Last news in Fakti

11 Юни, 2019 17:32 1 206 7

САЩ поискаха екстрадирането на Асандж

  • сащ-
  • екстрадиране-
  • джулиан асандж

Вече е било подадено искане до правителството във Великобритания

САЩ поискаха екстрадирането на Асандж - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Министерството на правосъдието на САЩ официално е изпратило искане за екстрадирането на основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж, съобщи Вашингтон Пост.

Искането е било изпратено на 6-ти юни. Това значи, че е малко вероятно САЩ да повдигнат допълнителни обвинения срещу Асандж.

Той беше арестуван от британските власти през април. Това стана, след като Еквадор оттегли даденото му убежище в посолството на страна в Лондон.

САЩ повдигнаха 17 обвинения срещу Асандж, насочени основно за нарушаване на законите срещу шпионажа. Той стана причина за изтичането на големи количества информация от американското министерство на отбраната.

Неговите адвокати обявиха, че ще направят всичко възможно Асандж да не бъде екстрадиран. Той все още не е коментирал последните събития.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    5 2 Отговор
    Ако искат ще го екстрадираме бе.... само че с него да им пратим и сирийските бежанци които те ни отприщиха.
  • 2 Днеска пак ли

    7 2 Отговор
    Всеки ден го лангъркате тоя Асанж, бе, дайте му малко мира на.човека. Сороснята къде е да защити свободното слово, да спре гоненията и репресиите в САЩ?

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    4 3 Отговор
    ... И Уикилийкс пуснаха кадри от архива на щатите, където самите американци са се заснели как снимат "кацането на Луната" в студио...
  • 4 Само питам

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Днеска пак ли":

    Русоид да повдига въпрос за свободата на словото!!! А за свободата на словото в Русия да кажеш нещо? Че там въведоха наказание за "обида на властта" в коментари в нета.
  • 5 Даммммм

    8 2 Отговор
    Ейййй ще го унищожьт тоя пич американците-сега ще го заключат за сто години...И само затова,че показа истинското лице на САЩ-лицето на масови убийци,лицемери и крьвопийци....

    Коментиран от #6

  • 6 Само питам

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Даммммм":

    Кой квичеше като бесен, че предателите заслужавали смърт при отравянето на Скрипал? Все пак Асандж ще го съдят, няма да го трепят.

    Коментиран от #7

  • 7 А стига бе

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Само питам":

    Ти соросиде правиш ли разлика между Скрипал-агент който е бил на служба и е предал родината си---и раследващ журналист като Асандж??? Или просто си супер"умен" и не схващаш...
Новини по държави: