24 Юни, 2019 08:26 2 832 23

Ердоган призна победата на опозицията в Истанбул

  • турция-
  • избори-
  • истанбул

Той е поздравил новоизбрания кмет на града

Ердоган призна победата на опозицията в Истанбул - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Турция Реджеп Ердоган поздрави представителя на опозицията Екрем Имамоглу за победата му в изборите за кмет на Истанбул, съобщи агенция Анадола.

Екрем Имамоглу спечели и второто гласуване за кмет на града. Това стана, след като резултатите от първото гласуване бяха отменени, заради съмнения за манипулиране на гласовете.

„Надявам се, че резултатите от изборите за кмет на Истанбул ще са от полза за града. Днес отново се покза волята на народа“, заяви Ердоган.

Той обеща, че ще продължи партньорството между партиите в управляващата в страната коалциия. За сега Имамоглу печели 54% от гласовете срещу 45% за представителя на управляващата партитя Бинали Йълдъръм.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еl comandante

    6 8 Отговор
    Ко тана уе грузинска мангя???Да де готви тиквунЬ!!!
  • 2 Boxer

    29 3 Отговор
    Вместо да загуби веднъж и да си трае, сега загуби двойно.
  • 3 Ххх

    19 3 Отговор
    Горчивоооо! 12-те хиляди гласа станаха към 200 хиляди.
  • 4 Фьндък

    14 2 Отговор
    Хайде сега и в София, Пловдив, Варна...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Боко ибрика

    17 4 Отговор
    Шефа загуби тежко, ама ако ми беле казал щях да му пратя Цецко да му нагласи изборите и без това сега е безработен !
  • 7 муахаха

    8 4 Отговор
    момент ... какво означава че признава победата на имамоглу ... той е продажник ... гюленист ... грък ... терорист, ще му позволи да стане кмет?!!! ами това ... нали означава че и той е предател ... човек на сорос?!!!
  • 8 Захарова приятелка на Велика Турция

    5 5 Отговор
    Няма страшно,задават се и светли дни.Юли идва,а по план скица С-400 и те идват с него.Турският народ ще го оцени по достойнство и ще му се извини за поредното,второ недоразумение на изборите в Истанбул.
  • 9 Кутузов

    5 5 Отговор
    И на тоз му свърши мандата.Владимир Владимирович ще намери нов.И давайте русофоби плюите по Русия.Днес се навършват 207 години от нападението на Русия от Наполеон.Колко ида плюете Русия,не можете да пренебрегнете фактите.А факт е че,от време оно всеки се опитва да нападне и превземе Русия(заради несметните й богатства),и все дървото ядът.Велика е Русия е защото всеки един руснак е жертвено готов да отстоява независимостта на страната си.А не тоз резан кюрд или на който ще друг, парите му идват или от Капитолия или Червения площад.

    Коментиран от #10

  • 10 КУЗОВ

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Кутузов":

    Пу,пууууу по Русия!Така добре ли е.

    Коментиран от #13

  • 11 Сенер Левент

    13 2 Отговор
    От вчера, в Турция, всеки, който получава заплата, без да работи ... плаче. Защото има много хора, чиято работа е да промотират "големия" шеф и да получават заплата от държавата или общините, без да се показват там, за да работят. Те мислят, че краят на добрия им живот е близо. Ако шефът напусне, затворът ги очаква ...

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Скобелев

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "КУЗОВ":

    Супер е !!! Плюите колкото искате.Плюене,шамари,нападение кой квото иска.И пак ВЕЛИКА РУСИЯ.ВЕЛИКА защото докат преброиш до пет и няма да има Съединените Анални Щати,прогнилия запад и всяка една точка от света.ВЕЛИКА Е И ВЕЛИКА ЩЕ ОСТАНЕ.

    И не плюи толкова усърдно,че може да се дехидратираш в тва горещо време и да ти стане лошо.Вземе ти стане лошо и пак РУСИЯ ти виновна.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Нещастието да си турчин

    5 3 Отговор
    Tой призна поражението си.. И какво от това? Какво ще направи той? Ердоган загуби всички големи градове, които са промишлени, търговски, туристически центрове. Изгуби градовете, които са сърцето на икономиката на Турция, тези, които произвеждат богатството. За него останаха само малки незначителни градове и села, където хората се занимават с градината си и имат две кокошки и една коза. Ако сега станат национални избори, неговото поражение ще бъде колосално. Но той е страхливец и лицемер, човек на интерес. Той няма да подаде оставка, няма достойнство. Той ще остане прикован на стола си и ще доведе Турция до бедствие.

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Хасан

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "Нещастието да си турчин":

    До ”нещастието да си българин ”'...това са само местни избори ..като цяло Ердоган печели ,но губи в големите градове ...Бойко ако изгуби в София на избори ли ще отива
  • 18 Eastmed gas forum

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Нещастието да си турчин":

    Спокойно. Cкоро ще бъде свален и няма да бъде повече президент. Условието да станеш президент в Турция е да имаш университетска диплома и той е фалшифицирал дипломата си. В Турция през следващите шест месеца ще се проведат национални избори. Процедурите са започнали. Ердоган свърши.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Така е. Но не само гербаджий. При всички управляние е било така. След освободнението 1878г, докато народа се радваше на освобождението, на предни позиции излязоха синчетата на продажните чорбаджий, които набързо заеха позиции по дъската. Почнаха да "ръководят" както са ги учили бащите им. Използват докрай и после изхвърлят. Този метод на управление цари в България и до ден днешен. Двама велики политици сме имали - Никола Петков и Стефан Стамболов. Единият убит от комунистите, а другият от узунджовските търговци, задето прехвърлил тържището в Пловдив.

    Коментиран от #21

  • 21 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Димов":

    Винаги така става ..едните правят революция ,но други управляват ....Френската революция я направи гладния френски народ и имаше за цел да се премахне арустокрацията и да бъдат на власт търговците и банкерите ..
  • 22 Питащия...

    0 0 Отговор
    Коя ли масонска ложа е в играта?Кой ли принуди ЕРорела да смекчи тона ?Кой ли предложи вариант за влизане в Евросъюза?
  • 23 Йосиф Гурко

    0 0 Отговор
    Роска що изтри коментара с курабийте,беше малко по-циничен(за което моля за извинение).
    Това беше породено от това,че един простак ме попита дали съм закусвал.А с простака ако не се държиш просташки и цинично няма да те разбере,защото нито има капацитета,нито потенциала да го направи.
Новини по държави: