Last news in Fakti

19 Юни, 2019 12:45 3 740 18

Призив към Русия и Турция: Стабилизирайте Сирия!

  • сирия-
  • идлиб-
  • русия-
  • турция-
  • цивилни

ООН смята, че няма военно решение на сирийската криза

Призив към Русия и Турция: Стабилизирайте Сирия! - 1
Снимка: Shutterstock

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова Русия и Турция "незабавно да стабилизират обстановката" в сирийската провинция Идлиб, съобщи Ройтерс.

"Аз съм силно обезпокоен от ескалацията на боевете в Идлиб и ситуацията става още по-опасна, като се има предвид нарастващият брой участници в конфликта", заяви Гутериш пред журналисти преди заседание на Съвета за сигурност на ООН за обстановката в северозападна Сирия.

"Призовавам страните гаранти на процеса от Астана, а именно Русия и Турция, подписали споразумението за деескалация в Идлиб от септември 2018 г. да стабилизират незабавно ситуацията", добави генералният секретар на ООН.

Той изтъкна, че няма военно решение на сирийската криза и че цивилното население отново плаща "ужасна цена" в продължаващите боеве. "Дори в борбата срещу тероризма е необходимо да се прилагат изцяло човешките права и международното хуманитарно право", подчерта Гутериш.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Его

    46 6 Отговор
    Интересно защо призовават Русия и Турция когато там има доста чуждестранни съветници командващи "опозицията" и снабдяващи ги с оръжие и техника ? Аз го разбирам като " Русия и Турция да унищожат и пресекат тези съветници и каналите им за снабдяване за да настъпи мир " , това ли им казва шефа на ООН
  • 2 Реалист

    9 29 Отговор
    Чакай малко - те сега рашки и чалми си ги мерят кой е по,по най. Лошото е че го отнасят сирийците. Ама още един съсед дето ще обича пуйките "до смърт".

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Левски

    34 2 Отговор
    как точно да стабилизират Сирия след като точно страните водещи ООН са наложили икономически санкции на Сирия?
  • 5 Анти милиционер

    5 31 Отговор
    ООН-то на Ротшилдите се гаври със слабоумния кремълски Милиционер за кой ли пореден път.... Жалко, че Милиционерът е бавноразвиващ.
  • 6 Ай стига бе

    35 7 Отговор
    Дреме и на Турция за Сирия. Тя е там да трепе кюрдите и ако може да открадне нещо. Петрол, територия или каквото там падне. Тия са там да крадат, а не да помагат и спасяват. Никой не ги е канил, както поканиха Русия.
  • 7 Чакайте, чакайте

    19 7 Отговор
    Нали Сирия уж се управлява от Асад, не трябва ли него да призоват?
  • 8 Уайът Ърп, пазител на реда

    5 25 Отговор
    И много правилно,че козът е в ръцете на Русия и Турция.Точно от момента в който те се ометат от Сирия,тя вече ще е стабилизирана!Обаче тогава се задава една колосална трагедия за тях,особено за чебурашките-тръгват едни газови доставки през Сирия от Арабският свят за към Ойропата??!!Те затова са и там-да не се случи това,не дай си Аллах!! .И ко прайм ся?Абе я по-добре бой по кратуните сирийски,отколкото там разни стабилизации,разни арабски потоци.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Реалист

    3 10 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Ами знам го - аз ям а ти си на изхода с отворена уста. А с новия курс на лирата и с шепи ще събираш за чаветата. Да ти е сладко

    Коментиран от #11

  • 11 Public Owner Sofia SkinHead 14 88

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    То ауспуха му на хасанчо винаги прави баунс, та затова постоянно изохква нещо и входа е отворен, та винаги е готов да глътне още кОрове и т.н. !
  • 12 На Александър Македонски праправнуко

    1 14 Отговор
    На руснаците скоро ке им разшириме халките, ние смелите натовски воини. Една трета от Крим ще бъде за нас българските десантчици, другите ке си поделят Европейска Русия. Рускините ще ни сервират водка, сельодка и черен хайвер по бански и ще заживеем като царе в домовете на избитите в краткия и много бърз десант, руснаци. Братята украинци да подготвят трапезите, за да ни посрещнат подобаващо:):)А вие тука не разбрах оти се правите на залуави или сте джендъри дека не искате руски убавици, водка и черен хайвер на Кримските плажове??
  • 13 А бе Тони

    14 1 Отговор
    а,бе Глупиериш,кой си ти,че ще призовававаш Русия и Турция да вземат мерки,а другите какво,по макарите ли да се ждрапат. Що нещо ми намирисва на двоен стандарт в призоваванията,когато е за СРАЩ мълчиш като за..ик,а сега в качеството си на какъв го даваш,че ще призоваваш? Ти си едан поставена пионка и нищо не можеш да призоваваш,а само ще мълчиш.
  • 14 12345

    12 0 Отговор
    А САЩ кога ще стабилизират Афганистан и Ирак? Коалицията е от десетки държави. Дори и ние имаме контингент там. Ама стабилност няма.
  • 15 Тоя какво казва бърчед

    9 0 Отговор
    Създадоха хаос заради петрола всеки знае кои седят зад тия проблеми Авганистан Ирак сирия и децата знаят вече
  • 16 ???

    8 0 Отговор
    Мммм Дааааа , много интересно американците изакаха л.......о а сега други да чистят. Ако не снабдяват терористите с оръжие, Асад и сам щеше да се справи!

    Коментиран от #17

  • 17 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "???":

    даже и поговорка си имат...,,По добре да серем на метеното ,отколкото да метем насраното,,
  • 18 Сирия

    2 0 Отговор
    Само терористи баце
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания