22 Юни, 2019 20:26 4 745 25

Меркел се намеси в спора САЩ - Иран

  • ангела меркел-
  • сащ-
  • иран

Канцлерът на Германия подкрепи мирно решение на кризата

Меркел се намеси в спора САЩ - Иран - 1

Канцлерът на Германия Ангела Меркел подкрепи мирно решение на кризата между САЩ и Иран, съобщава германският национален ежедневник "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

От нейна гледна точка трябва да има политическо решение. Въпросът със сигурност ще играе роля и в срещата на върха на Г-20 следващата седмица в Осака, Япония, поне в двустранните разговори, предаде БНТ.

Предисторията на новото напрежение е свалянето на американски разузнавателен дрон от страна на Иран, припомня изданието.

В същото време стана ясно, че Иран е екзекутирал „служител на Министерството на отбраната“, осъден за шпионаж в полза на ЦРУ. Изпълнена е екзекуцията на Джалал Хаджи Завар. Хаджизавар е работел за авиокосмическата агенция на иранското отбранително министерство.

Той е напуснал поста си преди девет години.

Присъдата срещу него беше издадена от военен съд, след като при разследване в дома му били открити документи и шпионска техника. Не се уточнява кога е изпълнена екзекуцията.

Смъртта му настъпва на фона на нарастващото напрежение между Вашингтон и Техеран.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така се постъпва със седерастите

    40 5 Отговор
    Иран е екзекутирал „служител на Министерството на отбраната“, осъден за шпионаж в полза на ЦРУ. 
  • 2 Продажен седераст

    27 5 Отговор
    Прекъснали са му физиологичните процеси.
  • 3 Запасняк

    20 18 Отговор
    Това ще стане нормално просто е въпрос на време 3тата световна чука на вратата ни заради някакви боклуци -руснаци, американци, турци и иранци затова сега си търся партенките докато ги псувам тия всичките помияри.

    Коментиран от #7, #21

  • 4 Злобко

    17 49 Отговор
    Така е тея трите нации руснаци, американци и турци трябва да бъдат изчистени от земята в главите им се въртят само войни и простотии който не е съгласен с мен нека ми сложи минус.

    Коментиран от #5, #23

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Erectus Maxsimus

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Хасане Шипка и Одрин.Скоро Монголите пак ще ви издавят в средиземноморието. Нали Асене.
  • 7 Григор Колев

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Запасняк":

    Третата световна чука, но петрол е причината.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Лора

    8 6 Отговор
    Аз пък като бах млада и красива си легнах с един турчин и оттогава оная работа ми мирише отвратително и никой неиска да е с мен .
  • 11 Gogo

    12 3 Отговор
    Всеки знае че Иран не е Дестинация.За да изнасят петрол Саудитите продадоха всички свои братовчеди в заливаКазват че.Портала за Европа е наш заедно с Юдеите.Искаме контрол за цените на петрола в света.Само че Иран ни бърка в манджата.Купуваме оръжие за милиарди от Хамерите само и само да ни помогнат за проблема.И това не стана само дето си врътнахме мечовете с Перчема.И Ко ше правим ся .
  • 12 onq s konq

    4 13 Отговор
    Добре препоръчва Меркел "мирно решение на кризата",но не казва КВО ПРАВИМ,ако няма такова решение?А отговорът се налага от самосебе си:АМЕРИКА ПЪРВО СТРЕЛЯ,А ПОСЛЕ ПРЕГОВАРЯ...ако има с кого:) - МЕЖДУВРЕМЕННО ТАКА,КАКТО ХИТЛЕР НАВРЕМЕТО.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Бай хой

    18 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    И така като Гитлер ще свърши смрадливата кочина сащ.

    Коментиран от #17

  • 14 Някой

    20 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Първо стреля...ама този номер го прилага на беззащитните държави. А специалистите коментират, че Иран може да причини известни загуби на ФАЩ. Въпроса е : Перчема, готов ли е да ги плати?
  • 15 Gogo

    5 10 Отговор

    До коментар #8 от "Злобко":

    А бе приятел. Само една лъзнах от вашите от школото,след това ми се изредиха всички мераклийки.То не е трябвало да пишете в историята че турците са изнасилвали 500год. вашите непокътнати.който е писал тая история или е бил ревнив не можещ или пък можещ чобанин

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Злобко

    14 2 Отговор

    До коментар #15 от "Gogo":

    Не ти се разбира нищо бе приятел пишеш несвързано, на училище да си ходил най много до трети клас и после си подкарал овцете .А сега я се похвали колко овце опъна, чувал съм от много турци как се хвалят опънали овца магаре коза и още много други видове животни защо защото и вие сте животни като тях.😂😉😂😂😂
  • 17 onq s konq

    3 17 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    Абе РУСОФИЛИСТИК безотказно еднопосочен,писнало ми е вече от ПРОКОБИТЕ ВИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В "ДАЛЕЧНО БЪДЕЩЕ",затова ...ТИХО И СМИРЕНИЕ!

    Коментиран от #22

  • 18 Злобко

    13 4 Отговор

    До коментар #15 от "Gogo":

    Ей манго забравих да те питам ти ходили на великата екскурзия през 1989 и колко пишки потроши там като ви видеха циганите как викаха гяур гялди шляпаха ви шляпаха докато се осерете и вие обратно в България небеше ли така мръснико признай си.
  • 19 НЕО

    3 12 Отговор
    Когато се мачка Русия военно, се мачка малко преди нея Украйна. Няма случай досега, Русия да е смачкана, преди Украйна. Така ще бъде и в Апокалипсиса, първо ще бъде унищожена Украйна, и веднага /секунди/ след нея Русия. Опитват се да играят ''доброто и лошото ченге'', но не им върви нещо в ''играта'':):)

    Коментиран от #25

  • 20 КРАВАРИ МРЪСНИ

    21 0 Отговор
    Тая гнусна анло-саксонска гняв, няма да спре, докато не запали война! Трябва да си оправят икономиката, а няма как да стане без война. Измислят какво ли не, нападат танкери, налагат снкции, не спазват договори и споразумения, лъжливо обвиняват поредната държава в някакви глупости. ПРОСТО ИМ ТРЯБВА ВОЙНА!!! Искат да унищожат и ЕС, или поне да го докарат до просешка тояга, затова подпалват войни и конфликти около нас. Те са тумор на земята! Трябва лечение!
  • 21 Баба Вуна

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Запасняк":

    Да би мирно седяло, не би чудо видяло! Какво търси американски дрон в Иран? Или той е бил на някой ТВ канал и са изследвали популацията на морските костенурки?
  • 22 Винетка

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Бягай в конюшнята! Тук е за интелигентни хора!
  • 23 Isus

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Злобко":

    Hubavo si go kazal no si zabravil nai dolnite evreite
  • 24 Сив

    6 0 Отговор
    Ей хора,не мислите ли,че ако стане война,ще бъде обща за всички- американци,араби,евреи и тн!Всички ще се стопим в ядрения ад!
    Бъдете разумни!
  • 25 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "НЕО":

    Кога викаш тъй последните няколко века са смачкали Русия? Не, че ме дреме за тях, ма нито Карл Велики, нито Наполеон са на твоето мнение. Хитлер пък хептен...
Новини по държави: