18 Юни, 2019 18:14 49 905 147

Ето защо НАТО трябва да се страхува от руските ракети С-400

  • с-400-
  • турция-
  • нато-
  • русия-
  • ракети-
  • сащ-
  • изтребители-
  • ф-35-
  • анализ

САЩ късат договора с Турция за доставка на изтребители Ф-35

Ето защо НАТО трябва да се страхува от руските ракети С-400 - 1
Снимка: Shutterstock

През последните седмици руските зенитно-ракетни комплекси С-400 „Триумф“ са във фокуса на медиите. Турция, една от основните сили в НАТО, ще получи руски ракети още през следващия месец, а това вече сериозно разклати отношенията между Анкара и Вашингтон. Защо обаче НАТО трябва да се страхува от руските ракети С-400?

The National Interest пише в анализ, С-400 има репутацията на система с впечатляващи възможности, която може да поразява различни цели, включително и самолети. Ракетните системи обаче все още не са били тествани в бойни условия. Защо тогава натовските страни трябва да бъдат бдителни? Причините са няколко.

Първата стратегическа полза за Русия е икономическата. Русия при управлението на Путин пострада от санкциите, наложени от международната общност заради войната в Украйна. Продажбата на високотехнологично оръжие на чужди страни ще повлияе положително на руската икономика. По този начин тя няма да е зависима само от износа на природни ресурси. Страни като Китай, Турция, Катар, Индия и Саудитска Арабия искат да се въоръжат с ракети С-400. Втората стратегическа полза за Русия е схващането, че тя все още е в състояние да се противопостави във военно отношение на САЩ и техните съюзници.

Третата стратегическа полза е изграждането и укрепването на връзки със суперсила като Китай. Продажбата на С-400 на държава като Турция, например, е компонент от руската хибридна война. Въпреки че не е била изстреляна още нито една ракета, в НАТО беше регистриран сериозен геополитически трус. Заради покупката на руски ракети, САЩ заплашиха Турция с изключване от програмата за стелт изтребители Ф-35. Това означава, че турците няма да получат американски изтребители, което пък може да ги накара да се обърнат към Русия за модернизиране на бойната си авиация. Турция е ключов член на НАТО заради географското си положение и военни способности. Ще бъде голяма победа за Владимир Путин, ако успее да отдалечи Анкара от натовските ѝ партньори.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 105 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    337 43 Отговор
    Нормално е да се страхуват. Те обаче направо се посраха.

    Коментиран от #41, #88

  • 2 бай Ив°

    334 31 Отговор
    Дааа, вярно е. Америка си наби шута сама. На турците не им пука въобще. Ще бъде наистина интересно.

    Коментиран от #79

  • 3 Наблюдател

    338 29 Отговор
    Ердоган е злопаметен и никога няма да забрави как САЩ първи поздравиха превратаджиите . В същото време получи далновидна подкрепа от Русия . Явно руското разузнаване е много по-добро от американското .

    Коментиран от #84

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 руснак

    210 32 Отговор
    ф35 са вьздушни пьтници за с-400.Трябва някой да сьбира отломките по земята

    Коментиран от #90

  • 6 СссереМ

    63 304 Отговор
    Интересно какви военни способности има Турция при условие че 2000 кюрди само с калашници и пикапи разпиляха 30 000-ния аскер и четири месеца им трябваха да завземат едно СЕЛО,а за другото сте прави,С400 е гола вода и досега няма и едно точно попадение за което каскетите се оправдават че не са ги използвали,С300 е много по добра система,но все пак системата е от миналия век и бледнее пред способностите на патриотите,цялата дандания е за да бъдат докарани мужиците до гладомор.

    Коментиран от #12, #17, #21, #30, #51, #68, #77, #98, #146

  • 7 СоцБоц

    209 37 Отговор
    Треперете говедари, жалката соросоидна кочина ще бъде пометена от Русия
  • 8 Бай Мъдурко

    198 20 Отговор
    В Русия твърдо управлява Путин!
    Путьовци командват във Бълхария!
  • 9 Хрониките на Евразия

    44 186 Отговор
    Руските С400 вървят с един вагон технически проблеми !
    Накрая турците ще кажат : АМАН 😂
    Китайците повече няма и да си помислят за тях , щом тръгнаха да ги подобряват !

    Коментиран от #27, #67

  • 10 Везнев

    173 18 Отговор
    Реално ситуацията с С-400 е следващата-Путин заби клин между двете най-силни армии в НАТО.Дори финансовата страна на този вьпрос не е толкова важна за Кремьл. Счупването на системата на натовските взаимотношения наложена от САЩ-това е сьщността на проблема.Затова и САЩ така реагират спрямо Турция.Оказва се,че натовска армия може да купи орьжие от гео-политическият противник на Вашингтон-Русия. Тази ситуация показва едно(за добро или лошо-всеки сам си преценява) че влиянието на Вашингтон рязко намалява-и то вьв военен аспект-и това удря по военната индустрия-най-силно развитата индустрия на американците.Ако продьлжават да губят влияние американците в НАТО-това ще е крах за самата американска доктрина за световно господство.И не само Турция е пример-вижда се нежеланието на Е.С. за участие в американската агресия спрямо Иран. Сьщо така отдалечаването на натовските дьржави от американските виждания за Сирия,Йемен,Либия и назряващото напрежение между Палестина и Изрел."Червената лампа" за САЩ отдавна свети по отношение на нейните натовски сьюзници и нежеланието им да участват вьв американските игри.Единствената вьзможност на САЩ да проявяват своята воля сред сьюзниците си е да ги натискат за покупка на американско орьжие-и то малките дьржави като нас...

    Коментиран от #133

  • 11 Gogo

    97 24 Отговор
    Вчера Туркия показа своя ТФХ изтребител в изложението в Париж.който го коментираха че ще е във въздуха в края на 2023.Това значи че Туркия няма нужда от ф-35.По добре да инвестира в свои проекти .А до колкото до ф-35ако Туркия се оттегли от проекта ще минат още 5 години докато се намери друг производител за частите които се произвеждат в Туркия.А ракетата на ефката SOM която е предназначена специално за ефката също се произвежда в Туркия.
  • 12 Сух

    134 16 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Интересно как така не е пробвано във военни действия, като в Сирия си правиха тестове на оръжията. Турция беше участник в цялата патаклама и най-вероятно е видяла на какво е способна системата.

    Коментиран от #18, #93

  • 13 Гост

    120 16 Отговор
    Турция върви по пътя на Индия. Там се постигнаха големи успехи с бойната руска техника.
  • 14 Фактолог

    96 11 Отговор
    Еврейската гео-поличическа игра руши от векове света. ... Еврейн с танк преследва арабин с пушка през пустинята. Битка. Арабина свършва патроните, дига ръце, люка се отваря и аврейна предлага: "Да ти продам малко патрони?" ... Еврейна унищожава всеки на който не може да продава. И сега руснака ще продава, на който някога пресметливо спретнаха революция, за да разделя земята на Изток и Запад.
  • 15 Ердоган е много хитър

    166 20 Отговор
    Турция има договор да купи 100 броя ф 35. Европейските съюзници на САЩ се отказаха от ефките, защото са много добри и получиха санкции. Ако турците се откажат ще плащат неустойки. Затова Ердоган договори С 400. Получава веднага едно добро оръжие, американците отказват да му продадат ефките, той не плаща неустойки и икономисва едни 10 милиарда. Аферим Ердоган ага.

    Коментиран от #55

  • 16 jforfk

    46 14 Отговор

    До коментар #4 от "Насраха се да лъжат и злобеят москалите":

    За пръв път чувам, че The National Interest, сериозно военно списание е ... руско.
  • 17 А бе лешпер

    136 16 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    как можеш да кажеш за една система,че няма нито едно бойно попадение,че е калпава. Ами,като се имате за много големи и безстрашни,защо не пробвате да я изпитате в реални условия да ви идат самолетите за няколко милиарда на земята,като горящи отломки и тогава да си седнете на еб...те задници и да спрете с интригантството. Благодари се на разума и търпението на Путин,че иначе вече да не съществува и планетата не само краварите.

    Коментиран от #22

  • 18 СссереМ

    25 104 Отговор

    До коментар #12 от "Сух":

    Ти четеш ли или пишеш ей така заради петте копейки,това издание е на руснак и се издава в САЩ,ТЕ СИ ПРИЗНАВАТ ЧЕ ДО СЕГА НЯМА И ЕДНА ИЗСТРЕЛЯНА РАКЕТА в бойни условия,а такива наистина са изстрелвани .... ама нищо не уцелват .... особенно в Сирия.

    Коментиран от #20, #25, #28, #83, #85, #113

  • 19 Джим Джонсът

    84 7 Отговор
    Тези самолети и без друго са скраб!
  • 20 Торталако

    55 13 Отговор

    До коментар #18 от "СссереМ":

    Ти бълнуваш когато си буден!
  • 21 jforfk

    84 11 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Ами ако 600 000 армия е гола вода ... Турция е въоръжена с Леопард 2. Тя е единственият производител /доколкото знам, без САЩ/ в НАТО на СЗО. Произвежда сама, както фрегати, така и крилати ракети. Такива ракети правят само Русия, САЩ, Франция и Китай ... и турците. Танкът "Алтай" е май в 10-ката на най-добрите в света. Сега текат изпитания на направен в Турция изтребител. Не казвам, че турското оръжие е най-доброто. Има още мнооого да се желае. Но имат успехи. За разлика от нас например. Да не говорим, че производителите на оръжие в НАТО /без САЩ/ не са толкова много.

    Коментиран от #23, #29

  • 22 СссереМ

    19 73 Отговор

    До коментар #17 от "А бе лешпер":

    Чожум има едно бойно попадение,успокой се малко.Забрави ли че 15 мужика в един ИЛ даде фира след попадение от С400,а после си измиха репутацията че е била от С300,че много денги наляха в мултиките.

    Коментиран от #24

  • 23 СссереМ

    23 56 Отговор

    До коментар #21 от "jforfk":

    Абе и 1.6 млн да е отговори на ком. 6,как 2000 кюрди с прашки и пикапи четири месеца караха ердогрух да грухти?Ами ако бяха 20 млн ?

    Коментиран от #57

  • 24 Монгола

    75 10 Отговор

    До коментар #22 от "СссереМ":

    Смешо сирийците поразиха ИЛ и никога сирийските ПВО не са инали С400. Обаче обаче сирийците свалиха едно ЕФче 35 с ракети 200С от 1968г.и обявиха че бил ЕФпе16!!!
  • 25 Бай хой

    96 9 Отговор

    До коментар #18 от "СссереМ":

    И ако не уцелват нищо почему тогда всички се натискат да ги купуват а сащисаните пищят на умрело?
  • 26 Истината

    20 57 Отговор
    The National Interest", е списание и сайт създадено от съветския емигрант от еврейски произход Дмиитрий Саймс /Дмитрий Константинович Симис/, по съвместителство агент на КГБ/ФСБ и наистина защитава националните интереси, но не на САЩ а на Русия. Съдържанието на материалите, които се публикуват е общо взето следното: Русия е свръхмощна ядрена държава, която може да унищожи Америка за 20 минути, затова с нея трябва да се преговаря. Грузия, Крим, Украйна, Прибалтийските страни, НАТО, Източна Европа са само разменни монети в тези преговори и САЩ трябва да ги жертват в името на добра сделка с Русия и безопасността на САЩ. Естествено подобни писания предизвикват див възторг в зомбираната вата, която смята, че "Виждате ли и в Америка мислят трезво като нас". А истината е много прозаична-" The National Interest" и създателят му Дмитрий Симис са част от хибридната война , която Русия води срещу свободния свят. Неслучайно писанията в " The National Interest" са най-често цитирани в руски и проруски сайтове водещи хибридна война. Въпросът е ДОКОГА?

    Коментиран от #36, #65, #135

  • 27 Петър

    109 12 Отговор

    До коментар #9 от "Хрониките на Евразия":

    Пак пишеш глупости...! До сега няма нито една рекламация към комплекс С-400 който е транспортиран за износ...! А Китай,като прагматични хора след доставката на С-400 поискаха отново да тестват системата която им бе доставена,въпреки че в Русия присъстваха на реални стрелби.В Китай бяха проведени 2 теста. Единия с техния J-20 летящ в стелт режим над планинска местност и пределно малка височина.и 2-я тест с тяха балистична ракета летяща с 3км/сек. пусната на 2500км,от С-400. Ракетата бе унищожена на 200км от позицията на С-400 а самолета бе засечен разстояние 150км.Не знам защо пишете глупости всичките псевдо-разбирачи тук...? Не ви ли омръзна вече..?

    Коментиран от #61

  • 28 Знам знам🙄

    65 8 Отговор

    До коментар #18 от "СссереМ":

    След като РФ дислоцира няколко батареи с400 в Сирия, САЩ направиха един залпов обстрел с 74 ракети томахоук. Ми имаше 36 тръби със С400. До целта достигнаха 28 американски ракети. След този случай Катар и Саудитска Арабия са направили заявки за получаване н пво комплекса
  • 29 Реалист

    18 26 Отговор

    До коментар #21 от "jforfk":

    А ако кюрдите имаха българските преносими зенитни комплекси Стрела-2??? дали щеше да има варелни бомби или щеше да има паднали хеликоптери

    Коментиран от #40, #147

  • 30 Zzz

    27 3 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Stıga s tıya banalnı glıpostı
    Stavas mnogo otvratıtelen
  • 31 Libre comme air

    35 9 Отговор
    Май. Пак. Нещо. Объркахме. Посоката.. турция. Ще. Се. Кооперира. С. Русия. А. Ния. Със. Сащ.. турция. Купува. С 400. Но. Сухопътните. Им. Войски. Са. Със. Американско. Оръжие. А. Ние. Купуваме. F 16. Но. Пък. Другото. Ни. Въоръжение. Е. Руско. Че. Даже. И. Съветско.
    Странна. Работа
  • 32 Gogo

    59 13 Отговор
    Още през войната в Сърбия руснаците сглобиха една батарея С300.Хамерите през това време се хвалеха с невидимия си стелт.При първото бомбардиране на Сърбия батареята свали невидимия Стелт след което руснаците си прибраха установката.Само че доказаха на хамерите че. Стела светеше за руснака
  • 33 ****

    53 5 Отговор
    Китай нали ги тества здраво,и за това ги закупиха.
  • 34 Borko

    25 10 Отговор
    Turcia pravi nov voenen samolet 5 pokolenie neim trabva vece f 35 mangali tikiva
  • 35 САЩ СА НА КОЛЕНЕ

    108 17 Отговор
    Пред военната мощ на Руската федерация! Треперят от С-400, Су-35, Су-57, Кинжал, Сармат, Авангард и ПОСЕЙДОНЯЯЯ, защото могат да ги пратят директно в АДА...хахахахахахахаха... и това е истината, сороросоиди... хахахахахаха... памперсите сложихте ли...хахахахахахах... скоро краварника може да изчезне от картата, ако психопатите от Пентагона си повярват много и предприемат военни действия с срещу Русия! И всяка държава, членка на НАТО, в която има краварски бази, ще е потенциална цел за руските ракети, които са без аналог в света и практически няма противодействие срещу тях! И само за инфо на неграмотните и бавноразвиващи се БГ соросоиди, който се кефят, че сме в НАТО и че скоро ще имаме това чудо на амерската техника Ф-16: Само една РС-28 Сармат примерно (без ядрени глави) може да ни превърне в пепел, а гардовете ни в руини. Държавата ни, Родината ни няма да я има заради тъпото НАТО, това ли искате, българофоби скапани?!

    Коментиран от #43, #45, #102

  • 36 Лъжата си ти...!

    47 10 Отговор

    До коментар #26 от "Истината":

    С тоя копи-пейст дето го цапваш в всяка тема мислиш ли че ставаш по-умен,а..? Я помисли малко логически ако можеш вобще...! Казваш тоя Дмитрий бил бивш агент на КГБ,и при това свободно си живее в САЩ,и не само това ами си създал и он,лайн медия в която да хвали само оръжията на Русия,а..? Тук на интелигентния човек вече трябва да му е светнала червената лампичка че много станаха лъжите на 1 място..! Първо,ако е бил в КГБ,и сега си живее спокой о в САЩ,би било възможно само и единствено ако е предател,и сега е преминал на другата страна,и ФБ го ползва като дезинформатор,с тяхно покровителство,за да могат оръжейните им компании да продалжават да лапат тлъсти комисионни,или сделки с виновник разбира се Русия,кой друг...нали..? Но за 1 си прав да Хибридна война е но с обратна насоченост..! И е време вече да престанеш с тия копи-пейст глупости. Напъни си главичката да ти роди някоя собствена умна мисъл,ако може вобще де..! Ама така като гледам няма да е скоро.

    Коментиран от #39, #48

  • 37 Пилот

    16 56 Отговор
    А бе руски подлоги , кой се плаши от миша тупурдия ?!

    Коментиран от #38

  • 38 ми кой

    30 8 Отговор

    До коментар #37 от "Пилот":

    мошеподлогите!
  • 39 Истината

    13 40 Отговор

    До коментар #36 от "Лъжата си ти...!":

    Сега кагебиста Симс е в Русия и от 3 септември 2018 година води телевизионно предаване "Большая игра" по Первый канал, част от руската хибридна война. А ти се успокой, че току виж си се пренесъл в руския рай.
  • 40 Gogo

    49 8 Отговор

    До коментар #29 от "Реалист":

    Имат приятел и български ракети имат кюрдите и други ракети предоставени от запада а само скоро ФАЩ им предоставиха 1500 Тира безплатно оръжие.Аскера плени дори Стингер ракети.затова Туркия купува С400 защото няма да воюва с кюрдите а със самата Америка.Само че преди колонизаторите пращали роби на първа линия а сега са кюрдите .старата песен на нов глас
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Един човек от балканският полуостров.

    1 12 Отговор
    Да се СТРАХУВА ли?
    На този свят няма нищо по страшно от онези същества, които са създали епохата на човечеството!
  • 43 руската нация е най гнусната нация

    18 67 Отговор

    До коментар #35 от "САЩ СА НА КОЛЕНЕ":

    Няма по гнусна и предателска мърша от вас русофилските парцали.Продадохте родината за жълти стотинки !

    Коментиран от #143

  • 44 редник

    67 12 Отговор
    Турците да не са луди да купуват Ф-35 след като са наясно , че С 400 ги свалят като круши ? Американците са наясно , че НИКОЙ повече няма да купи техни самолети , освен ако не го заставят ! Това е положението !
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бай хой

    79 15 Отговор

    До коментар #41 от "руската нация е най гнусната нация":

    Да ама виж как през комунизма България за 45 години какъв напредък и развети постигна. Почти девет милиона образовани Българи. Шеста космическа нация. Двайсет и четвърти в света по стандарт на живот сейчас деветдесети. Най мощната и модерна армия на балканите и така нататък и т. н. А джедърите нека лаят по прайдовете.

    Коментиран от #50

  • 48 Само питам

    12 30 Отговор

    До коментар #36 от "Лъжата си ти...!":

    Ти ли си интелигентния човек или някой друг русофил?

    Коментиран от #119

  • 49 Бай хой

    49 11 Отговор

    До коментар #45 от "руската нация е най гнусната нация":

    Меркел разказвала на Обама га Минко се хвалел със самолетоносачите - та казала му че баба им имала три тоалетни. Сребърна златна и диамантена. Обаче когато пристигнали руснаците се насрала в гащите. Та и на хамитата няма да им послужат за нищо самолетоносачите.
  • 50 Само питам

    14 56 Отговор

    До коментар #47 от "Бай хой":

    Щом комунизма е била ефективна икономическа система защо се разпадна бе отворко? Бай ти Тошо сам каза, че "социализма е едно недоносче". Тия приказки за икономическия проф схеритет на България под крилото на Русия ги разправяй на русоидната сборище край Копринка!

    Коментиран от #52, #100, #137

  • 51 Emo

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Iskatise
  • 52 Бай хой

    60 9 Отговор

    До коментар #50 от "Само питам":

    Какво било било само не лъжете и не изкривявайте историята. Ти обясни почему сегодня сме най бедни в юропата. Защо всичко Българско и родно се унищожава. Защо плащаме десетпъти по скъпа електроенергия на хамериканските тецове. Защо ще плащаме пет пъти по скъп втечнен газ. Защо ще плащаме 50 годишни самальоти по 250 милиона долара парчето? Защо сме окупирани и от Козяк определят външна и вътрешна политика, назначения и решават с кого ще търгуваме. Защо ни унищожиха армията като ни задължиха да я сведем до нивото орязано от ньойския договор?

    Коментиран от #62, #111

  • 53 Насрана соросня

    59 12 Отговор

    До коментар #46 от "руската нация е най гнусната нация":

    Вярваш ли си верно, ти си болен мозък тогава! Ако можеха САЩ за 6 часа да прегазят Русия, отдавна да са го направили! И Хитлер така ги е прегазил, че после руското знаме се е вяло над Берлин! Понимаеш, соросня?!

    Коментиран от #60

  • 54 Име

    29 13 Отговор
    Вечна слава на Руската Империя!!!
  • 55 гостенин

    34 7 Отговор

    До коментар #15 от "Ердоган е много хитър":

    И още нещо, той няма начин да не се договори с руснака за производството на Су-57 като използва същата база където сглобяват Ф-16тиците . И накрая за капак да им духне под опашките и от Инжирлик . Ердоган не е глупак и винаги залага на сигурното.
  • 56 иванов

    56 5 Отговор
    Ердоган демонстрира на дело желязна воля, нещо с което нито един бг политик -смешник не може да се похвали.
  • 57 Слабо си запознат

    37 12 Отговор

    До коментар #23 от "СссереМ":

    Или ти пускат грешни пропагандни опорки. Операцията трая точно 59 дни. В нея участие взеха 4000 аскера. От турска страна имаше 29 жертви. От терористите при девиците отлетяха 6000 шебека. Това са само тези на които са успели що годе да съберат леша. Иначе тези завинаги погребани под тунелите са в пъти повече. Накрая останалите страхливци облякоха женски дрехи за да се спасят с бягство. Подиграваха ги като армията с фустани. Толкоз за "смелите" кюрдотероряги. Запомни ли го?
  • 58 Нормално

    38 13 Отговор
    е да се страхуват. По добри от руските оръжия НЯМЯ.
  • 59 Ти луд ли си бе

    50 10 Отговор

    До коментар #46 от "руската нация е най гнусната нация":

    Дали знаеш нещо за Русия? Като ти чета коментара разбирам че и за САЩ нищо не знаеш освен от екшъните, които гледаш в торент сайтовете. Разбирам и че си младеж който не е бил в казарма и не си държал дори оръжие, как ще знаеш кой е по добър? ФАКТ Е ЧЕ и САЩ и всички ги е страх от Русия И ИМА ЗАЩО, чат ли си?
  • 60 Рашка с чашка

    16 37 Отговор

    До коментар #53 от "Насрана соросня":

    Руското знаме през ВСВ са носили единствено армията на Власов. РОА Руската освободителна армия, около 140 000 руснаци воювали срещу СССР на страната на Германия. Твоите господари, комунисти са развяли червеното знаме с масонския знак, сърп и чук.

    Коментиран от #108

  • 61 Гост

    14 30 Отговор

    До коментар #27 от "Петър":

    И всичките тия изводи китайските военни споделиха с теб защото си:
    А. Невероятен международен военен специалист говорещ китайски.
    Б. Руски трол от български произход.
    В. Обикновен идиот пишещ глупости по форумите.
    Моля избери един от трите отговора

    Коментиран от #95

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Бай Яни

    8 17 Отговор
    Защо дори и Руснаците мълчат за сваленият ф117 над Сърбия от Злотан, не помня фамилията му, със ракета земя-въздух ИГЛА🤔. С125 ПВОимаше само да охранява Белград 😎. Я защо Руснаците ги е срам да кажат истината.. Защо мълчат че боеприпасите, ракетите за С125, и ЗРК КУБ сами си ги произвеждаме. Че дори навън продаваме ЗПРК ИГЛА2.

    Коментиран от #66

  • 64 Кой е Симс

    10 4 Отговор
    Той е неофициалният съветник по външната политика на бившия президент на САЩ Ричард Никсън
  • 65 Лъжец си ти

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "Истината":

    Андрешко, ето инфото от Укипедия : The National Interest is an American bimonthly international affairs magazine published by the Center for the National Interest. It is associated with the realist school of foreign policy thought. It was founded in 1985 by Irving Kristol and until 2001 was edited by Owen Harries.
  • 66 Бат Кольо

    23 4 Отговор

    До коментар #63 от "Бай Яни":

    Яни,Яни докато има такива като теб ще ни малката душмански и нема да скимтите че сме най бедната нация в Европа,даже и албанците са по добре от нас
  • 67 Дивуй

    9 5 Отговор

    До коментар #9 от "Хрониките на Евразия":

    Я стига си измисля.Насирате се от мъка.
  • 68 ивчо

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    ако пиндосите не ревяха на умрело срещу тази сделка да кажем че се съгласим с теб, но те мн добре знаят за какво иде реч
  • 69 Врачка

    10 2 Отговор

    До коментар #62 от "Бай Яни":

    Хич не си у ред , чедо !
  • 70 Стига лъга,американски лакей

    42 5 Отговор

    До коментар #62 от "Бай Яни":

    По информация от ДКЕВР, цената, на която НЕК изкупува електроенергията от ТЕЦ „AES Гълъбово“ (едната от двете американски централи), е 12,676 ст. за кВтч – най-високата у нас. Цената на енергията от другия американски ТЕЦ е почти същата. Именно те оскъпяват микса от всички изкупни цени на НЕК и вдигат цената, на която компанията продава тока на ЕРП-ата, които от своя цена ни го препродават с още по-висока търговска надценка.

    За сравнение – НЕК купува електроенергията от АЕЦ „Козлодуй“ по 4,38 ст. за киловатчас, а от ТЕЦ „Марица-изток 2“, съседна на американските – за 6,25 ст. .....Бай Яни твоите американски братя здраво са ни надупили

    Коментиран от #130

  • 71 Гост

    37 7 Отговор
    НАТО и САЩ ги е страх не за друго, а за това, че няма да могат да възпрепятстват Турция от използване на такъв вид оръжия, когато си поискат. Не им дадоха дронове, за да не могат да ликвидират терористи. Не искаха и Пейтриът да им продадат, а уж са съюзници. Сега със системите С-400, ни могат да извършват някакви нападения, ни да ги превърнат в неизползваеми като блокират системите им. За това ги е толкова страх, та заплашват с Ф-35. Те нека си заплашват, но имат 2 проблема: 1. Турция е ключов сътрудник по разработването и производство на части, което ще рече, че ако има някъв проблем САЩ ще загубят милиарди, за обезщетения; 2. Вторият е по-голям. Турция използва бойна авиация изцяло съставема от американско оборудване, което вече остарява, и затова точно искаха Ф-35. А, на пазара има много други предложения, някои по изгодни от Ф-35. Руснаците биха били много доволни от поръчката на 200/300самотлета от различни видове. Та и такава цена ще им направят, че на американцитв ще им падне шапката!
  • 72 Наблюдаващ

    19 8 Отговор
    Козяшките помияри много жално вият , сигурно са гладни .
  • 73 гост

    37 5 Отговор
    Ами руснаците не биха продали ракетна система на друга държава без да имат противодействие на тия ракети или по модерна ракетна система ...това важи и в пълна сила за самолетите им СУ-35 и СУ-57...защо ще си продават най-модерното защитно и нападателно въоръжение???...защото разполагат с много по модерно в отговор на това което продават :)

    Коментиран от #80

  • 74 Инженер

    8 40 Отговор
    Аз съм свободен и образован човек и затова никак не се впечатлявам от инфантилните дирирамби в прослава на руската бойна техника ! Засега няма данни Русия да е превъзмогнала САЩ в даден сегмент ! Но някои биха искали това да е така ! Уви ,не става приятелчета ! Що се отнася до американците ,нямам мнение да са страхливи хора ! Напротив!! По скоро имат търпението да изчакат крушението на Путин ,което неминуемо ще дойде !

    Коментиран от #124

  • 75 Независим

    22 7 Отговор
    Такива Северноатлантически договори са глупост, защото дели света на две и създава предпоставка за конфликт. Най голяма полза има от договора най влиятелната страна - САЩ.
  • 76 All

    8 40 Отговор
    Мале колко много облъчени има от руската пропаганда ,не е за вярване.
  • 77 OSMAN AGA

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    AMA TI NAISTINA SI POSERKO
  • 78 Баба Яга

    33 2 Отговор

    До коментар #62 от "Бай Яни":

    Много интересни, защо Германците са готови да понесат санкции заради руският газ, който щи се доставя със Северен поток 2. Сигурно защото е по-скъп от американския?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Баба Яга

    17 3 Отговор

    До коментар #73 от "гост":

    Вярно е има военни оръжия за износ, а-по доброто и ефективно е за тях, но-това което продават не е остаряло като самолетите и другото оръжие ни продава на висока цена дядо Сам.
  • 81 Баба Яга

    22 8 Отговор

    До коментар #79 от "Българското ЦРУ ВКР ГЕСТАПО СС ДС ФБР":

    Не лъжи като дърт циганин. много от хората, които застъпват различно от вас мнение за великият дядо Сам и колко е прекрасна демокрацията която ни натрапиха заставиха хората да се осъзнаят и да разбират, че такива като вас стават сутрин рано и започват едно плюене в несвяс срещу всичко, което е различно от колко сме благодестващи днес.
  • 82 jforfk

    25 7 Отговор

    До коментар #45 от "руската нация е най гнусната нация":

    Хайде да сравним ядрената мощ на Русия и САЩ. Ракети наземно базиране. Русия Сатана и Ярс и Топол. Сатана и Топол - приети на въоръжение 90-те години на миналия век демек 20-30 години. Ярс съвсем нови - на 10-тина години. Всички с модернизирани бойни части и лъжливи глави. Не летят по балистична крива. САЩ - Минитмън 3 - от 60-те години?! Възраст има няма 40-50 години. Никаква модернизация. Летят по балистична крива. Подводници - Русия - проект 667 БРДМ - 85 година преминали основен ремонт 2010-2015 демек 4-9 годишни, превъоръжени ракети Лайнер и Синева - дълбока модернизация, небалистична крива. Три съвсем нови - сега влиза в строя четвърта, ракети Булава - нови! САЩ - Охайо - последната 91-набор 28 и кусур годишни, ракети Трайдънт на същата възраст. Авиация Русия Ту 95 - последния 92 година - 27 годишни, Ту 160 20 годишни модернизация, рекети с радиус 4500 км. САЩ Б52 61-ви набор последния - 58 и повече години?! Рекити с радиус 2000 км. Б2 - 27 и повече годишни ракети 900 км, свободнопадащи /?!?/ бомби. Та коя техника е по-съвременна? Като разгледате и фалита на американските компании за обогатяване на уран ще разберете защо в момента САЩ даже ... не могат да произвеждат ядрени бомби.

    Коментиран от #94

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 quresma

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    s400 ne e boyno urijie , s400 e orijie za otbrana
    sa6to pozvoliha na rusnacite da prodadit s400
    turcite sa tvirdoglavi i nqma da se , virnat kracka
    na zad .
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Бачо Киро

    19 4 Отговор

    До коментар #83 от "Другото Хасан":

    Недей тъй де, тъкмо се позабрави за израелския Ф35, дето уж нищо му нямаше и сирийците лъжели, пък после птиците го били накацали докато летял на задна....
    Американците имат достатъчно хубави неща, не мога да разбера от къф зор всичкото фен е на амбразурата за тоя самолет, след като ние дори нямаме такъв, самият Пентагон се съсипва да реди недостатъци, проектът и славата му са известни в цял свят, постоянно излизат проблеми които са абсолютно неприемливи за самолет в производство (примерно горивопроводите при Б серията, заради която приземиха всички Ф35 в света).... То ясно, че човек обича да спори, ту руски самолети ще се бутат напред, ту американски, но баш тоя с всичките си проблеми...
  • 87 Николай

    10 4 Отговор
    Добър стратегически ход на Ердоган. Турция започна сондажи в икономическата зона на Кипър. Чакаме Гърция и Кипър какво ще правят. До сега само реват поред Съвета за сигурност и ООН.
  • 88 соросоидни кърлежи

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    По тъпо нещо не съм чел."Втората стратегическа полза за Русия е схващането, че тя все още е в състояние да се противопостави във военно отношение на САЩ и техните съюзници". За какво усещане говорите ...нали разбирате , ако това било само усещане, а не на практика, САЩ отдавна щяха да изтрият Русия от картата. По скоро всички други държави имат усещане че могат да доближат Русия във военно отношение.Затова съюзници на НАТО започнаха да купуват оръжие от Русия,защото видяха че всички други доста назад с материала. Айде купувайте памперси.
  • 89 ГАЛЕВ

    18 8 Отговор
    НАТО И САЩ НЕ СЕ СТРАХУВАТ ОТ С-400 НА БРАТСКА РУСИЯ А НАПРАВО СЕ НАСИРАТ И ПОМОЧВАТ-НАПИКАВАТ И ДОРИ ПРИПАДАТ ОТ СТРАХ НЕ САМО ОТ С-400 НО КАТО СЕ КАЖЕ ИМЕТО РУСИЯ.
  • 90 Роко

    7 24 Отговор

    До коментар #5 от "руснак":

    Ха ха ПВО системата която не вижда 60 годишните томахавки щяла да види самолет пето поколение!?!?!? Това руските кратунковци сте много прости същества.

    Коментиран от #97, #106, #125

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Роко

    8 22 Отговор

    До коментар #12 от "Сух":

    В Сирия С-400 се провали само идиот би я купил след фиаското там (руснаците излязоха с две оправдания за фиаското кое от кое по - малоумни първото: Земята е кръгла!?!? Второто: Ама Путин не знае какво дрънка вместо както каза "небето над Сирия е затворено за въздушни удари" трябвало да каже "небето над базата ни е затворено" ма нали си е дебил та за това се получило така).
  • 94 Роко

    2 8 Отговор

    До коментар #82 от "jforfk":

    Само за справка ракетите Сатана са от 1965 година
  • 95 Петър

    3 6 Отговор

    До коментар #61 от "Гост":

    Ами нито едно от 3-те пич...! Просто гледах репортажи от Евронюз,защото ми е по-интересно какво мнение дават чуждите медии за руската система. Просто и ясно е..! Аз рядко пиша фантасмагории за разлика от много хора тук..!
  • 96 Кашчей Безсмъртни

    9 5 Отговор
    Говедарските мъки и страдание нарастват експоненциално. Всеки ден все по-лошо и лошо.
  • 97 Руснак

    15 4 Отговор

    До коментар #90 от "Роко":

    Простото същество в случая си ти защото тия лъжи дето ги пишеш си ги вярваш само и единствено ти и никой друг. Ако имаше и 1/10 истина в това нямаше страни като Китай,Индия Катар,С.Арабия,Алжир и какви ли още не да са закупили или да имат интерес от придобиването на С-400. И то въпреки заплахите от санкций на САЩ,нали..? Айде измисли сега друга опорка че тая не ти се получи..!

    Коментиран от #110

  • 98 Маршал Фърчилков

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Тъпчо, руснаците имат толкова много полигони, че няма как да знаеш за бойните изпитания. А за сериозни клиенти има дори фул демонстрации. Става въпрос за милиарди.
  • 99 РПопов

    9 2 Отговор
    Дали пък не купуват тази система защото част от съседите на Турция оперират натовски стандарти ракети и самолети - да му мислят Гърция, Израел, Ирак, Кипър, а сега и ние...
  • 100 белене за соросите

    8 4 Отговор

    До коментар #50 от "Само питам":

    още много има само да питаш, но нищо не знаеш и нищо не си видял за онова време дето помнещите още казват " когато дедо господ ходеше по земята" сам си прави изводите макар че ме съмнява да можеш с тоя полиран мозък дето ви го промиха и полираха за последните 30 години., аре бегай на прайда и се чекни то вие сега само за това ставате
  • 101 ДОКО

    12 4 Отговор
    ОСВЕН ТОВА С-400 СА МНООГО ТОЧНИ И УЛУЧВАТ ЗАПАДНО ДУПЕ ОТ 300 КИЛОМЕТРА А И ЗАБРАВИХ ЗАПАДА Е МНОГО ПРИТЕСНЕН КОГАТО НЯКОЙ/ОСОБЕННО РУСИЯ/ИЗКАРА ПАРИ ОТ БИЗНЕС ЗАПАДА НА ТАЗИ ТЕМА Е ОСОБЕННО ЧУВСТВИТЕЛЕН ЗАЩОТО ТЕЗИ ПАРИ ОТИВАТ КЪМ КРЕМЪЛ А НЕ КЪМ БРЮКСЕЛ ОТ БРЮКСЕЛ КЪМ ЕС ОТ ТАМ КЪМ МАРИЯ ГАБРИЕЛ И ОТ НЕЯ КЪМ БАНКЯ..С ДВЕ ДУМИ ЗАГУБА..
  • 102 Ввв

    4 12 Отговор

    До коментар #35 от "САЩ СА НА КОЛЕНЕ":

    Ей,пияна ушанке,а като се събуди и то кво стана,подмокрил си цялото легло...смешни русофили

    Коментиран от #105

  • 103 МетраНпаж

    9 1 Отговор
    Изключително инфантилно поведение на всички с писмено мнение тук. Като изключим тези на заплата, другите само гравитират с глупостта си около платените свини. Въпроса е: какво България може да спечели и дали разпраните задници на нашите политици ще се научат да се затварят в определени ситуации като тази?
    Истината е, че точно това е шанс да получим много, така и така обдухваме американски патки!
  • 104 Удивен

    3 2 Отговор
    Ааа ха ха ха хаааа ! " схващането, че все още може да се противопостави на сащ" . Ама така съм са смял, ама така са смях ! Авторе ее авторе ! Много си наведен и назад в историята, времето и пространството ! Не само може да се противопостави но при война може да унищожи америка за броени минути
  • 105 Учуден

    8 1 Отговор

    До коментар #102 от "Ввв":

    Рано си са дрогиралбе ГендарбСороски !
  • 106 Баи хой

    4 6 Отговор

    До коментар #90 от "Роко":

    Така е винаги сме били прости но след Чернобил станахме още по прости същества всички завиждаме на америка затова така плюем по нея в Путия няма живот а само мизерия признавам смирено.

    Коментиран от #123

  • 107 Добре!

    8 3 Отговор
    Боко направи стратегически ход с покупката на допотопните Ф 16. Ще служат за мишени на комшиите от Анадола при учения.
  • 108 Масонският

    3 3 Отговор

    До коментар #60 от "Рашка с чашка":

    Масонският знак е пирамидата с окото , има я на зелената тУалетна бумага на която пише Федерал Резърв Нот ... сърпът и чукът са символи на трудолюбието и силата на трудовия народ ... сърпът е да събира урожая, а чукът е за да чупят дебелите тикви на е такива евро - краваро - масоно - ционисто - фашаги като теб.
  • 109 Абе аман от разбирачи щели да ги прегазя

    5 2 Отговор

    До коментар #46 от "руската нация е най гнусната нация":

    вярвали си ама нещо само на психолог ходят американчетста.шанс нямат срещу Руснака
  • 110 Роко

    3 6 Отговор

    До коментар #97 от "Руснак":

    Дали са лъжи? Да видим фактите: 52 антични ракети Томохоук са изстреляни по ТРИ (предварително обявени както и времето на атаката) цели в Сирия резултата и трите цели са унищожени и това след като Путин обяви че е затворил небето над Сирия за въздушни удари с разполагането на С-400. Оправданията на МО на РФ земята е кръгла!?!? На МИД Путин не знае кви ги дрънка!?!?

    Коментиран от #120

  • 111 Роко

    2 8 Отговор

    До коментар #52 от "Бай хой":

    Че сме ме най - бедни е вярно но не в Европа, а в ЕС което е малко по различно. Пример в така любимата ти богата Русия минималната заплата е 360 лева средната 1100 лева докато в бедна България е съответно 560 и 1290 лева
  • 112 Знаме

    0 1 Отговор
    Знаме на победата - Щурмовият флаг на 150-та Идрицка/наричана впоследствие Берлинска / , орденнна - орден "Кутузов" - II степен, стрелкова дивизия от 79-ти Стрелкови Корпус към 3-а Ударна Армия, на 1-ви Белоруски Фронт.
  • 113 Путинофилче

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "СссереМ":

    Абе остави ги тия заблудени овце.
    Те на живо да видят неефективноста на С-400 пак ще отричат.
  • 114 АНТИКОМУНИСТ

    3 4 Отговор
    леле какво мокро позитанско цвилене, какъв парад на празноглавите българи с петолъчки в селските гащи! голяма радост и любов към ердоган. ами цунете го бе! онзи от кремъл, на токчетата, вече сте го засмукали отдавна, ама нещо не искате да се преселите във великата русия,хаха! руските ракети, каквито са точни, хаха, има да падат все в българия, по вашите кухи лейки има да дрънчат, но извинявайте, това вие не сте в състояние да го съобразите, а и от позитано не са ви го спуснали за "мислене". но че турция, покрай москва, ще ни стане креватен приятел - това направо ви изприщва от удоволствие,хаха!

    Коментиран от #138

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Мунчо

    5 2 Отговор
    Нато не се страхува от Русия, но не смее да я нападне, въпреки че са я обградили от всички страни, а причината е ясна $ страхът на Сащ от това, ще при нападение над Русия, просто ще престанат да съществуват не само като държава, но и като територия.
  • 117 гост

    5 0 Отговор
    Нали хамериканците си го връщат чрез нас като ни набутват скраб за 2млрд. Пък ние тука нека се лаем и джавкаме кои са по по велики. Който ни хване все ни "оправя".
  • 118 752

    5 0 Отговор
    До Президента на ФР Русия,
    Влади, ако четеш това искам да знаеш, че искам да купя малко ракети С-400, та да вземат американците да скъсат и нашият договор за изтребители.

    PS: Пиши на лично или звънни, имаш ми номера.
  • 119 Само отговарям

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Само питам":

    Във всеки случай точно ти,НЕ СИ много интелигентен за разлика от много други хора. Ти и останалите неудачници като теб,сте тук или да си пишите „опорните” точки на които градите фантазийте си,или просто за да обиждате останалите с различно мнение от вашето. Никаква конкретика от вас,само общи добре заучени фрази и тъпотий...! Сега разбра ли ме или пак ще питаш..?
  • 120 Руснак..

    6 3 Отговор

    До коментар #110 от "Роко":

    Фактите са следните....! Унищожени бяха 1 резервна писта на летището,2 празни хангара за самолети,и 1 склад. Те това са унищожените неща,а дали е имало още запланувани цели кравите мълчат.Аз друго се питам 52 ракети за 3 цели както казваш ти...а те не са 3,ама айде от мен да мине. Та смятай си сам 52бр ракети по 800 милиона бройката,за тия унищожени неща дето ти изброих...как мислиш..къде е успеваемоста им на тия 50г-ни хвърчила,а..? Освен това всичко ценно като техника сирийците го бяха закарали в базите на руснаците,защо...а..? Защото до тогава само там имаше С-400 които защитаваха само руските бази в Сирия. Показателно е че нито една Tomahouk,не е прелетяла над 2-те бази на руснаците. Всички са имали цели в самата Сирия,и дори с старите си съветски още ПВО комплекси Бук,и С-175 -най-новото им до онзи момент на сирийците повече от половината Tomahouk- са или у ищожени или са им променили траекторията по радио-електронен път..! Мисли,приятелче...преди да пишеш...мисли щото иначе се излагаш и не те вземат на сериозно дори и да напишеш нещо вярно..!

    Коментиран от #122

  • 121 Генерал Майърс

    3 7 Отговор
    Сега израелците ще им спуснат няколко огледала за баня от Хелиикоптерите и c400 ще насере да изстрелва ракети по тях , после като се разкрият ще ги направят дармадан - на лепило c200. Ердоган си правеше тънка сметка да вземе Ц400 и Ф35 . С ц400 да тества възможностите на Ф35 и да си настройва системите ,така ,че утре ако потрябва с Ф35 да може да атакува вражески системи C400 , a ако е възможно и да търси слабости в Ф35 ако му се наложи да се бие с тях .Крайно време беше Ердоганова Турция да бъде отрязана , щото лидерът и не си пие хапчетата.
  • 122 Бен Гурион

    2 7 Отговор

    До коментар #120 от "Руснак..":

    Руснако не говори глупости бе. Ще ви пратя мошетата и ще ви разпертушинят.
  • 123 Хаха

    3 1 Отговор

    До коментар #106 от "Баи хой":

    Че па за кво да и завиждаме?! Негъра от Алабама или латиното от Тексас да не би да живеят по добре от нас(най бедните в Европа)
  • 124 Ваня

    4 3 Отговор

    До коментар #74 от "Инженер":

    А има ли данни САЩ да са по-добри от Русия в даден сегмент...?! Става въпрос за ПВО, РЕБ и самолети!!!

    Коментиран от #129

  • 125 Ваня

    3 4 Отговор

    До коментар #90 от "Роко":

    С-400 вижда и Ф-35 и Томахавките! А последните ги обърква и те падат далече от целта! Нали го видя това, когато САЩ пусна 59 томахавки! И спри да гледаш филми за американската армия !
  • 126 Гурбетчия Ханко брат

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "руската нация е най гнусната нация":

    Много се напъваш , да не вземеш да се наакаш
  • 127 681

    3 1 Отговор
    като се срине лирата още повече, ще размислят
  • 128 Хохохо

    4 5 Отговор
    Абе баламурници, Турция купува С400, за да прати няколко от тях в САЩ да ги разглобят на съставните им части и в един бъдещ конфликт Рашка да изяде хурката.
  • 129 ртъуиио

    5 3 Отговор

    До коментар #124 от "Ваня":

    А не бе, няма никакви данни.Рушките самальоти са най-добрите, ама нещо нямат спечелена битка последно време срещу калпавите краварски самолети.Ф-овете съвсем случайно са свалили 76 МиГ и Су като да дали една жертва.Ама това е плод на случайност, те иначе за нищо не стават.Краварите са некадърници.Виж руснаците са технически гении.Може да не могат да направят кафемелачка, ама при самолетите са номер 1.Разбира се в цивилната авиация ползват Бойнг и Еърбъс, но това нищо не значи.Купили са ги е така по два за рубла.
  • 130 Кажи бе

    3 2 Отговор

    До коментар #70 от "Стига лъга,американски лакей":

    Защо директор на Американските централи е Евгения Юриевна Радионова?
  • 131 РУ към ГЩ на ПБА

    6 4 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ ! ! ! Бъдещето на България е с Русия, Турция и Сърбия. И не защото от Русия и Турция ще поискат да сме с тях, а защото всички други НЯМА ДА ИСКАТ да сме с тях !
  • 132 ???

    0 0 Отговор
    Протоколи на ционските мъдреци , пишете в Гугъл и четете.
  • 133 Djoko

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Везнев":

    Заради такива коментари, въобще чета коментарите
  • 134 ar146ts

    2 3 Отговор
    Руснаците винаги мислят стратегически и за това почти винаги парашута им се отваря.Краварите са си кравари.Мислят и действат като циганите/да откраднат ;да излъжат;да прекарат някого/,обаче хората по света взеха да не ги вземат много на сериозно.
  • 135 ССС

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Истината":

    Нашите деди се сражаваха за идеали в миналите войни!!!А другите за интереси и пари!!!Хибридната война се води от всичките,не само от Русия!!!Само повечето наши политици я водят сега с вятърните мелници ,като Дон Кихот на Сервантес!!!"Орела"и"Мечката" се борят един срещу друг за надмощие,но първия като дразни мечката,може да събуди "Дракона"!!!" Дракона"наблюдава и "Орела" ,и"Мечката"!!!
  • 136 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    АБЕ, КАК МОЖЕ САЩ ДА СЕ БОЯТ ОТ НЕЩО , КОГАТО ЧЪК НОРИС Е ЖИВ И ЗДРАВ И ОЩЕ МОЖЕ ДА УДАРИ ЦИКЛОП МЕЖДУ ОЧИТЕ !!!
  • 137 За теб

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Само питам":

    Всяка империя си има край!Диалектика на Живота!Чети.....
  • 138 Някой

    1 2 Отговор

    До коментар #114 от "АНТИКОМУНИСТ":

    Руска ракета, не е падала в България. И се моли покрай тези бази на САЩ, да не пада. Виж Американска ракета, падна в България 1998г.
  • 139 АНАЛИЗАТОР

    4 2 Отговор
    АМЕРИКА ОБЪРНА ВСИЧКИ СРЕЩУ СЕБЕ СИ. НЕ МОЖЕ ВЕЧЕ ДА ИГРАЕ РОЛЯТА НА СВЕТОВЕН ДЖАМДАР И ТЯ КАКВОТО КАЖИ. ТИЯ ВРЕМЕНА ОТМИНАХА,ЕДИН ДА ОПРЕДЕЛЯ СВЕТОВНИЯТ РЕД И ВИНАГИ В НЕГОВА ПОЛЗА,ЗА СМЕТКА НА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ.
  • 140 Деде

    1 3 Отговор
    Преносимите зенитни комплекси игла и игла-с са с пасивно самонасочване, стелт-а не им е проблем. Прихващат дори само нагретите крила от триенето на въздуха. Така че понякога са предпочитани пред големите и сложни системи. За съжаление обаче далекобойността им е само 5км. Новите американски системи не ги познавам, но навремето като съм проучвал американска електроника, винаги ми е правило впечатление лошото непрофесионално изпълнение.

    Коментиран от #145

  • 141 Уточнение

    2 1 Отговор
    1. Много е вероятно, С400 да е използвана. И да е показала, че онова, което се пише за нея е по-скромно от реалното. Имам пред вид, че САЩ изстреляха срещу Сирия 59 ракети томахоук. Целта достигнаха само 23 и те удариха неефектовно. С400 може да следи едновременно 72 цели и да поразява 36. 59 - 23 = 36, точно толкова томахавки не стигнаха целта. Това още не означава, че С400 е есреляла и поразила най опасните от 59-те изстреляни. Аз достъп до секретни данни на високо ниво нямам. Но други имат. На следващия ден след атаката с томахавките Ердоган направи заявка за С400. Два дена след него, такава заявка направи и Саудитска Арабия. Ако някой ви каже, е това са случайности, не му вярвайте!
    2. Русия няма санкции от международната общност (каквото и да означава "международна общност") а от държавите от НАТО и още няколко недостатъчно свободни държави. Дори такива съюзници на САЩ като Япония и Южна Корея не наложиха санкции на Русия.
  • 142 Стян

    2 0 Отговор
    Русия залага на битата карта Ердоган! Турция си остава страна с пазарна икономика,а Ердоган скоро ще бъде свален-не от "Гюленистите",а от турския народ и Турция ще се върне в лоното на Запада....вече като член на ЕС! На Русия ще й остане тогава,да си смуче палците...
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 АНАЛИЗАТОР

    0 0 Отговор
    Ф-35 Е ОБЪРКАН ПРОЕКТ,ОЩЕ НА ЧЕРТОЖНАТА ДЪСКА. ЕДНА КОНСЕРВА,КОЯТО ЕДВА СЕ ДЪРЖИ ВЪВ ВЪЗДУХА, НАТЪПКАНА С ЕЛЕКТРОНИКА. НО ПОРАДИ ИЗХАРЧЕНИТЕ ЗА РАЗРАБОТКА 1,2 ТРИЛИОНА ДОЛАРА ГО ПУСНАХА В ПРОИЗВОДСТВО. МНОГО ДЪРЖАВИ СЕ ОТКАЗАХА ОТ ПОКУПКАТА МУ.
  • 145 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #140 от "Деде":

    Ганю не харесал американската електроника това е виц!
  • 146 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Не коментирай, излагаш се!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.