Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Юни, 2019 20:40 2 958 34

Американската армия дава още $250 милиона на Украйна

  • крим-
  • сащ-
  • украйна-
  • милиони-
  • русия-
  • пентагонът-
  • военна

Вашингтон помага на Киев срещу проруските сепаратисти

Американската армия дава още $250 милиона на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пентагонът обяви, че е одобрил военна помощ на стойност 250 милиона долара за подпомагане на военноморските и сухопътните способности на Украйна, предаде AFP.

С това военната подкрепа, предоставена от Съединените американски щати на Украйна от 2014 година досега, става 1,5 милиарда долара.

Новата помощ ще даде на украинските въоръжени сили възможност да си осигурят въоръжение и радари на фона на въоръжения конфликт с проруските сепаратисти в Източна Украйна, който за пет години взе близо 13 000 жертви.

През месец март тази година НАТО призова Русия да върне Крим на Украйна – пет години след анексирането на полуострова. По повод петата годишнина от присъединяването на Крим към Руската федерация, НАТО разпространи изявление, в което отново решително осъжда това действие. Американското посолство в Украйна обяви, че Съединените американски щати не признават и няма да признаят контрола на Кремъл над анексирания Крим.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Мрази

    39 9 Отговор
    Да дават, те донбасци и луганци, ще си ги вземат.

    Коментиран от #17

  • 2 Анти милиционер

    15 47 Отговор
    Ултра простия Милиционер е проклятие за Русия. Оставка, дебил! Няма такъв умствено осакатен олигофрен като Путкин.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 мдааа

    46 7 Отговор
    ето кой подклажда постоянно напрежението и войната там........

    Коментиран от #18

  • 4 1122

    39 14 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Ти си завършен идиот като твоя господар от САЩ.

    Коментиран от #34

  • 5 Потресен

    31 6 Отговор
    А ние кога ще видиме нещо от тъпите Американци, или всичко ще си плащаме? Че сме много богати

    Коментиран от #33

  • 6 ултра тъпоъгълник

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Само с писане на простотии,.....няма да ти се получи !!!!!!
  • 7 Иван

    26 7 Отговор
    Ако искате да энаете точно това е нарушение на МИНСКИТЕ Спораэумения.
  • 8 ф16

    9 5 Отговор
    А за нас кога

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван

    8 7 Отговор

    До коментар #8 от "ф16":

    Кои сте вие?
  • 11 СССРБарета

    9 5 Отговор
    250 милиона? Ох Господи Това са на Путин джобните!
  • 12 За Витамини ли ?

    4 2 Отговор
    Блазе им. ПОДКВАСВАТ ГИ !
  • 13 Бесен Язовец

    8 26 Отговор
    До всички русофили като толкова много харесвате Путю и Русия защо не отидете да живеете там а само ревете във форумите Русия така Путьо е велик ами отивайте ,ама неутивате защото там няма човешки права човешкия живот там неструва и една копейка значи някаква част от българската стотинка мен си ми харесва тук .😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #14, #29

  • 14 Анти милиционер

    12 5 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    В Англия струва ли един цент, бе примат? Колят ви и ви изнасилват ислямсти посред бял ден. Чакай "спрсведливост". Идиот.

    Коментиран от #15

  • 15 Прав си,

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Анти милиционер":

    Само идиот ,може да подари и след това, да си вземе подаръка!
  • 16 Бай Иван

    8 1 Отговор
    Вижте това видео с интервю на Джордж Фридман и ще Ви се изясни защо САЩ пращат оръжия на Украинските фашисти. https://www.youtube.com/watch?v=D0Gs0X8KBhA
  • 17 Реалист

    7 16 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо Мрази":

    Ще си ги вземат - ще им ги доставят по 9гр в тиквите на вагнеровците и обратно домой в цинке. Има едни Джавелинчета - много добре се отразяват на руските танкове - отварят ги като консерви. А и украинците не стоят на едно място - новите им контра-снайперски винтовки заслужават внимание. Има видео как уцелва в тиквата през нощта орката дето се прави на снайпер. Вагнерчетата в землянката се оплакваха че ги целят през бойницата, хахахаха… Кой за каквото се е цанил. Ще се поддържа огъня и ще се дава добро оръжие на украинците докато на орките имсвършат паричките - тактиката е изпитана при брежнев. Конфликтите в които ги ангажират стават все по-вече. Скоро ще се почне и от другата страна - Дагестан и Узбекистан. Там турците отдавна бъркат кашата...
  • 18 Българското ЦРУ ВКР ГЕСТАПО СС ДС ФБР

    10 10 Отговор

    До коментар #3 от "мдааа":

    До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6 руски шпиони русофили'' във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви русофили, а още по-малко руски шпиони. Те са хора в неравностойно положение – психично болни, куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание над тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване, ядене и заплати без труд, но с чатене във форумите, мечтата е единственото което им остава, в малкото оставащи им дни.Иначе сайта е приятен с интересни зарибяващи статии:)

    Коментиран от #21

  • 19 Барчо

    11 1 Отговор
    Може ли господина Денис Джамбазов да раздели тези 13 000 жертви на няколко части, ако разбира се се намери информация за това. Колко от тези 13 000 убити са от страна на Украйна и колко от тях са военни и колко цивилни. Също така колко от тези 13 000 убити са от страна на Донбас и Логанск и колко от тях са военни и колко цивилни??? Мисля че когато цифрите са точно по този начин представени ще се види кои са сепаратисти, кои са военнопрестъпници и въобще кой кой е. Ще се види и ясно кой кого напада. Еуементарно!
  • 20 Румяна Костова

    14 0 Отговор
    Тъй като в графата сепаристи на Донбас са бабите, децата и миньорите в рудниците, ще има още невинни жертви. За парламентарните избори ще включат и тези неподконтролни на Киев области. Да видим тогава партията на Зеленски-,, Слуга на народа"колко гласове ще получи. Много рускоговорящи в Украйна гласуваха за него защото обеща да спре войната.
  • 21 Румяна Костова

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Българското ЦРУ ВКР ГЕСТАПО СС ДС ФБР":

    А да смените плочата с друго по-ново скрибуцане, че това го пишете вече почти под всяка статия. Така, малко за разнообразие?!
  • 22 Барчо

    15 0 Отговор
    Сега точно гледам снимков материал и текст: 30.01.2015 г. Украинската армия проведе артилерийски обстрел по граждански обекти. В следствие на това след пряко попадение на снаряд в дома на културата на място са загинали 5 цивилни граждани, друг снаряд попада в тролейбус и загиват 5 цивилни граждани. Гледам и една снимка не за хора със слаби нерви. Убита жена около 30те години, явно била на пазара от снайперист. Чантата и е разсипана, а патрона е влязъл точно в дясното око. Материали има много, но това само цитирам и се питам кой е престъпника в случая, защото хич не ми прилича на случайност. Чудя се до кога ще продължава тази гражданска война и изобщо дали има шанс децата на тези убити граждани, а те са хиляди да приемат да се кълнат във вярност на украинското знаме.
  • 23 Барчо

    15 0 Отговор
    Сега гледам и още едни малки, малки сепаратистчета убити в собствения си дом, където са спяли след пряко попадение на снаряд. Две сестрички и едно братче, като възрастта е 7, 11 и 2 годинки. Не знам как бих постъпил аз като родител ако ми убият и трите деца в дома ми. Вече има цяло специализирано гробище със сепаратисти, убити в подобна възраст. Чудя се дали има убити деца от украинска страна и ако е има, колко?
  • 24 Ели

    15 1 Отговор
    Нито едно украинско дете не е убито за разлика от над сто убити руски деца.
    Като включим убитите и изкормени бременни жени в Одеса.
    Убитите в Киев.
    Банда престъпници са УКРИТЕ.
    Много ще страдат и слугуват на господаря САЩ.
    Но лошото е, че заради шепа неонацисти страдат обикновените хора в Украйна. Нюланд беше разпитвана от Комисия на Конгреса, не е ли видяла нацистките знамена и емблеми в Киев?
    Пелтечеше като петмез.
    САЩ ще си строят биолабораториите в Укрия,ГМО, Шистов газ, Фракинг ще слагат ядрени оръжия, ще иниицират конфликти с Русия. И ще умират украински войници.
    Украйна беше велика като част от Русия и СССР.
    В момента е една мръзнеща от студ, демографски и морално срината.
    Провалена държава.

    Коментиран от #25, #27

  • 25 Барчо

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ели":

    В скоро време всички жители на Донбас ще станат и руски граждани. Бомбандировките продължават и в момента, а инетресното е, че са с по-голям интензитет от времето на Порки. По-интересното е, че все още няма жертви, освен ранени леко и тежко. Та. Ще ми е интересно какво ще стане, когато ще бъде убит първия донбасец, руски гражданин??? Предстои да видим Зеленски как може да изиграе трагичен образ, въпреки че амплоато му е в комедията.
  • 26 Не глеам таувизия

    1 4 Отговор
    Да дават, на бързо ще идат в шоколадената фабрика, а неустрашимите азовци ще посрещат гости от изток с еърсофти... Намерили са на кой да наливат пари реднеците... Квото не откраднат ще го изпият... Щото са същите като ушанките... Кръвта вода не стаа...
  • 27 Барчо

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ели":

    САЩ не трябва много много да се радват, че ще направят военен конфликт между Русия и Украйна. Ако са слушали какво каза президента Путин поне, щеше да и е ясно, че тяхната е свирена. Сега вече цел ще бъде не само от къде е изстреляна ракетата срещу Русия, но и откъде е дошла командата. Предполагам че няма да има и нужда от преки доказателства за писмена заповед на подобни действия. С една дума, ако и една ракета бъде изстреляна срещу Русия, независимо дали ще е от Украйна, Уганда, Ямайка, или Танганайка, следващата ракета ще си паркира дупето на територията на США. Това е логиката на Путин.
  • 28 Русомразец

    1 11 Отговор
    Да го духат и големите и малките русофилчита и боклуци от Донбас
    Нали от Деца все война искат ми на ви ннормалници такива
    Кво като са малки сепаратисчета ми кой квото сее туй ще жъне
    Идеално е станало и само бой по руските муцини
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Да очаквам пак амазона да изригне...
  • 31 соросоидни кърлежи

    5 0 Отговор
    Ина нас Европа "дава" после ходим без гащи след такива подаръци, остават само къщи за гости и изроди които продадоха България за жълти стотинки.Дано да пукнете дано ви ,вашите роднини...които докосват тези кървави пари,долни свине.Цигани да гаврят със вас,защото накрая ще останете ви и те.
  • 32 1234

    3 0 Отговор
    Има и откъде да даде, само от разликата в цената на два самолета. Ние сме доноринза нато и ес. Рано или късно донора умира
  • 33 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Потресен":

    Никога ,защото тъпите сме ние а не те
  • 34 Димитър

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "1122":

    Ей руско зомби дръж се като българин с 1500 годишна история, а не като руснак с дъх на самогон, борящник и одеколон духи. Жалка руска марионетка.
Новини по държави: