Last news in Fakti

10 Юни, 2019 13:31 2 011 28

Руски вестници подкрепиха арестувания журналист

  • журналист-
  • вестници-
  • арестуван-
  • русия-
  • иван голунов-
  • ведомости

Печатните медии настояват за прозрачно следствие по делото

Руски вестници подкрепиха арестувания журналист - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Три водещи руски вестника излязоха днес с почти еднакви първи страници в знак на солидарност с арестувания журналист Иван Голунов, предаде AP.

"Комерсант", "Ведомости" и РБК, смятани за най-уважаваните всекидневници в Русия, публикуват обща редакционна статия под заглавието "Аз съм/Ние сме Иван Голунов". Печатните медии настояват за прозрачно следствие по делото срещу изтъкнатия разследващ журналист.

В четвъртък Голунов бе задържан от полицията в Москва по подозрение в разпространение на наркотици. Той бе бит и държан 12 часа в ареста без среща с адвокат. След силна обществена подкрепа за него журналистът бе поставен в събота под домашен арест. Трите вестника заявяват, че доказателствата срещу журналиста от онлайн изданието "Медуза", са съмнителни.

Експертите на МВР не са открили следи от наркотични вещества върху дланите и под ноктите на Голунов. Това обяви днес правозащитната организация "Агора", чиито адвокати защищават журналиста, предаде ТАСС.

Вчера Франс прес цитира генералния директор на сайта "Медуза" Галина Тимченко и главния редактор Иван Колпаков, според които Голунов е преследван заради професионалната си работа. По думите на Тимченко той е получавал смъртни заплахи почти всекидневно. Пред съда журналистът каза, че обвиненията срещу него са свързани с разследванията за мафиотската подялба на "бизнеса с гробищата" в Москва.

Руски вестници подкрепиха арестувания журналист


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антифашист

    13 3 Отговор
    Дано да се докаже, че човека е невинен и да го освободят час по-скоро.
  • 2 Borislav Popov

    16 3 Отговор
    Значи, по логиката на руските подлоги, всички тези руски вестници са соросоидни. Между другото, току що съобщиха, че кръвните анализи на журналиста са чисти, радвам се, че този път руските чифути няма да могат така лекичко и безшумно да отсранят този честен журналист.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Реалист

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Абе ботокса пути пак ще прати чеченци да го убият като другите журналисти и опозиционери. После ще изкарат 5 дрогирани чеченеца и ще кажат "ето тея са" и ще ги пуснат. Блатото в путистан е огромно...
  • 4 Бачо Киро

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Обвинението е разпространяване на наркотици, не употреба. От чантата трудно минават в кръвта... Предполагам е натопен де, обаче дрънкаш наизуст. Едва ли си му и светил, та чак се захласваш колко бил честен, все едно заедно живеете... Трудна работа е това, да има честни хора в постоянен допир с политиката и властимащите. Винаги имай едно наум.

    Коментиран от #8

  • 5 Бесен Язовец

    5 2 Отговор
    Ако беше се случило това в България, руските подлоги щяха да ореват тук орталъка и щяха да се съдерат да плюят по нашите управници и по Баце ! Но щом е станало в любимата им Русландия, мълчат кът дунди, еееееее, ся, няма как да плюят срещу Жужи и къмпани ! Това не са двойни стандарти бе, рублерасти ? Питам аз и отговор от руските подлоги не искам !

    Коментиран от #14

  • 6 лиск

    2 3 Отговор
    Няма значение кво пишат руските вестници!Според тукашните петоколоници и тем подобни безродници е..Виновен
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Borislav Popov

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    А бе, каскет, няма абсолютно никакво значение, какво е обвинението, при всички случаи се правят анализи на кръвта, изследват се дрехите, тялото (ръцете) и дори косите на заподозрения и навсякъде се търсят и най малките следи от наркотически вещества. Всички тези анализи, които са ги взели от този журналист са дали отрицателен резултат, което от своя страна доказва доказва, че той не само не е приемал наркотици, но и няма как да се е занимавал с производството и разпостранението им !! Сети ли са ся, за ко иде реч ??

    Коментиран от #9

  • 9 Реалист

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    На един мазен каскет най-мразещ да мисли ще ти е трудно да го обясниш. Виж ако изкараш нещо от рода на "...партийната повеля", "....тезисите на конгреса на БКП/БСП" ще клъвне и на гола кука, Хахахахаха....
  • 10 Хрониките на Евразия

    6 0 Отговор
    Когато стана известно , че не кметството на Москва , или някой приближен на Путин ,е поръчал арестуването на журналиста , а няколко генерала от гробищната мафия , всички руски медии се вдигнаха в негова защита ..
    Рядък случай ...отдавна не бяха заставали на правилната страна ..
  • 11 В Русия е както и У нас

    5 2 Отговор
    Всички СМИ, Телевизии, Радио разпръскване, Интернет пространсхво се ФИНАНСИРА , КОНТРОЛИРА И УПРАВЛЯВА от САЩ чрез ОЛИГАРСИТЕ и платените от тях депутати в Парламента и назначените от тях членове в ПРАВИТЕ
    СТВОТО ! Всичките тези провокации и "ВЪЛНИ В Океана " не са случайни а добре организирапи и финансирани с ЕДНА ЦЕЛ - УРОНВАНЕ ВЪТРЕШНОТО СПОКОЙСТВИЕ В СТРАНАТА КАКТО В УКРАИНА ! Защо не поканиха Путин на 75 годишнината на Д - Дей ? Та там отново се сп.отяват отново както някога за поход отново на ИСТОК иначе защо е този ЗОР за членство в НАТО и 2% ежегодно. Защо има 1,000 военни съветници в УКРАИНА ? ЧЕРВЕИТЕ СЕ ГЪНАТ ОТ КРИЗА И ТЪРСЕТ ЛЕШ И МЪРША , а Путин предлага БИСНЕС РАЗОРЪЖАВАНИ , МИР и ПОДОБРЯВАНЕ ЖИЗНЕНИЯТ СТАНДАРТ . ДА ама НИ ! Поживьом - У видим !

    Коментиран от #13

  • 12 ивайло

    1 1 Отговор
    Русия диктатура крадеца Путина . България -Бойко ГЕРБ.
  • 13 Бесен Язовец

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "В Русия е както и У нас":

    Значи, викаш пак американците са виновнии те са арестували журналиста, така ли ?? Еееех жалко, че си забравил и за соросоидите да споменеш, каскет с каскет такъв !!!

    Коментиран от #23

  • 14 Антифашист

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Ама чакайте сега, какво общо има тук Путин и властта? Органите са намерили улики и са арестували журналиста. Медиите вярват, че някой е сготвил колегата им и искат освобождаването му. Къде е тук дилемата не разбирам? Путин какво общо има с факта, че някой е нарочил този човек? Не трябва винаги да се търси под вола теле.

    Коментиран от #16, #18

  • 15 Далновидна

    4 1 Отговор
    Ли е нашата върхушка ? Та нас ни хранят от Брюксел за да стоим далеч от Русия, да сме разорени, слаби , зависими и ПОСЛУШНО - ПОКОРНИ ! Та нали всеки знае че и Мама на Тати не бута ако не носи " приходи или валута ". И ние носим ВРАЖДЕБНА АНТИРУСКА ПРОПАГАНДА ! Това е ТРАДИЦИЯ и при ЧОРБАДЖИИТЕ и при МОНАРХИСТИТЕ и при днешните Демократи ! Но какво ще се случи по-нататък ще научите утре вечер и по-нататък. Но то ще се случи защото ВЪРХУШКАТА СЛЯПО ВЪРВИ НА ТАМ ! Спомнете министър Митов - " Моралът не тече по Газови тръби " анднес , дупе отваряме дори и за ХЪБ ! А Южния поток искаш не искаш отива до Германия. МИТОВ кого защитаваше ?
  • 16 Хрониките на Евразия

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Антифашист":

    98 милиардера , с активи над 400 милиарда долара , два пъти повече отколкото във Великобритания и три пъти повече от Япония , а пенсионерите с три долара дневно !
    На въпроса , какво общо има режима !
    Че тази бандитска върхушка , управляваща сега Русия , няма никакво намерение да живее законно и да толерира гражданско общество .
    Затова всяка медиа , съд , полиция , отдавна е под техен контрол .
    Колкото е по - голямо беззаконието и потъпкването на човешките права , толкова по - дълго ще останат на власт и съответно възможността да ограбват държавата .
    Както се казва - Риба се лови в мътни води ..
  • 17 Гостъ

    1 0 Отговор
    Мдаа....ще има много "самоубили" се журналисти скоро!
  • 18 Borislav Popov

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Антифашист":

    А кой има общо бе каскет, Трамп ли ? Ми много ясно, че Путин и властите имат общо с този поръчков арест на руския журналист ! Органите на тойту Пути нищо не са намерили, а сами са му ги подхвърлили наркотиците и така в Русия се постъпва с всички неудобни за тамошната власт хора, за нула време им организират престъпление и те се оказваш в затвора и после иди доказвай, че сестра ти не е проститутка. Само, че с този журналист сметките на тойти руски чифути излязоха криви, общественоста се надигна и в Русия даже куцо и кьораво разбра, че това са поредните шашми на путиновата шайка и само вие тукашните руски подлоги не сте го разбрали още или пък не искате да го разберете, понеже това го изискват мацковските ви опорки. Сега, много ми е интересно, как ще излязат руските власти, от това неудобно за тях положение.
  • 19 За да се изменят нещата на НАРОДА у нас

    3 1 Отговор
    Е нужен РЕФЕРЕНДУМ за РЕВИЗИЯ на ПРЕХОДА ! Легален ли бе и как стана РАЗГРАБВАНЕТО НА ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ И КАПИТАЛИ ! Защо Иван Костов убеждаваше че Дъ.жавата е Лош СТОПАНИН. А днес "Добрия Стопанин" не вижда НАРОДА оставен на улицата на равно с кучетата . КАК С лекота приемаме явното , нагло изказване за "наивността" на ЖАН Виденов - " Дойде БЕДЕН и си отиде БЕДЕН " ? ! ЗА КАКВИ СТОПАНИ ГОВОРИ Иван Костов ? Защо Товарите им станаха високи и портите дебели щото и слънчев лъч не допускат да надникне. Та нали ВСИЧКИ ИМАМЕ ДЯЛ В ТАЗ ДЪРЖАВА А днес шепа тарикати я притежават. А ХОРАТА те не са ли държавата ? РЕВИЗИЯ И НАРОДЕН СЪД Е НУЖЕН и държавата обратно там где е била - НАРОДНА РЕПУБЛИКА ! Бизнеса да е честен , иначе прани и на трудово и МОРАЛНО - изразителен процес.
  • 20 НУЖНА и нова ИДЕОЛОГИЯ за

    2 1 Отговор
    Държавно строителство с нова Социална политика , където НАРОДА да защитен ДОСТОЙНО ! А не мизерия за едни а да д.уги - Къщи за Гости с пари които ще се връщат обратно от онези дето гледат витрините на магазините отвън ! Тези "Луди Филми " по български трябва да свършват !
  • 21 Хрониките на Евразия

    4 0 Отговор
    От Кремъл отказаха да коментират !
    При всички положения не са очаквали такава реакция от медиите .
    По презумпция , всички трябваше да го преглътнат , да си направят изводите и да не се ровят повече в мръсното бельо на властта .
    А помиярите от
    Останкино , трябваше да полират до блясък мръсотията по задните части на полицаите , арестували журналиста .
    Но нещо се обърка ..
  • 22 Това оставам на теб, ма/на !

    2 0 Отговор
    Ти ги лапаш повече тези "витамини " и знеш по-добре вкуса. Види си и апетит завидев имаш. С Витамин - "Ла" , към напред към щастлив живот и завидна съдба ! Ти Къща за Гости спретна ли и колко вече приюти ? Теди витамини правят само вас ДАЛНОВИДНИ ! И ще върнете ли субсидиите на Брюксел или ние глупаците да уредим баланса заради вас.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Народа в РУСИЯ е както и у нас

    3 1 Отговор
    Но те имат Путин, армия и ресурси а ние Къщи за гости но пусти !
  • 25 "Къщи за гости" - куче влачи камион !

    2 1 Отговор
    Прост пък му се е.е. А как би било хубаво и похвално - "отпуснатите " от Европа средства да ги върнат самите ИНИЦИАТИВНИ НАПОРИСТИ КРЕАТИВНИ ПРЕДПРИЕМЧИВИ граждани в определен период от време10 години например ?! Честно и почтено . Нали - казват : " Пил - Платил "! Иначе и жабата ще вдигне краката да и сложат подкови !
  • 26 "Къщи за гости" - Къщи БОЛ а гости ЙОК ?

    1 0 Отговор
    Нека обаче " Предприемчивите " "Находчиви " и "Прозорливи " собственици в срок от 10 години да изплатят отпуснатите и СУБСИДИИ ! НАЛИ БИЗНЕСА Е ЧЕСТЕН ! Защото се вдигат тогава Високи ДУВАРИ и ПОРТИ КОРАВИ за Добре дошли и заповядайте или Ай сектир бе дрипльо, кой си ти ? Къщите за гости са за другари и избрани екземпляри .Нека правят бизнес както всички нас - на свой .риск а не на НАРОДЕН а къщата наследена на деца, внуци и п.авнуци !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Docenta

    1 2 Отговор
    Човекът просто е пишел срещу властта в империята на злото наречена руска федерация,но накрая путлер ще го отрови с новичок и ще обвини нато,сащ ,европа,а защо не и България
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания