Last news in Fakti

21 Юни, 2019 20:24 10 871 5

Адска жега през следващата седмица

  • жега-
  • европа-
  • време-
  • адска-
  • температура-
  • испания-
  • климат

Опасно горещо време в голяма част от Европа

Адска жега през следващата седмица - 1
Снимка: Shutterstock

Потенциално рекордна гореща вълна ще обхване голяма част от Стария континент следващата седмица, като температурите в градове от Испания до Германия се очаква да надвишат 32 градуса по Целзий, а на някои места да достигнат 38 и дори 40 градуса, съобщи в. „Гардиън“. В София се очакват поне 32 градуса.

Комбинацията от буря над Атлантическия океан и високо налягане над Централна Европа ще докара над региона горещ въздух от Африка и ще създаде „потенциално опасна гореща вълна над големи части от Западна и Централна Европа“, сочат данните на AccuWeather. Във Франция се очакват температури между 35 и 40 градуса за по-голямата част от страната от понеделник, обяви Метео-Франс.

„Въпреки че се очаква да бъде кратка, тази гореща вълна ще бъде сериозна със своята инерция и интензивност“, предупреждава службата в бюлетина си. Френската министърка на здравеопазването Аниес Бюзен предупреди местните власти, болници и домове за възрастни хора да бъдат предпазливи, тъй като миналогодишната лятна гореща вълна доведе до 1500 повече от обичайното смъртни случая през юли и август, предаде БНР.

Метеоролози в Германия заявиха, че има 50% вероятност температурите да достигнат 40 градуса и да надвишат националния рекорд от 40,3 градуса в Бавария през 2015 година. AccuWeather съобщи, че градове от Мадрид до Берлин, включително Париж, Брюксел и Франкфурт, вероятно ще изпитат няколкодневна гореща вълна в първата половина от седмицата. Температури от 32 градуса и нагоре се очакват на изток в Букурещ, Виена, Будапеща, Белград и София.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лекар БГ

    19 2 Отговор
    Зимата-защото е зима все пак,на -10гр.идва полярен студ!
    През лятото,когато по правило у нас не вали сняг-иде адска жега.
    Е ,какво да е?!
    Замирисва на море,топло/ без Топлолъжациите/.Готино.
  • 2 pko;jihu

    15 3 Отговор
    Ауу, "цели" 32 градуса през втората половина на юни! Боже, леле, мале, ще се мре. Да ви ... и таблоидските заглавия!
  • 3 Рококо

    9 1 Отговор
    Къде ви е стабилизирането време бе кретени. Скъсаа се да вали. По добре не давайте прогнози!

    Коментиран от #4

  • 4 ???

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Рококо":

    Ама аз отдавна не ги гледам и се радвам на живота.
  • 5 solaris

    0 0 Отговор
    до"2"аз съм от сливен,тук от много време няма ни капка.