Last news in Fakti

14 Юни, 2019 10:17 2 711 38

Убиецът на мюсюлмани пледира невинен

  • крайстчърч-
  • убиец-
  • джамия-
  • нова зеландия-
  • невинен-
  • брентън тарант

Десетки мюсюлмани бяха убити в Нова Зеландия

Убиецът на мюсюлмани пледира невинен - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В ход е съдебният процес срещу заподозрения за нападението срещу две джамии в Нова Зеландия - Брентън Тарант, който изби десетки мюсюлмани.

28-годишният австралиец пледира невинен по всички 92 обвинения за стрелбата в Крайстчърч. При нападението загинаха 51 души, а стрелецът го излъчваше на живо във Фейсбук.

Тарънт ще отговаря пред съда по обвинения в тероризъм, убийство и опит за убийство. Очаква се процесът да навлезе в решаваща фаза чак през май 2020 година, предаде БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alfa Romeo

    56 13 Отговор
    Не само невинен, а и герой!!!!
  • 2 ДДРОнег

    38 9 Отговор
    муслиманските терористи действат по цял свят. Казват, че муслиманството било мирна религия, но нещо не чувам, нито виждам муслиманите да се обявяват срещу тези терористи, освен, когато те самите почнат да са обект на атаките им. Така че стигам до извода, че явно муслиманите тайно или дори явно подкрепят терористите и всеки муслимец е потенциален терорист !!!
    Ако не съм прав, нека ходжите, имамите и т.под. да излязат с декларация, че отлъчват всички терористи или нещо подобно !!!

    Коментиран от #4

  • 3 Гого

    39 9 Отговор
    Разбира се, че е невинен. Човека защитава родината и начина си на живот от вражеско вторжение. Защо този съд две години преди това не спря терористите в тези същите джамии когато те подготвяха там фанатици убиици и извършиха терористични актове? Защо галят с перо тези психопати а сега пледират за максимална присъда?
  • 4 гост

    10 23 Отговор

    До коментар #2 от "ДДРОнег":

    Ръсиш глупости и правиш подвеждащи изказвания!Мусюлманите в България,а и не само ВИНАГИ са осъждали терористичните актове и организации,защото от действията на такива организации страдат и мусюлманите ако се направи реално проучване ще се види,че поне 1/3 от убитите са мусюлмани.Главно мюфтийството на мусюлманите в Република България излезе още преди години с такава декларация!На много места ходжите апелират към мусюлманите да са внимателни,когато има чужди и непознати ,които правят лекции и особено ако не са по шапката на мусюлманското изповедание!!!

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 5 касапина

    28 9 Отговор
    Всеки християнин трябва да взема пример от него, да му подражава .даже и да го задмине.
  • 6 ДДРОнег

    19 6 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Вие сте муслимец, знам, както и още няколко от редовно коментиращите тик, затова така и го приказват, но никой не Ви вярва !!! И знаете ли защо, не знаете нали !!! Ами защото дори о официално да осъждате атентатите, вие искрено ги поддържате, защото най-често пострадалите са християни, така ви учат 'оджите !!!! Можете ли да ми кажете, каква ви е позицията за радикалните имами, които ги осъдиха уж в Пазарджик ??? И защо мюфтийството не подаде и не подава сигнали за такива радикалисти, ама си мълчат !!!

    Коментиран от #10

  • 7 Прав си

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Даже на Буйново с имате чешма!
  • 8 Атентата е

    3 9 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    поръчан от мюсюлмани за да се създаде намерение! Ясно е като бял ден!
  • 9 Lonecheer

    19 7 Отговор
    Истински герой! Вън от всички християнски страни мюсюлманските паразити и терористи. Слава на героя !
  • 10 гост

    8 20 Отговор

    До коментар #6 от "ДДРОнег":

    Така е мусюлманин съм,не се крия!Главното мюфтийство е гарантирано,че в България НЯМА радикални ислямисти,хората от групата по делото в Пазарджик са НАРОЧЕНИ за радикалисти!Имах възможност да ги познавам,а и съда ги оправда освен Ахмед Муса,но той беше изкупителна жертва на съдебната ни система.Всички мусюлмани осъждат тероризма във всичките му форми!!! Тероризма няма етнос,религия, пол...!

    Коментиран от #11, #16

  • 11 То щом е за

    14 5 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    мюслитата, е НАРОЧЕНИ! И Буйново и то беше набелязано! Айде стига ръси акъл, няма кой да ти повярва!

    Коментиран от #14, #15

  • 12 Соло

    11 6 Отговор
    Добрият пример на Тарант ще ни бъде пътеводна светлина в борбата ни за свобода на бялата раса. Хората взеха да се събуждат така , че има надежда
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Евдокия

    7 8 Отговор

    До коментар #11 от "То щом е за":

    Аз вярвам на номер десет,защото мюсюлманите са добри хора.Винаги ще ти помогнат!Има една българска поговорка:"Да ти даде Господ турчин за съсед."Обикновените мюсюлмани са работливи и честни хора.Не трябва да се делят хората заради религия,защото и трите религии са Аврамови(Юдаизъм,Християнство,Ислям).Исус Христос също е бил обрязан,защото е бил евреин и това е традиция водеща началото си от Юдаизма.

    Коментиран от #35

  • 15 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "То щом е за":

    Въпроса там не е религиозен!Не слагайте под една шапка религия и политика!Религията е МИР,а политиката...тя е ...съвсем друго нещо.
  • 16 ДДРОнег

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Уф, самите божи кравички сте, докато не опашете жилетката с бомбите !!! И в България няма радикален ислям, нали, веднага ти повярвахме , ха-ха-ха, и няма сигани с бурки, няма Български муслимци в Сирия и т.н., няма радикални имами, в корана няма строфи за убийства на иноверци и т.н. .... Няма да споря на религиозна основа, щото вашето не е религия дори !!!

    Коментиран от #17, #18, #30

  • 17 Разбрах

    6 11 Отговор

    До коментар #16 от "ДДРОнег":

    Християнството пък щото е голяма религия...!
    Девица ражда от свети дух и Исус съживява мъртъвци и ходи по вода...!Пффф...само глупак би повярвал в това.Ти знаеш ли,колко хора са избити по времето на Кръстоносните походи,които са покръствали с меч и огън?
    Айде няма нужда!

    Коментиран от #25

  • 18 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "ДДРОнег":

    Виждам голяма ирония във отговора ти,не те карам насила да ми вярваш,а само споделям ФАКТИ,които са на всякъде.Относно Корана и строфите там,моля те,не си компетентен да разсъждаваш върху религията ни!Аз също съм чел Библията и ...мога да споделя неща,които са меко казано"смущаващи"няма да го направя,причината я изразих по горе!Остани си със здраве и знай,че Исляма е МИР,другото е измислици на "доброжелатели".Днес е петък,празничен ден на мусюлманите,както е неделята за братята християни,успешен и спорен ден на ВСИЧКИ!

    Коментиран от #22, #38

  • 19 Да бъде пуснат човека

    12 4 Отговор
    Браво на човека, предотвратил е много атентати на резаните! Да му се даде медал и да бъде освободен! И пенсия от Държавата до живот!

    Коментиран от #20

  • 20 112

    4 5 Отговор

    До коментар #19 от "Да бъде пуснат човека":

    А ти трябва да лъскаш килията със него!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ДДРОнег

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Към теб и горния муслимец - смешни сте, преди ви защитавах, но вие не можете да бъдете толерантни и търпими към другите, освен когато сте по-слаби !!! Тогава пък някои от вас опасват бомби и гърмят наред, щото педофилът им обещал 72 девици, как ли пък го изчисли ... А Библията не можете да разберете, щото са ви промили мозъка, т.е. са ви го отрязали като малки ! А като станете по-силни, започвате да си налагате сбърканите порядки, дадени ви от един педофил и убиец !!! Абе само си губя времето с вас, то ва'шта е ясна ...

    Коментиран от #24, #27

  • 23 Голям пич

    4 1 Отговор
    Запазил съм му клипа. Гледам го мн е як.

    Коментиран от #28

  • 24 Васил Левски

    2 6 Отговор

    До коментар #22 от "ДДРОнег":

    От вас българите по-смешни няма в цял свят!Европа вдигна ръце от българи и румънци.
    Слава богу,че изчезвате!Няма да липсвате на света!Сбогом!

    Коментиран от #26

  • 25 Чичо Ади

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Разбрах":

    А как са завзети тези земи преди кръстоносците? Първоначално Близкият Изток е бил изцяло християнски. Какво се е случило с всички тези хора? Не ни правете на глупави ние знаем що за свини сте всички ислямисти и ако не ви подкрепяха евреите нямаше краката ви да стъпят в Европа и другите християнски страни. Ние нямаме нужда от вас и камиларските ви цигании така, че пътя и да ви няма. Искаш Аллах тогава какво търсиш тук? Знаете къде е южната граница айде.
  • 26 Чичо Ади

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "Васил Левски":

    Яж свинско и лапай на кюрдите саламите Мохамет!
  • 27 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "ДДРОнег":

    Ако се погледне историята ще се види,че Исляма,когато е бил най-силен е бил май-толерантен,ти няма от къде да знаеш разбира се, защото ОСАКАТЯВАНЕТО на мозъка,което приписваш на мусюлманите
    всъщност е процеса върху такива като теб.
  • 28 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "Голям пич":

    голям-ХИЧ си,ако службите са на мястото си,ти трябва да бъдеш разследван,след като се радваш и споделяш идеи,които са обществено опасни и насочени към цивилни граждани!

    Коментиран от #29, #34

  • 29 Здравей

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Звучиш ми като мюсюлманин. Тук ценим християнството. Вие мюсюлманите се смеехте когато катедралата в Франция горя. Тогава какво правите в християнска Европа? Благодарение на вас Европа страда и се разпада. Затова уважавам Брентън Тарант. Защото той ни защити нас християните в името на Бог и Исус Христос синът на Бог.

    Коментиран от #32

  • 30 Miren

    0 4 Отговор

    До коментар #16 от "ДДРОнег":

    А какво ще кажеш за джихадиста Джон който е християнин и обезглави хиляди християни и мюсулмани. Тероризма НЯМА религия.
  • 31 Гост

    2 4 Отговор
    Чел съм и Библията и кораба и никъде не се споменава за войни. Няма религия която да изповядва война. Идил са групировка като ИРА финансирани да развалят мира между мюсюлмани и християни , който не го разбира това нещо е готов за терорист.
  • 32 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #29 от "Здравей":

    Ти не си християнин!Пророк Иисус ,НИКОГА не би се молил за защита от човек,който убива НЕВИННИ!Явно не познаваш собствената си религия,а говориш за друга!Ограмоти се!
  • 33 Гледач

    6 0 Отговор
    А КОГАТО МЮСЮЛМАНИ убиват е може така ли?
  • 34 ...

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Ислямофашисте, ако службите си бяха на място, твоята "мирна" "религия" трябва да бъде забранена, както се случи с вашия идеологически роднина - нацизма! И както се проведе денацификация - сега да я последва деИСЛЯМИЗАЦИЯ!
  • 35 ...

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Евдокия":

    Цитат: ”..вярвам на номер десет,защото мюсюлманите са добри хора.”. И наричат НЕмохамеданите с преливащия от ”любов” евфемизъм ”неверници” (ако пиша още по-”любвеобилния” , оригинален евфемизъм, току-виж ме изтрили). А когато решат, че някой ”неверник” е много ”болен” от ”неверие”, го ”церят” с кръвопускане...примерчета искаш ли?
  • 36 Любопитко

    4 1 Отговор
    Цитирам: "Идил са групировка като ИРА финансирани да развалят мира между мюсюлмани и християни" . Колячите от Батак и те ли бяха от ИДИЛ? Колячите от Перущица и те ли бяха от ИДИЛ? Колячите от Стара Загора и те ли бяха от ИДИЛ? Изродите, гръмнали бомбата във влака на гара Буново - и те ли бяха от ИДИЛ? А, прочие, ще ни обясниш ли и какво значи "такия"?
  • 37 НИНДЖА

    3 2 Отговор
    ЗА МЕДАЛ
  • 38 МАК

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Ооо господин госта е мюсюлманин!!! Яя да си обираш дърмите и да си вървиш в Турция!!!