11 Юни, 2019 14:20 1 036 3

Недостиг на лекарства във Венецуела

  • венецуела-
  • недостиг-
  • лекарства-
  • мадуро-
  • протест

Медикаментите са непосилно скъпи за гражданите

Недостиг на лекарства във Венецуела - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Медици протестираха във Венецуела срещу недостига на медикаменти. Лекари, сестри и здравни работници поискаха по-добри условия на труд. Също така се оплакаха от липса на елементарни консумативи като марли и ръкавици, съобщи Би Ти Ви.

По данни на венецуелската Федерация на фармацевтите 90% от основните лекарства и медицински средства в страната не достигат. При рекордната инфлация медиците твърдят, че медикаментите са непосилно скъпи за гражданите.

Цената на петрола, който е главен източник на приходи за страната, се срина напоследък и медицинската криза се засилва на фона на недостига на храна и международните санкции върху режима на Николас Мадуро.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 567

    3 0 Отговор
    От този протест нещо като снимки, някое клипче от 21st Century Fox нЕма ли!?
    Вероятно сега се изработва по изпитаната технология на Белите каски! :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ишщ

    2 1 Отговор
    постоянно четем как венецуелците ходят да купуват лекарства от Колумбия. това означава, че във Венецуела те са по- скъпи. което води до извода, че фармацевтичните гиганти играят в отбора на правителството на САЩ. не става дума за лекарства на хората, а за мръсни номера.