Last news in Fakti

9 Юни, 2019 20:43 1 548 8

Тръмп: С Мексико вече се разбираме

  • сащ-
  • мексико-
  • стена-
  • мигранти-
  • доналд тръмп

САЩ ще обявят още подробности за споразумението за мигрантите, заяви стопанинът на Белия дом

Тръмп: С Мексико вече се разбираме - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че администрацията му ще публикува допълнителни подробности за споразумението с Мексико, опровергавайки информациите, че няма нови съществени ангажименти, поети от Мексико за спиране на потока от мигранти от Централна Америка към САЩ, предаде Ройтерс.

Тръмп отбеляза, че досега Мексико не е сътрудничило по въпроса за нелегалните мигранти.

Сега обаче съм напълно уверен, особено след като говорих с техния президент, че ще сътрудничат и ще искат работата да бъде свършена както трябва, написа в Тwitter стопанинът на Белия дом.

Споразумението, обявено в петък след три дни преговори във Вашингтон, предотврати налагането на мита от 5 процента върху всички мексикански стоки, внасяни в САЩ от понеделник. Споразумението удължава предизвикалата много спорове програма по която мигранти, търсещи убежище в САЩ, са връщани в Мексико, докато се разгледат молбите им. Споразумението също така засилва охраната на южната мексиканска граница.

Сега между Мексико и САЩ ще има великолепно сътрудничество, каквото нямаше в продължение на много десетилетия. Ако обаче по някоя неразбираема причина това не се случи, ние винаги можем да се върнем към нашата предишна, много изгодна позиция за въвеждане на мита. Не мисля, че това ще бъде нужно, написа Тръмп.

Той също така определи като неверни информациите в "Ню Йорк таймс", че споразумението се състои от ангажименти, които преди са били договорени с Мексико.

Като цитира официални представители от двете страни, запознати с преговорите, вестникът писа днес, че удължаването на програмата, с която търсещите убежище остават в Мексико, е било постигнато през декември. Изданието съобщава също така, че Мексико се е съгласило през март да разположи националната си гвардия с приоритет по южната граница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    6 3 Отговор
    Днес се разбира с мексиканците,а утре ще реве друго,и ще започне пак с глупостите си,да плаши с мита,искуфял дъртофелник.

    Коментиран от #2

  • 2 ШОП

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "****":

    Най успешния президент в историята на Сащ.
  • 3 onq s konq

    5 6 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ начело на Америка да застане ТВЪРД ПРЕЗИДЕНТ,който да ДЕМОНСТРИРА икономическата и военна мощ на страната и да заяви ЯСНО на света ..."КОЙ Е ШЕФЪТ"!Затова и според Мъдреците /Конфуций,Ванга и...Плевнелиев/ "На зли круши" като Русия,Китай,Иран,Венецуела,Куба/има и още:)/ - зъл Американски прът"!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Тоя па":

    НЕ ПИЙ КИТАЙСКИ ЧАЙ - прави те неадекватен.
  • 6 Бай Шиле

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Трябваше Плевненлиев да го сложиш пред Конфуций.

    Коментиран от #7

  • 7 Ти пък...

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Шиле":

    Ми трябваше да остави само Пл....
  • 8 Nik

    1 1 Отговор
    Този "каубой"е много арогантен и дори циничен!Мисли си,че може да управлява света с политическата си простотия!Очевидно е,че какъвто е президента,такъв е и народа!Първо да си "оправи" собствената страна,докато не са се изпотрепали!