1 018 9

Радев и Орбан: ЕС няма кризисен план срещу мигрантите

Европейският съюз трябва да се промени по темата, заявиха двамата лидери

Радев и Орбан: ЕС няма кризисен план срещу мигрантите
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Президентът Румен Радев и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обсъдиха необходимостта от реформа в миграционната политика на ЕС. Държавният глава оцени високо политиката на правителството в Будапеща за социални и данъчни облекчения за младите семейства, съобщава пресслужбата на българското президенство.

Партньорството между България и Унгария е изградено върху дълбоки исторически, културни и духовни връзки и е независимо от политическите промени, в която и да е от двете държави, беше общата позиция на държавния глава и унгарския министър-председател, които проведоха среща в Будапеща в рамките на официалната визита на българския президент.

Двамата бяха категорични, че Европейският съюз все още няма кризисен план в случай на внезапен миграционен натиск по външните европейски граници и това трябва да се промени.

Обсъдено беше и двустранното сътрудничество в сферата на енергетиката, подходите в двете държави за енергийна диверсификация и по-голяма сигурност в доставките на енергийни ресурси.

Радев и Орбан: ЕС няма кризисен план срещу мигрантите

Българският държавен глава оцени високо активната политика на унгарското правителство, насочена към създаването на перспективи за професионална реализация на младите хора в Унгария и за предоставянето на социални и данъчни облекчения на семействата.

Във втория ден от официалната визита в Унгария президентът Радев се срещна и с председателя на парламента Ласло Кьовер. По време на разговора беше откроено доброто междупарламентарно сътрудничество, което разкрива благоприятни перспективи за последващо задълбочаване на приятелските връзки между София и Будапеща.

Унгария
Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Браво!
  Отговор
  1 19:24  14.06.19
  Мюслитата унищожават ЕС и нямат място в Европа. Трябва да бъдат върнати откъдето са дошли, соросите и педалите да вървят в обора и има шанс нещата да се оправят.
 • 2 19:27  14.06.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Обикновен Бг
  Отговор
  3 19:38  14.06.19
  Велик политик и водач сте г-н Орбан. Завиждам на унгарците, че имат такъв политик като вас. Моите уважения.

 • 4 20:01  14.06.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • шляпалника
  Отговор
  5 21:18  14.06.19
  Ако изобщо има политици с маааалко морал, мааалко човещина и някакви наченки(поне) на ценности, са тези двамата. Всички други са леж!
 • Б666
  Отговор
  6 22:11  14.06.19
  И нашия президент на жена си да го снимат със истински здравомислещ политик като Орбан.....
 • Щерю
  Отговор
  7 06:29  15.06.19
  Орбан е проводник на идеи, които тласкат бившите комунистически страни към Русия. Русия е слаба държава. Като една фризирана болонка, която само лае от страх и създава впечатлението, че е питбул и си мисли, че така стряска и плаши другите, нефризирани болонки около НЕЯ:):) Дрънка стари ламарини на червения площад всяка година и мисли, че като плаши гаргите на Москва, плаши гаргите и в другите градове и села:):) Който не се е пробвал, той не я е превзел, поне до околовръстното на Москва, знаеме го от историята... Сега пак е слаба, без никакво ПВО и няма право на глас на световната сцена. Един германец кацна в центъра на Москва, на червения площад преди няколко години и изволниха сума ти генерали от руските пво, та какво остава за ядрени и неутронни бомбардировки от стелтовете?? Но защо имам чувството, че тук сте от някакво затворено общество без достъп до гугъл, без актуална информация в продължение на десетки години, а само до този сайт?? Да не би да сте някакви затворници вие и да ви се дава възможност да коментирате в интернет, като заслуга за дейности през деня или срещу една допълнителна затворническа супа?? Я си признайте отворковци, без бой??
 • соросоидни кърлежи
  Отговор
  8 08:28  16.06.19
  Браковете и раждаемостта в Унгария нараснаха с над 45%, и то стана в резултат от целенасочена политика за укрепване на унгарското семейство. 2018-а е обявена дори за година на унгарското семейство. Той още с идването си на власт през 2012 г. успя да свали цените на тока, на газа, на водата, на консумативите с 25% за домакинствата, с 11% за фирмите. Пръскане против хлебарки Успя да се наложи над монополите, успя да принуди банките да отстъпят и предоговорят заробващите кредити в швейцарски франкове, според които промяната на курса ставаше само за сметка на потребителя. И спаси близо 1 милион семейства от фалит и от конфискация на имотите им, като обяви край на ерата на банките. Отчете, че приватизацията в комуналния сектор на Унгария е била прекомерна и затова изкупи дела на държавата в някои електро- и водни дружества, и насочи изцяло усилията към раждаемостта. В Унгария за трето дете, ако имаш и се осигуряваш, разбира се – не трябва само да си като кокошка да снасяш, трябва и да работиш, получаваш 33 000 евро подарък от държавата, безвъзмездно, веднага, плюс още 33 000 евро нисколихвен кредит от 2,5% за срок от 25 г.
 • чалма тв
  Отговор
  9 08:32  16.06.19
  Орбан не ще бурки и чалми да навъдят като хлебарки Унгария, мрази ги и ги рита в Германия, нали Меркел ги поканила тези програмисти от наса...

Напиши коментар:


Публикувай