9 Юни, 2019 08:20 31 633 153

В Русия недоволни: Румен Радев забравил Червената армия

  • румен радев-
  • червена армия-
  • русия
В Русия недоволни: Румен Радев забравил Червената армия - 1
Снимка: БГНЕС

"В изказването си по време на пленарната сесия на Икономическия форум в Санкт Петербург, българският президент Румен Радев благодари на Русия, че е освободила страната му от турците. Но не каза и дума, че Съветския съюз е освободил България от фашизма", пише сайта "Рамблер".

"Видният гражданин на Санкт Петербург проф. Дмитрий Лихачов назова моята родина държава с дух, която е дала на Русия писменост. От нашите земи към Русия е тръгнала и християнската вяра, както и църковно-славянския език", е казал българският президент. Той споменава още Освобождението през 1878 г., както и загиналите руски войни за свободата на България.

Но съвсем забрави как през 1944 г. Съветската армия освободи страната му от фашистите. Нещо повече, той напомни, че Съветския съюз отдавна не съществува. И допълни: "Преди седемдесет години България бе първата страна в света, която признава Китайската народна република и установи с нея дипломатически отношения. Всъщност първи я признава СССР, но понеже такава държава вече не съществува, значи България може да бъде призната като първа признала тази страна“, недоволстват от медията.

И други руски медии смятат, че е неуважително от страна на българския държавен глава да говори по този начин и да не отчита „втората свобода“, която ни е извоювала Червената армия.

Припомня се също, че по време на срещата между тримата президенти – на Русия Владимир Путин, на Китай - Си Дзинпин и на България – Румен Радев, държавният глава на КНР се спънал и едва не паднал. Спасила го само светкавичната намеса на охраната.

Разговорът между тримата се проведе по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург преди дни.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крумов

    279 43 Отговор
    Ако не бяха писали в няколко сайта за този форум в Русия изобщо нямаше да разберем. Националните медии почти нищо и никъде не споменаха за него. Евала.

    Коментиран от #3

  • 2 СссереМ

    95 296 Отговор
    То това недоразумение ако не се издъни няма да е той.

    Коментиран от #20, #129, #145

  • 3 Голям Слон

    154 107 Отговор

    До коментар #1 от "Крумов":

    Гледай ОРТ и Россия 24 - много по-интересни и правдиви новини.

    Коментиран от #16, #30, #69, #86, #89

  • 4 Истината съм аз

    218 55 Отговор
    Нищо чудно факти да лъжат за да ги четем ...не че ме вълнуват руснаците какво казали...благодарности че са ни освободили от турско робство но в България не е имало фашизъм (единствено в италия)отделно че сме били съюзници с германците ....ако бяха победили света щеше да е доста по различен
  • 5 WRONG

    204 72 Отговор
    Слава на Руската Империя, но второто е пресилено... Ако Фашизма ни беше спасил от комунизма, това вече щеше да е истинската свобода!
  • 6 Лошия

    246 119 Отговор
    Руснаците ще са доволни единствено ако се хванем за палците на краката. Те са свикнали да ни гледат как пълзим в краката им. Сега умират от яд, като ни гледат независими и щастливи. До тук с мита за брадската любов.

    Коментиран от #77

  • 7 ивчо

    192 20 Отговор
    и в Русия си. имат едни групички лайнаpи дето ръгат фитили срещу нас ...
  • 8 Сеянин

    156 94 Отговор
    А БоБо, българският Батман, прави коридори , хотели, абе кажи всичко за " народа" ! Иначе формата на срещата РФ- КНР- БГ говори, за внимание към България! Добре , че Радев се опитва да измие срама и храчките по адрес на РФ от неговият предшественик - Плевнелиев !
  • 9 Драйвър

    161 113 Отговор
    Червената армия е освободила царство България от ......СВОБОДАТА!Знам,че Руснаците си падат малко мазохисти и за тях ОКУПАЦИЯТА НА КРИМ Е ОСВОБОЖДЕНИЕ!Но на всякъде другаде по света-окупацията си е агресивно действие не кореспондиращо с освободителни действия!Фатмака беше порицан от главните си спонсори-те го направиха президент,а той не благодари на червената армия-неблагодарник.Заслугата естествено не е негова,той едвали е прочел и една книга през живота си,просто текстописците му от Позитано са забравили за благодарствията и Курнела ще ги накаже като се върне фатмак у дома!

    Коментиран от #55

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ссерсем

    64 36 Отговор
    Чух от кака гинка, че ссср ще нвърне 2мрдл лева.

    Коментиран от #92

  • 12 Крумов

    6 7 Отговор
    Да,благодаря за съвета слоне.
  • 13 Лекар БГ

    191 29 Отговор
    В началото на мес.септември,СССР обявява ВОЙНА на Царство България.Въпреки практическото неучастия на България във ВСВ.
    Истински фашизъм у нас до 1944г.не е имало.Не се сещам,от какво точно са ни "освободили"тогава руснаците.Просто е било "решено",да попаднем в тяхната сфера на влияние.Заедно с румънци,словаци,чехи,унгарци и поляци.За което,аз лично съм крайно"благодарен"на Рузвелт./както и за бомбардировките над София/.
    Браво на Президента-все пак показа достойнство и не падна възнак на Всеросийския Император.
  • 14 Да ама Не

    127 27 Отговор
    Тук не знам за каква свобода се говори, но след освобождението и преди Тодор Живков и голямата екскурзия, единственото значимо нещо идващо от страна и политик е от Германия и Адолф Хитлер с връщането на български земи! Фактите когато говорят и горния мълчи!!!
  • 15 един

    93 31 Отговор
    Избрахме го за да отразява виждането ни по тези въпроси. Той го прави. И ние сме зад него.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мигел

    75 62 Отговор
    Прави са хората,та нали Курнела беше съгласувала кандидатурата на Позитано Радев лично с генарал Решетников от КГБ,как така няма да благодари на червената армия,та нали заради техните наследници той сега е президент!Най интересното е как президента Путин усешта,че този човек е НЕКОМПЕТЕНТЕН за поста на който е сложен и постоянно се гаври с него,пуска му кйор фишеци и оставя фатмака да се обяснява!Така става като избираме нискоинтелигентни СЕЛЯНДУРИ на представителни постове-ИЗЛАГАТ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА!

    Коментиран от #21

  • 18 хахах

    54 10 Отговор
    Сега ако Русия или Америка тръгне да ни освобождава от ЕУ. И след години български президент благодари за това. Или трябва да е Азис или Мистър Бийн.
  • 19 Що е то свобода?

    83 17 Отговор
    Че тя червената армия цяла една империя окупира - руската, за каква свобода става на въпрос?
  • 20 zeza

    43 26 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    абе куре, каквото и да е казал Радев ти с болния си мозък ще го приемеш шизоидно.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Альоша в коша

    106 20 Отговор
    Абе през 1944-та тези пещерняци освобождават ли ни или побеждават? Щото казват, че са ни ограбили и принудили да им плащаме като загубили войната.

    Коментиран от #25, #29

  • 23 Социумът

    24 5 Отговор
    Сайтът "Рамблер" може да напише ,че е имал и дупка на чорапите.
  • 24 ЕПенов

    60 12 Отговор
    Можеше да спомене, че благодарение на тях падаме под византийско. В знак на благодарност за писмеността и вярата.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ЗНАЯ ЧЕ КОГАТО РУСКИ ВОЙНИЦИ

    139 25 Отговор
    СА МИНАВАЛИ ПРЕЗ БЪЛГАРСКИ СЕЛА СА ВЛИЗАЛИ В КЪЩИТЕ НА НАШИТЕ ДЕДИ И СА ВЗИМАЛИ ХРАНА И КАКВОТО ВИДЯТ БЕЗ ДА ПИТАТ СЪЩО И ИЗНАСЛВАНИЯ Е ИМАЛО.А НЕМСКИТЕ ВОЙНИЦИ СА СИ ПЛАЩАЛИ ЗА ХРАНАТА КОЯТО СА ВЗИМАЛИ ОТ ХОРАТА.И ЗА ТОВА ЛИ СЕГА ИСКАТ ДА ИМ БЛАГОДАРИМ.ТА НИЕ СМЕ БИЛИ СЪЮЗНИЦИ С ГЕРМАНИЯ ПРЕЗ ПЪРВАТА И ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.ОТ КОЙ СА НИ ОСВОБОДИЛИ? МОЖЕХА ДА НИ ОСВАБОДЯТ ОТ ОКУПАЦИЯТА СИ И ОЩЕ ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ТРЪГНЕ ПО ДРУГ ПЪТ.И СЕГА НЯМАШЕ ДА ПИШЕМ ТЕЗИ КОМЕНТАРИ ЗА НАШИТЕ "ОСВОБОДИТЕЛИ".

    Коментиран от #35

  • 27 Социумът

    52 37 Отговор
    По-интересно ми е,защо Радев е говорил на английски.По същата сила е можел да говори на китайски.Говори за писмеността ни,но на английски.Леко шизофренично...
  • 28 Тръмп

    42 27 Отговор
    Скоро и тримата ще се спънат и паднат,защото са символ на Злото!!!:):):)
  • 29 Boxer

    51 8 Отговор

    До коментар #22 от "Альоша в коша":

    Така е. Да си изберат или едното или другото. Ако искат благодарности , тогава да ни върнат репарациите!
  • 30 боярышник

    20 10 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    "ПРАВДИВИ" ?!
    Веднага отивай да те прегледа специалист.

    Коментиран от #37

  • 31 Коментар📝

    76 18 Отговор
    РАДЕВ ОТИДЕ С ПОЛИТИЧЕСКО ДОБРОНАМЕРЕНО ПОСЛАНИЕ.В МОМЕНТА РУСИЯ Е В СВЕТОВНА ИЗОЛАЦИЯ.ЯКО НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ РУСНАЦИТЕ,ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ИМ ПОДАДЕ РЪКА.ТОВА СИ Е ТЯХНА РАБОТА
  • 32 Оле

    68 18 Отговор
    Империите само завладяват, не освобождават. А червените диваци не е обходимо да ги коментираме.
  • 33 Боже пази Българ

    65 15 Отговор
    Тази Болшевишка напаст е най големия кошмар на България от основаването ни като държава Дело на Сатаната
  • 34 Хрониките на Евразия

    47 16 Отговор
    Какъвто и да си измекярин , денонощно да им излизваш мръсотията , да се стараеш ,въпреки своята съвест , усърдно да представяш черното за бяло , винаги за тях ще си останеш мандавошка !
    Затова и казвам - който подкрепя престъпният режим на Путин , или е негодник , или глупак !
  • 35 123

    52 8 Отговор

    До коментар #26 от "ЗНАЯ ЧЕ КОГАТО РУСКИ ВОЙНИЦИ":

    Абсолютно същото разправяха старите хора били свидетели. Но нали сме си чуждопоклонници търсим извори за героизъм и самочувствие...

    Коментиран от #88

  • 36 Иванов

    85 19 Отговор
    Боже, пази България та Русия повече да не ни освобождава, защото ще останем без българи!!!
  • 37 Borislav Popov

    28 5 Отговор

    До коментар #30 от "боярышник":

    Ми написал е "правдиви" понеже е руснак, от руската тролска армия.
  • 38 Citizen X

    58 10 Отговор
    Радев е пропуснал да спомене, че руснака може да бъде свободен само, ако живее в друга държава!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Социумът

    14 3 Отговор
    Статията е за Радев.
  • 41 Полу - защитник

    31 3 Отговор
    Ако не е преднамерена и предварително обмислена позиция, то може да се каже, че има наченки на достойно поведение

    Коментиран от #48

  • 42 Зшнщп

    58 10 Отговор
    Освободили са ни от златото,тютюна и всичко ценно което са могли да заграбят като истински монголци.Германците взеха златото на Гърция а нашето злато го прибраха така наречените освободители
  • 43 хроникьор

    43 13 Отговор
    Радев пак ще ти набиват чомберите началниците ти от Кремъл Поне да беше споменал освобождението ни от Баба Яга заслуга на Великата Червена Армия дето няма спечелена битка без чужда помощ и от Европа и от Америка че чак и от Австралия
  • 44 охохо

    31 11 Отговор
    Жалката участ на подлогата е, че колкото и да се подлага, никога няма да е достатъчно. Напротив. Видят ли го, че поддава, винаги ще искат още и още. Ама така е, като плонжирането пред "батушка" е нещо нормално за теб.
  • 45 Big balls

    24 21 Отговор
    А Плевнелиев не се ли е самопоканил в някоя наша телевизия да кажа как той навремето даже е шамаросвал Путин и китаеца?
  • 46 Както вървят нещата

    29 13 Отговор
    Ще спрат да го канят и в Русия както са спрели навсякъде другаде
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 322

    39 6 Отговор

    До коментар #41 от "Полу - защитник":

    За мен не е достойно поведение, когато се чувстваш длъжен да споменаваш думата робство. Още колко века трябва да я споменаваме, за да се харесаме на Русия? И защо не информират Радев как е живял "свободният" руски поданник, когато сме били под " робство"?

    Коментиран от #53, #94

  • 49 1944

    64 10 Отговор
    поредната порция долни лъжи на руските окупатори. българия до девети септември е свободна държава. у нас никога не е имало фашизъм и фашисти. имало е терористична организация - бкп. а ссср не ни е освождавал, напротив обявява ни война на пети септември 1944 и ни окупира. след края на войната плащаме луди пари за издръжката на окупаторите. дори предателя димитров се жалва на сталин от безобразията на "освободителите".

    Коментиран от #52

  • 50 кобилкина

    19 5 Отговор
    пак му натиснаха главичката надолу да ги освободи от напрежението
  • 51 Представям си как

    29 2 Отговор
    Са трили сол на главата на решетников заради избора му.
  • 52 Пешо

    9 26 Отговор

    До коментар #49 от "1944":

    Като си пропуснал да попорочетеш някоя и друга книжка от задължителните по българска литература като ученик (които премахват сега упорито от учебната програма) и си бягал от часовете по история, то е обяснимо подобно дебилно изказване. За нещо повече да прочетеш даже ми се струва немислимо. Профанацията на остатъците от нацията е в пълен ход.

    Коментиран от #54, #57, #72

  • 53 Нали?

    27 2 Отговор

    До коментар #48 от "322":

    Руснаците трябва да са вечно благодарни на волжките българи, че само те устояват 50 години на монголите? На гърците всички трябва да сме вечно благодарни, че Прометей ни е дал огъня.
  • 54 1944

    21 3 Отговор

    До коментар #52 от "Пешо":

    говори конкретно, не пействай пасажи от руските флашки. не ги разбираш.
  • 55 Мафа Низакура

    19 25 Отговор

    До коментар #9 от "Драйвър":

    Абе галош, кой ти дава право да плюеш президента, не бил прочел и една книга.. Ти завърши първо основно, средно и висше военно образование, военна академия, колеж в USA,, стигни в служебната йерархия заслужено до званието Генерал и сам ще се убедиш колко книги е прочел. Твоят кумир ББ е на светлинни години след него, сам сръвни как говори единият и другият.

    Коментиран от #103

  • 56 Нео

    43 7 Отговор
    Крайно време е прецедентът да схване, че за Кремъл ние ще си останем губерния незаслужаваща уважение. Що се отнася за "освобождението" на червената армия, ще го признаем, когато те признаят че са ни окупирали в продължение на 45 години, чрез насаденият, продажен комунистически режим
  • 57 Нали?

    23 2 Отговор

    До коментар #52 от "Пешо":

    Ти, като не правиш разлика между история и пропаганда, ние (профаните) правим! По - добре щеше да бъде, ако и ти бягаше от час.
  • 58 Директор

    41 3 Отговор
    До 52 - кое от написаното от 49 не е вярно, че не мога да се сетя? Аз съм бил ученик 70-те и съм чел освен всичката задължителна литература, значително повече незадължителна такава. Да те подсетя защо, защото целта на задължителната, беше да формира обществено мнение - съответно безпросветните и нискоинтелигентни индивиди, които познават само литературата по задължение и досега повтарят, че руснаците ни освобождават два пъти? Те ако не бяхме в НАТО и трети път биха ни освободили, но нейсе.
  • 59 Поручик Балканец

    16 12 Отговор
    Винаги с Германия, никога против Русия!
  • 60 Main Fürher

    48 10 Отговор
    Не случайно съм го казвал,че Русия е най-големият враг на България! България беше фашистка и беше 8 икономическа сила в света,имаше армия от 2000 немски панцера(ПОДАРЪК ОТ ГЕРМАНИЯ!!!) и още колко немски Месерщмиц и то от най-модерните.Този така ,,лош" фашизъм щеше да върне на България много,ама много територии,като най-вероятно и Чувашия,Татарстан и Кавказ щяхме да си върнем.Този така лош чичо Адолф приемаше за задължение да върне на България всички загубени територии (реп на Адолф Хитлер в Райхстага 1942 година),а така ,,добрите" комуняги избиха 650к българи само от България,а в Македония и Босилеград още стотици.Да не забравяме че престъпната,комунистическа и терористична шайка ни управлява и днес,така че ПО-ДОБРЕ СМЪРТ,ОТКОЛКОТО КОМУНИЗЪМ!!!!!СЛАВА НА НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ И КАТО ЦЯЛО НА ГЕРМАНИЯ(ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА БИЛА ВЕРЕН СЪЮЗНИК НА БЪЛГАРИЯ И ВИНАГИ ПОМАГАЛА НИ)!!!!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ,ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА ГЕРМАНИЯ И ПАМЕТНИК НА АДОЛФ ХИТЛЕР В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ!!!

    Коментиран от #126

  • 61 Красо

    10 21 Отговор
    С президента сме приятели.Казвал ми е че най много го е стах когато му се ходи по нужда.Попитах го защо?А той каза че всеки път тези дето го коментират идват и му изяждат лаиното.

    Коментиран от #64, #75

  • 62 Варна

    23 7 Отговор
    А ми моментът с Втората Световна Война е деликатен! - Ние сме от страната на германците... Ние сме окупатори и навлизаме в гръцки и сръбски територии. Друг е въпроса, че те са из конно български, но това е друга тема! - Ако не е направен преврата в България преди да влязат руснаците, последствията щяха да бъдат трагични за нас.
    От тази гледна точка, мисля че Радев съвсем целенасочено не е повдигнал темата.
  • 63 Ссмокар

    5 1 Отговор
    Някой,който може би е и никой,май "бил казал"...Неделни простотии на сайт и може би не само.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 България е Вечна

    40 5 Отговор
    Окупатор освободител няма В България е извършен преврат на законното правителство и окупация на страната от Червената Армия на СССР
  • 66 Тръмп

    32 10 Отговор
    На Балканите всички са тракийски братовчеди,а роднините най-се мразят!!!:):):)Червената армия е агресор към България и ви е заробила с Комуноиден идиотизъм,който се лекува в ЕС и САЩ!!!:):):)
  • 67 Тръмп

    22 9 Отговор
    Радев е "забравил" за Червената армия,защото е неин продукт и задачата му е да вкара нова порция руска енергийна зависимост!!!:):):)Радев го интересува само него си и кой ще го купи за повече,но не струва и 5копейки заради липса на интелект!!!:):):)
  • 68 Тръмп

    24 10 Отговор
    Радев го разхождат до Русия за да козирува лично на комуноида Путин,защото козирувайки от България няма ефект!!!:):):)
  • 69 Animediator

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    Вярваш ли си ?!
    По-цензурирани медии едва ли има.
    Предполагам , че ако го имаше Работническо дело и то щеше да ти хареса.
  • 70 Тръмп

    22 12 Отговор
    Радев,придворния шут на Путин!!!:):):)
  • 71 Хрониките на Евразия

    31 4 Отговор
    Да го пита човек ,какво прави на този форум ?!!
    Форума има отношение към икономиката , толкова , колкото има планетата Венера с венерическите болести .
    Икономика нямат , икономически форуми правят ..
  • 72 Animediator

    15 4 Отговор

    До коментар #52 от "Пешо":

    За теб явно времето е спряло !
    Задължителната литература бе 100% идеологическа пропаганда.
    Познай от първия път кой е по-голямия брат на българския слон ?
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Т-34

    6 1 Отговор
    Къде я е забравил? Да си провери джобовете.
  • 75 Т-34

    5 3 Отговор

    До коментар #61 от "Красо":

    Намирисваш ми на лайномет.
  • 76 гост

    24 4 Отговор
    ...тогава защо е имало окупационни войски след 44год. тук и колко сме платили на братята за това?....

    Коментиран от #87

  • 77 Слав

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Лошия":

    Щастливи хахахаха
  • 78 Слави

    13 3 Отговор
    Изключително много хора с обьркан мозьк и затова сме на световното дьно
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Бай Стою касапина

    20 7 Отговор
    А Деса Мерцедеса казала ли е, че вече ще се вози на Волга? А?
  • 81 Оти

    3 1 Отговор
    при зидана избран от хунтата нацис социалистите и раковото и от шаика та курНица водят страната на историята.
  • 82 Arsenal

    18 13 Отговор
    Как да нямаме икономика,оня ден кралят слънце от Банкя каза,че икономиката ни върви много добре.Та в този дух президента ни поне не говори простотии,а само истината,за разлика от вожда на нацията.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Диамантената ръка

    29 8 Отговор
    Някой да ги е викал да ни освобождават от фашизма?
  • 85 Боко

    17 8 Отговор
    Друго си е на тази среща да беше Плевнелиев като президент
  • 86 Ганчовия

    17 8 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    Аз пък препоръчвам кубинската тв. ФИДЕЛнюз, севернокорейската КИМплюс и най-достоверната МАДУРОотзад, ей тези телевизии са още по коректни от руските. Та така, вече знаете къде са истинските новини.
  • 87 totalen

    7 10 Отговор

    До коментар #76 от "гост":

    До госта:Ами чети историята :Като съюзници на Хитлер трябвало да бъдем окупирани, Глупако! Или мислиш, че има безплатен обед!
  • 88 Вярно е!

    22 2 Отговор

    До коментар #35 от "123":

    Така е било, тормозели са хората, жените, ограбвали са стопанствата, и то в толкова много случаи, че се наложило Георги Димитров да напише протестно писмо до Русия. Едва след него,тези издевателства са спрели...
  • 89 Георги

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    Правдви , ха , ха , ха .По големи манипулатори са от Гьобелс.
  • 90 Борис Бойков

    8 17 Отговор
    За 76-и
    Чети глупако историята! В България е имало преди 09.09.1944г.немски войски, но след тази дата друга армия на наша теретприя не е имало! Не пиши глупости във форума, лъжливо мекере!

    Коментиран от #106

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 На Куковден

    16 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ссерсем":

    Имаме да си връщаме 30 тона злато.
  • 93 ЦРУ

    19 1 Отговор
    Е този път сме съгласни с п..резидента Р Р …..АМА ЗАЩО не попита - кога Раша ще ни върне ОТКРАДНАТИЯТ ЗЛАТЕН РЕЗЕРВ от 32 тона ???
  • 94 Априлско възстание

    13 8 Отговор

    До коментар #48 от "322":

    Мекере,джендар за такива като теб ли умираха прадядовците ми в Априлското възстание.ЮДА
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 И аз да кажа

    23 5 Отговор
    Както казваше един мой колега: "Освободиха ме от фабриката на дядо ми!" Ама как да го схванат, като в Русия няма понятие за лично усилие и успех , като от крепостничеството те са попаднали в още по-средновековното робство на соца. Че и вместо да поискат прошка че ни го причиниха, както и на половин Европа, те за благодарност претендират! Все едно да си се намърдал неканен насила в чуждо жилище, да го съсипеш и като не плащаш сметки и ти спрат тока и водата, да искаш собственикът да ти благодари за стопанисването.
  • 97 Бай Дани

    13 25 Отговор
    Докато я има Русия,ще я има и България

    Коментиран от #117

  • 98 Лично мнение

    7 3 Отговор
    Не е чак токва луд да го каже. Жив ли искат "да го изядат" тук. Веднага онази сложната дума (от USA), за оставка. Е, все пак заплатата на президент до края на мандата му, не е за предпочитане пред пилотска (или безработен). А може да спечели и втори мандат. Казва ли ти някой?
  • 99 ТтТ

    20 7 Отговор
    Ние не сме били окупирани от нацистите та да сме забравили!!!Но никога няма да забравим заробващия комунизм който ни го насадиха тъпите руснаци!!!
  • 100 рефера

    5 15 Отговор
    ..ама много пари са потекли към русофобите хапвайте пийвайте само това ще ви остане руското-китайско цунами идва тогава да му мислите и не се скатавайте ще има челен удар .....
  • 101 Жириновски

    30 22 Отговор
    Нищо не е забравил Радев и се представи блестящо. Вие обикновените българи сте забравили нещо и то е, че не можете да дадете писменост на Русия, по простата причина че сте неграмотен народ. Вижда се на изборите как хората не могат да четат и гласуват броейки с пръсти. Историята на България е фалшифицирана. Вие българите сте едно от изгубените еврейски племена. Мръсни хора сте, ниско образовани, вулгарни,нахални, знаете си го и никъде не ви желаят. Само бой и ритане е лекарството за това циганско миризливо и мързеливо племе, чакащо всичко наготово от великите сили. Толкова глупав и мързелив народ няма, това е най-бедната държава не само в Европа, боготворяща най-тъпия пожарникар и пламенната си циганска, народна музика която незнайно по чия тъпа идея се разреши да бъде заедно с музиката на качествените нации, в космоса. Има около 250 000 души що годе качествен материал и това са смесените с други по-качествени националности.

    Коментиран от #112

  • 102 Гост

    20 5 Отговор
    Колкото държави са по далеч от Русия във всякакъв смисъл, толкова са по добре от задушаващата прегръдка на тази огромна изостанала държава.
  • 103 Драйвър

    17 9 Отговор

    До коментар #55 от "Мафа Низакура":

    Абе ЦЪРВУЛ,как да им сравня речите,като Борисов говори каквото мисли,а Фатмака говори каквото му напишат от Позитано 20!Завършил е школи в Америка-ПО ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА-защото влязахме в Нато и като военен е ДЛЪЖЕН да мине това убочение !И козел да бяха пратили -и той щеше да ги завъши!Ти Явно си от втория тип избиратели на БСП,Първия тип са старите хора,втория както видяхме от статистиката са хората с нисък образователен ценз и ти си точно такъв-неграмотен простак с лично мнение!

    Коментиран от #104

  • 104 Олд драйдър

    9 6 Отговор

    До коментар #103 от "Драйвър":

    Само като прочетох" Боко мисли" и ми е ясно,че си от ромската избирателна маса
  • 105 Баце

    10 3 Отговор
    Историята се пише от ПО-БЕ-ДИ-ТЕ-ЛИ-ТЕ ! ! ! ВИНАГИ. И още нещо, казали са го още Римляните: "Vae victis !" - Горко на победените ! Останалото е политика, т.е. ковренска работа. Кой разбрал, разбрал.

    Коментиран от #127

  • 106 Ники

    7 0 Отговор

    До коментар #90 от "Борис Бойков":

    Лично съм видял руски войски на вагони с бронирана техника в Карлово на гарата през Май 1986 година.

    Коментиран от #111, #139

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Иполит Матвеич

    11 11 Отговор
    За каква независимост мечтаете, бе българи, като сме една шепа хора, с население по-малко от градове като Москва, Пекин или Шанхай? Не проумявате ли, каква чест е за нашия президент да седне на една маса с президентите на Русия и Китай? Те да поканят при себе си президента на държавичката БГ, от която нищо не зависи в глобален план? Ако беше бай Тошо, още утре щяха първите безплатни танкери с петрол да акостират в Бургас. Ай сиктир със шибаните американци, от които никой нищо хубаво не е видял.

    Коментиран от #134

  • 109 Стефано

    14 3 Отговор
    Много хубуу ни освободиха, земаха земята на дядо и баба, и децата им бяха свободни......да ровят в кофите за боклук или да са на ангария в некоя фабрика. Побеле на Пежото ауспуха, мама!
  • 110 К ГБ

    15 6 Отговор
    ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ПОРОБИТЕЛКА !
  • 111 Поручик Галицин

    2 8 Отговор

    До коментар #106 от "Ники":

    По-скоро са били преоблечени янки.
  • 112 Поручик Галицин

    9 8 Отговор

    До коментар #101 от "Жириновски":

    Пропусна да кажеш, че българското племе е най-паче крадливо. Също и тарикатщината, присъща на дребни селски душици
  • 113 От село

    21 5 Отговор
    Не е освобождение, а окупация. При положение, че сме суверенна държава с монархистичен тип управление по същото време. Реално подкрепят поставената извън закона Комунистическа партия и ни обричат на нравствена и икономическа стагнация за следващите сто години.
  • 114 М.Жуков

    3 18 Отговор
    Измет черкезка " българска" това сме ние 78% осмаски ген.Та какво очакват Руснаците от нас да кажем.Те мангалите ни мачщат вече ние с наи великата държава спорим.

    Коментиран от #115

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Беряну

    23 2 Отговор
    От кого са ни освободили тия, бе? Да не би да сме били поробени? Затриха няколко поколения свестни хора, а сложиха селяци комунисти да ни управляват.
  • 117 Майкъл джексън

    16 3 Отговор

    До коментар #97 от "Бай Дани":

    България е имало преди Русия ще е има и след Русия тъпанар
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 сочи

    10 0 Отговор
    Един шофьор на микробус в сочи ми се оплакваше зашто така ние спечелихме воината а германците победиха.Един микробус неможем да направим като хората се жалеаше от газелата.
  • 120 123

    12 2 Отговор
    Те рашките още не са разбрали, че в България не е имало фашизъм.
  • 121 Кичка

    3 4 Отговор
    Завиждам на Радева, с какво джемперче се върна от Русия, нямам думи! На всички БГ жени пожелавам такъв късмет.

    Коментиран от #124

  • 122 Бай Шиле

    3 7 Отговор
    Колко президенти на държава с три танка и два самолета са се срещали със Син Дзи Пин и Путин едновременно?
  • 123 Зиновиев

    1 3 Отговор
    Гадни человеци и прости прости не е истина

    Коментиран от #130

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Бай Шиле

    4 9 Отговор
    Ако Борисов се беше срещнал с тези велики хора,калинките на ГЕРБ десет дни щяха да цвъркат възторжено.Журналистчетата също.А за Радев: с какво джемперче била Радевица.Да ви го .... в тъпите глави.Махайте се от този сайт.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Едо

    8 0 Отговор

    До коментар #105 от "Баце":

    Историята се пише от Господ Иисус Христос, Владетелят на Всемира! Това е станало ПРЕДИ ВСИЧКИ ВЕКОВЕ и е отразено в Библията, в Пророчествата! Но, има духовно прости хора-фанатици, които като папагали повтарят едни и същи клишета! Затова, същите ще бъдат много изненадани един ден! А с Българския Президен Р.Радев можем само да се радваме! Неговата забележителна реч, без да я чете, беше оценена от водещата С.Шеварнадзе като ПОТРЕСАВАЩА! Радев цитира акад.Д.Лихачов, който навремето нарече България ,,ДЪРЖАВА НА ДУХА"! Това, заедно с факта, че Древна България предаде на Русия СКЪПОЦЕННАТА ХРИСТОВА ВЯРА, АЗБУКАТА И ЦЪРКОВНО СЛАВЯНСКИЯ БОГОСЛУЖЕБЕН ЕЗИК, не се понрави особено на някои хора от Ръководството на Руската Федерация! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ!
  • 128 споменава още Освобождението през 1876г

    4 5 Отговор
    Аз ви казвам че не е имало никво робство при турците се живееше по добре отколкото при българското робство сега и 1876г обслужва единственно политическата шайка и охолния им живот..сега ако бяхме при Ердоган тук щеше да е рай нямаше да има абусрди от рода на 50 бона за пейка в парка 10 мил евро за 100 метра строшен асфалт и разни там други комунистически далавери

    Коментиран от #135

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Я стига

    9 0 Отговор

    До коментар #123 от "Зиновиев":

    До теб и останалите с руските никове- да се гордееш, че си голям и поради това си велик и благороден и да се дуеш и обиждаш малките, които всячески се мъчат да се изплъзнат от слонската ти стъпка е все едно да твърдиш, че волът е по-умен от колибрито! Я помисли пак: колко жилавост е нужна за да устоиш на натиска отвсякъде от великите държави и то в продължение на над 13 века! И разбира се, че през цялото време ги преценяваш тези "силните" и гледаш да избереш по-малкото зло или да си с този, дето има повече шансове. То пък трябвало все с вас да сме- нали ви видяхме и меда и жилото! Нали ви виждаме как за няма сто години три пъти стигате до получаване на хуманитарни помощи, за да не ви измира населението от глад. Ама уста голяма, все за величие претендира и мрази онези, които не искат да потъват с вас . България е получавала хуманитарна помощ за населението си само веднъж, през 1990-91, в края на съветската епоха, натресена ни от СССР! Аз примерно се гордея с това и вярвам, че ако престанете да ни се бъркате и да ни душите с корупция и шпионаж, красивата ни земя ще става все по-добро място! Да не се забравя и под чий диктат се рушаха църкви и преследваха вярващи и свещеници...и сега хоп! Те били православните спасители. Истинската вяра започва с осъзнаване и покаяние, другото е демагогия и пропаганда!

    Коментиран от #148

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Варненец

    5 1 Отговор
    Привържениците на масква да се уточнят кого обичат повече СССР или Русия
  • 133 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 1 Отговор
    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим!
  • 134 Чудя се

    11 0 Отговор

    До коментар #108 от "Иполит Матвеич":

    Вярно ли си българин? Я виж Португалия- 7 милиона са, но са владяли на три континента, дали са на света Големите географски открития, език и религия на Бразилия и не се окайват, че били по- малобройни от Лондон. Обаче за разлика от нас не дрънкат срещу Европа, а казват, че членството в ЕС е поредното им Велико откритие и се възполват от фондовете и туризма и си гледат работата и си подреждат държавата. А тук комунягите хем са първи за облагодетелстване от европарите, хем си пратиха децата на Запад, хем лижат подметките на Путин и Гундяев. Вбесява ме липсата ви на самоуважение- голям, малък ако сам нямаш стойност, държавата няма да ти придаде. А ако се пъчиш, че си руснак или американец, значи лично не си нищо особено.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Херр

    12 0 Отговор
    По-голяма глупост от това, че са ни освободили от фашизма не съм чувал (прочитал). Атентатите и превратите освобождение ли се наричат? А избиването на интелигенция? Или ограничението на свободната реч? Всички разумни и будни хора знаят, ЧЕ КОМУНИСТИТЕ СА ВЗЕЛИ ВЛАСТТА С НАСИЛИЕ! ТОВА НЕ Е СВОБОДА! НЕ МОЖЕ ЗА 50 ГОДИНИ СВЕТА ДА Е ПРОГРЕСИРАЛ, А НИЕ САМО ДА СМЕ КОПАЛИ НА НИВАТА И ДА СМЕ ЛИЗАЛИ ЗАДНИКА НА КРЕМЪЛ! СОЦИАЛИЗМА И КОМУНИЗМА В БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-НЕХУМАННИЯ АКТ НА ТЕРОРИЗЪМ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ! ЗАЛИЧИЛИ СТЕ ПРОГРЕСА И МОРАЛА НА НАРОДА, ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ПОЧТИ СТЕ УСПЕЛИ ДА ГО ДЕНАЦИОНАЛИЗИРАТЕ! МАЙКА РУСИЯ Е МЪРТВА ОТ ВЕКОВЕ,ОСТАНАЛИ СА САМО СИНОВЕТЕ Й АЛКОХОЛИЦИ! БЪЛГАРИЯ НИЩО ХУБАВО НЕ Е ВИДЯЛА ОТ РУСИЯ!
    ПО-ДОБРЕ СВАСТИКА ОТ ПИЯН МУЖИК!
  • 137 Киро

    5 0 Отговор
    Освободили ни от фашизма и ни натресли на негово място комунизма,мерси много но нямаше нужда от такова "освобождение".
  • 138 Роко

    5 1 Отговор
    Я тоя идиот най - после да покаже, че има топки. На горката Кури ще и резнат рублите заради лошо възпитание на палето. От него се очакваше само да целува задните части на гнома пък той видиш ли проявява характер
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Вие колко данък платихте за демокрацията

    1 5 Отговор

    До коментар #135 от "Едо":

    Кажи бе?колко се самоубиха от хубавото ново време? Мрете като за олимпияда .....преди са ви вземали насила а сега давате подкупи че да станете еничари и да сте доносници и да правите далавери и да портите маика си и баща си за повишение у мвр а?😂😂😂малко са ви трепали султаните
  • 141 емо73канар

    7 1 Отговор
    Втората свобода не сме ви я искали. Смятам, че добре ни ошушкахте за нея.
  • 142 Панов

    3 0 Отговор
    Имало е две окупации.първата е прекратена след силен натиск на великите сили и изолация на имперска русия с берлинския договор.това е началото на княжество България.на Москва е даден срок за изтегляне на окупационната армия.какво са вършили може да се прочете от архивите оставени от българските заместник околийски.турските произволи бледнеят.за втората окупация и избиването на българския национален елит всички знаем
  • 143 Ю Кортес

    4 0 Отговор
    По свидетелства на руски офицери от 1878 година,техните войници с почуда гледат богатите къщи и имотите и свободите на българите.има го черно на бяло.по същото време писателят Ханс Кристиян Андерсен описва крайната бедност и случаите на гладна смърт в Скандинавия.
  • 144 88888

    3 0 Отговор
    Най-достоверната част е, че Си Дзипин се спънал и едва не паднал на срещата...
  • 145 Някой

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Какво да ни освобождават от фашизма, като ние сме съюзници с Германия, а не сме превзети от нея. Червената армия влиза като окупатор а не като Освободител, независимо как ни го представяха на времето. Така че президента много точно благодари за едно освобождение, а не за две.
  • 146 Иван

    6 0 Отговор
    Руснаците стават все по нагли от какъв фашизъм са ни освободили ,пълна глупост а така наречения български президент продължава със отвратителния слугинаж които демонстрира всеки път като отиде на посещение в колониалната метрополия Москва
  • 147 Точно за това

    3 0 Отговор
    вътрешният министър по байтошово време Ангел Солаков бе натирен. При посещение в СССР му направило впечатление, че части на червената армия са кръстени русенски полк, варненски полк, добрички полк и т.н. Т.е. като признание, че са освободили тези градове, воювали за тях и т.н. И на прощалния банкет Солаков казал - вие, братушки, сте нещо в грешка. За какво освобождение става дума. За какви победи!? Армията ви е посрещната без нито един изстрел... И прочие. Става скандал. Бай Тошо го привиква. Не могат да повярват че ще го каже български управник от тоя ранг. Чудят се да не е бил пиян. Но не е бил. В последна сметка Живков го пропъжда от МВР, Но не го прокужда съвсем. Става шеф на олимпийския комитет.
  • 148 Варненец

    3 0 Отговор

    До коментар #130 от "Я стига":

    Поздравление за точния коментар. Руслямистите не обичат собствената си свобода, камо ли свободата на другите. Закърмени със съветско млекце, винаги ще казват на черното бяло. Долорес Ибарури_Ла Пасионариа дълги години изкарва в изгнание в СССР. Към края на нейния живот който е бил посветен на делото на комунизма, диктатурата пада и се връща в Испания. Виждайки какво са постигнали испанците при Франсиско Франко, млъква и никога повече не споменава за комунизъм. А нашите петоколонници кога......

    Коментиран от #149

  • 149 Нали?

    1 1 Отговор

    До коментар #148 от "Варненец":

    Омразата към свободата, е както мазохизма при мазохистите, за едните нормално, за другите - не.
  • 150 Цветелина

    1 2 Отговор
    Сега плювате по Русия и с право все пак ви е мачка като губерния бая време и днес го прави
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Igralec

    1 0 Отговор
    Края на краищата сме съюзници на Германия
  • 153 Чичо

    1 0 Отговор
    каква е тая т.нар. Червена армия ? това не са ли окупантите които загробиха Родината от 44-та до днес? - крадците на добитък и на злато от населението, изнасилвачи на български жени, убийци на български офицери и национални дейци в съдружие с терористичната селско мафия от разбойници БКП