12 Юни, 2019 12:05 4 456 42

Сирия отрази израелска ракетна атака

  • израел-
  • сирия-
  • атака-
  • ракети-
  • отрази

Атаката е станала около два часа след полунощ

Сирия отрази израелска ракетна атака - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сирийската противовъздушна отбрана е свалила голям брой израелски ракети, насочени към южната част на страната, рано днес сутринта, съобщи агенция САНА, цитирана от AFP.

Атаката е станала около два часа след полунощ местно време срещу сектор в близост до Голанските възвишения. САНА съобщи, че няма жертви, но не уточни какви обекти са били на мушката на Израел, когото обвини в „електронна война“ и заглушаване на сирийски радар.

Израел е извършил множество въздушни удари в Сирия от началото на конфликта през 2011 г. срещу сили на президента Башар Асад и срещу съюзниците му Иран и „Хизбула“.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    21 11 Отговор
    Сирия и Израел да почнат вече да си воюват ..

    Коментиран от #2, #6

  • 2 ИВАН

    51 21 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    Израел да спре нападенията си.

    Коментиран от #40

  • 3 Ликантроп

    29 45 Отговор
    Свалила е грънци ! Атаката е била осъществена със самолети F 15

    Коментиран от #9, #19, #23

  • 4 Моджерип

    52 24 Отговор
    С 300 са на ниво никой не купува отнази скрап THAАD!!!

    Коментиран от #10

  • 5 Ynd

    30 20 Отговор
    Руснаците си настройват ракетите и вероятно все по-добре ще прихващат. И всичко това за сметка на други 2 воюващи страни.

    Коментиран от #8

  • 6 Да да

    25 36 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    А де. Що така мълчат сирийците? И Иран мълчи и Русия не се обажда! Колко пъти Израел удари цели в Сирия,че и ирански? Ми да ги нападнат вече и да има 4 дневна война завършила с разбиването на Сирия и Иран. Откога чакаме чалмите да нападнат с нещо различно от прашки и горящи хвърчила!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гостгост

    22 33 Отговор

    До коментар #5 от "Ynd":

    Нищо подобно ! Радарите са били успешно заглушени и не са свалили нищо. Сирийците даже не изстреляха ракети ,гърмяха със Зу ,в тъмното Кога ще свалиш нещо с това -ами точно никога

    Коментиран от #20

  • 9 Да да

    19 28 Отговор

    До коментар #3 от "Ликантроп":

    Пише че е отразила,а не че е свалила нещо! Отразили са я в някой репортаж по телевизията, радиото или вестниците. И Русия така отразява атаките. Помня колко силно беше отразено свалянето на руски самолет от турците с допотопна американска техника !!! Иран всеки ден отразява какво е казал педератулаха,на който му седи още Химена!!!
  • 10 Да да

    18 31 Отговор

    До коментар #4 от "Моджерип":

    На нивото на руСифилистичния гений са С300. Невиждано ниво! Стават за отразяване на слънчевата светлина! Допълнително им монтират и огледалца в долния край,да може и Путин да ги достига!
  • 11 Да да

    22 35 Отговор
    Не мога да разбера,защо на някои коментари получавам по 100 минуса,а нито един ислямско-социалистически-русифилистичен "гений" не каже нещо ,с което да ме убеди в обратното! Отново има отразяване на факта,че Израел си удри където иска и трябва,а С300 000 служат за самозадоволяване на путинофилската сволоч.

    Коментиран от #24

  • 12 СССРБарета

    33 17 Отговор
    Ей джендърите хванаха пяна по устата и по други органи от злоба! само да обясним На джендърите защото те трудно схващат че Сирия работи с ракети S 125 и много рядко с s200! ако бъдат сложени s300 Израел ще го духат! А за s400 сами виждате какво канско реване идва от запада!

    Коментиран от #14

  • 13 СССРБарета

    27 16 Отговор
    отново пишем отличен 6 на старата съветска противоракетна система s125! тя разбира се е леко модернизирана с малко по-силни радари и Обединена мрежово с други радарни системи и противоракетни установки!
  • 14 Вюрцел

    19 17 Отговор

    До коментар #12 от "СССРБарета":

    Лейка К. ,С 300 са сложени -прихващат мехове само . Не се излагай да показваш колко си бос по темата .

    Коментиран от #17

  • 15 Знам знам🙄

    17 12 Отговор
    Ми да кажа и аз мойте простовати разсъждения. Нещо не виждам и не чувам за израелски удари по стратегически важни цели. Се ударили някъде си в някоя си част. Тоест където наблизо няма ЗУ. А понеже Сирия не разполага с достатъчно ресурси и техника да направи пълен чадър, там се защитават стратегическите цели. А за с400 при една израелска атака по важна цел свалихаоколо 20 от 50 ракети. А за с400 цитирам един колега: _При една американска атака с 74 томахвки бяха прихванати и свалени доказано 36.дивизиона с 400 на мястото 36 тръби. Логиката реши. След тоя случай и Саудитска Арабия започва пазарлък за с400
  • 16 СССРБарета

    19 18 Отговор
    Браво на старите съветски системи свалили не един и два краварски самолети през годините на многобройните войни за ДЖЕНДАРИЗАЦИЯ Пардон Демокрация!
  • 17 СССРБарета

    12 17 Отговор

    До коментар #14 от "Вюрцел":

    знам че те е яд! Не бой се скоро ще ти мине!

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бачо Киро

    18 11 Отговор

    До коментар #3 от "Ликантроп":

    Ти в региона ли си, та си толкова категоричен? Паркира ли Ф15ката... Кога ще се научите, че всяка страна си дрънка версията... Един Господ знае въобще колко достоверност има в това, което стига до нас...
  • 20 Бай Шиле

    13 12 Отговор

    До коментар #8 от "гостгост":

    Брато,добре че в 02 часа беше в Сирия та да ни светнеш к,ва е хавата.Благодарско,майна.
  • 21 Бах

    1 11 Отговор
    Коментар № 18 беше адресиран за коментар № 11 , да ме извини.
  • 22 Вюрцел

    11 18 Отговор

    До коментар #17 от "СССРБарета":

    Яд ли ? Напротив -умирам от кеф като гледам колко е недъгаво руското оръжие -като се започне от псевдо самолетоносача Адмирал Кузнецов , самолетите ,хеликоптерите и С 300 и С 400 . Всеки ден стават за смях - всеки ден

    Коментиран от #41

  • 23 Приятел

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Ликантроп":

    Саметите не падат върху целите майсторе изстрелват ракети
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Готин ама не съвсем

    22 9 Отговор

    До коментар #25 от "психиатър":

    Много си сладък! От кое НПО папкаш?? От много умни, България 4 пъти претърпя национални катастрофи, последната след 800 те дни на царчето. И резултатът е, че граничи сама със себе си! И този път пак сме на грешната страна, но не ти стига вътъка да го разбереш! И да запитам? Кога, как и защо няКОЙ реши и ни вкара в НАТО и Еврогейския съюз?? Нещо така за всенародно допитване и референдум да е имало? Или живея в друга държава? ние сме били първа мишена на руснаците?? Ми какво правят американски бази в България?? Кой е давал съгласие да има такива? Мен а и другите никой не ние питал? Махате базите и никой няма да стреля по България. Толкова е просто!

    Коментиран от #27, #38

  • 27 психиатър

    12 21 Отговор

    До коментар #26 от "Готин ама не съвсем":

    Пий си лекарствата бе смотаняк. Ние българите сме в НАТО и ЕС и никога не сме били част от СССР, помоли тези около тебе с белите престилки да ти дадат право на достъп и до гугъл, А НЕ САМО ДО този сайт и прочети от кога сме в НАТО. Помоли ги, ще ти разрешат, тези около тебе с белите престилки не са православни свещеници или руски военни, също ги помоли да ти променят и рецептурата...:):) А това че България е в НАТО и ЕС не е твоя работа!! Не е твоя работа и това, че ние българите купуваме оръжия от нашия съюзник САЩ, а фактът че никой не те е питал дали да сме в НАТО и от кого да купуваме, трябва да ти говори, че нямаш право на глас и мнение по тези въпроси, затова си затваряй човката, трай си и си пий лекарствата в Кралуково:):)Дали да сме в НАТО, го решаваме ние БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ, на специални места, до които достъп такива като тебе нямат, ако това имаш предвид вид ''НПО''....

    Коментиран от #33, #35

  • 28 outlander

    4 18 Отговор
    С-300 отразяват единствено дима от кюмбетата, с които ушанките се отопляват в землянките, плетейки чорапки и пуловерчета за сирийските си любовници. Има инфо, че и предназначението на С-400 е същото, разликата е само в повишения въздухоотвод, защото в землянките доста често се сменят памперси и лигнин, а и се пръцка много.

    Коментиран от #31

  • 29 професор Зубов

    2 10 Отговор
    Какво са отразили не знам - иранските радари на Голанските възвишения са дроб сърма.

    Коментиран от #30

  • 30 Д'мин

    12 1 Отговор

    До коментар #29 от "професор Зубов":

    Професоре, Голанските възвишения са анексирани от Израел още през 1967г. В резултат на т.н. "Шест дневна война". Какви радари, какви иранци, какъв дроб, каква сърма?

    Коментиран от #32

  • 31 Манаф

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "outlander":

    Също има инфо , че не си използваш сфинктера по предназначение .
  • 32 професор Зубов

    1 5 Отговор

    До коментар #30 от "Д'мин":

    Унищожените радари са се намирали в Тел ал Хар ,което е много близо до Голанските възвишения. Дроб сърма !!!
  • 33 Готин ама не съвсем

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "психиатър":

    аБЕ ПЕДЕРСЧЕ НЕДОКЛАТЕНО, НЕ ВЯРВАЙ НА ТЕЗИ ОКОЛО ТЕБ, ЩОТО ВСИЧКИ СТЕ ОТ гЕЙ ПАРАДА!
    И политиката в тази държава трябва да се определя от такива, като мен, щото ние плащаме данъците, а управляващите са само наши слуги! И аповете редовно, че лудницата в Бяла я закриха и за вас непоръбените джендъри вече места няма! Тя България е на този хал, щото ненормалници, като тебе, не изкарали и лев през живота си, дават ценни указания и слугуват на чужди интереси!
    И купуваме боклуци, а не оръжия, ама нали не си ходил в казармата, щото там гейовете не ги вземат, та не знаеш! И всичките ни нови приятели, освен да крадат и съсипват държавата, друго не правят! А сега върви при жена си Иван да те накърми с мляко от чепа!
  • 34 Колега не знам

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "психиатър":

    колко имаш дори медицинско образование,но ще ти кажа диагнозите за сбъркано ДНК можеш да сложиш на продажниците на България вече 30 години. Защото тези дори не заслужават да се наричат с нещо повече от утайки и кал,точно те ни вкараха в тази игра от единият полюс на обратния такъв. Ако имаше разумни мислещи за благополучието на Родина и народ,то щяха да направят така,че да спазваме неутралитет,и да сме добри и с едните и с другите и с всички. Да не продават държавата на парчета и да не заробват народа. Поради тази причина е нормално да се сближиш с този, който говори най-близкият до теб език,а не с тези с които нямаш нищо общо,и те делят езикови,културни,семейни и др. бариери,ако щеш цял океан,като бариера. Народа не е виновен,виновни са тези които са се докопали до най-високото стъпало на "Стълбата"....аз съм патриции и патрициите са мои братя......
  • 35 От речника

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "психиатър":

    ти личи,че нямаш сигурно и завършено средно образование,а си се написал психиатър. За такъв се учи поне 10 години, и не съм чувал колеги с такъв долнопробен език,като твоя. По-скоро самият ти се нуждаеш от разговор с психолог за да установиш душевен мир.
  • 36 999

    8 1 Отговор
    C200 и c300 за нищо нестават но израелските самолети нещо не летят в сириското небе вече както падна един ф16 и един ф 35 беше поразен от птици хаха
  • 37 АК12

    4 1 Отговор
    С-ките отново свалят всичко що е във въздуха
  • 38 ЦРУ

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Готин ама не съвсем":

    Само ти ли не знаеш ??? ….или толкова си знаеш ? …..Молбата за / ПАРТНЬОРСТВО за МИР / ….предверието на НАТО я изпрати БСП ...когато имаха АПС.МНОЗИНСТВО в НС ….а приемането в ЕС го подписа през. Първанов ..шеф на БСП !!!!!!! Комунетата искаха да сме в НАТО . защото знаят . че без НАТО няма ЕС ….а без ЕС няма къде да си харчат ОТКРАДНАТИТЕ пари....не искат в Раша ! ….сега разбра ли КОЛКО си / ОТНЕСЕН от ВИХЪРА / ???
  • 39 Отоплител

    3 0 Отговор
    Чудех се когато Хизбула пращаше ракети към Израел.Подържах Израел когато предприемаше ответен удар.Сега не знам какво да мисля при постоянните атаки на чужда територия от Израел.Ние българите имаме една поговорка за този дето вади ножа.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 popi

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Вюрцел":

    Да не дава Господ да опиташ недъгавото на свой гръб! Защото ти и разни лайнояди като теб превръщате нашата нещастна земица в потенциална мишена като озлобявате руснаците. Впрочм готов ли си да застанеш срещу тях при еветуална тяхна инвазия или ще ги посрещаш с хляб и сол на Орлов мост?
  • 42 popi

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "психиатър":

    Хванах те - ти си с израелски или може и саудитски ген!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания