Last news in Fakti

9 Юни, 2019 08:40 2 101 18

Хиляди венецуелци купуват лекарства от Колумбия, Анджелина Джоли на място

  • венецуела-
  • колумбия-
  • анджелина джоли

Венецуелски граничари помагаха ситуацията да бъде държана под контрол

Хиляди венецуелци купуват лекарства от Колумбия, Анджелина Джоли на място - 1
Снимка: EPA

Хиляди венецуелци влязоха днес в съседна Колумбия, за да си купят храна и лекарства, след като президентът Николас Мадуро разпореди да бъде отново отворена границата, която бе затворена от четири месеца, предаде Асошиейтед прес.

Дълги опашки от граждани на Венецуела се извиха на два презгранични моста близо до колумбийския град Кукута. Хората, някои от които с деца на раменете, чакаха документите им да бъдат проверени от колумбийски митничари.

Венецуелски граничари помагаха ситуацията да бъде държана под контрол.

През февруари социалистическото правителство на Венецуела разпореди границите с островите Аруба, Бонер и Кюрасао, както и с Бразилия и Колумбия, да бъдат затворени, в момент, когато опозицията се опитваше да достави храни и лекарства. По-голямата част от помощта бе изпратена от Съединените щати, ключов съюзник на венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо.

Миналият месец венецуелското правителство отвори отново границите с Аруба и Бразилия.

Вчера службата на върховния комисар на ООН за бежанците съобщи, че 4 милиона венецуелци - близо 15 процента от населението на страната - са емигрирали, за да избягат от икономическата и политическата криза.

Днес специалният пратеник на комисаря, американската актриса Анджелина Джоли, посети друг район по границата между Колумбия и Венецуела, за да се запознае с условията, при които живеят емигрантите и бежанците, и с техните нужди.

Предвидено е холивудската звезда да се срещне с хуманитарни работници и с венецуелци и да обиколи палатков лагер, построен от ООН, съобщи АП.

Анджелина Джоли призова международната общност да помогне на трите южноамерикански държави, приели най-много мигранти от Венецуела - Колумбия, Перу и Еквадор.

20 000 деца са изложени на риск да останат без основни граждански права, предупреди тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината съм аз

    14 8 Отговор
    Тая па дърта овца що не си гледа 20 деца бабишкерник
  • 2 икем

    16 6 Отговор
    Уж нямат пари, пък изкупили половин Колумбия 🤔

    Коментиран от #4

  • 3 Крумов

    13 1 Отговор
    Еееее..... тая щом е там работата ще се оправи и ги чака щастливо бъдеще.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Да да

    9 8 Отговор
    Замогнаха се венецуелците. Заплатите им нарастнаха до 8 долара и сега се чудят къде да ги изхарчат. ДрОгари, знаете ли колко бензин може да се купи с 8 долара? И за пиене става.

    Коментиран от #10

  • 9 Мнение

    7 3 Отговор
    Е той пак добре че е затворил границата, щото щеше да стане като в Украйна - покрай контейнерите с оръжие можеше и да влезр някои и друг с храни и лекраства, ама гражданската война в името на демокрацията не им мърдаше.
  • 10 Опа тролчо

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "Да да":

    Не, бе тролчо, не се замогнаха, ами американците и англичаните са решили да им върнат някой и друг милион от блокираните сметки за милиарди. Евала, е тва се казва хуманитарна помощ!
  • 11 НА БРАТ ПИТ БРАТ МУ

    6 4 Отговор
    АМИ НАЛИ Е БОГАТА ГОСПОЖАТА ДА ПОМОГНЕ И ФИНАНСОВО .МНОГО ОБИКАЛЯ И НАКРАЯ КАКВО ТОЧНО Е ПОСТИГНАЛА ПО ВЪПРОСА.ПРАВИ СЕ НА ТАКАВА КАКВАТО НЕ Е.
  • 12 ИВАН

    9 5 Отговор
    Долното, лицемерно и грозно творение на хамериканската демокрация, е точно копие на порочната система, която го е създало - Анджелина Джоли - доста нещастно създание, сори :))
  • 13 ДО КОГА

    9 5 Отговор
    МОЗЪЧНИ ПРОМИВКИ!------------------------------------------------------------------------------------ ЕДНА ПРОСТА ИЗПАДНАЛА АКТРИСА ДЕТО РАЗБИ СОБСТВЕНОТО СИ СЕМЕЙСТВО ОТ МНОГО АКЪЛ ЩЕ СПАСЯВА СВЕТА?--------------------------------------------------------------------------------------------ХОЛИВУДСКИ НОМЕРА-------------------------------------------------------И ФАЛШИВИ НОВИНИ------------------------------------------------НЯКОГА КУБА БЕШЕ ТРЪН В ОЧИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ДИКТАТОРИ, А СЕГА ВЕНЕЦУЕЛА И КАК ЛИ НЕ КАК ВСИЧКИ ЕМИГРИРАТ. ТО И ОТ КУБА ЕМИГРИРАХА, АМА ОЩЕ СЪЩЕСТВУВА ЗА ТЕХЕН УЖАС, А ЗА ГУАНТАНАМО НИТО ДУМА, ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е ПРОТИВ ГУАНТАНАМО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДЖЕНДЪРСКИ ОЛИГОФРЕНИИ!!!
  • 14 спомнящ

    8 5 Отговор
    Ако искате и (в) България да стане ,като Венецуела (ама ,без петрол) - гласувайте за БСП ! Щото по времето на Виденов - бяхме досущ ,като тях.

    Коментиран от #16

  • 15 ИВАН

    4 5 Отговор
    Предпочитам Виденов и без една стотинка в джоба и гладен, но с достойнство и гордост, а не сегашното лицемерие и фалш, и пладнешки грабеж
  • 16 Опа тролчо сам си го набиваш

    7 5 Отговор

    До коментар #14 от "спомнящ":

    При нас, 22 години след Виденов, 10 от които управлява ГРОБ, е още по зле - от близо 9 милиона сме станали няма и 7, и това по официалната нагласистика, а иначе сигурно сме около 6. Па ако сметнем и процентно колко са се увеличили джангалите, дето ГРОБ си ги развъжда за сметка на българите, още по-трагично. Надявам се някой ден такива като теб, барарабар с тиквата и всичктата сган, да ви пратят на почивка в Белене и цял ден да сте на инфраструктурна диета - асфалт и тротоарни плочки, нали много ги обичате.
  • 17 на добър път

    9 5 Отговор
    Гледам (тук) позасранските тролетарии (си) споделят ,колко било хубаво (за българите) по времето на Виденов и колко хубаво е (сега) във Венецуела !!! Мили (ни) тролетарии ,ако е така - то ви съветваме (съвсем приятелски) ,спрете да словодрискате (тук) и хващайте първия самолет - кеф ви за Каракас ,кеф ви за Пхенян ! На добър път ( и - не се връщайте) !
  • 18 грух

    2 0 Отговор
    Анджелина Джоли НА МЯСТО !

    уау !

    тинунину