Last news in Fakti

11 Юни, 2019 14:11 3 955 4

Паника в Рим! ЕС най-после стресна Италия

  • матео салвини-
  • италия-
  • ес-
  • бюджет-
  • джузепе конте

Лидерите на управляващата коалиция ще работят заедно, за да не допуснат дисциплинарни мерки от Брюксел

Паника в Рим! ЕС най-после стресна Италия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На среща с премиера на Италия Джузепе Конте лидерите на управляващата коалиция са се споразумели да работят заедно, за да предотвратят дисциплинарни действия на Европейския съюз заради влошените публични финанси на Рим, предаде Ройтерс.

В комюнике, публикувано през нощта, Конте заяви, че той и двамата му вицепремиери - лидерът на "Лигата" Матео Салвини и водачът на "Движение 5 звезди" Луиджи Ди Майо ще се срещнат с министъра на икономиката и финансите Джовани Триа и неговия екип, за да изработят стратегия за преговорите с ЕС с цел да се избегне наказателна процедура срещу страната.

Общата ни цел е да избегнем наказателната процедура, като същевременно гарантиране икономическия растеж, заетостта и данъчните съкращения, заяви в отделно комюнике Салвини.

Ди Майо също каза, че снощната среща на коалицията е преминала добре и че правителството ще работи за вдигане на заплатите на работниците и намаляване на данъците в следващия бюджет.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pepi777

    6 4 Отговор
    СЕЩ - Съединени Европейски Щати!

    Коментиран от #2

  • 2 Реалист

    10 11 Отговор

    До коментар #1 от "pepi777":

    Европейски Съюз по ми харесва и ми напомня за сАветцкий саюз.

    Коментиран от #3

  • 3 куку руку ку

    12 9 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Тук съм съгласен с теб, еврогейският съюз е двойник на късният СССР. Брюкселските директиви са също толкова скапани като наставленията на Москва до 1990 година. Едно време когато духнеха североизточните студени ветрове, казвахме, че от североизток нищо добро не идва, а сега казваме, че от Брюксел нищо не става за работа. Дори зелето им е калпаво.
  • 4 Госあ

    3 8 Отговор
    Ако се праат на много десни, да ги почват с десни номера, такова - крушета. И за Унгария и паляците същото
Новини по държави: