Last news in Fakti

19 Юни, 2019 18:57 2 082 11

Южна Корея изпраща 50 00 тона ориз на КНДР

  • южна корея-
  • доставка-
  • северна корея

Страната подготвя голяма хуманитарна помощ за съседа си

Южна Корея изпраща 50 00 тона ориз на КНДР - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Южна Корея планира да изпрати 50 000 тона ориз на Северна Корея, съобщи France 24.

Дарението ще бъде направено през програмата на ООН по прехраната. Това е втори пакет за хуманитарна помощ на Южна Корея през последния месец.

Страната цели да помогне на своята съседка да преодолее недостига на храни. Южнокорейският министър на обединението Ким Йон Чул обяви, че ще работи с ООН, за да гарнтира осигуряването на доставката.

Южна Корея вече изплати $8 млн. на Световната програма за прехраната и Детския фонд на ООН, които бяха насочени към медицински и хранителни помощи за севернокорейците.

От ООН вече обявиха, че 10 млн. души са заплашени от глад след слабата реколта в Северна Корея през последната година. Засега се планира новата доставка на ориз да бъде направена по море.

Вероятно доставката ще бъде реализирана през следващите два месеца. Това стана ясно само ден преди визитата на китайския президент Си Дзинпин в Северна Корея.

Очаква се на нея да бъде договорено придвижване на преговорите със Запада.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    14 10 Отговор
    ЗАЩО Ю.Корея която е от "лагера на Тръмп" ще храни С.Корейците,а не ПЪРВИТЕ ИМ ПРИЯТЕЛИ-МОЩНИТЕ "ИКОНОМИЧЕСКИ И ВОЕННО" РУСИЯ И КИТАЙ?!

    Коментиран от #3

  • 2 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    АКО ИСКАТ ДА "ОМАГЬОСАТ " КОРЕЙЦИТЕ- МОЖЕ ДА МИНАТ НА РУСКИ КАРТОФИ И АМЕРИКАНСКА ЦАРЕВИЦА !!! НО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ " ПСИ " Е ТЛЪСТИЧЪК , А В СЕВЕРНА КОРЕЯ ПИТАТ : " ПРИ ВАС И МЪЖЕТЕ ЛИ РАЖДАТ " ??!!??
  • 3 Бай хой

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Конь изми ли чиниите? Миналата година 40(четиридесет) милиона в сащ подадоха молби за помощи за изхранване. А да ти отговоря и на въпроса. Просто южна корея намери начин да заобиколи кравешките санкции и да обърне внимание на братята си от демократична Корея. Понял?

    Коментиран от #5

  • 4 Знам знам🙄

    12 1 Отговор
    Ми един народ са. Ако не беше ковбойския интерес, тия отдавна да са номер едно в Азия. Не познавам по упорит народ от тия дребни корейчета. В състояние са да извършат едно и също действие един милион пъти напълно спокойно докато не постигне съвършенство.
  • 5 Бесен Язовец

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Хойчо изми ли чиниите? Миналата година 60(шестдесет) милиона в тойта рашка подадоха молби за помощи за изхранване Просто южна корея помага и обръща внимание на братята си от гладната ккомунистическа Корея. Понял?

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Кофти комунисти във Венецуела

    9 1 Отговор
    Така е.Още 1989 КНДР бе свършила оризът, така тръбяха радостни медиите. Явно севернокорейските комуняги оттогава са минали на тревна и каменна диета, затова са толкова здрави.
  • 7 нервен ( разбивача на тролове )

    7 4 Отговор
    Ааа що бе ..оставете ги да ядат муниции и ракетни площадки ...нали голям го вадят ...за какво им е хуманитарна помощ ..са се ядат помежду си кво
  • 8 А,де ...

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    А Италия са внесли с 30хил. тона по малко домати от Китай. Или са минали от 'болонезе' на 'карбонара' или се борят с комунизма.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тролче

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "плевен":

    Тук всичките добичета са 2 трола на различни хранилки. Те си знаят номерата отдавна и затова многобройните никове въобще не са им проблем. Show must go on както е казал поетът.
  • 11 Ивайло

    2 3 Отговор
    Ей докъде стигнаха комунягите от севера - прогнилият капиталистически юг да им дава хуманитарна помощ!!! Хахаха!!! Пък и южняците защо ще им помагат - тея от север с промитите мозъци искат да ги бомбардират, да ги завземат и да промиват и техните мозъци, а те - ще ги хранят?!?
Новини по държави: