12 Юни, 2019 16:15 1 858 6

Борис Джонсън обеща Брекзит на 31 октомври

  • борис джонсън-
  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания-
  • тереза мей

Той похвали "добрата форма" на британската икономика

Борис Джонсън обеща Брекзит на 31 октомври - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Борис Джонсън даде днес старт на кампанията си да наследи Тереза Мей като лидер на Консервативната партия и премиер на Великобритания, предаде "Ройтерс".

Той обеща да изведе страната от Европейския съюз на 31 октомври, като предупреди разединената си партия, че "забавянето означава поражение".

54-годишният бивш външен министър, който е смятан за фаворит да спечели започналата надпревара за партиен лидер близо три години след като поведе кампанията за излизане на Великобритания от ЕС, похвали добрата форма на британската икономика, обеща да доведе докрай оказалия се толкова болезнен процес за Брекзит и да преодолее отчаянието, настъпило в страната.

"След три години и два пропуснати крайни срока ние трябва най-после да напуснем ЕС на 31 октомври. Аз не се стремя към Брекзит без споразумение и не мисля, че ще се стигне до нещо подобно, но е въпрос на отговорност да се подготвим с всички сили и сериозност за изход без споразумение. Удивително е някой изобщо да предлага да се лишим от този изключително важен инструмент в преговорите", подчерта Джонсън.

Той се самоизтъкна като човека, който може да осъществи Брекзит на практика, да спечели следващите парламентарни избори за Консервативната партия и да предотврати идването на опозиционната Лейбъристка партия на власт.

Джонсън подчерта, че страната може да му има доверие да бъде неин премиер и че ще продължи характерния си стил да говори прямо и да назовава публично нещата с истинските им имена, защото това е, което публиката иска. Той се извини за евентуални обиди, които е причинили заради избора си на думи в миналото, но изрази убеждение, че избирателите не искат политиците да говорят с недомлъвки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    2 3 Отговор
    ГЛУПОСТИ! Как бре пич? Имаш ли ги кинтите да си платиш? А Европа е потънал кораб. Само Плъховете напускат 1ви!

    Коментиран от #2

  • 2 Bahti

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Bahti":

    И когато изгоните белите Роби? Кво става Рошав?
  • 3 среднощен

    4 2 Отговор
    Да чуе първо аргументите на ИРА, после да обещава...? Евроатлантическите икономически кръгове ще доведат икономиката на UK от "добра форма" в "незадоволителна" и Джонсън ще "запее" друга песен...! Но сега е време за предизборни обещания...!!
  • 4 Bahti

    2 0 Отговор
    И ако не си достатъчно рошав, чичко ти тръмп ще те напляска!
  • 5 30.03.2019

    5 2 Отговор
    Абе Боре, ти май сънуваш!? КаъФ Брекзит на 30.10.2019? Всички знаем, че на кралството на обратните не им стиска. Цяло чудо е , че Франция не ви е иритала като мтъсни псета от ЕС. Като дойде 30.10. 2019 пак ще сте се навели с чупка в кръста на Макрон. На всички им е ясно, че Брекзит ще доведе до появата на четири нови държави на картата на света, незвисима Шотландия ( там и без това не могат да дишат англичани) , обидинена Ирландия ( имат право да се обидинят хората, само северна Корея и Ирландия са разделени) в тези две държави народът гласува за оставане и Уелс . Шотландия , ще стане веднага член на ЕС, Уелс вероятно и той, а Англия ще стане щат на САЩ. Айде стига попОлизъм, стога Фаражовци и т.н..
  • 6 tarata

    4 0 Отговор
    Тия навляци нема ли да се махат и да си взимат пакистанците и индииците дето ги хрантутят. Казах им още 2015 че ще чукат по вратите защото само ние и румънците работим черната работа.. поляк и латвиец, естонец рядко ще го видиш на полето ВЕЧЕ.
Новини по държави: