Last news in Fakti

10 Юни, 2019 09:50 3 332 23

Историята на журналист разтърси Русия

  • русия-
  • журналист-
  • иван голунов

Вълна на подкрепа към задържания

Историята на журналист разтърси Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руските власти са използвали изфабрикувани доказателства срещу разследващия журналист Иван Голунов, съобщи опозиционната медия „Медуза“.

Журналистът беше задържан на 6-ти юни. Срещу него бяха повдигнати обвинения за търговия с наркотици.

От руската полиция разпространиха снимки на лабораторията, в която твърдят, че задържаният е работил. Сега колеги на Голунов започнаха да публикуват снимки на истинското му жилище. На тях се вижда, че то няма нищо общо с въпросната лаборатория.

Представители на руската полиция първоначално се опитаха да обяснят, че снимките са на друго място, свързано с журналиста, а после обявиха, че е станало объркване.

Според „Свободна Европа“ на задържаният в продължение на едно денонощие не му е било позволено да се свърже със своите близки или с адвокат. Обществени организации вече организираха акции в подкрепа на журналиста.

В негова подкрепа се обявиха редица журналисти, вече 127 000 души подписаха подписка за освобождението на журналиста, а на различни места в Москва се провеждат демонстрации в негова защита.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ллллл

    19 22 Отговор
    Айде пак соросоидно пищяне-какви изфабрикувани доказателства ,като са го хванели с наркотици в домьт му...? За тоя журналист попитаха и Путин на меж.икономически форум-той отговори..-тече следствие и следствените органи да свьршат своята работа...точка.

    Коментиран от #4, #6, #20

  • 2 Точно

    15 8 Отговор
    За тьрговците на наркотици САМО разстрел
  • 3 Borislav Popov

    23 14 Отговор
    Нищо не е направил човека, просто разкри някой истини за ширещата се корупция в руските силови структури и е написал статия за престъпните схеми на заместник кмета на Москва, все хора приближени на царя слънце Путен ! А те, за да му отмъстят, веднага го превъплатиха и той от журналист се превърна в производител и разпостранител на наркотици. С Путинската шайка, шега не бива !

    Коментиран от #11, #23

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 FRT

    7 18 Отговор
    Да го грьмнат боклука му долен-щом е произвеждал и тьргувал с наркотици.
  • 6 Бесен Язовец

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "ллллл":

    Поредната тукашна руска подлога, със поредния измислен ник, веднага застана на амбразурата да защити путинските ценности и разбира се по закона на жанра и според мацковските опорки - за всичко са виновни соросоидите.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ллллл

    10 11 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Поредният джендю-пищящ соросоидни лозунги тук.Ама ако имаш деца няма да защитаваш наркодильрите..-ооо сори-забравих,че джендьрлька неможе да има деца...

    Коментиран от #9

  • 9 Бесен Язовец

    11 10 Отговор

    До коментар #8 от "ллллл":

    Този журналист е наркодилър, руско продажно подлго, точно толкова, колкото ти си африканец !

    Коментиран от #10

  • 10 ллллл

    7 10 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    А ти откьде знаеш че не е наркодильр? То и в Холандия хванаха католически свезенник че продава дрога-ама не пищяхте че това е невьзможно-нали дженди?
  • 11 А стига бе

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Ти свети ли му бе тролчо какво е правил,или си Ванга?
  • 12 стоян георгиев

    9 6 Отговор
    няма да е първия нито последния журналист прецакан от руската държава.дали ще го изкарат наркодилър или шизофреник или просто ще го застрелят е само подробност.затова и вече никои не вярва на руските правоохранителни органи като задържат журналист.ситуацията с овчарчето калитко тук е в пълна сила.
  • 13 Хрониките на Евразия

    7 4 Отговор
    Много силна мафия е настъпил ..
    Щом и явни фалшиви фотографии приложиха към делото му и съда ги прие , въпреки признанието , че са фалшиви .
    А после измислиха , че е пиян и дрогиран в момента на ареста , макар ,че изследванията не откриха нито алкохол , нито наркотици.
  • 14 мислещ

    4 4 Отговор
    структури но въпроса е да има ред .децата ви ако попаднат на наркомани как ще сте само искам да ви гледам отстрани и ще преценя за демокрацията която лансирате. но при нея има законност.
  • 15 Хрониките на Евразия

    7 3 Отговор
    Стигам до извода , че не Кремъл поръчва тормоза и убийствата на неудобните , а само ги прикрива и раздава ордени на престъпниците .
  • 16 robur

    3 3 Отговор
    Ах -ха - ха съобщи опозиционната медия „Медуза“. Като е журналист значи не може да бъде наркодилар
  • 17 Хрониките на Евразия

    4 6 Отговор
    Заради този журналист ,всички руски медии не можаха да отразят поредното изказване на Владимир Владимирович и руският народ не разбра за поредният близък фалит на САЩ..
  • 18 Опа тролчетата

    5 3 Отговор
    Всички соросоиди първо да обяснят свободата на.словото в САЩ и Западна Европа с Джулиан Асанж и Едуард Сноудън и после да дават акъл какво било в Русия.
  • 19 226

    0 1 Отговор
    ИВАНЧЕВА
  • 20 соросоидни кърлежи

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ллллл":

    Според „Свободна соросоидна Европа“ от тук нататък няма смисъл да се коментира, питайте радио Ереван.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Docenta

    1 0 Отговор
    Ванга каза:русия ке се разпадне
  • 23 Баба Вуна

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Ей Борка, след като чу за руснаци, пак се активизира! От тролване имаш ли време да хапнеш ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания