Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Юни, 2019 19:35 1 394 35

ЕС удължи с година санкциите срещу Русия - Юни 2019

  • крим-
  • русия-
  • санкции-
  • ес-
  • година

Санкциите включват забрана за внос на стоки от Крим

ЕС удължи с година санкциите срещу Русия - Юни 2019 - 1
Снимка: Shutterstock

Съветът на ЕС съобщи, че удължава до 23 юни 2020 година действието на санкциите, въведени в отговор на незаконното присъединяване на Крим и Севастопол от Русия, предаде БНР.

Мерките се прилагат спрямо граждани от ЕС и дружества, установени в ЕС. Те са ограничени до територията на Крим и Севастопол. Санкциите включват забрана за внос в ЕС на стоки с произход от Крим или Севастопол; инвестиране в Крим или Севастопол, което означава, че нито европейците, нито дружествата, установени в ЕС, могат да купуват недвижими имоти или дружества в Крим.

Освен това европейците не могат да финансират кримски дружества или да предоставят съответните услуги; забраняват се туристически услуги в Крим или Севастопол. Европейски туристически кораби не могат да акостират в пристанища на Кримския полуостров, освен в извънредни случаи; забранява се износ на някои стоки и технологии за кримски дружества или за използване в Крим в областта на превозите, далекосъобщенията и енергетиката, и свързани с търсенето, проучването и добива на петрол, газ и минерални ресурси.

По силата на ограниченията не трябва да се предоставят техническа помощ, брокерски, строителни или инженерни услуги, свързани с инфраструктурата в тези области, се посочва в съобщението на Съвета на ЕС. От март 2014 г. насам ЕС постепенно налага ограничителни мерки срещу Русия в отговор на умишлената дестабилизация на Украйна, включително и санкциите, подновени днес.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПУТИН

    24 11 Отговор
    Да ви пик*м на санкциите :D

    Коментиран от #4

  • 2 El chochone

    10 18 Отговор
    СЛАВА НА САЩ
  • 3 БКП ТВ HD

    11 18 Отговор
    Ватенките ще пасът люцерина май.!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Citizen X

    10 10 Отговор
    Само така!
  • 6 Ес няма политика

    18 9 Отговор
    Това е по нареждане от САЩ. Ес е едно нищо щом други го управляват.
  • 7 пиздин

    15 4 Отговор
    ама как така удължават санкциите, нали им казах, че са на загуба.
  • 8 Батиста

    12 7 Отговор
    То па сякаш нещо ново казват ! И след като санкциите се само съм Крим - то там не могат ли да си доставят това което желаят чрез Русия или Китай ?!!
  • 9 русия е джудже

    11 16 Отговор
    Само заради смелостта да се обафят трябва да се налагат санкции до дупка за джуджетата !

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бесен язовец

    5 13 Отговор

    До коментар #4 от "Бях русофил но се отвратих от тях":

    Бе твоят коментар под всяка статия не се ли явява спам ?!! Нали правилата на сайта не го разрешават ?
  • 12 The Rock

    7 12 Отговор
    Крим на Украйна ,изтегляне от Донбас и тогава Русия може да моли за милост.
  • 13 Емил

    11 10 Отговор

    До коментар #4 от "Бях русофил но се отвратих от тях":

    Почти верен коментар! Почти, защото най-върлите защитници на путинизма и Русия (не само в този сайт) са ПЛАТЕНИ. Верно, плащат им в рубли (т.е. колкото да не умрат от глад, но не вярвам да има толкова тъпи българи, че да подкрепят Русия безкористно (виж БСП, Патриоти„ Воля - всички са на хранилка).
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 1488

    8 6 Отговор
    Стига глупости несам русофил но и не сам Американофил. Ние в Европа неможе да водим война на два фронта. Целта на САЩ е да разтури ЕС. Ето първо Англия после коя ще е. ЕС е добре замислен но на практика не осъществен. Най добре беше в началото както са сега Норвегия,Финландия,Дания.Това което е в ЕС се знаеше още в далечната 1998годинна но го направиха. Аз подкрепям ЕС но нашите политици пак не си изиграха добре картите и ето го резултата. Най добре е да сме като Норвегия нито с едните нито с другите но в държавата е супер няма бежанци ако се намират те са твърде малко и работят не като тези в Германия и Франция, а дори и Швеция.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ха ха

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Путин":

    дуай уя
  • 19 Бях русофил но се отвратих от тях

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "Бях русофил но се отвратих от тях":

    Разбрах, че съм гей, когато се влюбих в един мой съученик.Нямах смелост да се разкрия пред майка ми и баща ми, защото те са много консервативни и откровено мразят гейовете. Може би трябва да уточня, че съм роден и израснах сред хора със старомодни схващания и морал, в малък град, където за неща като секс и сексуалност, особено нетрадиционна, почти не се говореше. Убедих се, че родителите ми няма да ме приемат, след като веднъж ги чух да разговарят как синът на някаква позната на майка ми се оказал „хомосексуалист“. Майка ми недоумяваше как едно толкова прекрасно и грижовно семейство е могло да създаде и отгледа „изрод“, и се чудеше как ще понесат този огромен срам. Изобщо винаги, когато ставаше дума за „обратни“, майка ми и баща ми се изказваха с изключителна злоба и отвращение. Те разбраха, че и аз съм „изрод“ много по-късно, когато вече бях на 24 години, и оттогава почти напълно преустановиха контакт с мен. Разбира се след много емоции, гняв, кавги, плач и тежки думи като „повече нямаме син“ и „ти си позор за целия род“.

    Коментиран от #21

  • 20 Иван

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бях русофил но се отвратих от тях":

    Бил си, сега си и завинаги ще си останеш недоклатения Съединенинител. Педофолството е до живот.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Грух

    5 3 Отговор
    Слава на Русия !

    ЕС да годуха !
  • 23 файъра

    5 2 Отговор
    Смешен евроГейски съюз! Опитват да спрат гората да се разлиства....Нема как баце.
  • 24 Българското ЦРУ ВКР ГЕСТАПО СС ДС ФБР

    7 4 Отговор
    До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6 руски шпиони русофили'' във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви русофили, а още по-малко руски шпиони. Те са хора в неравностойно положение – психично болни, куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание над тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване, ядене и заплати без труд, но с чатене във форумите, мечтата е единственото което им остава, в малкото оставащи им дни.Иначе сайта е приятен с интересни зарибяващи статии:)
  • 25 Румяна Костова

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Бях русофил но се отвратих от тях":

    А и никой с този IQ 35 и не Ви кани в нашия клуб. Плюс параноя и алцхаймер, състоящ се в това, че не помните как всеки ден повтаряте
    същия коментар.

    Коментиран от #31

  • 26 Военно контраразузнаване

    3 3 Отговор
    ''Адвокатите'' на Русия тук, не са нито русофили, нито руски шпиони. Това са хора в неравностойно положение – психично болни, куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Не им обръщайте внимание и не спорете с тях, защото така се вкарвате в капан и приемате негативизма и нещастието им. Оставете ги да се мъчат без събеседници. България и българската държавна сигурност над всичко!!! Нямам против тези тежко болни хора, но когато работят срещу България дори и за жълти стотинки, те са врагове на България и ги очаква тъмно бъдеще сред докладите на ДС, въпреки че са болни. Не им се връзвайте, лъжат /внушават/, че са русофили или от руски произход!! Няма нито един такъв тук, от тях.

    Коментиран от #28

  • 27 Румяна Костова

    3 4 Отговор
    Много страшни санкции. Ограничават европейците да си купуват къщи в Крим. И търговските кораби да не влизат в пристанище на полуострова. И износ на стоки от Крим.Не знаех, че там се развива бъка от промишлени , химически или хранително вкусови концерни, които здравата ще си изпатят, ако европейците не купуват техни стоки. Голяма работа, няма що!

    Коментиран от #29, #30, #32

  • 28 Сорос

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Военно контраразузнаване":

    Нямам дребни, утре ще ти платя!
  • 29 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "Румяна Костова":

    санкциите скъпа другарко включват мораторюм в руските инвестиции ,както и забрана на европеиски институции да финансират руски такива.тва доведе до стагнация в русия ,която руското правителство компенсира чрез изпомпване спестяванията на населението ,както и чрез тоталното негово обедняване.за да е по-гадно русия увеличи военния си бюджет ,които допълнително спомага на икономическия срив.мерките на путин за стимулиране на вътрешното потребление се оказаха безполезни и пропадането продължава.въпрос на време е всичко да се срути в икономически колапс.няма да е първия такив за русия.през последните 100 години има поне три.
  • 30 Въздушен АС пилот на МИГ21 23 29 СУ24 25

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Румяна Костова":

    Ще ви стане още по гадно.Искате го нали?? ТАКА ДА БЪДЕ!! ГОТВИМ СЕ ЗА ВОЙНА. Купуваме ескадрила нападателно оръжие, която не може да бъде спряна с нищо на тази планета.Може да бъде ''спряна'' само с фантазиите на комунягите във факти поради факта че тук няма тест за интелигентност, а в другите сайтове не ги пускат да коментират. Какво са 1 милиард евро за най-прекрасния самолет, който въпреки че не е стелт, но управляван от асове може да изпори близката Европейска част на Русия като шаран на Никулден, носи най-новите ядрени бомби на САЩ и ние българите да превърнем врага в пустиня за следващите 1 милион години - питам ви аааа???????????? аааа?????????? Лекарството за вас комунистите, /платените с копейки слуги на Кремъл/ е забрана на комунизма със закон, както е в почти целия свят и построяването на концлагери, както го е направил Хитлер и масово на ''баня'' в газовите камери. Набързо, неподготвени и по бели гащи, с откоси от калашниците на Държавна сигурност, в една единствена кристална нощ. Повечето русофили ще побегнете към бункерите на руското посолство за спасение, но там ще бъде пълно с богатите русофили и няма да има място за вас.Ние един милион турци прогонихме преди време, че се бяха надигнали точно както сега вие, та няма да се справим с една сюрия руско-българска мангаля
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 НЕО

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Румяна Костова":

    Ще смачкаме Русия като лай.о под немски танк. Но преди това ще смачкаме твоята Турция като руско лай.о под немски танк, защото си нямате ракети С400 НО СИ ГИ ПЛАТИХТЕ ДЕ:):)

    Коментиран от #35

  • 33 гост

    2 1 Отговор
    Браво на ЕС ! Санкции до дупка за руската кочина !
  • 34 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    Много тъпо това със санкции, особено когато става дума за тяхното удължаване с още една ,поредна година. Все едно за още една година Русия ще върне Крим на Украйна...нали разбирате че това е смешно.По скоро направете ги безсрочни, поне няма да изглеждате като кретени.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: