Last news in Fakti

21 Юни, 2019 13:00 11 655 20

Гърция сваля номера за неправилно паркиране

  • гърция-
  • паркиране-
  • полиция

Акцията ще продължи до края на туристическия сезон

Гърция сваля номера за неправилно паркиране - 1
Снимка: Shutterstock

За неправилно паркиране гръцката полиция масово сваля номерата на автомобилите. Акцията се провежда в цялата страна и ще продължи до края на туристическия сезон, предупреждават гръцките полицаи, съобщи БНР.

Глоби се налагат, както на коли с гръцка регистрация, така и с чуждестранни номера. Чужденците получават номерата на колата след плащане на глобата в размер от 40 до 80 евро, докато гърците остават без кола за три месеца.

Властите съветват нарушителите задължително за подписват наказателния фиш, независимо дали са съгласни с глобата или не, защото само при подписан фиш имат право на обжалване.

Увеличени са полицейските екипи по контрол на трафика. Налагат се високи глоби за всякакъв вид нарушения.

Зачестиха случаите на арест на чужденци, които качват на стоп нелегални имигранти.Полицията предупреждава - в колата да пътуват само хора, които познавате.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 GOLF R

    38 2 Отговор
    в българия ако на всички коли които са извън регламента тръгнат да им свалят номерата, ще станем най-големия износител на автомобили трета ръка за африка
  • 3 Morgoth

    36 39 Отговор
    Гърците само гледат как да прецакат туристите, а пък вие им ходите по курортите! Я да почваме да се ориентираме към местата където повече ни уважават!

    Коментиран от #5, #8, #9, #10

  • 4 Баш Батка

    39 12 Отговор
    Поредната турситическа платена реклама на Българските хотелиери. Не се коркайте, спазвайте си правилата и няма ядове. Не е от днес или вчера, Гръцкото море вече е заринато с Българи и трудно се намират места. Ще си дадем всяка стотинка там на хубавото им море, храна и персонал без да мислим за зарази и болести в наща гадост.
  • 5 Гост

    32 3 Отговор

    До коментар #3 от "Morgoth":

    Ако под "уважение" имаш предвид да те оставят да си правиш каквото си искаш и да не спазваш правилата, ще те разочаровам. Такава НОРМАЛНА държава НЯМА! И на тези, които ще кажат "Ама аз къде да паркирам?", ще Ви осветля нещо: Никой не го интересува дали има или няма къде да паркирате! Има правила и се спазват! И това е във всяка цивилизована държава!
  • 6 значи

    23 3 Отговор
    свалянето на номерата за незаконно паркиране, се случва в цяла Гърция и по всяко време, в продължение на десетилетия, и зависи от апетита на полицията на място и колко колата пречи, това не е актуално явление

    Коментиран от #7

  • 7 Баш Батка

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "значи":

    Абсолютно!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 МИН АНГЕЛАКОВСКА

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Morgoth":

    Можем, ходим!
    Това за глобите са прави отвсякъде.
    Излизайки след границата ни се огледайте как карат българите със скъпите коли.
    Няма мигач, нощем карат само на дълги да им е удобно на пътя.
    Но пък на всеки завой набиват спирачки.
    За разлика от нашето Черно море , там водата е в пъти по добра и чиста и в пъти по спокойно и сигурно.

    Коментиран от #14

  • 10 Незнаещ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Morgoth":

    И кои са тези места,осветли ни?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Limited edition

    7 12 Отговор
    Продалжавайте да ходите да им пълните гушите глупациийййй спете по границите бутайте се като овце пълнете багажниците от бг с ядене и пиене ама да каже после селянина еййййй бех у гърция смешници....

    Коментиран от #15

  • 13 666

    1 5 Отговор
    90% от Българите трябва веднага да слязат от таралясниците си които немогат да си позволят, да се искъпат и да да се хващат на работа!!!
  • 14 mediator37

    4 10 Отговор

    До коментар #9 от "МИН АНГЕЛАКОВСКА":

    За разлика от нашето Черно море, там водата е в пъти по-солена, изгаря ти очите, текат сълзи, като излезеш и не вземеш душ солта прави лишеи. За разлика от тяхното море, на нашето море няма какво да те ухапе, убоде , от което да се парализираш или да се подуеш и да боли. Внимавай за морски таралежи, и влизай с плажни обувки, че тегло има да теглиш на "прекрасното" гръцко море и четворните им цени на всичко.

    Коментиран от #17

  • 15 От Гърция

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "Limited edition":

    Ще продължавам умникооооо...и в момента съм в Гърция и не спя по граници и не съм си напълнил багажника.Наслаждавам се на спокойствие,хубава храна и добро отношение.
  • 16 Григор

    3 1 Отговор
    Гърците станаха много алчни вече, гледат да си пълнят хазната от чужденците и скоро ще си изгубят туристите, както изгубиха мен и семейството ми и не от хотелските услуги а именно от полицейщината им, с която прекаляват. Внимавайте хора, имайте едно наум, когато ходите в Гърция!!
  • 17 само че

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "mediator37":

    морските таралежи са много чувствителни към замърсяването на морето. където ги виждате означава, че водата е чиста, където не ...
  • 18 Кико

    5 0 Отговор
    Хората се плашат от"цигани". Миналата година наш "интелигентен" мъж от Перник си изми колата на плажа защото си тръгва!!!
  • 19 Сив

    3 0 Отговор
    Още от 1991 год.го правят!Това не е новина!Тогава бяхме на екскурзия в Гърция и в Солун ни свалиха номерата на колата !Взеха ни по 60 долара на кола за да ни ги върнат/бяхме две коли/, чакахме полицаите 4 часа,докато платим глобата,защото беше по обяд!
  • 20 Коментара

    0 0 Отговор
    Информират ви, че за своеволията и тъпотиите които вършите по Бг. Черноморието (и по принцип в държавата) в Гърция действат безкомпромисно, а вие селски тарикати заливате с безумни коментари. Удари един лайк на статията и продължавай по пътя... На който не му отърва си има Приморско, Китен, Созопол, Поморие итн. Едно ще ви кажа, колкото и да ни е неприятно Винету е прав ...кофти материал сме!
Новини по държави: