Last news in Fakti

23 Юни, 2019 16:41 2 444 32

Хиляди излязоха на протест в Тайван срещу китайското комунистическо влияние

  • тайван-
  • червени медии-
  • комунизъм-
  • китай-
  • ккп-
  • протест-
  • дезинформация-
  • медии

Хиляди протестиращи днес излязоха на улиците на Тайпе по време на силен дъжд, призовавайки за оттегляне на „Червените медии“, които са силно повлияни от Китай.

Главните организатори заявиха, че протестът не е само срещу т. нар. „Червени медии“, но и срещу авторитарното управление на Китайската комунистическа партия. „„Червените медии“ дезинформират обществото, като по този начин облагодетелстват Китай в опитите му да подкопае свободата и демократичния конституционен ред на Тайван“, казаха те. „Ние сме тук, за да покажем на ККП, че може да успее да купи някои неща с пари, но не всеки е готов да продаде достойнството си. Фактът ,че толкова много хора стоят под проливния дъжд в продължение на часове, доказва, че те са готови да платят каквато и да е цена, за да защитят демокрацията на страната си“, добави Холгър Чен – Youtube знаменитост с повече от 600 000 абонати.

Протестиращите се надяват техните искания да доведат до конкретни действия, а не да бъдат използвани като нечий коз в кампаниите по време на президентските избори през 2020 г.

Те призоваха Националната комисия по съобщенията – правителствена агенция, отговаряща за регулирането на телекомуникационната индустрия – да прилага строго съществуващите закони, за да дисциплинира всички медии, които действат неправомерно. Техният апел бе отправен и към правителството, което да попречи на ККП да използва медиите като средство за дезинформация.

Хилядите протестиращи държаха плакати, които гласяха „Отхвърляне на „Червените медии“, защита на демокрацията на Тайван“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Груйо

    22 16 Отговор
    Браво Тайван, кой нормален човек по света ще иска комунисти да го управляват с изключение на няколко психично болни индивида и дементни старчета. Най кървавият строй в историята на човечеството отговорен за смъртта на милиони, водедещ корупция, разруха и регенерация след себе си.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Груйо

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Груйо":

    Да се разбира "дегенерация"
  • 3 Borislav Popov

    12 18 Отговор
    А бе, те излезли но сигурен съм, че те не знаят и не подозират даже, че по логиката на тукашните руски подлоги, всичките тези хиляди и хиляди тайванци са продажни соросоиди !

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Батиста

    10 16 Отговор

    До коментар #1 от "Груйо":

    То защото Китай управляват комунистите - за това е и първа икономическа сила ! А това че някакви нпо -та ревали за демокрация си е техен личен проблем !

    Коментиран от #8, #9, #20

  • 6 Михаил Костов

    9 9 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Как позна от първия път - а пенсийо ! Те поне са гушнали някакви пари , а ти в тая жега не се напъвай че да не гушнеш чемшира !
  • 7 А ти знаеш ли

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "ТИ ЗНАЕШ":

    Че тукашните соросоиди се бъхтят и за бирени капачки ?
  • 8 Ало Ало

    13 10 Отговор

    До коментар #5 от "Батиста":

    Китай не е първа а втора икономическа сила и то с Хонконг. Без Хонконг са трета икономическа сила след Япония. А Хонконг не е Китай - ако не си разбрал виж новините от последната седмица.

    Коментиран от #12, #17, #18, #23

  • 9 Груйо

    12 10 Отговор

    До коментар #5 от "Батиста":

    Точно шайката комунисти в Китай управлява, но понеже видяха че с гол комунизъм ще фалират и умрат от глад, разрешиха частната собственост и бизнес. Въпреки това запазиха репресивния апарат и комунистическата пропаганда, а в същото време крадат милиарди и изнасят в чужди сметки и се подготвят за бягство когато комунизмът неминуемо рухне и в Китай. Въпросът е колко още жертви ще дадат китайците, ръцете на ККП лидерите са оцапани с кръв до лактите. Тази седмица международния трибунал в Лондон, призна Китай за виновен за стотици хиляди убийства чрез насилствено отнемане на органи от невинни Фалун Дафа практикуващи и в по малка степен уйгури и християни.

    Коментиран от #15, #19

  • 10 Бай хой

    8 14 Отговор
    Правилно написано заглавието би звучало така - република Китай протестира против китайското комунистическо влияние. Един народ разделен насила от режима във Вашингтон. Държава Тайван няма. Не съществува. Наглите кравари мислеха е така ще подчинят цял Китай. А сейчас със жалки опити да отделят островчето.

    Коментиран от #11

  • 11 Ало Байо

    7 7 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    Комунистически Китай е последният голям бастион на фалиралата комунистическа система. Днес го има, но утре едва ли.

    Коментиран от #16

  • 12 Батиста

    9 6 Отговор

    До коментар #8 от "Ало Ало":

    Китай е първа икономическа сила и без Тайван - колкото и да не ви си иска ! Обора с 20 трилиона дълг - първа сила ама отзад напред !!!
  • 13 ира

    12 2 Отговор
    Не се карайте хорица, нямате нищо общо ни с Китай, ни с Тайван, нито дори с Алжир. Не ви е работа. И без обиди.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Батиста

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "Груйо":

    Па много разбираш и ти от духова музика ?! Що не си гледаш пилетата ?!! Как се управлява държава от милиард и половина ? С лигави истории за демокрация ?!!!! Точно тия комунисти направиха Китай една от първите държави във високите технологии и с най голямата промишленост !
  • 16 Батиста

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Ало Байо":

    А що Китай не фалира ? Мега проектът "Пътят на коприната " е непостижим за никоя друга икономика - включително и обора !
  • 17 ГосТ

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ало Ало":

    В Япония е по истински комунизъм от Китай бе братчед. Корпорациите са частни,но се броят на пръсти. Дребни търгаши нема, освен дънкито и айфоня,дето по задължение ги внасят от сащ заради автомобилите, всичко е местно производство. Корпоративните данъци са високи и офшорки нема,облагането прогресивно в това число забележи и здравното осигуряване. Средната класа почти цялата нация.
  • 18 шефа ти

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ало Ало":

    В час си да, и си възприел матряла. Ако до сега сме ти давали две овце да пасеш вече ще ти даваме само една. Със две ти е сложно.
  • 19 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Груйо":

    Господин Селянин Груйо, Китай има ОГРОМЕН икономически ръст през последните 20-30 години, набий си го в главата и си го припомняй преди всяко плюене!!! Може ли родната ти страна да се похвали със същото??? Отговора е: НЕ. Следователно.......може само да си бъркаш в носа и да си ядеш сополите.

    Коментиран от #22

  • 20 Рашка с чашка

    6 8 Отговор

    До коментар #5 от "Батиста":

    Отиди на Илиянци да ги питаш китайците защо са избягали от комунистическия рай, за да дойдат в София. Обясни им колко са тъпи за това че не искат да са като роби на комунистическата върхушка, милиардери. Ако не те пребият, ни пиши отговора им.

    Коментиран от #25, #26

  • 21 ГосТ

    4 2 Отговор
    Вижте, така или иначе ТКЗС'тата или картелите се завръщат от името на комунизма или капитализма. Въпросът е дали искаме демокрация или диктатура.
  • 22 Рашка с чашка

    4 5 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    В родната ми страна, България, официално са имитирали над 40 000 китайци, колкото и да ти е странно, казват че тук живеят много по - добре. На кой ще му пука колко голям е ръста на държавата когато живее като скот.
  • 23 Петър Волгин

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ало Ало":

    БНП, изразен в долари по паритета на покупателната способност за коригиране на ценовите разлики между държавите. Китай над 23 000 милиарда, САЩ 19,6 хил. милиарда, Япония 5,7 хил. милиарда, Хонг-Конг 470 милиарда. Последните са 2% от Китай, и са отделна икономика.
  • 24 Ross

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "БЪЛГАРИН БУДИСТ":

    Голям праз като жена ти е тайландка а пък ти си бил будист 🤣😂🤣😂
  • 25 Батиста

    9 4 Отговор

    До коментар #20 от "Рашка с чашка":

    А ти що не питаш 10 000 английски емигранти у нас какъв го дирят тука ?
  • 26 Батиста

    8 2 Отговор

    До коментар #20 от "Рашка с чашка":

    Китайците поне са дошли да работят тук . А англичаните като ги питам защо са тук , едни казват че не подкрепят промените там. Други казват че са напълнили острова с всякакви отрепки. Трети че доходите им след пенсиониране не стигат за да живеят там.

    Коментиран от #30

  • 27 Ггруйо

    5 9 Отговор
    Господин гост, по думите ви може бързо да се разбере интелектуалното ви ниво. Китай бележи огромен икономически ръст, защото западните компании инвестираха там, привлечени от добрите бизнес условия. Все пак накрая се усетиха че китайците им изкрадаоха технологиите и сега започнаха да изтеглят бизнеса и налагат санкции. Китайските стоки по цял свят са синоним на нискокачествени боклуци. Корупцията е ужасна и въпреки жестоките присъди не могат да я спрат. Заради безогледната експлоатация на природата, вода, въздух и почва са отровени. Китай е на прага на екологична катастрофа. Милиони китайци, живеят на ръба на мизерията, само елитът е богат и задоволен. Милиони хора са преследвани и убивани заради религиозните си или политически възгледи.

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Батиста

    9 6 Отговор

    До коментар #27 от "Ггруйо":

    Коя китайска продукция е нискокачествена ? Ти на какъв компютър пишеш ? Моя е китайски и десет години даяни без проблем . Телефона ми е китайски и шест години даяни без проблем. Два китайски и два турски телевизора. За сега четири - пет години без проблем . Приемниците за цифрова телевизия и модема за интернет китайски - без проблем. То щото са нискокочествени , за това Huawei изграждането на 5G мрежата в Англия . Краварите защо не го правят?
  • 29 Батиста

    9 4 Отговор

    До коментар #27 от "Ггруйо":

    От обора сигурно нищо не крадат. Като се почне от хилядите германски специалисти в края на ВСВ та до днес !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Батиста

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "Бай Яни":

    Имам наблизо няколко англичани , семейство руснаци и холандец . Май и едно франсе. Единия англичанин беше много готин , бил е военен от техните служби. Почина преди време. Май е вземал наркотици. Другият пък вечно пиеше. Обеси се . Не знам дали е от климата.
  • 32 Bubbles

    1 1 Отговор
    Още едно доказателство какви идиоти са масата хора.