Last news in Fakti

17 Юни, 2019 12:05 2 712 15

Лондон затопля отношенията с Путин?

  • тереза мей-
  • великобритания-
  • русия-
  • владимир путин-
  • япония-
  • среща

Срещата ще се проведе в Япония

Лондон затопля отношенията с Путин? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Тереза Мей обмисля среща с руския президент Владимир Путин по време на срещата на върха на Г-20 този месец в Япония в опит за затопляне на отношенията преди идването на власт във Великобритания на нов министър-председател, съобщиха британските в. „Таймс“ и „Гардиън“.

Отношенията между Лондон и Москва достигнаха най-ниската си точка от Студената война насам след отравянето на бившия полковник от руското военно разузнаване Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в британския град Солсбъри през май 2018 г. с нервнопаралитичния токсин „Новичок“. Мей обвини Русия, която отрече да е замесена по какъвто и да било начин. САЩ и европейските съюзници на Лондон се присъединиха към позицията на Мей и експулсираха небивал от времето на Студената война брой руски дипломати. В отговор Русия изгони западни дипломати.

В. „Таймс“ отбеляза, че среща с Путин ще се състои единствено ако има воля за осъществяването ѝ. Предишната среща на Мей с Путин беше на форума на високо равнище на Г-20 в Аржентина през ноември миналата година, когато руският президент разговаря с нея неофициално.

Срещата на лидерите от Г-20 в японския град Осака на 28 и 29 юни ще бъде последният форум на световни ръководители, в който Мей ще участва като министър-председател. Тя подаде оставка на 7 юни и през юли напуска поста, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    33 9 Отговор
    СЛАВА ЗА РУСИЯ! :)

    Коментиран от #6

  • 2 Наблюдател

    7 27 Отговор
    Опити за затопляне има единствено в кухите кратуни на путлерастите. Новината е пореден пример да руски фейк, в който се смесват истината /съобщението на Таймс и Гардиан за обмисляне то на евентуална среща/ и руските лъжи /опит за стопляне на отношенията/.
  • 3 Знам знам🙄

    19 4 Отговор
    Ми те Англетата се усетиха как ги клати САЩ. Разбраха че на ония не им е интересно Англия да е икономически силна и активна. Всъщност САЩ СА ПРОТИВ ЕС.По простата причина че ЕС се бори за прозрачност в бизнеса и се стреми да ограничи монополите, които както всички знаем са основната им икономическа сила
  • 4 ВАЖНОТО

    2 11 Отговор
    Е ПУЙКИСТАН ДА БЪДЕ СМАЧКАН !
  • 5 ХОО

    6 1 Отговор
    Политически труп ще разговаря?
  • 6 Въпрос

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Слава на Русия или слава на Руският модел на подтисничество и насаждане на омраза?
  • 7 Сталин

    19 2 Отговор
    Политиката на зпада спрямо Русия е неадекватна. САЩ се стремят ъм световно господство и затова и пречи не само Русия,но и Китай и Европейския съюз. Не е тайна,че в Русия работят стотици американски шпиони с цел ликвидиране на Руската федерация и разкъсването и на отделни малки държавици,така както беше разкъсана бивша Югославия. Така оп лесно се управляват отделните марионетки като военнопрестъпника Хашим Тачи,продажника Зоран Заев и др. Но Путин се оказа костеливия орех. Трудно може да се справят ястребите от Вашингтон с путинова Русия.
  • 8 Хрониките на Евразия

    2 11 Отговор
    Вчера съобщиха за падналият рейтинг на Путин , новата методика не му помогна , а днес вече раздуват новината за срещи със световните лидери .
    Срочно е нужно свежо фото - Путин гол до кръста , яхнал хиперзвукова ракета !
    Иначе , срещата с Мей няма да му помогне ..
  • 9 Америка е клозет

    15 5 Отговор
    Русия е суперсила и това е положението! каквото правят го правят без еврофондове без потупване по главата от американските робовладелци и затова по-голямата част от адекватно мислещия цвят ги харесва и одобрява политиката на Владимир Путин

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Рубладжийче

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Америка е клозет":

    То щото Америка е клозет, само в Чикаго живеят 200 000 българи. А в просперираща та супер сила Русия има-няма са 20 000.
  • 11 Хи хи

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "Америка е клозет":

    Супер сила на какво бре заблуден гъзофил На атомни бомби на глава на населението или по икономически показатели и модерни технологии
  • 12 Българското ЦРУ ГЕСТАПО СС ДС ФБР

    3 4 Отговор
    До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6 руски шпиони русофили'' във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви русофили, а още по-малко руски шпиони. Те са хора в неравностойно положение - куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че връщането на социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание на тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване и безплатни помощници за гледането им, и придвижването им, мечтата е единственото което им остава, в малко оставащите им дни.Иначе сайта е приятен с интересни зарибяващи статии
  • 13 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    И как така ще се среща с него и ще разговаря? Нали този бе великият "отровител" Безсрамници са политиците - не са нормални хора ! Те за това, въпреки всички нелепости помежду им, много се обичат, много се уважават едни други. Общочовешкото презрение им идва "нанагорно" и за това вероятно са толкова мили един към друг !!
  • 14 Хрониките на Евразия

    0 2 Отговор
    Поредната измислица на руската пропаганда !
    Лондон заяви , че разговорите за срещата на Мей с Путин , са преждевременни .
    Или както се казва - Рибата в морето , те тигана готвят .
    Ама вижте ме , даже Мей не се гнуси да се среща с мен !
  • 15 читател

    0 0 Отговор
    Нали пу спретна случая "Скрипал"на Путнин но светът не се хвана на и измислците и.Сега за какво и е.
Новини по държави: