13 Юни, 2019 17:35 2 148 5

Променихме шахматната дъска в ЕС

  • ес-
  • националисти-
  • марин льо пен

Марин Льо Пен откри новата парламентарна група в ЕП

Променихме шахматната дъска в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на френските националисти Марин Льо Пен разкри новата крайнодясна група в Европейския парламент, съобщи France 24.

Новата група носи името „Идентичност на демокрацията“. Тя обединява „Националния сбор“ на Льо Пен, италианското движение „Лига“ на Матео Салвини, „Алтернатива за Германия“ и националисти от Австрия, Финландия и Дания.

Групата ще държи 73 места в 751-местния парламент. Тя е петата по големина в Европа. Преди промяната парламентарната група имаше 36 представителя.

„Ние променихме политическата шахматна дъска в ЕС“, заяви Льо Пен.

„Все още сме малцинство, но сме повече от всякога“, обяви лидерът на групата „Истински финландци“ Юси Хала – ахо.

Лидерът на „Алтернатива за Германия“ Йорг Мойтен заяви, че групата ще бори срещу повишаването на правомощията на ЕС и за защита на националните държави.

Водещите националистически партии, като тези във Великобритания и Полша на този етап отказват да станат част от групата. В нея се наблюдават различия относно финансовата политика на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лол

    27 4 Отговор
    Да му мислят сега либералните идиоти в Брюксел-довели най-доброто място за живеене в дестинация на терористи-и то на религиозна основа...
  • 2 Госあ

    7 23 Отговор
    Пълна изолация на тея сепаратисти,ако трябва да се запази съюза. И бой по канчето на италианските фашисти, докато се научат че като вземат нещо треа да го връщат.
  • 3 Госあ

    6 14 Отговор
    Ха-ха-ха Тея наш'те хубавци от вмро дето толко кудкудякат орбанката, що не са при тея загубеняци бе ?!? Или се намърдаха у властта 😂
  • 4 Бесен Язовец

    1 9 Отговор
    И туй не става от тъз Мара Пенева, грозотия + рублерастка = адска смес !

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.