Last news in Fakti

22 Юни, 2019 18:43 2 045 12

ООН призова за диалог във Венецуела

  • венецуела-
  • мишел бачелет-
  • оон-
  • николас мадуро-
  • призив-
  • диалог

Ще свърши ли кризата във Венецуела?

ООН призова за диалог във Венецуела - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет призова венецуелското правителство и опозицията да загърбят дълбоките си политически различия и да започнат диалог, с който да сложат край на хуманитарната криза в страната, съобщи AP.

Бачелет направи това изявление на пресконференция в Каракас в края на тридневното си посещение във Венецуела, по време на което се срещна поотделно с лидера на опозицията Хуан Гуайдо и президента Николас Мадуро. Бачелет, която е бивш президент на Чили, изброи дълъг списък от влошаващи се социални индикатори. Тя си припомни и срещите, които е имала с жертви на мъчения и близки на загинали в ръцете на вилнеещи маскирани членове на силите за сигурност. Бачелет призова правителството да освободи всички затворени заради "упражняването на техните граждански и политически права по мирен начин".

Тя обаче разказа и за срещата си с майката на привърженик на правителството, който бил изгорен жив от тълпа опозиционни демонстранти, и изрази безпокойство, че американските петролни санкции в подкрепа на Гуайдо "увеличават и задълбочават съществуващата отпреди икономическа криза". Бачелет приветства решението на Мадуро да покани двама представители на службата на Върховния комисар по правата на човека да пребивават трайно в страната, за да могат по-лесно да съветват правителството и да следят за нарушения, което тя се надява да бъде първа стъпка към установяване на постоянен офис на службата ѝ в страната.

Върховният комисар на ООН за правата на човека каза още, че най-добрата надежда да подобряване на живота на страдащите венецуелци е диалогът и призова за подкрепа за начеващите усилия за посредничество от страна на Норвегия, които доведоха до два кръга на преговори. "Поддържането на непреклонни позиции от която и да било от двете страни само задълбочава кризата, а венецуелците не могат да си позволят лукса да позволят ситуацията на страната им да се влоши още повече", каза Бачелет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еl comandante

    12 1 Отговор
    Бой по соросите!!!ХЕХЕХЕ.
  • 2 патаклама е необходима

    11 0 Отговор
    Времето за диалози и изнежени революции свърши.
  • 3 СССРБарета

    9 2 Отговор
    последно Кой е президента? този дето са го избрали хората ли? или оня американския пудел? ако светът беше нормален този платен краварски пудел отдавна трябваше да е в затвора!

    Коментиран от #4

  • 4 Казуар

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБарета":

    След като опозицията спечели парламентарните избори, Мадуро се уплаши, че ще загуби власта и с помоща на съвет от магистрати организира собствени избори които не се признават. Гуайдо е временен президент според конституцията.

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Хихихихи

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Казуар":

    Да, ама не!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Gogo

    7 0 Отговор
    Много рано се сетаха от ООН.изчакаха Хамерите да объркат Държавата га не стана с поставения президент след намесата на Китай и Русия взеха че се обадиха
  • 8 НЕО

    4 4 Отговор
    Когато се мачка Русия военно, се мачка малко преди нея Украйна. Няма случай досега, Русия да е смачкана, преди Украйна. Така ще бъде и в Апокалипсиса, първо ще бъде унищожена Украйна, и веднага /секунди/ след нея Русия. Опитват се да играят ''доброто и лошото ченге'', но не им върви нещо в ''играта'':):)
  • 9 Румяна Костова

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Казуар":

    Бъркате малко хронологията. А и Гуайдо като председател на народното им събрание сам се провъзгласи за президент. Напомпан от американците с долари, самочувствие и увереността, че САЩ стои зад него. Нямаха много време да си играят с нежни революция, във Венецуела те решиха да действуват по краткия процедура като са мислели, че по-бързо ще стане работата и по-евтино ще им излезе. Мадуро, обаче излезе костелив орех.

    Коментиран от #10

  • 10 Някой

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Много верен коментар. Американецът се интересува единствено и само единствено от печалба на лесни пари! Демокрацията е само прикритие.
  • 11 мислещ

    1 0 Отговор
    щом всички желаят а това е и желание за всички за демокрация и права то е редно да се слушат и в гласа на хората те са и данако платци за своите страни.
  • 12 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ : БАЧЕЛЕТ Е ОТ ПИНОЧЕТ И СЕ ПРАВИ НА КОМИСАР -ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ- ПРЕДСТАВИТЕЛ НА КЪРВАВ ПРЕВРАТ И ИЗБИВАНЕ НА РАБОТНИЦИТЕ И НАРОДА С ПОМОЩТА НА САЩ ,ЩЕ СЕ ПРАВИ НА КОМИСАР НА НАМИРАЩАТА СЕ В САЩ ООН !?!?!?!?? ТЕПАНЬЕ МУ Е МАЙКАТА --- СНАЙПЕР ДО СНАЙПЕР И НЯМА САЩ !!!!!!!!!!!