Last news in Fakti

19 Юни, 2019 08:55 1 520 0

Япония отново се тресе

  • япония-
  • земетресение-
  • ямагата-
  • ниигата

Най-малко 15 души са пострадали при силното земетресение в североизточната част на островната държава 

Япония отново се тресе - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 15 души са пострадали в резултат на земетресението с магнитуд 6,7 разтърсило вчера североизточната част на Япония, съобщи агенция Киодо, цитирана от ТАСС.

По данни на японските власти, девет души били ранени в префектура Ямагата, четирима - в Ниигата и по един в префектурите Мияги и Ишикава.

Националната метеорологична служба предупреди за опасност от свличания в районите, засегнати от стихията, както и за вероятност от нови земетресения със същата сила в префектурите Ямагата и Ниигата през следващите седмици.

Епицентърът на труса бил край западните брегове на префектурата Ямагата, на около 50 км югозападно от град Саката. Огнището било на дълбочина от около 10 км под морското дъно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: