15 Юни, 2019 20:35 32 961 113

Македония да не е българска покрайнина

  • северна македония-
  • история-
  • българия

Македонски представители недоволни от преговорите с български учени

Македония да не е българска покрайнина - 1
Снимка: Shutterstock

За македонският народ е интересен факт мълчанието на Македонската академия на науките и изкуствата за все по-агресивните искания на смесената македоно – българска комисия за преглед на македонската история. Това заявление направиха от националистичната партия Единствена Македония, цитирани от A1 On.

Според партията комисията подарява македонската история на България. От там посочват, че българите искат цар Самуил да бъде признат за български владетел, че Св. Климент и Св. Наум са изпратени от българската държава и са ръкоположени в рамките на българската църква.

Двете страни вече имаха спор за деня, в който трябва да се чества Гоце Делчев. Според македонските националисти е важно решенията да се взимат въз основа на историческите личности, като така се защитава истината за македонския народ.

„Ако преминуваме Гоце Делчев, Даме и Гьорче като българи ще трябва да сменим имената на училища, площади и булеварди, които са кръстени на тях. Всички техни паметници ще трябва да бъдат отстранени, защото те вече няма да са наши. Ако признаете тези личности за българи, ще трябва да признаете и че Македония е българска покрайнина. Разсъждавайте като правителство“, заяви бившият директор на Драматичния театър в Скопие Сашо Тасевски.

Македонски издания припомнят изказване на българския министър на външните работи Екатерина Захариева, която заяви, че Гоце Делчев сам е писал многократно, че е българин.

От опозиционната ВМРО – ДПМНЕ вече призоваха за оставката на правителството, ако страната не получи дата за преговори с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шляпалника

    375 13 Отговор
    Не! Македония в просто западна България. И се чудя до кога ще се правят, че не са българи! Фактите са си факти!

    Коментиран от #73, #82, #100, #101

  • 2 що е маке

    187 8 Отговор
    се е е л'но
  • 3 Хисторик

    205 9 Отговор
    Само сеч за ЕС и НАТО на тези!
  • 4 Горд Българин

    351 13 Отговор
    "Македония да не е българска покрайнина". Така е Македония не е българска покрайнина тя си е направо Българска територия насилствено откъсната също като българските покрайнини в Сърбия, Северна Добруджа в Румъния и още ред български земи.
  • 5 Българин

    315 6 Отговор
    МАКЕДОНИЯ ПРОСТО КРАТКО И ЯСНО Е БЪЛГАРИЯ !
  • 6 Фен

    207 6 Отговор
    Тия макета са жалки, като деца от кръвосмешение....

    Коментиран от #110

  • 7 21 улици

    200 5 Отговор
    в Гърция са кръстени "Василий Българоубиец" сега питайте гърците как да бъдат прекръстени?И не забравяйте (братя българи дето се зовете "македонци") че при този Васил, гърция изживява " Златен век" а същия този "Васил-българоубиец" е от династията на "Македоните"! Малко трудно ще ви бъде братя " българи, "македонци"!

    Коментиран от #39, #43, #70

  • 8 Анонимен 777

    206 13 Отговор
    Ясно е, че учат лъжи от учебниците си, но поне да отворят уикипедия и да видят истината. Да ги съдим в Страсбург, няма друго спасение от македонизма. Имаме доказателства и трябва да се използват в съда.

    Коментиран от #20

  • 9 Западните Балкани

    179 3 Отговор
    Братята македонци да не мислят, че Самуил е живял в края на 19-ти век и Климен и Наум не са били ученици на Кирил И Методи и не са били първо в Преслав. Кирилицата е измислена преди Климент да стигне Охрид. Иначе нямаше как д асе разпространи с такава скорост. Просто Климент я е занесъл там. И по това време района си е бил България. На Мелник са му викали южната столица на България и царския брат е живял там

    Коментиран от #95

  • 10 Meganoob BG

    130 3 Отговор
    Като се има в предвид колко нещо са откраднали за краткото си съществуване като държава, май тях трябва направо да ги признаем за по-големи българи от самите нас.
  • 11 крадци на история

    158 4 Отговор
    "Македонска история", "македонски народ" !?!? ама вие сериозно ли ??? Впрочем, защо не си изписва северномакедонски и северна македония, както сами си приеха ?
  • 12 popo

    110 5 Отговор
    Македония няма да я има на картата като държава до 2020 година.

    Коментиран от #15

  • 13 Main Fürher

    81 63 Отговор
    Малко известен факт е,че Уинстън Чърчил и новият президент на САЩ са били против създаването на македонска нация,но същевременно Япония не е възнамерявала да се предаде,а да се бие докрай,и затова Англия и САЩ се съгласяват да създаде македонска нация,но в замяна СССР трябва да обяви война на Япония.СМЪРТ ЗА РУСИЯ И КОМУНИСТИТЕ!!!

    Коментиран от #31, #90

  • 14 Колко "македонци"

    85 2 Отговор
    Знаят езика на който са говорили Александър Велики и е ползвал като втори език българския цар Самуил?
  • 15 m6n54i

    102 5 Отговор

    До коментар #12 от "popo":

    Верно е. До 2020 г. няма да ги има ни на картата ни като хора, защото там албанците ще са ги изяли.

    Коментиран от #17

  • 16 Фен

    89 28 Отговор
    Тия още малко и ще кажат, че Украйна не е руска.....
  • 17 2020

    49 5 Отговор

    До коментар #15 от "m6n54i":

    Не са толкова зле с албанците. 25% от населението са албанци, но те са съсредоточи най вече в 3 области, а не са разпределени в цялата страна.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ТОЧКАТА

    99 9 Отговор
    ТЯ трябваше да се казва ЗАПАДНА България,не севрна македония!!!Но от Винету какво да се очаква на молитвени закуски.
  • 20 Така е, прав си

    77 3 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен 777":

    Само съдебно дело, за цялата ни история ще реши всичко и въобще няма повече да се занимаваме с този абсурд.
  • 21 Иво777

    81 8 Отговор
    Грешка бе признаването ......Сега ще си носим кръста за грешката.Голяма глупост.Но бе под диктовка от запад.Нали сме независими вече от всичко и всички?Смях😥😥😥😥😥
  • 22 Tomi Tomov

    57 4 Отговор
    Я си стойте там по чукарите и злобейте .и си фантазирайте че ще влезете в EU.Евентуално в 2999 година.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Вярвам

    75 13 Отговор
    Всички сме българи и сме истинските господари на тези земи още преди Древна гърция, Рим и Византия, преки наследници на атлантите. В хроники от 9 век се казва, че българите са най- многобройният народ на земята, говорещ на езика на бога /става дума за езика ВАТАН, най-дневният език, познат на човечеството/. Но Великите сили винаги са се опитвали да ни разделят, и са успели, за да не можем да осъзнаем своята значимост и да изпълним мисията си на народ, който ще пренапише човешката история. От нас зависи какво ще се случи и не омразата помежду ни е ПЪТЯТ!

    Коментиран от #60, #68

  • 25 Велик майстор Пръч

    7 16 Отговор
    Могъщи макета.Велики.Маке президент.
  • 26 Моряк Удавник

    50 8 Отговор
    Тия тъпаци с промити мозъци още вярват,че Русия и Сърбия ще ги спасят и помогнат,както се надяват на съюз с Гърция.Няма да стане това само ги подскурностват да скачат срещу нас и им гледат сеира. И си мислят,че им помагат а всички това искат да ги накарат да мислят,че ние сме врагове а не приятели и роднини. Един българин роден в Африка дали при временно прибававане или при постоянно прибиваване той е българин независимо дали е роден в дадена държава дали на кораб или летище той е българин та дори и да се мисли за марсианец.Трябва да престанат с този сръбски шувенисизам и гръцки идиотизъм.И за капак руснаците ги баламосват, че са първите населили Европа. ЕС преди да ги приеме да за им назначи психиатрична експертиза и тогава предприеме действие към присъединяване.Да им спре тая маниакална депресия и тогава.А според мен трябва да се върне на България заедно с Западните Покрайнини.Искам всички откъснати територии да се върнат но неможе да стане на веднъж.
  • 27 Main Fürher

    60 47 Отговор
    Сега самата истина: - Русия не освобождава България,а Русия напада османската империя с цел да плячкоса Истанбул - Русия измисля,че българите сме славяни но това не е вярно,а ние сме българи и езика на който пишат 350 млн души не е Славянски,а БЪЛГАРСКИ!!! - България си плаща 32 тона злато за ,,освобождението" - Сърбия напада България не поради подкрепа от Австро-Унгария,а от страна на руска подкрепа - Русия не признава 15 милиона българи,които живеят на нейна територия - Русия спонсорира БКП,които по късно продават България на СССР и Югославия - България е под руско иго от (1944-1989) - България внася електричество от Русия и затова то е толкова скъпо - САЩ не ги интересуваме и никога не сме ги интересували - САЩ и Русия са империалистически страни,които искат да владеят всичко - САЩ са главният виновник за гей паради,джендър идеологии и т.н. - Русия създават Македония и македонската нация,докато САЩ и Великобритания са били против да се създаде тази изкуствена нация и страна - САЩ създадоха Ислямска държава и всички други терористични групировки - САЩ подкрепят глобализацията на света и нарушаването на ДНК-то на нациите Извод: Русия и САЩ са двете страни на една и съща монета,държана в ръцете на Биби Нетаняху и еврейте!Комунизма и либерализма са леви тумори,които трябва да бъдат премахнати,а фашизма и националсоциализма да се завърне с пълна сила!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ, НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА И ФАШИЗМА!!!

    Коментиран от #29, #35, #45, #64

  • 28 Айдааа

    58 2 Отговор
    Македония да избира или бълфарска покрайнина или албанска долина😅😅😅🇦🇱🇧🇬🐷
  • 29 Не е вярно

    23 9 Отговор

    До коментар #27 от "Main Fürher":

    Езика на прабългарите е мъртъв език. Може и малко плочки от надписи да са съхранени, но е бил различен от нашия. Прабългарския е бил най близък до езика хунски и тюркски , но халифа на Омар, когато е питал Бат Баян за произхода на българите, му отговаря, че сме сармати (наследници на ските ). Погребенията на прабългарите също са сарматски.

    Коментиран от #36, #76, #87, #96

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Сашо Та шачевски.

    41 5 Отговор

    До коментар #13 от "Main Fürher":

    Ех Македонио, земля бъгарска! Скоро, имама ще ви пее песничка сутрин в 5 ч, ! ДА ВИ Е ХАИРЛИЯ
  • 32 5557

    34 4 Отговор
    Нещо кво става по Западните Балкани - нали бехме лидери, сега мълчим.
  • 33 Сарматиан

    57 8 Отговор
    България трябва да заяви ясно и точно своите претенции към Македония защото там живеят българи и това е просто една област от нашата родина която несправедливо е откъсната от нас. Няма македонски език, народ или държава, там живеят българи и албанци и всичко друго е лъжа и демагогия на Кремъл и Белград.
  • 34 Гледач

    33 2 Отговор
    Е тия македонците да се оправят с албанците и да мешат БЪЛГАРИЯ. Само не разбирам защо СЪРБИТЕ не помагат на македония? При условие че те насъскват МАКЕДОНИЯ срещу БЪЛГАРИЯ
  • 35 Hreb

    16 1 Отговор

    До коментар #27 от "Main Fürher":

    Пише се Mein
  • 36 проф. д.ф.н. Владко Мурдаров

    17 7 Отговор

    До коментар #29 от "Не е вярно":

    Да, но се е запазил бойния вик на ордата на кхан Аспарух: "ГЕПИ-и-и-и!"! Станала е част от българския генофонд! И се практикува ЕЖЕДНЕВНО в тия 300х400км и от управляващи и от добитъка им! Кой на едро, кой на дребно разГЕПВА каквото му попадне без каквито и да са наказания, че дори с поощрения, похвали и награди!
  • 37 error

    35 3 Отговор
    Така наречената Северна Македония е бъргарската Украйна,въпроса е кога точно ще си я вземем обратно.!!!
  • 38 Пеева

    13 0 Отговор
    Към Ñ37: Да направят едно референдумче , печелят с 51% и са наши.
  • 39 Браво

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "21 улици":

    Кратко, ясно и Точно
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Гневен

    0 6 Отговор
    #23не знам бесен ли си,но си неук това е 100%
  • 42 Гневен

    18 0 Отговор
    А колкото до макетата не е зле да им отрежем квитанциите.
  • 43 О санкта симплицитас

    6 23 Отговор

    До коментар #7 от "21 улици":

    Не е Василий българоубиец, а е Василиус Вулгароктонус, което в превод ще рече Василий Простакоубиец, защо го превеждат като българоубиец не знам...

    Коментиран от #51, #52, #53

  • 44 Зайко Байко многознайко

    24 1 Отговор
    Чудя се на ГЕПИ ( герб ) , защо се занимават още с тези " македонци". Помня , когато първи признахме независимоста им, танкове им дадохме дори по времрто на Драгалевския натурален индоевропеец а тези не престанаха да ни вършеят тръни на главите. Оставете ги сърбите и албанците за 10 години, ще ги опправят.
  • 45 Сашо

    20 13 Отговор

    До коментар #27 от "Main Fürher":

    И откъде сме ги взели тия 32 тона злато бе юначе? Та ние не сме били държава до освобождението.

    Коментиран от #47

  • 46 Левент Патриотски

    14 4 Отговор
    Обаче като дойде някой македонец в България и викате - "ня'къв сърбин".
    Повечето не можете да различите чакедонски от сърбо-хърватски!
  • 47 Не сме ги дали веднага, а през 1885

    10 10 Отговор

    До коментар #45 от "Сашо":

    При изтеглянето на руският окупационен корпус.
  • 48 Хан Крум

    45 2 Отговор
    На тия хора десетилетия са им ПРОМИВАНИ МОЗЪЦИТЕ , ИЗБИВАНИ СА БЪЛГАРСКИТЕ СВЕЩЕННИЦИ И СА РАЗРУШАВАНИ СТАРИТЕ ЦЪРКВИ , А ТАМ Е МИНАЛОТО И ИСТИНАТА ЧЕ СА БЪЛГАРИ.Продажници и мекерета винаги е имало , аБЪЛГАРИЯ ТРЯБВА КАТЕГОРИЧНО ДА ЗАЩИТИ ИСТОРИЯТА СИ И МИНАЛОТО СИ И ДА ГО ОТСТОЯВА ДОКРАЙ СЪС ВСИЧКИ СРЕДСТВА !
  • 49 Някой

    22 5 Отговор
    Да направим като Русия анексираме нашето.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Και εγω δεν ξερω

    6 16 Отговор

    До коментар #43 от "О санкта симплицитас":

    μαλακα σκοπιανε, που μου κανεις των μακεδονα, χωρις να ξερεις την γλωσσα του Μεγα Αλεξανδρου! Η μανα σου φθει που δεν σε ερηξε πρην το τρημηνο, βλακα!

    Коментиран от #112

  • 52 Като научиш македонски

    10 3 Отговор

    До коментар #43 от "О санкта симплицитас":

    ела да си пишем на езика на Александър Велики! И тогава пак ще си българин който е научил още един език!
  • 53 Зайко Байко многознайко

    8 10 Отговор

    До коментар #43 от "О санкта симплицитас":

    Браво, отлично попадение, така е, но на комунистите им трябваше враг и като такива се оказаха гърците и турците , не че не са , но идеологията го изискваше. Подмениха историческата истина и когато една лъжа я повторят сто пъти , населението започва да я приема за даденост и истина. Така фунционира промиването на мозъците в тоталитарните общества.

    Коментиран от #54

  • 54 Зайко, много си бос

    7 4 Отговор

    До коментар #53 от "Зайко Байко многознайко":

    иначе на всяка манжа миродия си! Седни почети малко, щото ще ти се смеят!
  • 55 Някой си

    24 0 Отговор
    Смешни МАКЕДОНЦИ...СМЯТАТ СЕ ЗА МАКЕДОНЦИ, НО ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ВЗЕМАТ БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО, УЖ ЗАЩОТО СМЕ ИМАЛИ ПОВЕЧЕ ПРАВА.. ТЕ СА НА РЪБА НА РАЗРУХА, КАКТО И НИЕ... НО ЖАЛКОТО ИМ МИСЛЕНЕ ГИ КАРА ДА СЕ ЧУВСТВАТ ПО-ВЕЛИКИ..
  • 56 Павел

    20 3 Отговор
    Първо и най-важно нещо е да си спомним ,кой беше малоумника,който отиде в Македония и призна официално ,че има Македонски език .
    ( Ще подскажа малко - първият демократично избран президент и неговото вице -от женски пол. Мисля ,че и двамата вече не са сред живите,но лайната, които успяха да изсерат в политиката ,явно няма да могат да се изчистят.)Така ,че Макетата имат пълното право да настояват,че си имат тяхен език и писменост.

    Коментиран от #57, #61

  • 57 Нац Предатели

    20 8 Отговор

    До коментар #56 от "Павел":

    Павелчо не ставай смешен Македония е създадена от любимите ти комунисти начело с Г Димитров по заповед на любимите ти господари от Масква и лично от таварищ Сталин

    Коментиран от #92

  • 58 гост

    21 1 Отговор
    С тези твърдения,дата за преговори,ще получат,когато Филип македонски възкръсне и отиде да преговаря лично с ЕП...20 години имаха вето от Гърция,сега още 20 от нас.
  • 59 МакДоналтс е македонец

    26 3 Отговор
    Защо България се занимава с промити мозаци на посърбени българи нека да си гледат мизерията там и да си измислят каква то си искат история. Бог Македон ще продължава да ги наказва за това че викат на майка си и баща си татари, турци, цигани.... Като неща да са българи да си измислят език не да говорят на български!
  • 60 Браво бе, един човек тука да..

    20 1 Отговор

    До коментар #24 от "Вярвам":

    .. си знае историята. Евала. От България тръгва живота на тази планета. От Родопите тръгват четири лъча и населяват света след потопа. Траките приемат знание от атлантите, а те от Сириус, но тихо, че македонци ще обявят и тях за свои. Кирилицата е измислено понятие, само и само да се смачкат българите, защото така незнаещите няма как да я асоциират с България, а истинското й име е Българица - през златният век ние инвестираме в собствената азбука, която по-късно се разпростира над славянският етнос. Господи, 700г. Наказание не е ли ни достатъчно, та ни затриваш днес от лицето на земята?

    Коментиран от #69, #99

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Алексей

    9 6 Отговор
    Към ден днешен Македония вече е Албания или нейна покрайнина, уви ...
  • 63 Манталитет

    15 0 Отговор
    Явно няма да стигнем до консесус с братята българи от Македония, типично по български всеки по сериозен спор може да бъде разрешен единствено в Страсбург. Предполагам, че след като съдът излезе с решение, че Гоце Делчев, цар Самуил и Кирил и Методи са българи те ще продължат да упорстват.
  • 64 запознат

    14 2 Отговор

    До коментар #27 от "Main Fürher":

    Майн Фюрер, ми той и Фашизма и комунизЪма са едно и също, вече? Дядо каза, че и фашистите ги гонели и комунистите . Излиза, че и двете са КЮТЕК, БАКЛАВА И ЧАО БЕЙБИ диктатури? Я искам да стана Воевода, цари, че дава оправя не за 800 дни как ни Мота Шимончо, аза 3 месеца. Баце и Гроб ще ги пратя да построят нсй-милито на Баце, асфалтовата, но с едра баластра, не с помощта. А Сергей и червените ще ги поизпотят лично да построят Белене, за централа и курорт. А ДПС доживотно ще залесяват горички, че изпосякоха горите ни и ги изкараха в Турция. Но никой не ме сака за Воевода, Майн Фюрер, що ли? Явно за да не ви оправя..... А

    Коментиран от #78

  • 65 Маке

    23 1 Отговор
    Българската страна не само че трябва да си държи за историята, а да изисква Северна Македония да възстанови със собствени средства стотиците унищожени надписи по църкви и крепости, доказващи българската принадлежност на тая територия. Същото за войнишките паметници и надгробните плочи на загиналите във войните за ТЯХНОТО освобождаване.
  • 66 Руски националист

    2 32 Отговор
    Македонците и сърбите са с мнооооогоо по-светла кожа вас българите, бих казал като снежанка и пепеляшка, ако трябва да сравняваме. Русия на бялата раса.Какво е това бяла раса?? Освен чистите руснаци, това са хора с бяла кожа, розови бузки, светли очи и светли коси, знаещи перфектен руски с минимум 2000 думи. Всички останали вън от Руската федерация, защото не искам Русия да заприлича на САЩ, с всякаква бълвоч, поназнайваща руски и излагащи нас руснаците по света. Вие българите не ставате, защото сте тъмнокожи балкански субекти и дори с перфектен руски, приличате на африканци с перфектен английски, представящи се за ''граждани'' на САЩ

    Коментиран от #71, #72

  • 67 Кочо

    12 0 Отговор
    Македония е българската Украйна. Покрайнина пълна с безброй комплекси и простотия.
  • 68 Маке

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Вярвам":

    Тези дрънканици са точно толкова налудничави колкото на онези, че били истински македонци!
  • 69 Знам знам🙄

    15 0 Отговор

    До коментар #60 от "Браво бе, един човек тука да..":

    Ето един дето си мисли че знае историята. Няма славянски етнос. Кога ще вденете. Има Руска Империя която не ще да признае че българска колония. Славяните са измислени от един хърватски белетрист през 16 век. Който изобщо не е имал предвид етнос. И после това име се свързва със имена като склабои склавини и словенци. И трите са коренно различни племена живели в различно време. Едното е нарицателно за роби. Нещо като турското рая. И понеже източниците са гръцки оттам идва името. Все едно да ползваш турски източници след 300 години и да твърдиш че балканите са населявани от народа наречен Рая или Гари мюслими. Пълни Глупости. Не знам за латинския но мисля че роб беше нещо сервент. На английски е slave или с български букви славе. Така че ай стига Глупости. Трябва да разберем защо се лъже за това че Борис е изклал еретици след като по българските земи християнството е дошло преди в Рим. Да не забравяме какво е обещал Константин велики на траките от север. Помогнете ми да взема трона и Рим ще приеме кръста. Та когато Владимир Расате дава дъщеря си за жена на Игор и този брак дефакто му дава реално християнската титла княз, той Расате си мисли че е натрупал достатъчно съюзи за да може да поднови връзките на Запад. За това са избити защото са залитали към католицизма. А Кубрат е християнин и добре известен боец във вътрешноцърковните борби на Римската империя
  • 70 До 7

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "21 улици":

    Не е вярно, няма такива улици в Гърция. Не лъжи и пиши ксенпофобски коментари разбра ли флака(гръцки).

    Коментиран от #74

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Знам знам🙄

    20 0 Отговор

    До коментар #66 от "Руски националист":

    Синко тез твойте чисти руснаци са 40 процента българи бе. Ако знаете вие надути простовати обикновен и руснаци колко сте смешни на света с крадената си и измислена история. Някаква невероятна случайност е че не се казвате България. И азбуката в се казва БЪЛГАРИЦА колкото и да се напъвате да твърдите че е Кирилица. Написана е 30 години след смъртта му. И няма такъв език църковнославянски. Това е измислено през 17 век. Има Български. И не старобългарски а Български. И кога гадно то ви правителство ще ни върне историческите книги? Какво ви притеснява в тях че ще лъсне цялата истина за измислената Гърция и несъществуващата славянска раса.
  • 73 соросоидни кърлежи

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "шляпалника":

    макъдония е ярък пример на пословицата "Разделяй и властвай"
  • 74 не флака а влака! Чети бе!

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "До 7":

    https://www.google.com/search?q=колко+улици+в+гърция+са+кръстени+на+василий+бългсрубиец&oq=колко+улици+в+гърция+са+кръстени+на+василий+бългсрубиец&aqs=chrome..69i57j33.39037j1j7&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
  • 75 Дългият

    7 0 Отговор
    Тези най накрая прозряха истината...че Македония е Българска покрайнина...
  • 76 Копторя

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Не е вярно":

    Сърма е стара българска дума означаваща везан метален,, конец,, от който се правели броните и от там Сърмати!
    Блестящите, бронираните.....
  • 77 Цар Вул

    7 0 Отговор
    Не МАКЕДОНИЯ!!НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО!!ТАКАВА ДЪРЖАВА Н Я М А!!Има държава СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ!!Тази т.н.държава НЯМА ИСТОРИЯ,НЯМА МИНАЛО,НЯМА ГОЦЕ,НЯМА ДОЦЕ!!Всичко се НУЛИРА ОТ ВАШИЯТ ДОГОВОР С ГЪРЦИТЕ!!От сега нататък МОЖЕ ДА ГОВОРИТЕ САМО И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ!!И НЕ СЕ ПРАВЕТА НА ПО КАТОЛИЦИ ОТ ПАПАТА!!!Ще дойде времето КОГАТО ЩЕ НИ ЦЕЛИВАТЕ ЗАДНИКО,ЗА ДА ВЛЕЗЕТЕ В ЕС И НАТО,НО БЕЗ МИНАЛО И
    САМО С НАСТОЯЩЕ И ЕВЕНТУАЛНО БЪДЕЩЕ!!!Добре Ви прекараха гърчолята!Сега "НЕ ПИЩЕТЕ КАТО ОЩИПАНА ДЕВИЦА",а си денете на задните части и мислете,мислете,мислете,к,во беше и к,во стана!!
    Айде чао и ходете да ЛАПАТЕ МУХИТЕ САМО КАТО СИ ОТВОРИТЕ УСТАТА!!!!КАЗАХ И НЕ ПОВТАРЯМ!Има една БЪЛГАРСКА/НАШЕНСКА/ПРИКАЗКА/,ЧЕ ЗА Е.АНО ДУПЕ ЦЯР НЯМА!!А ЕДИН СЕВЕРОМАКЕДОНЕЦ РЕКАО:ИМА ПОВТОРЕНИЕ МУ Е МАКЯТА!!!
  • 78 Ганю Балкански

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "запознат":

    Добре си се ориентирал за войвода, щото само за това ставаш. Щото като ти гледам коментара, за друго не ставаш!
  • 79 Пияния Майстор

    4 3 Отговор
    А тука по нашенски, едни тикви с огромни претенции, се обявиха за траки. Що други зелени тикви в западната българска покрайна да не се обявят за македонци. Може пък и от един казан да им сипват? Я как в Румъния им смениха и азбуката и езика?
  • 80 Мимокмок

    4 0 Отговор
    Македонска история?Ти да видиш!Че те имат ли тези история?Призната държава от 25 г. И история????Айййй!!!!!!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Факти

    1 9 Отговор

    До коментар #1 от "шляпалника":

    Македония отдавна не е българска нито няма и да стане отново. Македония има над 50% етнически албанци, към текущият момент и е много повече албанска отколкото е била бтргарска някога. Стига с този фалшив национализъм, вземете прочетете някоя книга. Българска била..

    Коментиран от #84

  • 83 Минаващ от тук

    10 0 Отговор
    Разбира се, че не е покрайнина. Македония е част от България. Но сърбаманщината я изгриза тази Македония. Комундетата без бой я дадоха в ръцете на Сърбия. Сега как се избиват тези глупости от главите им?
  • 84 Виж сега

    8 0 Отговор

    До коментар #82 от "Факти":

    Първо не ти я ясна мисълта. Второ, маке, айде кажи какви книги да четем. Интересно ще ми бъде.
  • 85 Боже Боже

    6 0 Отговор
    Тия не да сериозни хахахах не стига че насила са създадени от Тарабата по нареждане на късоръкия алкохолик ами са и нагли....това е българска територия с насила отчуждено население и така ще е винаги!
  • 86 7777

    8 1 Отговор
    Малко ли са ни циганите че търсим и албанци
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Злобко

    9 0 Отговор
    Еи хора работил съм в чужбина виждал съм много "македонци" там големи боклуци са всичките са мързеливи и крадът страшни боклуци опази боже България.

    Коментиран от #107

  • 89 Пешо

    9 0 Отговор
    ТИЯ ТАКА НАРЕЧЕНИ МАКЕДОНЦИ СА БОЛНИ МОЗЪЦИ КАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ. ТЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАТ ЧЕ СВЕТА ПОЧВА И СВЪРШВА С ТЯХ.СКОПИЕ Е ПО-МАЛКО ОТ КВАРТАЛ НА СОФИЯ.КАКВО НАТО И ЕС КАКВИ ПЕТ ЛЕВА.
  • 90 Фен

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Main Fürher":

    Смърт на такива като теб мръсно,нагло и просто животно такива простомислещи като тебе(паразити),ни докараха всичко това,което сме сега
  • 91 Димов

    6 0 Отговор
    България са три сестри Тракия,Мизия и Македония.

    Коментиран от #98

  • 92 Глупак

    8 0 Отговор

    До коментар #57 от "Нац Предатели":

    Македония е отцепена от България през 1919г.от твоите братя Франция и Германия. Нйойския мирен договор. Вземи се образовай малко тогава сери по форумите.
  • 93 Еуропа

    0 3 Отговор
    Ние сме европейци. Българи, македонци, французи, германци, финландци, чехи, унгарци..... ние сме европейци. Точка
  • 94 цвцв

    1 0 Отговор
    тъпите макета още четат сръбски книги,а си мислят,че са тяхни г---е
  • 95 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Западните Балкани":

    Ох пич оценявам това което си искал да кажеш, но такъв исторически миш-маш и е достоен поне за академик в Скопие.
  • 96 Расате

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Не е вярно":

    И кои надписи го доказват.

    Има няколко зле разчетени(съчинено) източника от Бешевлиев.
    И думите не са доказано тюркски.
    Както Курт не е турска, а персийска, кубан не е турска, а нахчийска и пр.

    Тюркутите достигат Кавказ през 5 век и там остава едно племе на Огузите.
    През 5 век българи, нахчи, маджари и пр. обитават близък ареал и формират няколко държави.
    Аварският хаганат е остатък от хунския съюз, но с нахчийска доминация простирайки се от Панония до Кавказ. Българите отнемат средата му, като в източният му край, аварите са васали на българите, а на запад обратното.
    Наследници на аварите са албанците, дошли в Керамесийските полета заедно с българите през 5-6 век преминали Дунав от към Панония.
  • 97 858

    3 0 Отговор
    Заради тези тъпаци и терористичната им организация ВМРО избила маи повече българи отколкото турци и великите им кръчмарски воеводи ,които само са яли и пили за българска сметка и не сасвършили нищо съществено , започнахме междусъюзническата война и загубихме възможността да сме най значимата държва на балканите.Време е да ги оставим да се осерат до ушите а който иска да е българин да заповяда има място за поне 2 000 000 и не са голи баири.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Вярвам

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Браво бе, един човек тука да..":

    Да! А седемлъчната звезда от Плиска, знакът на Дуло, символизира разселването на траките от нашите земи в седем лъча по света. Предполага се, че имаме много силно родово проклятие в годината на покръстването, което може би ще трае 1200г. Изречено е от боил, посветен във вярата на Тангра, един от тези, които Борис е изклал, за да наложи християнството. Боилите са смятали Княза за родоотстъпник, защото предава вярата, дадена им от боговете. Много скоро след това България започва.да отслабва и пада под византийско робство.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 България на три морета

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "шляпалника":

    Македония е западна България, и Крива паланка е квартал на Кюстендил пък те се сърдят
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Македонец

    0 0 Отговор
    Турция е Българска. Искаме си я назад! Всичко назад от Баязид до Ердоган е българско! Искаме реванш!
  • 104 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    а какво е ?
    всички знаем че македонците са си чисти българи от пиринския край
  • 105 925

    1 2 Отговор
    Дали са българи или не ,не е интересно .Важното е че са комплексирани идиоти .Боклуци си имаме достатъчно и не ни трябват още. Затворете границата и ги оставете да се спасяват . Докато не мирясат единственият им шанс да влязат в ЕС е България да излезе от него и да се обърне към Путин
  • 106 питу гули

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Намалиха от 20 г. на 3 г. присъдата на циганина, убил момче заради цигара ..
  • 107 Дрон

    3 0 Отговор

    До коментар #88 от "Злобко":

    Злобко наистина е така бях в Германия имах колеги макета големи боклуци мързеливи и за нищо нестават и винаги са засягали темата България Македония без да съм ги питал и се чувстват нещо повече от нас имам чувството че още като се родят и почват да ги насъскват по нас.
  • 108 щоооо

    1 0 Отговор
    а къде е южна Македония?
  • 109 тубата

    3 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ДО НИШ- ОХРИД- КАВАЛА- ЛОЗЕНГРАД!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #113

  • 110 Макетп

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Фен":

    То повечето са смесени със сърби и направиха македонска нация. Обаче, да се спира Македония за ЕС и НАТО е интерес само на Сърбия и шамар за България. Малия шенген също е шамар за България. Комисиите са глупост. Правителството на БГ трябваше да подкрепя Македония, а от друга страна зад кулисите да бие кьотек на македонците. Ама хубав кьотек. Ще доказваме при пълно доказателства за Гоце. Цял свят знае че е българин.
  • 111 скопски селяци

    1 0 Отговор
    Т.нар. македонци, отскоро северномакедонци, са уникални селяндури и чукундури. Отдавна са загубили българското си чувство и който е бил в Скопско знае в какви невероятни простаци са се превърнали хората там. Ако тук има дивотия, там е умножена по десет.
  • 112 Bulgaria

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Και εγω δεν ξερω":

    Macedonia is Bulgaria .
    Macedons is Bulgarian .
  • 113 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #109 от "тубата":

    Да тези територии ще си ги върнем с сила .
Новини по държави: