17 Юни, 2019 16:32 2 071 13

От Гърция: Санкции за Турция

  • гърция-
  • санкции-
  • турция

Опозицията в страната настоява за действия спрямо турското правителство

От Гърция: Санкции за Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Опозицията в Гърция настоя за санкции срещу Турция, съобщи Катимерини.

В момента има голям спор за правото на добив на газ в изключителната икономическа зона на Кипър. ЕС призова Турция да изтегли своите кораби от региона.

„Гърция и Кипър трябва да поискат европейски санкции срещу Турция. Това ще стане, ако страната продължи да нарушава суверенните права на средиземноморския остров. Нужни са национално единство и решимост. Все пак не бива да стигаме до безотговорно драматизиране на ситуацията“, заяви лидера на „Нова демокрация“ Кирякос Мицотакис.

Според него решението на гръцкия премиер Алексис Ципрас да свика среща на кабинета за отбрана и външна политика не е обслужило националната позиция, към която всички трябва да се придържат. Самият Ципрас обяви, че Кипър ще настоява за санкции на ЕС срещу Турция.

Страната настоява турските кораби да спрат сондажите за природни богатства в региона. Турция обяви, че според международното право има право на работни дейности в региона.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    10 17 Отговор
    Да ги санкционират, епал съм ги във фесовете !
  • 2 Реалист

    11 16 Отговор
    Айдеееее почна се - асанееееееее, чабук на барикадатааааа... Сега и Европа ще ви изрита от търговските споразумения и АЙДЕ ЛУКА СВЪРШИИИИ. Далавера йок... Ейййй, малаките пак ще ви нахлузят потурите на главите.
  • 3 Дедо ви

    13 16 Отговор
    Вдигни им митата и са до тук. Евтините им боклуци вече никой няма да купува щото няма да са евтини, а само боклуци.

    Коментиран от #5

  • 4 Биоробот

    11 12 Отговор
    Хайдееее, началото на края. Преференции от САЩ, преференции от ЕС, а те са като лошо куче - ти го храниш, а то те хапе по ръката. За такова куче една тояга по гърба и да хваща гората.
  • 5 Ми нали ти първи

    14 6 Отговор

    До коментар #3 от "Дедо ви":

    Ще умреш гладен непран и некъпан бре...

    Коментиран от #10

  • 6 KOREAN POWER

    5 8 Отговор
    ХАХАХХА ЕТИОПСКИ САЖДИ СРЕЩУ АНАДОЛСКИ ЖАГАЛИ ХАХХАХАХ КЛАСИКА БАТЕ ХАХХАХАХХАХ
  • 7 Fenasi Kerim

    21 13 Отговор
    Това е резултат от грешните решения на турските управляващи. Трябваше да анексират целия Кипър навремето и да ги изхвърлят в морето който може да доплува до Елада.

    Коментиран от #8

  • 8 Мехмед

    19 11 Отговор

    До коментар #7 от "Fenasi Kerim":

    Не е късно и за целия Кипър. Ердоган вчера каза, че ще подкрепят сондажните кораби при необходимост с военни самолети и фрегати. Дупе да е яко на всеки, който посегне на правата на Турция и Кипърските турци.
  • 9 Сенер Левент

    9 9 Отговор
    Така че според теб Ердоган е в опасност... Защото той краде онова, което принадлежи на целия Кипър, той държи като бедни и заложници на Турция кипърските турци, той доведе фанатични ислямисти от Анадола и Сирия в Кипър, той не дава пукната пара за тях а само ги използва!

    Коментиран от #12

  • 10 Дедо ви

    9 10 Отговор

    До коментар #5 от "Ми нали ти първи":

    В тая работа няма ред, чадо мое. Кой когато му дойде времето - първи или втори, когато е рекъл господ. На зло куче - зъл прът. Скоро ще видиш отговора на рижавия перчем и ЕС - лирата 1млн. процента надоле по пързалката. Да видим тогава кой ще е къпан и кой не.
  • 11 Fenasi Kerim

    3 1 Отговор
    Лошото е че много си приличаме с гърците.
    https://m.youtube.com/watch?v=dw8BZgHcb2A
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ходжата

    0 0 Отговор
    Турция е като олиьото ,винаги излиза от горе
Новини по държави: