Last news in Fakti

14 Юни, 2019 17:12 2 407 35

Путин: Да не допускаме в ръцете на терористи да попадне оръжие за масово унищожение

  • шос-
  • владимир путин-
  • шанхайска организация за сътрудничество-
  • си дзинпин-
  • александър лукашенко

В ШОС членуват Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Пакистан, Русия, Таджикистан и Узбекистан

Путин: Да не допускаме в ръцете на терористи да попадне оръжие за масово унищожение - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Русия Владимир Путин призова държавите от Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) да не допуснат в ръцете на терористи да попадне оръжие за масово унищожение, предават ТАСС.

"Смятаме за важно да се блокира финансовото подхранване на терористи с доходи от наркотици и да се прави всичко, за да не се допуска в техни ръце да попаднат химическо, биологическо и други видове оръжия за масово унищожение", заяви той на срещата на върха на ШОС в Бишкек, столицата на Киргизстан.

Президентът на Китай Си Дзинпин каза, че ШОС трябва да стане образец за сътрудничеството в опазването на "комплексната и устойчива сигурност". Той прикани към засилване на борбата срещу "трите вида зло" - сепаратизма, тероризма и екстремизма.

Путин: Да не допускаме в ръцете на терористи да попадне оръжие за масово унищожение

Министър-председателят на Индия Нарендра Моди предложи свикването на международна среща на върха за противодействие на тероризма. "Духът и идеалите на ШОС съответстват на развитието на сътрудничеството в борбата с тероризма", каза той.

Пакистан поддържа инициативата на страните от ШОС по въпроса за борбата с тероризма, заяви в Бишкек пакистанският премиер Имран Хан. По думите му неговата страна има "определени успехи" в тази област и е готова да сподели опита си с други страни. Той подчерта, че Пакистан осъжда тероризма във всичките му прояви, вкл. държавния тероризъм.

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев предложи страните от организацията да създадат единен център за информационна сигурност. Той поясни, че тероризмът се проявява и в световната компютърна мрежа и това налага предприемането на допълнителни мерки за киберсигурността и в частност защитата на информационното пространство на организация.

Пред форума президентът на Беларус Александър Лукашенко издигна инициативата да се състои среща на генералните секретари на водещите световни организации, които да обсъдят проблемите пред сигурността. Освен ШОС той спомена ООН, ОССЕ, Общността на независимите държави (ОНД) и Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКБ).

Путин: Да не допускаме в ръцете на терористи да попадне оръжие за масово унищожение

Президентът на Иран Хасан Рохани изтъкна, че с агресивната си политика САЩ заплашват сигурността в Близкия изток и целия свят.

В ШОС членуват Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Пакистан, Русия, Таджикистан и Узбекистан. Наблюдатели са Афганистан, Беларус, Иран и Монголия. На срещата на върха в Бишкек присъстват също представители на ООН, ОНД, ОДКБ и на Евразийската икономическа комисия.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    16 3 Отговор
    г-н Путин а за САЩ терористи №1 в света и те имат оръжие за масово унищожение! :)

    Коментиран от #2

  • 2 Госあ

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    И не се колебаят да го използват. Че и повтарят....
  • 3 Снайперист

    1 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 4 Емил

    3 8 Отговор
    Притежателите на ядрено оръжие са терористите - САЩ, Руслия...

    Коментиран от #22, #34

  • 5 гост

    10 1 Отговор
    цитат от уикито:"Като тероризъм се разбират насилие и акции на насилие (като напр. отвличания, атентати, удари със взривни вещества) срещу политическия ред, за да се постигне политическа промяна." - Ха сега деца къжете кой е най-големия терорист на тая планета. Кой сменя правителства и режими и изнудва със санкции

    Коментиран от #13, #27

  • 6 outlander

    4 12 Отговор
    За съжаление точно на тоя терорист в ръцете са му оръжия за масово унищожение. Напоследък терориста плаши света по петнайсет пъти на ден с ядрен апокалипсис и дневно гледа по седем мултика с гига, мега, хипер и не знам още какви ракети. Още по-лишото е, че и иранските терористи искат да се снабдят с такива оръжия, а ботоксовия монголоиден терорист, с платформите, нескрито ги подкрепя. Ако един терорист не подкрепя друг терорист, то тогава кой?
  • 7 Москвич Алеко

    2 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Путин: Да не допускаме в ръцете на терористи да попадне оръжие за масово унищожение произведено в Русия
  • 8 Нео

    3 9 Отговор
    Странни думи от човек, който помага на Иран и С.Корея да имат ядрено оръжие!

    Коментиран от #18

  • 9 ред

    3 1 Отговор
    НЕО ти имаш ли представа за ЖИВОТА.Знаеш ли думата БАЛАНС
  • 10 ХАХ

    2 9 Отговор
    Намерил се кой да го каже. Значи Асад може да си играе с химически оръжия и да ги използва срещу собствения си народ. А Путин се прави че пада от небето.

    Коментиран от #19, #20

  • 11 По големи терористи от вас на

    1 2 Отговор
    Снимките нема меткате си атомни бомби правите си експерименти необезпокоявани от никои
  • 12 гостгост

    2 6 Отговор
    По-големи терористи от руснаците особено с ядрено оръжие надали има.Постоянно плашат света с изпепеляване и тем подобни глупости.Това е типично за примитивно развит народ като руснаците.Шимпанзе с граната са и нищо повече.Още от както откраднаха технологията от САЩ ,руснаците са се превърнали в терористи.

    Коментиран от #21

  • 13 Реалист

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    КОМУНИСТИТЕ - ТЕРОРИСТИ ОЩЕ ОТ 1917 ГОДИНА. Нито един път не са взели власта с избори - все с терор или намеса отвън, от други комунисти-терористи.
  • 14 Днешната младеж,да хванеш да е нае.ш

    1 2 Отговор
    Аде бе!кой от кой краде и открадна!

    Коментиран от #15

  • 15 444

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Днешната младеж,да хванеш да е нае.ш":

    Е почти винаги руснаците крадат от запада.Това си е доктрината им още от времето на СССР.И не говорим само за военни технологии ,ами за всичко което се сетиш.

    Коментиран от #23

  • 16 Днешната младеж да хванеш да е нае.ш

    2 4 Отговор
    Сорри ама на 90% от европята ви трябват бели бастуни,аре отворете си очите най после ве!

    Коментиран от #17

  • 17 584

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Днешната младеж да хванеш да е нае.ш":

    За какво пишеш бе пич.Нищо не ти се разбира :D
  • 18 Сенчо

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Нео":

    Северна Корея не е терористична държава бегендир . Терористичма държаваномер 1 е сащ
  • 19 Опа тролчо

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "ХАХ":

    Ама нанасад химическото оръжие беше с изтекъл срок на годност. Не гледа ли клипчетата с труповете в бели чаршафи, наредени по земята, как почнаха да възкръстват, да мърдат и говорят?
  • 20 Антидбендар

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "ХАХ":

    Ти виде ли , че Асадизползва химическо оръжие ? Не си ама плямпаш американски лъжи като папагалгендар

    Коментиран от #33

  • 21 Опа тролчожсам се плашиш

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "гостгост":

    Чичо дончо е този, който плаши света със саморазправа, ако не му купуват оръжието, не му правят отстъпки за внесените стоки и не му предават доброволно финансови и материални активи. Не че можеш да цитираш, но все пак пробвай да чи покажеш кога руснак е заплашил с изпепеляване света.

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Опа тролчо

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "444":

    Не почти, а абсолютно винаги запада нахлува в Русия и се опитва да крадне каквото му трябва, но после плаща лихви все едно дължи на български ЧСИ ;)

    Коментиран от #24

  • 24 ss14

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Опа тролчо":

    Русия не е технологична държава и няма нищо ,което запада би искал да открадне.Най-малкото руснаците се развиват с 20 години след света.Кражбата си е патент на комунистите още от време оно,а не на запада тролчо :)

    Коментиран от #29

  • 25 ss14

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Опа тролчожсам се плашиш":

    Не съм видял САЩ да плашат някой с "изпепеляване" както го прави русия по 2 пъти на месец !

    Коментиран от #28, #30

  • 26 До Антидбендар

    1 0 Отговор
    Ми ще плямпа, що да не плямпа. Сметки има да плаща и явно само по тоя начин може да изкара някой лев.
  • 27 ЦДГ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    - целодневна детска градина! Аз си знам, ама няма да кажа!
  • 28 Цветните Революции

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "ss14":

    Да ти говорят нещо! Либия, Египет, Сирия, Украйна, в 2000г Югославия! Това да не са туристически дестинации, на хамериканчерата! Русия казва, който посегне на нас, ще бъде изпепелен! А чакали много!
  • 29 Опа тролчо

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "ss14":

    Без излишни глупости: Русия има най-голяма площ от всички страни и съответно е и най-богата на природни ресурси. Краварите именно за това искат демокрация там, за да могат да ги източват като нашите златни.мини. Същото е искал и хитлер и наполен. Земята също е ресурс. А колкото до това дале е твхнологична или не, ами ако не беше, отдавна американците щяха да им скочат, да не говорим че противоречи на логиката че руснаците крадат технологии. Айде стига толкова, че стана сложно за тролския ти мозък.
  • 30 Опа тролчо

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "ss14":

    Покажи ми миналия месец двата случая, когато е заплашила някой. Или миналото десетилетие. Иначе чичо дончо виж в раздел „свят” колко пъти плаши Турция че ще я срине. Ако искаш да ти потърся и други държави?
  • 31 Космос

    0 1 Отговор
    Всички мирувайте!
    Трябва да се избегне трета световна война!!!

    Коментиран от #32

  • 32 Факт

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Космос":

    Разберете че УМИШЛЕНИ проблеми създадени от хора на хора, всъщност това не е ИСТИНСКАТА СЪДБА на хора!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Стършел

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Като си казал А кажи и Б - изброй всички държави притежаващи ядрено оръжие, включая Израел. По важното е, че само една от тях (САЩ) го е използвала на практика срещу цивилното население на Хирошима и Нагасаки в Япония.
  • 35 Щерю

    0 0 Отговор
    Русия е слаба държава. Като една фризирана болонка, която само лае от страх и създава впечатлението, че е питбул и си мисли, че така стряска и плаши другите, нефризирани болонки около НЕЯ:):) Дрънка стари ламарини на червения площад всяка година и мисли, че като плаши гаргите на Москва, плаши гаргите и в другите градове и села:):) Който не се е пробвал, той не я е превзел, поне до околовръстното на Москва, знаеме го от историята... Сега пак е слаба, без никакво ПВО и няма право на глас на световната сцена. Един германец кацна в центъра на Москва, на червения площад преди няколко години и изволниха сума ти генерали от руските пво, та какво остава за ядрени и неутронни бомбардировки от стелтовете?? Но защо имам чувството, че тук сте от някакво затворено общество без достъп до гугъл, без актуална информациа в продължение на десетки години, а само до този сайт?? Да не би да сте някакви затворници вие и да ви се дава възможност да коментирате в интернет, като заслуга за дейности през деня или срещу една допълнителна затворническа супа?? Я си признайте отворковци, без бой??