Last news in Fakti

18 Юни, 2019 10:56 1 528 13

Обвиниха Гуайдо в присвояване на средства

  • хуан гуайдо-
  • правителство-
  • венецуела

Правителството има доказателства за заговор на опозицията

Обвиниха Гуайдо в присвояване на средства - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството във Венецуела разполага с доказателства за това, че опозиционният лидер Хуан Гуайдо е участвал в присвояване на публични средства, съобщи РИА Новости.

Новината беше обявена от венецуелския министър на съобщенията Хорхе Родригес. Информацията се основава на данни, намерени в телефона на дясната ръка на Гуайдо – Роберто Мареро.

„Опозицията искаше да дестабилизира страната, чрез наети убийци от Колумбия и Централна Америка. Беше установено, че секретарят на Гуайдо – Роберто Мареро е бил отговорен за тези планове“, заяви Родригес.

Гуайдо се самообяви за президент на страната в началото на годината. От тогава той организира постоянни протести и на няколко пъти се опита да получи подкрепата на военните.

Според Родригес опозицията е присвоила средства, които принадлежат на венецуелски компании в чужбина. Това е станало с подкрепата на представители на страни, които подкрепят Гуайдо.

Той заяви, че средствата, които опозицията е получила като хуманитарна помощ, също са били използвани за дестабилизиране на правителството.

Очаква се представители на Гуайдо да коментират твърденията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    21 3 Отговор
    Много ясно, американците да не са прости да му дадат техни пари, като в случая има отпънати милиарди ит венецуелски компании. Направо си им е без пари тоя пуяк.
  • 2 Гого

    26 2 Отговор
    Хайде почнаха го Дебито! :)
    И като всеки соросоид и демократ се оказа крадец и като такъв го чака пандела или лежане в посолството на Испания до края на живота му, каокто другия бандит там, който избяга като пръв страхливе, но това е основна характеристика на сороспиите и европедалите! :)
  • 3 Borislav Popov

    4 20 Отговор
    Гайдю, Мъдуро, Путин, странни фамилии, все отбор юнаци с накривени калпаци.

    Коментиран от #5

  • 4 outlander

    4 15 Отговор
    Много ясно, че нелигитимното диктаторско правителство на мустакатия толуп ще има "доказателства" за присвояване на средства от страна на легитимния президент Гуайдо. В една друга кочина - азиатската - имаха "доказателства" за участието на журналист в нарко-мрежа, даже му бяха набутали наркотици. Така стават нещата в социалистическите и азиатските кочини.
  • 5 Реалист

    3 11 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Хахаха - да бе и на мен ми направи впечатление. По-скоро размени 2 букви и се получава Гуй-адо, пути-н, мадур-о... Имаме пълен комплект полови органи и е ясно кой ще го отнесе, хахахаха....
  • 6 Хрониките на Евразия

    5 13 Отговор
    Във връзка с това , искам да помоля американците , масоните , Сорос , рицарите на всички тайни ордени и други влиятелни рептилоиди : престанете да се изхождате в главите на нашите русофили !
    Вече сили нямам да им слушам малоумщините !
  • 7 Българското ЦРУ ВКР ГЕСТАПО СС ДС ФБР

    5 13 Отговор
    До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6 руски шпиони русофили'' във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви русофили, а още по-малко руски шпиони. Те са хора в неравностойно положение – психично болни, куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание на тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване, ядене и заплати без труд, но с чатене във форумите, мечтата е единственото което им остава, в малкото оставащи им дни.Иначе сайта е приятен с интересни зарибяващи статии:)
  • 8 ****

    10 2 Отговор
    А гъдю ще настъпи котето,чака го мазната опашка в панделата.Сащ видяха,че тяхната работа няма да стане,и го изоставиха вече,забравиха го!
  • 9 Ххх

    9 1 Отговор
    Вече не е интересен за САЩ. Ще го хвърлят на пираните
  • 10 руската нация е най гнусната нация

    4 6 Отговор
    Има ли въобще някой който да вярва на лъжите на това комунистическо/диктаторско правителство ? Единствените може би са руската измет и русофилските им слуги.Мадуро и руснаците ограбиха златото и парите на Венецуела ,докараха народа до глад и мизерия ,а държавата до нечувана инфлация.С евтините им лъжи могат да копаят още дъното.
  • 11 Венецуелците

    0 3 Отговор
    Дадоха обяснение къде изчезнаха стоките, в България, през началото на 1990 година?! Изнесли са ги комунетата, нашите, за първоначален капитал! По този пример действат и венецуелските комунисти! А народът да мре от глад!
  • 12 Club

    2 0 Отговор
    Този самозван нещастник подло измамен от краварите още ли е на свобода. Щатите и Англия блокираха венецуелските авоари а за Гаидо нема
  • 13 шев и кройка

    3 0 Отговор
    айде, Гуайното утече в канала.