17 Юни, 2019 14:07 1 419 17

Пентагонът изпраща още войници в Близкия изток

  • сащ-
  • иран-
  • персийски залив-
  • ормузки проток-
  • оман

САЩ обмислят всички възможности по отношение на нарастващото напрежение с Иран

Пентагонът изпраща още войници в Близкия изток - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Екипът по национална сигурност на президента на САЩ Доналд Тръмп ще проведе среща, за да обсъди увеличаване на военното присъствие в Близкия изток, информира Си Ен Ен.

Двама американски представители, запознати с дискусиите, съобщиха, че основен въпрос на срещата ще бъде "възпиране и отбрана срещу иранската агресия". Източниците не разкриват кога ще се проведат разговорите и кога президентът ще бъде уведомен.

Източниците заявиха пред американската медия, че екипът към Белия дом ще обсъди изпращане на сухопътни части, изтребители, кораби и зенитно-ракетни системи "Пейтриът". Изпълняващият длъжността военен министър Патрик Шанахан обяви, че Вашингтон се нуждае от планове при непредвидени ситуации.

По-рано държавният секретар Майк Помпео каза, че САЩ "обмислят всички възможности" по отношение на нарастващото напрежение с Иран.

Коментарите на Помпео идват на фона на напрежението след атаките срещу танкерите в Оманския залив.

Иран категорично отрече обвиненията, че е замесен в атаките. Съединените щати публикуваха видеозапис, който показва ирански патрулен кораб, който премахва неексплодирала мина от един от корпусите на корабите.

Великобритания, Израел и Саудитска Арабия също обвиниха Техеран.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    8 8 Отговор
    И на фотоса хипер дефектния!

    Коментиран от #9

  • 2 гост

    10 14 Отговор
    Скоро ще замирише на пърлени чалми пак май ...

    Коментиран от #4

  • 3 Реалист

    11 10 Отговор
    персите ще дъвчат пясък скоро! Ако не друго - обединяват срещу себе си всички арабски държави от залива начело със СА. Което е добре дошло за дони и пути - има пари за оръжия.

    Коментиран от #5

  • 4 Мечо Пух

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ада не замирише на телешко май!

    Коментиран от #15

  • 5 Монгола

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Е кои са други държави освен С. А подлогата която обслужва караврника?
  • 6 Монгола

    9 4 Отговор
    Има датчик кой сигнализира моля намаете скороста под 1200км.h че антената и купето се виждат на радарите в радиус от 6000 км.!

    Коментиран от #8

  • 7 ****

    10 4 Отговор
    Ами що не вземе целия обор да се премести в близкия изток,то както е тръгнало на там отиват нещата.Краварите се надяваха да въвлекът по голям брой съюзници,но ядец,този път страните от ЕС няма да се хванат.А краварите сами не им стиска да воюват.
  • 8 Монгола

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "Монгола":

    Ти май много взе да се отпускаш, под новия си ник, каскетче скапано, ке ти свивам обръчите, тъй да знаеш !

    Коментиран от #13

  • 9 Ханс

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Гледаш огледалото ,монгол
  • 10 Българското ЦРУ ГЕСТАПО СС ДС ФБР

    5 9 Отговор
    До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6 руски шпиони русофили'' във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви русофили, а още по-малко руски шпиони. Те са хора в неравностойно положение - куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че връщането на социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание на тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване и безплатни помощници за гледането им, и придвижването им, мечтата е единственото което им остава, в малко оставащите им дни.Иначе сайта е приятен с интересни зарибяващи статии

    Коментиран от #16

  • 11 Бай хой

    3 4 Отговор
    Тия я опапаха срещу хусите тудей се репчат на иран.
  • 12 Тъп

    3 2 Отговор
    На чалми ли ще мирише или на телешко не знам.Ама това ще е началото на КРАЯ на тази цивилизация.Мазето съм го направил тип "бункер' ,храна за близо година лекарства и др.и каквото е решил всевишният.А ако ме извикат запас ,гледам бая натовски амбразурчице пълзят тук ще отстъпя на тях.Да се доказават.Пък и центове требе да заработват.НЪЛ ТЪЙ??? Бухайте минуси ...
  • 13 Пуйда

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Монгола":

    Обезличена!
  • 14 Реалист

    5 3 Отговор
    Иранците подрезаха перките на пилета от КФС-Амричка
  • 15 СссереМ

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Мечо Пух":

    От Пърл Харбър досега никой не е си е и помислял да нападне америка,държи им влага щото ония станаха стъклени човечета.

    Коментиран от #17

  • 16 Лягай си,

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българското ЦРУ ГЕСТАПО СС ДС ФБР":

    че при теб в Карлуково е време за визитацията и пак ще минеш на инжекций и усмирителната риза.
  • 17 Centurion

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "СссереМ":

    Хайде,хайде,добре ,че така се развиха нещата през ВСВ. Ако не бяха Немските учени още щяха да търкат две дървета едно в друго да си запалят огън.