Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Юни, 2019 19:52 2 074 3

Зеленски превзема и парламента

  • украйна-
  • парламент-
  • владимир зеленски

Партията на украинския президент на път да получи мнозинство на изборите

Зеленски превзема и парламента - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Новата партия на президента на Украйна Володимир Зеленски може да спечели мнозинство на парламентарните избори в страната, съобщи RT.

Парламентарните избори ще се проведат на 21-ви юли. Последните проучвания показват, че партията ще получи 51.1% на предстоящите избори.

Към този момент Зеленски не разполага с депутати в парламента. Новосформираната „Слуга на народа“ обаче има всички шансове за мнозинство.

След нея се нарежда партията „Европейска солидарност“ на бившия президент Петро Порошенко. Тя има подкрепата на 9.5%.

Партията „Батаквищина“ на бившия премиер Юлия Тимушенко има подкрепа на 8.7% от избирателите.

В проучването са участвали 4000 анкетирани. Половината от местата във Върховната рада се избират пропорционално, а останалите мажоритарно.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усрайна

    7 2 Отговор
    е държава без бъдеще. Сами се прецакаха и се докараха до там да нямат полезен ход.

    Коментиран от #3

  • 2 Димитър

    5 3 Отговор
    Стига с тоя зеленски меленски, мекотело и йессър като нашите е. Интригата е в партията на Шарий, ще мине ли, няма ли да мине, и какви ще са реакциите на фашистите, ако влезе в парламента.
  • 3 Щерю

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Усрайна":

    Говориш пропаганда. Русия е слаба държава. Като една фризирана болонка, която само лае от страх и създава впечатлението, че е питбул и си мисли, че така стряска и плаши другите, нефризирани болонки около НЕЯ:):) Дрънка стари ламарини на червения площад всяка година и мисли, че като плаши гаргите на Москва, плаши гаргите и в другите градове и села:):) Който не се е пробвал, той не я е превзел, поне до околовръстното на Москва, знаеме го от историята... Сега пак е слаба, без никакво ПВО и няма право на глас на световната сцена. Един германец кацна в центъра на Москва, на червения площад преди няколко години и изволниха сума ти генерали от руските пво, та какво остава за ядрени и неутронни бомбардировки от стелтовете?? Но защо имам чувството, че тук сте от някакво затворено общество без достъп до гугъл, без актуална информациа в продължение на десетки години, а само до този сайт?? Да не би да сте някакви затворници вие и да ви се дава възможност да коментирате в интернет, като заслуга за дейности през деня или срещу една допълнителна затворническа супа?? Я си признайте отворковци, без бой??
Новини по държави: