнил поставените му задачи . Пак от Пучков научих, че самият Солженицин е бил на много лек режим в лагера, в който е пребивавал и не е работил физическа работа по обектите, както другите. Може би защото е боледувал се е ползувал с по-специално отношение.
  • 33 PifFf

    9 7 Отговор
    Защо руските болни мозъци си мислят ,че трябва да правят аналог на всичко хубаво и успешно от самолет и кола до сериал ??? Что за хуйня ?? Е с такъв манталитет вечно ще сте втори и догонващи .
  • 34 Хрониките на Евразия

    6 7 Отговор
    Всичките шофьори , от целият СССР , бяха задължени по една седмица да карат бетон до съркофа .
    Някой се радваха , даваха 300 гр водка дневно , а след като им свършваше смяната , бяха задължени и долните гащи там да оставят ..
    По някой данни , 600 хиляди човека минаха от там , без никакви средства за защита от радиацията .
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Румяна Костова

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Хрониките на Евразия":

    Украинците обявиха и че ръката на Кремъл е застреляла Бабченко, използвайки немец, търговец на оръжие с украински паспорт за посредник. За сведение, най-много украинци от всички бивши републики на СССР са работили в КГБ. Имат си дори и глава на това управление,точно по времето когато се случва убийството на Кенеди. Така, че нека не ни се правят на божи кавички с приказките за лошото КГБ,към което те нямат никакво отношение .

    Коментиран от #41

  • 38 Име

    4 4 Отговор
    Както каза един пич, по-добре да направят сериал за Фукушима, от която и в момента изтича радиация в океана, обаче свободните демократични западни медии не говорят за това.

    Коментиран от #40, #45

  • 39 Име

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Docenta":

    Толкова са им шит центеалите, че китайците решиха да строят точно руска.
  • 40 Име

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Име":

    Мараба адаш
  • 41 Хрониките на Евразия

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "Румяна Костова":

    Руми !
    Архивите говорят , не украинците .
    И ние си имахме антинародно ДС , по съветски модел!

    Коментиран от #43

  • 42 Румяна Костова

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    Абе, друго си е Рамбо във Виетнам!
  • 43 Румяна Костова

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "Хрониките на Евразия":

    Ок, аз само допълвам, че Украйна също е била в КГБ, а не нейна жертва.

    Коментиран от #47

  • 44 Папуни

    2 3 Отговор
    Относно пасмината вярваща на сериала Чернобил - а те имали ли са протокол, в който се казва да изключат реактора за 24 часа ако стане така и кой им е казал да пренебрегнат този протокол
  • 45 Румяна Костова

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "Име":

    Западните медии и филмовите компании не говорят по теми, които биха били интересни на средностатистическия зрител, който не гледа сериали с розов край и реалити шоу. Например, какво се случва в журналисти през последните 5-10 години, които своеволно решават да изнесат факти в разрез на ЦК на Вашингтон. Или пък да засегнат темата за агресията на емигрантите в Европа. Започвам да си има, че в днешния демократичен свят има много повече теми табу, отколкото по социалистическо време.
  • 46 Западните Балкани

    2 2 Отговор
    Радев уговорил Путин този сериал да се снима на Белене. Така щеше ли са избият трите милиарда загубена народна пара. Макар че, няма да е лошо да вкрат в затвора тези, дето са дали парите на вятъра.
  • 47 Хрониките на Евразия

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "Румяна Костова":

    Да допълня , в България и Украйна бившите КГБ останаха задкулисно да дърпат конците , докато в РФ са на власт ..
  • 48 Kcaniba

    4 7 Отговор

    До коментар #11 от "Кино критик":

    Именно!!
    Твърде пропагендно номенклатурен!!
    Русия е показана като некъв гулаг!!
    12 годишен нано град е с мръсни тапети, мръсни отопигелни уреди, мръсотията навсякъде е бетер нигерските гета у фащ!!!
    600 000 доброволци минават , за да спасят човечеството - съзнателно, а не под конвои и насилие!!
    Учените са облечени като некви ситничари и са некви ултра- некомпетенти, което си е чиста лъжа!!!
    Лъжите в тази продукция са повече от горчивата истина.

    Коментиран от #49

  • 49 Хрониките на Евразия

    5 2 Отговор

    До коментар #48 от "Kcaniba":

    Ще ви разочаровам , картината е реалистична и сега е така !
    А доброволци нямаше , отиваха по заповед .
    С изключение на идиотите , който отиваха за лечебните от радиация 300 грама водка .
    А някой въобще и понятие си нямаха къде отиваха !
    С години ги лъжеха , че радиацията е малка и не опасна .
    А всъщност , беше с 300 пъти повече отколкото в Хирошима .

    Коментиран от #51

  • 50 ВАГ

    4 2 Отговор
    експертите от СССР .... това ми звучи като нашите "компетентни органи" .
  • 51 Име

    2 3 Отговор

    До коментар #49 от "Хрониките на Евразия":

    И ти кво, като беше там пи ли йод?
  • 52 Диамантената ръка

    4 2 Отговор
    Аварията била заради външна намеса?!? А и сериалът не плюе по специалистите, а по комунистите, които скриха аварията. Инциденти стават, ама да мълчиш и да не ти пука за хората...
  • 53 Хрониките на Евразия

    9 4 Отговор
    Между впрочем , финалната серия на филма
    «Чернобил» е истински реквием.
    Само с какво преклонение пред паметта на жертвите е направен този филм .
    С точност до най - малките детайли , атмосферата и емоциите .И с какво уважение към изстрадалите съветски хора .
    И с презрение към лъжливата власт , презиращи своят народ , за която човешкият живот е едно нищо ..
    Затова и подскачат като ужилени , само като се спомене тази трагедия .
    Досега се чувстват гузни , защото същата некадърна и престъпна власт и в момента управлява Русия ..
  • 54 Именно

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Наблюдател":

    Именно,
    те вече изкараха Елтън Джон хетеро :)

    Коментиран от #55

  • 55 Хрониките на Евразия

    4 3 Отговор

    До коментар #54 от "Именно":

    Не могат без лъжи и това е ..
    Само преди 2 дена изтърсиха поредната лъжа , за да се радват ушанките .
    "Китай бил подарил панди на Русия "..
    Дадени под аренда за 15 години , срещу 1 милион долара годишно ..

    Коментиран от #56

  • 56 Защитник на животните

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Хрониките на Евразия":

    Ако Пандите недай си Боже умрат ще е от радиация Трябва да ги застраховат със застраховка Живот
  • 57 ТТТ

    4 3 Отговор
    А защо не вземат да направят филм за проклетата война в Сърбия и обедненият уран който изхвърлиха там и все още си носим последствията от него. Колко италиански войници се разболяха след тази война.... Защо тез гадни долни некадърни интриганти все гледат в кухнята на другият и се опитват да изкарат дивиденти от нещастието на другият. ОТВРАТИТЕЛНА продукция за наивници слепи и неграмотни хора!
  • 58 onq s korq

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    СъвеЦки
  • 59 времето ще покаже

    0 0 Отговор
    не само историци но и разумни хора предричат че предстои голяма трудност за човечеството но политиците нехаят за това чакат дано се размине това не е решение за човечеството ни ще ни има или ще останем само в историята зави си само от нас.
  • 60 мислещ

    2 0 Отговор
    да питам редно ли бе умишлено да се убиват хора в Япония.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания