12 Юни, 2019 10:23 926 4

Тръмп се отчете за войната срещу терора

  • афганистан-
  • гуантанамо-
  • талибани-
  • ислямска държава-
  • ал кайда

Белият дом информира Конгреса за антитерористичните операции на САЩ зад граница

Президентът на САЩ Доналд Тръмп информира лидерите на Сената и на Камарата на представителите на американския Конгрес за контратерористичните операции срещу "Ислямска държава", "Ал Кайда" и талибаните, които се извършват от американските сили зад граница, предаде ТАСС.

В уведомлението се казва, че подразделенията на американските военни продължават с операциите срещу трите организации и свързаните с тях групировки в Афганистан, Ирак, Сирия, Йемен, Йордания, Ливан, Турция, Сомалия, Кения, Джибути и Нигер.

Тръмп освен това уведоми ръководството на Конгреса, че американски военнослужещи влизат в състава на миротворчески сили и мисии на военни наблюдатели на Синайския полуостров в Египет и в Косово, помагат на правителството на Филипините в борбата с тероризма, а също са разположени и във военноморската база Гуантанамо в Куба.

В документа се отбелязва, че операциите в Сирия и Ирак, които САЩ са извършили с поддръжката на многочислени партньори, са позволили да се разгромят способностите на ИД.

Относно ситуацията в Афганистан се отбелязва, че въпреки усилията за уреждане на конфликта там, САЩ си остават в състояние на въоръжен конфликт, в това число с талибаните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    1 8 Отговор
    Браво на Донълд Трамп и на другаря Путен, най големте борци срещу тероризма на нашата планета, ако не бяха те до сега нямаше да ни има нас дори, тука ! Слава на Трамп, Слава на Путен, Впериод Америка, Впериод Расия !!!
  • 2 Meganoob BG

    5 0 Отговор
    Ама естествено че американските военнослужещи влизат в състава на "миротворческите сили". Какво по-мирно от това да пращаш на война най-бедната част от народа си, защото не сте ги учили нищо друго освен че те са от най-важната държава на света и винаги са правоверни. Ми те и в държавите които сте ги пратили образованието е същото.
  • 3 Нострадамос ми изяде хамстера 😀

    7 0 Отговор
    😀 Бай Дончо се е отчел, 😀 че на всички терористи е платено съобразно договорите между тях 😀този път заплатите им не са били забавени 😀 както миналият месец стана, та забавиха заплатите на муджехидините, талибаните, идил, и ал-нусра и те спряха с терористичните актове 😀 Това нямало да се повтори, и терористичните актове ще са по зададените обекти. 😀 Бил отбелязал също тъка, че вече е летният сезон и всички командващи на терористичните групировки 😀 тоест, офицерите от ЦРУ, искали да си използват отпуската, и да идат на почивка със семействата си 😀 За това им отпуснал 2 дни извънредни за да може да придобият иииинтеуигентен вид 😀 след като се изкъпят, чааак до премахване на натуралният вид т.е. мръсотия, и избръстнат брадите 😀 за да може да се приберат при семействата си и да вземат свои полагаеми им се отпуски 😀 За да не се прекъсват дейностите на терористичните групи, временно на мястото на офицерите от ЦРУ действащи като техни водачи, моли, шейхове 😀 ще заемат място офицерите от легално нееееесъществуващата МИ-6 😀 съобразно договорните отношения с Английското крал.ско семейство 😀
  • 4 Емил Дебилов

    5 2 Отговор
    Закучиха се нещата в Афганистан и това си е! Добре, че е могъщата БА да помага, на нашите съюзници!