1 565 3

Беленето на картофи бори стреса повече от йогата

Ето как да се преборим с ежедневния стрес

Беленето на картофи бори стреса повече от йогата
Снимка: Shutterstock
Мария Атанасова

Беленето на картофи, чистенето на тоалетната и съзерцаването на полюшващи се на вятъра дървета противодействат по-добре на стреса от йогата, съобщи Нова телевизия.

Привидно скучни дейности като плевене, сгъване на изпрани дрехи и рязане на зеленчуци също се оказват отлично средство за разтоварване. Съдейки по резултатите от анкетата на сайта МайБилдър, най-популярната дейност срещу стрес, посочена от 36 процента от участниците, е галенето на куче или котка.

Следващите най-разтоварващи занимания са слушането на звуците на пращящ огън (30 процента) и дъжд (29 процента). Анализирайки резултатите от допитването, психоложката Беки Спелман отбелязва: "Интересно е да установим как редица простички занимания, често считани за досадни, действат успокояващо и терапевтично. Забавянето на темпото и съсредоточаването върху прости неща са водещи принципи в медитацията на осъзнаването - доказана терапевтична техника срещу стрес и психологически проблеми".

Допитването показва също, че 86 процента от британците се чувстват стресирани всекидневно, като най-напрегнати се оказват жителите на Плимут.

Великобритания
Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ай стига бе
  Отговор
  1 07:27  17.06.19
  Публикувано във факти.бг: "Беленето на картофи, чистенето на тоалетната и..." Ами аз ще си правя йогата, пък вие чистете тоалетната щом е по-ефикасно според вас....
 • Аз пък
  Отговор
  2 13:19  17.06.19
  Ще купя на жената три чувала картофи от самоков да се антистресира!!!
 • еврика
  Отговор
  3 13:31  17.06.19
  те за това женити живеели по-дълго от мъжете.

Напиши коментар:


Публикувай