Last news in Fakti

17 Юни, 2019 06:02 1 965 3

Беленето на картофи бори стреса повече от йогата

  • картофи-
  • белене-
  • йога-
  • стрес-
  • проучване

Ето как да се преборим с ежедневния стрес

Беленето на картофи бори стреса повече от йогата - 1
Снимка: Shutterstock

Беленето на картофи, чистенето на тоалетната и съзерцаването на полюшващи се на вятъра дървета противодействат по-добре на стреса от йогата, съобщи Нова телевизия.

Привидно скучни дейности като плевене, сгъване на изпрани дрехи и рязане на зеленчуци също се оказват отлично средство за разтоварване. Съдейки по резултатите от анкетата на сайта МайБилдър, най-популярната дейност срещу стрес, посочена от 36 процента от участниците, е галенето на куче или котка.

Следващите най-разтоварващи занимания са слушането на звуците на пращящ огън (30 процента) и дъжд (29 процента). Анализирайки резултатите от допитването, психоложката Беки Спелман отбелязва: "Интересно е да установим как редица простички занимания, често считани за досадни, действат успокояващо и терапевтично. Забавянето на темпото и съсредоточаването върху прости неща са водещи принципи в медитацията на осъзнаването - доказана терапевтична техника срещу стрес и психологически проблеми".

Допитването показва също, че 86 процента от британците се чувстват стресирани всекидневно, като най-напрегнати се оказват жителите на Плимут.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ай стига бе

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Беленето на картофи, чистенето на тоалетната и..." Ами аз ще си правя йогата, пък вие чистете тоалетната щом е по-ефикасно според вас....
  • 2 Аз пък

    3 0 Отговор
    Ще купя на жената три чувала картофи от самоков да се антистресира!!!
  • 3 еврика

    2 0 Отговор
    те за това женити живеели по-дълго от мъжете.
Новини по държави: