Last news in Fakti

12 Юни, 2019 09:53 1 297 2

Токаев встъпи в длъжност като президент на Казахстан

  • казахстан-
  • токаев-
  • клетва-
  • президент-
  • нурсултан назарбаев

Тържествено се заклевам да служа вярно на народа на Казахстан, каза той

Токаев встъпи в длъжност като президент на Казахстан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Касим-Жомарт Токаев положи клетва пред народа на Казахстан и официално встъпи в длъжност като президент на страната.

Получил над 70 на сто от гласовете на изборите на 9 юни, след като дългогодишният държавен глава Нурсултан Назарбаев се оттегли през март, Токаев се закле на церемония в казахстанския Дворец на независимостта, сложил ръка върху конституцията на страната.

"Тържествено се заклевам да служа вярно на народа на Казахстан, строго да спазвам конституцията и законите на Република Казахстан, да гарантирам правата и свободите на гражданите, добросъвестно да изпълнявам възложените ми високи задължения като президент на Република Казахстан", заяви той.

На церемонията бе изпълнен държавният химн и прозвучаха артилерийски залпове. Наред с Назарбаев - първия президент на независим Казахстан, присъстваха депутати от парламента, членове на Конституционния съвет, съдии от Върховния съд и министри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Зайко Байко многознайко

    1 2 Отговор
    Марионетка на Назарбаев. Ще държи курса на Путин, нещо, като нашият мистър Бийн, безгръбначно мекотело!