19 Юни, 2019 19:20 2 131 16

Министър: Черна гора е сръбска държава

  • сърбия-
  • министър-
  • черна гора

Сърбите недоволни от нов проектозакон в Черна гора

Министър: Черна гора е сръбска държава - 1
Снимка: Shutterstock

Черна гора е сръбска държава. Това заяви сръбският министър на иновациите Ненад Попович, цитиран от B92.

Недоволството на Попович предизвиква нов проектозакон в Черна гора, който може да доведе до конфискуването на имущество на сръбската църква. Според Попович това е агресивен политически акт.

„Това не са опитвали и най-големите ни врагове. Ако този закон бъде приет, държавата ще трябва да реагира незабавно. Това ще е най-голямата атака срещу нас в историята на братския народ, живеещ в Черна гора. Това е сръбска държава. Те не могат да ни отнемат историята“, заяви Попович.

Той определи режима на черногорския президент Мило Джуканович като престъпен. Според Попович сръбски граждани не се определят като такива в Черна гора, за да могат да бъдат наети на работа.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    34 4 Отговор
    Добре ли е баце. Виж там припомни си за унищожените български стари книги. В МАКЕДОНИЯ. ЗА старите църкви. В МАКЕДОНИЯ. ГОСПОД вижда. Той забавя но не прощава. Всяка нация решила да добие величие с кражба на история и криене на история е подложен на смърт. ЗАКОН НА ИСТОРИЯТА.
  • 2 Огнян Тр

    32 3 Отговор
    Сърбите трябвя дя гризат дървото дълго... дълго.... Те си знаят защо.
  • 3 ва да ва еа

    18 3 Отговор
    черногорското царство, някой да го е чувал? к'ва сърбия ва мушмули?! ще ви се :) викайте пак русия та да ви дава територии и да сте югославия, изкуствено създадена в ущърб на нас, за да ни разделят и владеят... косово и босна/херциговина е сръбско, ама черна гора, хърватия, словения - не са! а макетата са си наши, ама те са мно' вироглави и си знаят тяхното та сме ги оставили сами да идват за бг паспорти :) босненци те винаги са били без държава, а са си само територия и то доволно голяма, ама тъпите сърби си я изтърваха... 'де им беше помощта тогава от руснаците? о, забравих ми той елцин беше зает да си пие водката и да си мези... кой ние ли да им помагаме тогава? да не сме луди :) трябваше смело да си вземем макетата, ама с тях само беля, та нека те си решат, ама там пък бол сърби и албанци дето им промиват кухите глави... едно да е ясно - черногорци изкуствено са добавени към сърбите! древно царство са си! 'ай' стига ви толкоз есторея:)

    Коментиран от #6

  • 4 Иван

    18 1 Отговор
    Не ми е жал эа шумаджийските сръбски говеда.
  • 5 Бай Кольо

    18 2 Отговор
    Слава богу, че скоро Сърбия ще бъде ликвидирана. Заедно с албанците и унгарците ще си я поделим.
  • 6 Иван

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "ва да ва еа":

    Пропускаш Австро-Маджария,овцо.

    Коментиран от #9

  • 7 Иван

    7 10 Отговор
    Унгарците са същите боклуци като сърбите
  • 8 Иван

    14 5 Отговор
    Англо-американските сатанисти мраэят България повече отколкото Сърбия

    Коментиран от #13

  • 9 ва да ва еа

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    а ва овчар, аз имам предвид царства-господарства и държави, а не завоевания ва ваньо :) тия дет' ми ги пробутваш са завладявали тая територия дето е от наще племена, а ония ми ти племена са навлизали и т.н.
  • 10 Хитър Петър

    10 0 Отговор
    Черна гора е независимо княжество от началото на 11 век до 16 век, когато ги завладява Османската империя. Въпреки че се водят част от империята на практика заради трудния терен и отдалечеността от Истанбул, там турците са били много малко. След 1878 година се обявяват за независима държава. А през 1910 за кралство. В Югославия влизат доброволно и пак доброволно излизат с референдум. Никога не са били част от Сърбия.
  • 11 onq s konq

    5 1 Отговор
    Черна гора е ЧЛЕН НА НАТО от 2017г.Наскоро там се инсталира Натовски ДАЛЕКООБХВАТЕН РАДАР за ранно предупреждение на ст/т 20 млн Евро + още 4 млн за МОНТАЖ и обучение на персонала.Та по въпроса:Ако както твърди сръбският Министър че Ч.Гора е "Сръбска държава",а Сърбия е " Руска държава",значи ли че РУСКИТЕ РАКЕТИ НЕ СА НАСОЧЕНИ КЪМ ЧЕРНА ГОРА?А ако "ДА-насочени са",значи ли че сърбинът ДРЪНКА ГЛУПОСТИ за пред сръбския си електорат?
  • 12 Хитър Петър

    5 1 Отговор
    Както съм споменавал пътувам често из Балканите и Черна гора е едно от любимите ми места. Хората са много добри и услужливи, нямат нищо общо с мегаломанията на сърбите. Както гласи поговорката--планината ражда хора, а полето тикви. Там всичко е планина, която буквално влиза в морето. Которския залив е едно от най-красивите места в Европа.
  • 13 Те мразят

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Всички
  • 14 Гледач

    5 0 Отговор
    Стига с това бълнуване .Черна гора е друга държава нямаща нищо общо с Сърбия
  • 15 nnn

    3 1 Отговор
    Наред е Воеводина, след това са българските западните покрайнини и от "велика сръбия" ще остане само белград!

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "nnn":

    Ами той и Белград е строен като българска гранична крепост. Иронията е, че Византия създава сръбското княжество на територията на днешно Косово, там да ходят да си дирят културното наследство, при шиптрите. Да оставят Хърватия и Черна гора на мира.
Новини по държави: