Last news in Fakti

9 Юни, 2019 17:55 3 641 53

В Русия искат да избират по гените „войника на бъдещето”

  • русия-
  • войник
В Русия искат да избират по гените „войника на бъдещето” - 1
Снимка: Shutterstock

„В Русия възнамеряват да създадат „генетичен паспорт” на военните, за да определят неговата устойчивост на стрес и годност за служба в едни или други типове войски, каза Александър Сергеев, ръководител на Руската академия на науките по време на Петербургския международен икономически форум.

Той заяви, че във военния технополис „Ера” в Анапа започва интересен проект.

Този проект трябва не само да определи какво ще се получи по-добре – „стрелец или танкист”, но и да се „изследва генетичната природа на стрес толерантността при нови обстоятелства“.

Сергеев обясни, че „войните на бъдещето вече са до голяма степен войни на интелекта” в „много различни” условия „в сравнение с предишните.” Например, преди стресът на войника е свързан с артилерийската подготовка на врага, а сега „в кибернетична война, стресовете са напълно различни”, смята Сергеев.

През 2018 г. в Русия беше представен екзоскелет на „войника на бъдещето“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    27 27 Отговор
    Болни хора, с болни мозъци. само за войни и войници мислят, нещо хубаво и полезно за чилячеството няма да изобретят !

    Коментиран от #28

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Borislav Popov

    14 14 Отговор
    Нали уж бяха създали некакъв супер робот, Игорчо май беше, ко стана с него ??

    Коментиран от #6, #8

  • 4 реалиста

    16 15 Отговор
    Тоест да държи на повече водка
    мухахахахахах
  • 5 Хрониките на Евразия

    7 9 Отговор
    Лесна работа ..
    Клим Чугункин отдавна си е оставил своите генни по онези ширини ..
  • 6 Hahah

    11 11 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Уважавам Руснаците и мразя США! Но въпросния робот, се оказа човек в костюм. Нали правиха разследване и цяла Русия остана с отворена уста на края. Смях в залата.
  • 7 Мноооого прост

    14 8 Отговор
    Те поне си имат национална стратегия , а ние в Европата дрендър стратегия...“Кръгом ! и пак напред”...Гледах пишмат воините ни съюзници как дебъркират ..педалска работа.. Който не храни собствена армия храни чужда.!
  • 8 Бесен Язовец

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Че ти не знаеш ли бе колега ? Руснаците го бяха закарали да го покажат на някаква изложба в Лас Вегас и там една безпилотна Тесла изпрати изобретението на руската инжинерна мисъл в дълбок нокаут ! Просто напиши в Ю-туба : Тесла сбила робота и ще видиш .
  • 9 1944

    6 7 Отговор
    руски джендъри , сър.
  • 10 А стига бе

    9 7 Отговор
    Джендьрлька на соросоидите се разпищя тук-как така руснаците ще правят генетически паспорт на воените си-а няма да приемат меки китки в армията си.....Бре какво чудо прави гей-пропагандата!!?!?!?!? Друго си е,да имаш гейчета в армията-нали джендовци-1-3-4-5.. и т.н...
  • 11 бат Рамбо е гей

    11 6 Отговор
    Че то руснаците по принцип си го имат в гените. Те са реалните наследници на викингите !

    Коментиран от #12

  • 12 СссереМ

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "бат Рамбо е гей":

    Кото им гледам кривите крака и дръпнати очи,единствено в гените им е останал геьовизма на Чингиз хан дето са ги щракали 700 години.

    Коментиран от #14

  • 13 То и сега си има

    1 2 Отговор
    Начин! Намалее ли ,оросяването на мозъка, не е за войник! Иначе казано, пребледнели ли ,лицето, на кандидата!
  • 14 бат Рамбо е гей

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    Кривите крака и дръпнатите очи са на баба ти на село дето е яздила бурето . Да не говорим че 1/3 от българите са наследници на куманите и това им е отличителната черта.

    Коментиран от #19

  • 15 Поручик Балканец

    4 6 Отговор
    Ще създават новите "арийци"! Ето кои били наследниците на нацистите! Да си дойдеме на думата!
  • 16 Амиии

    1 3 Отговор
    За там предпочитанията към питието е определящ критерий. Гените да оставят на по-умните от тях.
  • 17 Краси

    3 3 Отговор
    То па с тия техни гени... Ще прокопсат...
  • 18 299

    4 8 Отговор
    Ще създават те..Пълни смешници.Нито могат да предоставят елементарно обучение на войниците.Нито екипировка могат да им дадат нито нищо.Повечето войници в руската армия са наборници за по 2 години и през това време виждат цялата руска мизерност в реална обстановка.

    Коментиран от #21, #22

  • 19 Бесен Язовец

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "бат Рамбо е гей":

    А бе каскет, прЕскочи до Русландия и се убеди наяве че ако не всеки втори,то поне всеки трети е с дръпнати очи !! А бе ти бъгарин ли си въобще, понеже мнрго се навъдъдихте троловете, тук на последък, които, доста настървено защитават чистотата на руската така да се каже нация, и злословят и пищат всякакви тъпотии, срещу българите ??

    Коментиран от #20, #26

  • 20 бат Рамбо е гей

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Абе фърфуй , я се огледай наоколо . Колко са тук "новите българи " ? Я се разходи из столипиново, факултета - да видиш какво те чака след 20 години! Подлежат ли на социализация ? За селата няма да говорим ! Там положението е трагично.

    Коментиран от #29

  • 21 бат Рамбо е гей

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "299":

    Имаш ли си понятие от обучението в руската армия? Или просто си драпаш дисагите. ....3 дни в спецчастите:
    Как да оцелееш в руската армия !!!..Кръв, пот и кал. Тази позната троица отново съживи сетивата ми, след като се върнах на бойното поле – този път, за да стана част ог група, решена да изпробва умствените си и физически граници в продължение на три изтощителни дни под командването на страховитите руски Червени барети............................Ден 1: Първи битки и счупени кости!!...Проектът, в който участваме, се нарича Един ден в руските спецчасти. Той е комерсиален (струва около $500 долара на участник), но всички първо трябва да преминат психологически тест, за да се провери психическата им издържливост. Който не минава теста, си получава парите обратно и напуска групата.

    Въпреки това в нашата група има една истинска откачалка – винаги има по една, независимо дали става въпрос за истинската армия или за обучение. Името му е Пьотър, но му казваме Берсерк, тъй като всеки път, когато се състезава или тренира с някого, ръмжи като луд орк от "Властелина на пръстените". Твърди, че един бивш военен инструктор от Санкт Петербург го научил на първа помощ, като си срязал крака с нож и след това сам си зашил раната... "Обучението, което ще преминете, не е толкова тежко, колкото изпитанията, на които са подложени Червените барети ежедневно. Ще бягате 8, вместо 12 км през гората. В армията войниците спират да се бият, само когато са повалени, – и спират д
  • 22 бат Рамбо е гей

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "299":

    В армията войниците спират да се бият, само когато са повалени, – и спират да стрелят с картечниците си, само когато ръцете им вече не издържат тежестта на оръжието", обяснява той.

    Групата не помръдва. Никой не смее да прекъсне набития войник с ледено студен поглед на изпечен убиец.

    "Най-големият ви враг днес сте самите вие и никой друг. Ще трябва да се биете не с човека до вас, не с инструкторите, а със собствените си страхове и убеждения, че не можете да направите нищо", ни казва той.Часове минават под парещото слънце. Учат ни на няколко мръсни техники от борбата и кикбокса – неща, които човек не би използвал на ринга, но може да се окажат полезни, ако някой се опитва да те убие. Тези методи на борба са свързани основно с това да разсееш противника, преди да го удариш в слабините, а след това да го довършиш с лакът в тила. Мръсно, да, но ефективно.

    Положението става наистина напечено, когато се изправяме един срещу друг с голи юмруци – без предпазители за уста или каски. Няколко момчета се отказват още в началото – опонентите им са твърде силни. Оказва се, че сред нас има световен шампион по ММА за аматьори от 2012 г.! Той небрежно нокаутира противника си с коляно в лицето. След минута чувам още един вик – някой е със счупен нос.

    Изпращат и двамата обратно в лагера, за да им бъде оказана медицинска помощ.

    "Мъжът трябва да е мъж. Исках да дойда тук и да се бия с всеки, който ми се изпречи. Исках да се подложа на изпитание! Исках да си прип
  • 23 бат Рамбо е гей

    4 0 Отговор
    Ден 2: Кал, пот и твоят собствен най-страшен враг....Сутрин: 6 часа. Дават ни закуска и около час да се подготвим за предстоящите 8 км поход през гората. Изненадващо към нас се присъединява 17-годишно момиче, което тича редом с екипа, тръгнал да търси място да ни направи засада между дърветата. След това ми казва, че познава някои от инструкторите от години и обича да прекарва почивните си дни с тях, докато тренират цивилни. Тя е като редник Джейн и също толкова красива, колкото героинята на Деми Мур от култовия филм, но е с дълга руса коса – не с късата прическа на Мур от филма.

    "Сега е моментът да се откажете, никой няма да ви вини", казва един от инструкторите.

    Но никой не помръдва от мястото си.

    "Каквато и заповед да получите, я изпълнявате. Ако кажа да лазите, лазите. Ако кажа да бягате, бягате с всичка сила. Ако кажа да се гмуркате, гмуркате се, сякаш наоколо летят куршуми".

    Никой не продумва и дума. Чакаме в тишина.

    "Отряд, движение!"

    Групата ни тръгва. След няколко минути някой се провиква: "Гранатаааааа!"

    Всички залягат и след секунди се вдигат и бягат през храстите към гората.

    "Лази!"

    Отново падаме и лазим 100 м, преди да стигнем до пътека, която ни води към една скала в гората.
  • 24 бат Рамбо е гей

    3 0 Отговор
    На всеки 300 м лазим, правим лицеви опори и всичко, което ни заповядат офицерите. Скоро положението става непоносимо за няколко души от групата – по земята започват да падат хора и да се отказват от изтощителния маратон. Не им пука какво мислят за тях войниците – пълното изтощение ги обладава и се връщат в лагера победени.

    "ПО ДЯВОЛИТЕ! Даже нямате раници по 30 кг на гърбовете си с картечници и каски на главите си! И пак се отказвате!", ни крещи един офицер.

    Никога не бива да хленчиш. Можеш да ръмжиш, да крещиш, да трепериш от болка и да викаш, но никога не бива да хленчиш или да плачеш. Никога не казвай на офицер, че вече не издържаш – иначе ще загубиш уважението му и ще се отнасят с теб като като със слабак.

    На половината път един от офицерите ме сграбчва и ми казва да се връщам в лагера – изоставам.

    За случилото се след това разбирам, чак когато вече съм в лагера: останалите седем съотборници станали жертва на засада, докато минавали през водно препятствие. Така че се гмурнали и плували до брега, където трябвало да бягат още 4 км през гората – мокри и покрити с кал.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 мяу

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Пишат много руснаци,от тия дето се заселиха по южното черноморие.Те и без това скучаят по цял ден и понаучиха езика .Опорки на путин
  • 27 Иванов

    0 3 Отговор
    Какви гени ще търсят? Монголски?

    Коментиран от #32

  • 28 IDIL

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Тия поне имат армия от бели мъже а не като сащисаните джендърски сбирщайн които се епилират и гримират .Слава на Русия
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хрониките на Евразия

    3 4 Отговор
    Вече 4 поколение в Русия , очаква скорошното рухване на долара ..
    Отдавна са ги селекцирали по недоразвити генни ..
    Можещите са разстреляни през 1917 година , интелигенцията през Червеният терор е унищожена , смелите загиват в първите дни на войната , свободолюбивите затвориха в лагери , останаха генните на доносниците , мижитурките , палачите , убийците ..

    Коментиран от #36

  • 31 Хрониките на Евразия

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "Бесен Язовец":

    Онзи ден в Москва арменци убиха спецназовец , вчера таджики биха до смърт шампион по борба и го хвърлиха в фонтан в центъра на Москва ..
    Пазарите им завзети от чеченската организирана престъпност , а руснаците не смеят да гъкнат ..

    Коментиран от #34

  • 32 Цанко

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Иванов":

    Ще търсят твоите от Анадола.
  • 33 бат Рамбо е гей

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Бесен Язовец":

    То да не е като Лондон бе шалвар , дето жив англичанин не можеш видя !

    Коментиран от #40

  • 34 Цанко

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хрониките на Евразия":

    А да си спомняш случайно как В Лондон 14 бобита със спрейове гонеха един брадат с нож ? Или май беше точно обратното - брадатия ги гонеше !
  • 35 ss14

    0 4 Отговор
    Руската армия е само на половина професионална.Демек половианта армия е на аматъорско ниво.Факт е ,че половината са наборници за по две години.В руската армия условията са едни от най-лошите ,а войниците дори в много от случаите дори няма какво да ядат.Русия може да предостави професионална военна екипировка само на 80 хиляди от войниците си.Освен това руските войници нямат и никакъв опит и никакъв интерес да се задържат в армията.

    Коментиран от #38

  • 36 Коста

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Хрониките на Евразия":

    Тая приказка е за тия като тебе бе фърфуй. 200 години сме били под гръцко - който надигне глава - гърците са го трепали. 500 години сме били под турско - който надигне глава - турците са я секли. Останали са само гените на страхливите и подлите. Я ни виж политиците ! То за това сме на това дередже !
  • 37 ss14

    2 7 Отговор
    Американската армия например е изцяло професионална,с най-добрата екипировка ,като дори тези в резерв са по-добре обучени и екипирани от руските професионални войници.Америка предлага на свойте войници най-добрите тренировъчни съоръжения.Всичко нужно за армията ,като включим и най-модерните приспособления.Американските войници обикновенно остават в армията цял живот ,защото в САЩ да си войник е огромна привилегия и дава множество предимства и привелегии в живота.

    Коментиран от #39, #44, #45

  • 38 Сандокан с двата ножа

    6 0 Отговор

    До коментар #35 от "ss14":

    Бе гроздето е кисело - нали ! Там наборната служба си върви. И когато се наложи - всеки тракторист яхва танка ! А там танковете в резерва са много. Същото е и с останалата техника ! Само строго специалните и авиацията са професионални ! Имаш ли идея колко армия може да събере Русия при едно положение ? Реално с жените военнослужещи една армия от порядъка на 50-60 милиона !!!
  • 39 Сандокан с двата ножа

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "ss14":

    То това и е всичката армия , резерви няма. А като се уволнят - почти всичките минават през психиатрията ! Видяхме колко са калени духом и големи войни ! Когато Су24 прелетя наколко пъти над Доналд Дък - всичките подадоха заявление за напускане в Констанца !

    Коментиран от #41, #42

  • 40 Бесен Язовец

    0 5 Отговор

    До коментар #33 от "бат Рамбо е гей":

    Бетер даже от Лондон е бе фес, в Лондон няма такава гооолема джамия както в Масквабад, лондонските мюслита само могат да си мечтаят за такава.
  • 41 ss14

    3 4 Отговор

    До коментар #39 от "Сандокан с двата ножа":

    Ти си меко казано малоумен ,а фалшиви мантри можеш да си ги разправяш на някой друг.Само като прочета тая глупост "подаване на заявление за напускане" и ми става ясно ,че нямаш никава идея за какво пишеш.Това е абсолютна лъжа ,най-малкото защото в американската армия НЯМА опция оставка,още повече пък ако си на служба.И кой би се стреснал от такъв коптор като СУ-24 ?! Има клипове и на всичките се вижда ,че хората се смеят и даже снимат с телефоните.Цялата тая история е една голяма лъжа ,която тръгна от руските пилоти,за да се докажат пред света ,че уж може да се докоснат до американски кораб.
  • 42 ss14

    4 3 Отговор

    До коментар #39 от "Сандокан с двата ножа":

    Тоя пък глупак оставка били давали ха ха ха.Кой ще ти позволи да даваш оставка когато си под договор в американската армия кретен.Къде се навъждате такива индивиди
  • 43 Националист

    3 0 Отговор
    Сега гейовете и либералите на запад ще гракнат "расизъм". Негрите и латинците имат генетично заложена по-ниска интелигентност от тази на белите хора и монголоидната раса. Това е истина подкрепена от факти и научни изследвания.
    Много е важно какви хора живеят в една държава. Колкото по-умни са гражданите й толково по-големи шансове за просперитет има тази държава.

    Коментиран от #52

  • 44 Сори

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "ss14":

    Ама като гледам какво постигнаха американците в Сирия, нещо хич не си личи нещата да са така, както ги бълнуваш.

    Коментиран от #46

  • 45 Сори

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "ss14":

    Колкото до „привилегията” да си войник на ФАЩ, по дискавъри и нешънъл джиографик има от време на време филмчета за разни доброволци, дето се занимават я с бездомни кучета, я с вълци, я с други животни. И много често има бивши военни, на около 30, всички казват добре че са животните, че като се върнах от мисия незнам си къде и щях да се самоубия. Гледай някое от тия филмчета. Като цяло да си истински военен не е лесно, вкл. и на руснаците не им е лесно, ама те не са скотове като в.САЩ да живеят сами, а си фиркат заедно и притъпяват мъката.

    Коментиран от #47

  • 46 руска измет

    3 4 Отговор

    До коментар #44 от "Сори":

    Какво има да постигат ? Ти въобще знаеш ли какво се случва около тебе или си поредния неадекватник ? САЩ не водят война в Сирия а прокси война.САЩ имаха едни 2000 войника там и това е.Рушняците обаче си водеха битка на живот и смърт в там,като през Сирия са минали около 60 000 руски войници.Това е важно за тях ,защото най-голямата тяхна външна база се намира в Сирия,а загубят ли я това означава ,че губят и присъствието си в изтока.
  • 47 руска измет

    4 5 Отговор

    До коментар #45 от "Сори":

    Тея глупости ги разправяй на някой друг.Войниците на САЩ получават безплатно здравеопазване и безплатна дентална подръжка за тях и цялото им семейство.Пазаруване на половин цена във всички магазини които са обвързани с армията.Независимо дали става въпрос за алкохол,дрехи и.т.н..Войниците на САЩ и тяхните семейства могат да пътуват безплатно с безплатен престой до военните резорти в Хавай,Флорида и.т.н ,както и до всяка една точка на света в която държава има американска база.До тези точки извън САЩ самолетния билет е 5 долара за тях.Отделно се получават огромни бонуси от порядъка на над 20к долара на година ,а заплатите им растат много с годините.На американските войници отделно на година им се връщат около 6 000 долара данъци.Имат отстъпки почти навсякъде.Има и още доста работи ,но не ми се пише.Като скотове живеят руснаците и руските войници.Няма как да убедиш някой в тези глупости дето ги пишеш ,защото в САЩ американците се гордеят ,че са войници и са горди патриоти които с желание стоят цял живот в армията,докато в русия да си войник не е нищо което някой може да забележи,нямаш почти никакви привилегии и отделно живееш като скот ,а армията в действителност не ти предоставя нито храна ,нито добри тренировъчни съоръжения ,нито нещо което да те държи при тях.Никой нормален на тоя свят не би ти се върнал на простотиите.

    Коментиран от #49

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Сори риторичен въпрос

    2 3 Отговор

    До коментар #47 от "руска измет":

    На кой ще повярвам - на теб, евтин платен трол дето пише всеки ден коментари, или на истински бивши военни от САЩ, излъчвани по американски тв канали?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Оvne govne

    2 0 Отговор
    Пиши на кирилица.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Влад

    1 1 Отговор
    Руската армия е непобедима и НАТО скоро ще го разберат.Българи,вземете правилната страна и приветствайте Руската Федерация като ваш съюзник и защитник! Слава России!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания