Last news in Fakti

16 Юни, 2019 19:40 7 741 33

Китай с радар за невидими самолети

  • китай-
  • радар-
  • изтребител

Страната разработва новата система

Китай с радар за невидими самолети - 1
Снимка: Shutterstock

Китай разработва радарна система с морско базиране за следене на невидими самолети, съобщи Military Watch.

Тя е оптимизирана, за да може да следи американски самолети от пето поколение като F-35 и F-22.
По последни информации системата е получила защита от високоскоростната противорадарна ракета AGM-88 HAR.

Известно е, че радарът работи при всякакви климатични условия. Той може да проследи морски и въздушни цели на разстояние от стотици километри.

В Китай считат стелт самолетите и противорадарните ракети за основна заплаха за своята отбрана, като са отделили значителни средства за новия радар.

Според местни медии радарните вълни на новата система ще бъдат пренасочвани от сателити или самолети към корабите. Така ще може да бъде наблюдавана цялата морска територия, граничеща със страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    39 5 Отговор
    С какво се трепе син слон?.. С пушка за сини слонове. С какво се засича невидим самолет?.. с радар за невидими самолети. :)
  • 2 миле китиН

    51 15 Отговор
    Те сърбите първи го видеха "невидимия" ....на земята и ..............на парчета !!!

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шойгу

    26 8 Отговор
    Руснаците си имат действащи радари в космоса - система "Кондор". Това е мрежа от сателити, които за цивилни картографски нужди правят 3Д изображения на терена, но основното им предназначение е военно - проследяване на всякакви обекти във въздуха чрез комбинация от АФАР и оптични сензори.
    http://www.russianspaceweb.com/kondor.html

    Коментиран от #9

  • 5 ужас

    24 6 Отговор

    До коментар #3 от "perukata":

    Не са неуловими. Ще платим 3 милиарда и след 3 г ще гу уловим. И после ще ги храним за сметка на пенсионерите.

    Коментиран от #7

  • 6 Erectus Maxsimus

    13 2 Отговор
    От три милиарда очи трудно ще скриеш нещо.
  • 7 Пенсионер 200

    24 2 Отговор

    До коментар #5 от "ужас":

    Аааа, не така момче! Аз моите 200 лв не си ги давам. Да дават дупедавците от правителството и парламента. Еб.л съм им майката!
  • 8 Наблюдател

    18 5 Отговор
    Сега е време козяшките тролчета с китайски устройства в ръцете , да започнат да пишат колко са зле китайските технологии .
  • 9 русия е джудже

    12 22 Отговор

    До коментар #4 от "Шойгу":

    Да бе знаем ,че джуджетата имат всичко.Нищо ,че още незнаят дори как се прави автомобил ,камо ли какво е стелт технология.Виж в балалайките и самоварите са ненадминати.

    Коментиран от #11, #30

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бачо Киро

    31 10 Отговор

    До коментар #9 от "русия е джудже":

    Затуй ли дъртото желязо от 66та С125 нарина на тогавашния невидим самолет в Сърбия? Абе толкова ли ви куца общата култура, че си мислите, че нещо, което се движи с определени скорости, излъчва температура от реактивен двигател, поддържа връзка с цялата си мрежа, която му помага и без която се смята за половин самолет и тн. е невидимо отвсякъде? Колко застреляни можете да сте.... Няма невидими неща. Ако определени радари не го виждат, има други които ще го видят....

    Коментиран от #27

  • 12 ****

    15 7 Отговор
    На обора с всеки един изминал ден му подрязват крилата,ама не е нужно Китай да си прави труда да създава такъв радар,те краварите нямат такъв самолет.
  • 13 ???

    24 7 Отговор
    Ами Сърбите им се извиниха за сваления f117 , не знаели, че е невидим! А защо и Китай да не им се извини за някой f35 откъде да знаят, че е невидим?
  • 14 Айде бе

    0 4 Отговор
    И язека разработвам!
  • 15 А на бас

    11 3 Отговор
    Че и супердупер радара не може да види нашите ф16!!!
  • 16 Кравар

    6 21 Отговор
    Няма да имат време да гледат руснаците и китайците. Всичко ще свърши за секунди, преди да прегледат информацията от радарите, но може да се снимат за спомен със сладоледа преди да минат на второ ниво:):)Руските тролове не се плашат от нищо, само от пламтящи руски семейства на московско летище:):) Тогава са истински уплашени и са като препарирани за две седмици, после забравят за оръжието ''мълния'' на F35 и пак започват с тъпизмите си. Какъв е извода само мълнии по руски джетове и пламтящи руснаци, да ви дойде акъла и да млъкнете един път завинаги.

    Коментиран от #21, #22, #24

  • 17 Бай Конур

    5 6 Отговор
    :od В Сирия имаше един такъв ,ама Израел го разкова с Ф 35

    Коментиран от #23

  • 18 Gogo

    8 2 Отговор
    А ве хора много хитро се сетих.Имам идея за световното да маскираме нашите национали с невидима екипировка и ето ти супер отбор като ф35.Взимаме топката и хоп гол.после пак гол.етоти БГ шампиони .Само да не ни се падне Сърбия че мое да ни го опънат.Ама кой ще знае кого са опънали сърбите нали нащи ще бъдат невидими
  • 19 Импотентен русофил

    1 0 Отговор
    Урааааааааааааааа
  • 20 куку руку ку

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Димитърдд":

    Дори и песничка имаше: "Падна ли ти стелта? Аха, аха!"
  • 21 Скотобоец

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Кравар":

    Бе не знам кой кво време има ама твойто изтича))))
  • 22 Грух

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Кравар":

    Нищо не разбираш, драги.
    Лягай да спинкаш.
  • 23 Бачо Киро

    10 6 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Конур":

    Абе разкованият беше Ф35 и израелците обясняваха как било ято птици, съвсем случайно съвпадение с изказването на сирийци, че са го свалили. Лошо няма, за да работят Ф35 както трябва има доста други неща, които трябва да са налице при акцията, а те го бяха пуснали с другите по система "кой съм аз и кой ще ми скочи". Е, коскуджун 5+++++6то поколение фърчолет едни птици не видял, баят високо ша са били.... Иначе невидими самолети има само в дрънканиците на продавача...

    Коментиран от #26

  • 24 Селяк

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Кравар":

    Намажи си напуканите пети с кравешка лой и си лягай , селски !
  • 25 Българското ЦРУ Гестапо СС

    5 8 Отговор
    До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6 руски шпиони русофили'' във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви русофили, а още по малко руски шпиони. Те са хора в неравностойно положение - куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че връщането на социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание на тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване и безплатни помощници за гледането им, и придвижването им, мечтата е единственото което им остава, в малко оставащите им дни....
  • 26 Бай Конур

    6 5 Отговор

    До коментар #23 от "Бачо Киро":

    И като си ми праснал 4ри минуса какво се променя ? Да не би това ,което съм казал да не е вярно ? Унищожиха китайски радар JY-27 CETC специализиран срещу ниско забележими цели . Унищожиха го със самолет F 35. Датата на атаката е 20.01. 2019 г.

    И като контра аргумент ми вадиш глупостите на агенция САНА - които бяха разпространени преди израелските F 35 да влязат в оперативна готовност . Е направи си извода колко са верни .
  • 27 ss14

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Бачо Киро":

    Защо правиш на разбирач с това малко мозъче ? Дори двигателя на Ф-22 е стелт и излъчва минимална топлина ,която е много трудно забележима.Руснаците също искаха да сложат такъв тип правоъгълни двигатели на Су-57 обаче видяха ,че нямат знанията да ги разработят и останаха със стандартната форма.Колкото до Ф-117 и свалянето му над Сърбия няма нищо общо с това колко е невидим самолета.Самолета е свален поради серия от грешки на НАТО,но не ми се впуска в обясняснения.Самолети Ф-117 правят няколко стотин прелитания над Сърбия.Само ще ти кажа ,че ако можеха да свалят стелт самолети,нямаше да позволят такъв брой прелитания.

    Коментиран от #31, #32

  • 28 Дядо Йоцо

    1 0 Отговор
    Стелт самолет , е па такова пиле нема, двигателите излъчват топлина, изгорелите газове най-много има движение , въздушните струи , обтичането, завихренето ,въздушното налягане което се създава пред самолета , комуникациите със земята и космоса , има неща които не могат да се скрият, конструкцията на радара най вече и дали е активен или пасивен Така че на ,,пилето ще му е трудно да се скрие".Истината е ,,полуистина"че е невидим , повечето е търговски интерес , милиардите вложени във разработването на самолета трябва да бъдат ВЪЗСТАНОВЕНИ.
  • 29 българин

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "perukata":

    Наистина са неуловими ! Още ги няма никакви и едва ли ще ги има ! Но иначе са Ф16 Блок 70 а би трябвало да са Блок 240 ! Толкова са блокираните идиоти подарили 2 и кусур милиарда на краварските идиоти от нашите пенсионери и неродени деца .
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Бачо Кико

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "ss14":

    Ха...ха... ей..глупендер..тоя път яко се изложи.Напънал си се нещо да прочетеш,ама като не го разбираш го сричаш с твои прости думички,а..? Казваш, Ф-22 дори двигателя му бил стелт,а.? Няма такова разбиране за стелт двигател,Урко..! Двигателя на Ф-22 на изхода просто има камери който намалят отделената топлина,което е свързано и с стелт режима му когато лети в такъв. Първа простотия..! Втора простотия-руснаците никога няма да сложат двигател като на Ф-22,защо ли..? Виж ако можеш вобще да разбереш нещо от ТТ характеристики на Ф-а и ги сравни с тези на Су-57 неща като максимална тяга,товароносимост,височина на полет,обсег на летене и не на последно място продължителност на летене в свръхзвуков режим..! Все неща свързани с двигателя,от които ти драги ми смехурко хич понятие си нямаш а драскаш тъпизми чути отнякъде си.Трета простотия- Ф-117 след свалянето му над Сърбия,повече не са го използвали като военен самолет.Консервиран,и забравен..! А това за „няколкото стотин” прелитания доказва колко се напъваш да пишеш фантазии само. Секретен самолет какъвто беше Ф-117 летеше над Сърбия без да се дава информация дори на съюзниците на САЩ,тогава. Просто им се казваше в този квадрант е забранен за полети до определено време и това е. Явно само на теб,умника от България са давали секретна информация за полетите му,а.? Боже..мили абе и ти ли си някой сополив тинейжър с много свободно време за глупости,а.?
  • 32 Симо

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "ss14":

    Пич ако не разбираш от нещо не пиши. Ф-22 е толкова СТЕЛТ колкото бидон в небето. Знаеш ли защо не се произвежда. Защото пинизите с формата на фюзелажа и антирадарното покритие са валидни само в тесен диапазон от честоти в сантиметровия диапазон. Руснаците обаче използват радари АФАР ,които работят на 5 честоти едновременно 3 от които са в дециметровия диапазон ,а там формата на обекта няма значение. Освен това Су-57 например има квантов радар и инфрачервена и ултра виолетови оптична станция. Станцията различава разлики в температурата от 1 хилядна от градуса. Каквито и системи за намаляване на керамичната следа да има Ф-22 , това не го спасява. Засечен ли е , значи е свален. Су-57 е около 6 пъти по маневрен от Ф-22.
    Другото са холивудски пръдни и рекламни обещания без връзка с действителността.
  • 33 АНАЛИЗАТОР

    1 0 Отговор
    СВЕТНАТ ЛИ,ЕДИН ПЪТ НА РАДАРА ТЕЗИ ,,СТЕЛТОВЕ",ПИШИ ГИ УМРЕЛИ ВЕЧЕ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания