Last news in Fakti

24 Юни, 2019 09:12 13 373 84

Ердоган загуби! Истанбул ликува (СНИМКИ)

  • истанбул-
  • кмет-
  • ердоган-
  • ликува-
  • избори-
  • екрем имамоглу

Колосална загуба за кандидата на Ердоган

Ердоган загуби! Истанбул ликува (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Много поддръжници на кандидата за кмет на Истанбул от Народнорепубликанската партия Екрем Имамоглу излязоха ликувайки по улиците на града, след като неокончателните резултати от преброяването на гласовете показаха убедителна победа на техния кандидат на вчерашните повторни избори за кмет на мегаполиса, съобщава AP.

"Благодаря ти, Истанбул", заяви Имамоглу в реч, излъчена от телевизионните канали. Той спечели в 16-милионния град, побеждавайки убедително кандидата на партията на Ердоган. Вие защитихте репутацията на демокрацията в Турция пред очите на целия свят, който гледа, заяви той пред своите поддръжници. Имамоглу събра малко над 54% от гласовете, или близо 4 милиона и 700 хиляди. За Йълдъръм гласуваха малко над 45%, или 3 милиона и 900 хиляди избиратели.

Вчерашният вот се състоя близо три месеца след местните избори на 31 март, спечелени в Истанбул от Екрем Имамоглу. Той победи с много малка разлика кандидата на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Бинали Йълдъръм, който е бивш премиер и близък сътрудник на президента Реджеп Тайип Ердоган. След седмици на възражения от страна на управляващата партия за резултатите от вота в Истанбул Висшата избирателна комисия анулира изборите за кмет и насрочи повторение на 23 юни.

Това е колосално поражение за Йълдъръм, но също и за Ердоган, заяви Берк Есен, преподавател в университета Билкент в Анкара, във връзка с резултата от вота. Освен избори за кмет на метрополията вчерашният вот в Истанбул имаше стойност на тест за популярността на Ердоган и на неговата партия на фона на сериозни икономически трудности. "Който спечели Истанбул, печели Турция", заявяваше многократно Ердоган.

За Ердоган ставаше въпрос да запази властта над един град с над 15 милиона жители, икономическа столица на страната, която той контролира от 25 години насам. За опозицията ставаше дума да нанесе на Ердоган първото му голямо поражение от идването на власт на неговата ПСР през 2002 година.

Десетки симпатизанти на ПСР се бяха събрали пред централата на партията в Истанбул след обявяване на резултатите, някои от тях със сълзи на очи. На местните избори на 31 март ПСР загуби също контрола над столицата Анкара след 25-годишна хегемония на ислямо-консерваторите, припомня AFP.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поздрави кандидата на основната опозиционна Народнорепубликанска партия Екрем Имамоглу за победата му на повторните избори за кмет на Истанбул. Ердоган отправи своето поздравление не пред телевизионните камери, а чрез социалните медии. "Според неофициалните резултати Екрем Имамоглу печели днешния вот за кмет на голямата община на Истанбул. И аз го поздравявам за тази победа", написа Ердоган на страницата си в Туитър. Държавният глава изрази пожелание резултатите от вота да бъдат полезни за всички.

Ердоган загуби! Истанбул ликува (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ердоган загуби! Истанбул ликува (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ердоган загуби! Истанбул ликува (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ердоган загуби! Истанбул ликува (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ердоган загуби! Истанбул ликува (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ердоган загуби! Истанбул ликува (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ердоган загуби! Истанбул ликува (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Main Fürher

    16 127 Отговор
    Жалко за Турция!Сега и там разврата ще запознае и то с пълна сила! :(
  • 2 Еминето с фереджето

    57 35 Отговор
    Абе то Ердоган дето се вика още неизгубил,а сладураните истанбулки щъкнаха по къси гащички и полички гледам?

    Коментиран от #15, #31

  • 3 Main Fürher

    15 118 Отговор
    Турция без Ердоган ще стане кенеф,като Франция,Русия, Великобритания и т.н.Моля ви се турци,гласувайте за Ердоган че във вас ми е надеждата да не проникне комунизма и джендър идеологията на балканите!!!

    Коментиран от #29, #38, #54

  • 4 Гледач

    33 2 Отговор
    Е КАТО не викнаха Царя на изборите Цветан цветанов ще загуби.
  • 5 Ердоган

    34 15 Отговор
    Изборите са Менте! Ще има нови избори! Ще се научите да гласувате правилно!
  • 6 Инфо

    66 14 Отговор
    Икономиката е разрушена, чуждестранните инвеститори нямат доверие, а инфлацията изпразва турския портфейл. Във външната политика Турция е по-изолирана от всякога, влошаването на конфликти със съседните страни създава проблеми, а отношенията с ЕС и САЩ са начело. Ердоган е нежелан посетител на международното дипломатическо пространство. Дори в собствената си партия реакцията на неговия стил и методи нараства. Ето защо е вярно, че тези избори бяха началото на края на епохата на Ердоган. / Bild

    Коментиран от #27

  • 7 Аууууу

    60 3 Отговор
    Началото на края за Ердоган
  • 8 сорос

    30 20 Отговор
    путинландците скоро ще духат бахура
  • 9 588

    39 22 Отговор
    Червените боклуци от Кремъл вече леят крокодилски сълзи. Четете руските сайтове. Тъкмо бяха решили, че Турция ще им пристане.
  • 10 шои

    84 7 Отговор
    И турците излезоха по умни от нас. И Истанбул се събуди. Всичко около нас се е събудило. Чест им прави, че веднага след изборите казват окончотелните резултати. Тук смятат 4- 5 дена докато нагласят всичко както им е удобно.
  • 11 СССХОМ*

    9 23 Отговор
    Ердоган ще си го премести в другия крачол .... *Съединени Сили Синан Хасан Онур Морук
  • 12 МалеТълпа

    15 37 Отговор
    Все дено гледан 1989-та година ... хора по улицата и се радват за нещо, а още не знаят колкот заблудена е тази радост и какво ще почне след това да се случва с живота им .... и то не в положителна посока.

    Коментиран от #34

  • 13 ЪЪЪ

    16 42 Отговор
    Който и да победи другари прости, исляма си е ислям, те пак ще се молят на оня бедния горе, пак ще чукат глави у земята, пак ще носят забрадките. Така че нищо не се е променило.

    Коментиран от #28

  • 14 свидетел

    54 8 Отговор
    МЛАДОСТТА ПОБЕДИ В ТУРЦИЯ ,ДАНО И В БЪЛГАРИЯ СЕ ОБЪРНАТ НЕЩАТА !!!!!
  • 15 Меринджей

    43 4 Отговор

    До коментар #2 от "Еминето с фереджето":

    по добре от животните със забрадки и липса на интелект в овчият си поглед
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 kora

    33 7 Отговор
    Браво, май и те ще се оправят скоро, само ние ще ринеме в лайната.
    Гледам готини туркини, голи краченца,нямат забрадки...браво браво на Турция.
  • 18 Барчо

    42 11 Отговор
    Като гледам кадрите на радост за опозицията си спомням че точно същите ги преживяхме на 10.11.1989 г. Целокупния български народ се радваше, че дойде края на омразния комунизъм и ето на - дългоочакваната промяна. Най-сетне доживяхме да сме капиталисти. Само че народа мислеше, че всички ще се възползват от сладките плодове на капитала. Демек, придобивките от социализма са бетон. Безплатно здравеопазване, образование, гарантиране на работа - 0 безработица, социалните придобивки, ниска престъпност и спокойствие, международните пазари и т.н., а иначе всички магазини вътре ще бъдат корекоми, но ще се пазарува с родния лев като стойността му ще е 87 ст за долар. Колко наивно. Фактите само че са коренно различни. България е вече труп, който за момента само дето не се е развонял и да смърди на околните. Това е и причината да съществува. Според официално проучване на ООН до 80 г живущите на територията на БГ ще са не повече от 2 милиона. При сегашния прираст на етносите сами си направете сметка колко ще е братя ром и колко българи. Бог да прости БГ. Амин!!!

    Коментиран от #20

  • 19 гост

    21 5 Отговор
    На ви сега съветски ракети С400 ...
  • 20 Main Fürher

    23 15 Отговор

    До коментар #18 от "Барчо":

    Проблема е, че България не обезглави комунягите както направиха в Унгария,защото днес в България капиталистите са същите терористи,които преди 1989 бяха върли комунисти!Да живее НАЦИЗМА, ФАЩ и България!!!!

    Коментиран от #49, #59

  • 21 123

    41 8 Отговор
    Пингвина на Ерддоган сигурно много се дразни като гледа разголените туркини. ;)
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ели

    10 27 Отговор
    Истанбул не е Турция, както и София не е БГ.
    Първата снимка от Плейбой ли е взета.
    50 см. дрешки - много демократично.

    Западните медии си ядат вратовръзките, че Ердоган затопли отношенията с Русия и купи С-400.

    И съблечени да се разхождат турските "демократични" девойки все тая.

    Политиката е за истински мъже!
  • 24 Хук

    11 6 Отговор
    Скоро и в България
  • 25 Боко ибрикчията

    11 8 Отговор
    Султань ердогань има и от мен какво да научи, аз не позволявам на ЦИК да каже че губя избори и не ми се налага да касирам резултати и да се позоря повторно. Следващия път като му търкам гърба ше го светна макар и късно на тоя номер.
  • 26 Иван

    23 3 Отговор
    Така е добре эа Турция
  • 27 Хасан

    6 13 Отговор

    До коментар #6 от "Инфо":

    Билд,Дойчевеле са вестници които защитават немския интерес ...и в някои райони немски и турски интерес са в конфликт ...немците изкупиха на концесия Кипър и Гърция заедно с залежите на газ в Средиземно море ,но се спречкаха с турския интерес
  • 28 Хасан

    2 7 Отговор

    До коментар #13 от "ЪЪЪ":

    Ти не си ли християнин ???/
  • 29 Хасан

    8 19 Отговор

    До коментар #3 от "Main Fürher":

    Прав си ..сега ще има социалдемократично либерслно управление на Истанбул ..ще има европейски ценности като джендърство и курвалък

    Коментиран от #32, #33, #40, #44

  • 30 555

    7 21 Отговор
    само курветини на снимките, жалко за Турция и там ще станат като наште само к.р.и

    Коментиран от #35

  • 31 Балканец

    30 6 Отговор

    До коментар #2 от "Еминето с фереджето":

    Туркините много бързо попиват западният морал. Срам ги е от изостаналата им форма на "култура", от остарелите им, архаични схващания, от закърнелите им, промити разбирания, че дори и от имената им. Колко тукашни туркини си кривят имената, като се представят. Тя била Нурджан, ама се представя Нина. Била Вилдан, ама и викат Вили. Една състудентка имах, дето всички и викат Таня, а после се оказа, че е Тезджан. След някое друго десетилетие няма да остане помен от фереджета, чалми, че и от джамии.

    Коментиран от #50, #82

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Балканец

    9 6 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    Да са ви честити! А може и да станете новата, забосфорска губерния на Путин. Едно ново, путиланско царство. А, Асан ефенди :)))) Учиш ли новият химн на Турция? "Россия – священная наша держава / Россия – любимая наша страна. / Могучая воля, великая слава - / Твое достоянье на все времена!"

    Коментиран от #42

  • 34 Балканец

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "МалеТълпа":

    Там, дето ние минахме преди 30г, те тепърва прекрачват да стъпят.

    Коментиран от #43

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Националист

    5 6 Отговор
    Мангусти...
  • 37 Димов

    10 0 Отговор
    Е сега да видиш какво става, като се отприщи заприщена вода.
  • 38 Кдг

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Main Fürher":

    Друго си е Афганистан
  • 39 Ердоган свърши

    28 2 Отговор
    Много поздравления за турците, които се борят да върнат светлината и надеждата. Много съболезнования на агентите тук, които - не безплатно - се борят за разпространението на тъмнината и омразата.
  • 40 Е нека да потвърдите

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    истанбулската конвенция! Извинявай, тя защитава ли козите!
  • 41 kiurd

    8 3 Отговор
    турця шсе разцепи на малки държави и е време да си върнем константинопол
  • 42 Хасан

    2 8 Отговор

    До коментар #33 от "Балканец":

    Малко е трудно ..все пак турците не са българи ...турците обичат единсвено рускините,петрола и газта ,руските оръжия ...не им пука за Толстой ,Чайкивски ,славянска азбука ,руска култура и др глупости

    Коментиран от #46

  • 43 Хасан

    3 9 Отговор

    До коментар #34 от "Балканец":

    Ами все пак благодарение на руснака те има ...и все пак благодарение на тях от земеделско царство се превърна в република с атомно,промишлвни,енергийно,химическо,металургична промишленост

    Коментиран от #48, #77

  • 44 клиничен психолог

    9 0 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    не винаги търси нещо негативно, не почерняй душата си през цялото време, преставай да бъдеш постоянно нещастен и в лошо настроение, опитай се да се забавляваш заедно с хората, които се радват на блестящата победа, посвети се на положителната страна на живота и усмихни се, ще бъде добре за теб
  • 45 Ловеца на боклуци.

    14 2 Отговор
    Хасане нищо не разбираш от политика, я по хубаво отивай в Турция да обършеш посраното дупе на Ернасран че мирише чак тук .
  • 46 Балканец

    9 1 Отговор

    До коментар #42 от "Хасан":

    И при нас се почна така, Асан ага. Веднъж като се подхлъзнеш, спиране няма. Що е време занапред, ще видиш ;) Отървахте ханъмите вече. Как мислиш ще си възпитат отрочетата? Да си бият кафите по 5 пъти на ден у рогозката, или да учат европейско право и навици в Лондон и Вашингтон? Генната ви модификация вече е започнала. Чети "Пази Боже сляпо да прогледа", на Алеко Константинов. Кратко е, но много ясно описва това, което ти казвам.

    Коментиран от #78

  • 47 Ayasofya

    15 0 Отговор
    Сцените по улиците на Константинопол напомнят за сцени на освобождение ...
  • 48 Балканец

    10 1 Отговор

    До коментар #43 от "Хасан":

    Прощавай, Асан ага, ама довчера ми хортуваше, че руснака ме бил научил само на пиянство и курвалък, и нищо хубаво не съм видял от него, а днес се курдисваш на 180 градуса. Ха, кандисай на един акъл, че нещо много взе да си противоречиш!

    Коментиран от #53

  • 49 Жоже

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Main Fürher":

    Нали знаеш кога се вя червен флаг от задника на любимия ти фюрер? Не беше много отдавна, затова по-тихо. Отиди да парадираш с пристрастията си в САЩ да видим какво ще ти се случи.
  • 50 Селянин

    14 2 Отговор

    До коментар #31 от "Балканец":

    Тия "туркини" дето вижда особенбо русите със сини очи и подобни са карадени на времето от целия Балкански полуостров, че и от други места и то са крадени най-хубавите т.е. гена им не е турски и рано или късно ще изхвърлят забрадките и килимчетата напълно.
  • 51 стоян георгиев

    21 2 Отговор
    браво на истанбул ,браво на турците с нормална визия за бъдещето!българия и турция трябва да имат отношения подобни на германия и холандия,а не да чувстваме заплаха и ненавист към наи-големия си съсед.

    Коментиран от #52

  • 52 Хасан

    3 10 Отговор

    До коментар #51 от "стоян георгиев":

    При Ердоган и Борисов двете държави имат най добри отношения. Имамоглу е социалдемократ и едва ли ще се разберат с Бойко ...социалдемократите сега ще направят музей от Желязната църква

    Коментиран от #74

  • 53 Хасан

    2 8 Отговор

    До коментар #48 от "Балканец":

    Ами българина преди социализма беше патриархален ,възрожденски ,консервативен правиславен християник ...три поколения живееха под един покрив ...с социализма всичко живо стана пролетариат ..комунално общество ..с демократичните промени пък стана и либерално .....Ердоган е консервативен покитик ..набляга на семейни ,религиозни ,паттиотични ценности...

    Коментиран от #56, #64

  • 54 КАСАПИНА

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Main Fürher":

    Самия ердоган гради комунизъм, по Руско подобие, и по заръка на Путин, в така наречената турция ,ти сляп или глух си бе човек.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хасан

    0 11 Отговор

    До коментар #56 от "Българан Балкански":

    Пълниш ли памперсите ,българан лайнарски ..пак ще опиташ рязания

    Коментиран от #62, #63, #65

  • 59 Барчо

    13 1 Отговор

    До коментар #20 от "Main Fürher":

    Капиталисти не станаха убедените комунисти, а неуспялите. Тези, които и комунистическата партия не ги долюбваше, защото бяха некадърни. Точно те взеха властта и заграбиха всичко, което беше на държавата и народа. Имам в предвид всички печеливши бизнеси станаха частни, а всички, които нямаше как да работят след 1989 г бяха купени за по лев два и собствеността разпродадена. Е те това е далавера - вкарваш 100 лв и купуваш нещо, което има материална собственост 50 милиона, които ги продаваш за нула време на половин цена. Откраднаха и спестяванията на хората. Но пак повтарям. Тези хора с партийни билети не са комунисти, а боядисани бандити. Същите тези хора сега са боядисани в цветове, които са и изгодни.
  • 60 Експерт

    16 0 Отговор
    Явно заветите на Мустафа Кемал АТАТЮРК са още живи. Турция иска светска власт а не султан самодържец. Дните на Ердоган са преброени. Да вкараш над 3000 професори, учители, лекари в затвора значи искаш да върнеш държавата в средновековието.
  • 61 ZUZ

    8 4 Отговор
    Народни тържества в Истанбул. Дали некога това може да се случи в България . Оказа, че и в Турция има по буден народ. Гърците са вечно будни, румънците също не спят, само ние сме жадни за сън, доволни сме и спим непробудно.
  • 62 До всички чалми

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "Хасан":

    Докато това стане, вие муате качулатия и само мечтаете, че Турция ще ви обърне внимание. Забвение, е думата с която се описва съществуването ви тук.
  • 63 12345

    7 2 Отговор

    До коментар #58 от "Хасан":

    Ти си циганопомак ,теб не те броят за човек никъде ,затова се скрий ,знаем ти тъпите коментари.
  • 64 Балканец

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Набляга той, на диктатурата.
  • 65 Ей Хасане

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "Хасан":

    Боли те много, нали? Така трябва да е, моето момче, така. Да те боли. Много. Дълбоко.

    Коментиран от #67, #68

  • 66 Ез име

    2 0 Отговор
    Евала
  • 67 Хасан

    0 7 Отговор

    До коментар #65 от "Ей Хасане":

    Май си тъпанар ...защо да ме боли от някакви избори ??били то Депесарски или Истанбулски ...аз съм си надпартиен ..либерален предприемач

    Коментиран от #72

  • 68 Хасан

    2 4 Отговор

    До коментар #65 от "Ей Хасане":

    Продавах дървен материал на фирми близки до Ердоган в Истанбул..сега ще трябва да се преориентираме
  • 69 999

    0 4 Отговор
    Айде честито подгответесе да посрешнете сирийците поне 1 милион има в истанбул тези дето спечелиха не искат сирийците в турция и сега щеги изгонят

    Коментиран от #71

  • 70 Кико

    5 0 Отговор
    Ще ме извиниш асане, но пак ще спомена пред султана че много си се радвал че загуби в Истамбул. Одправял си сексуални закани към него и т.н. и т. н.
  • 71 Аре Бегай

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "999":

    Ти, момченце, когато скоро дойде времето, увери се че ще бъдеш скрит, защото новият режим ще поиска екстрадиция на онези, които подкрепиха диктатора ...
  • 72 платен агент

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Хасан":

    "аз съм си надпартиен ..либерален предприемач" аз също заявявам това. те вярват ли ти?

    Коментиран от #73

  • 73 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "платен агент":

    Не винаги, колега.. Но аз настоявам и има прости хора, които ми вярват. Hе забравяйте основното правило в живота. За всеки идиот който умира .. 10 се раждат.
  • 74 хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Хасан":

    Ако се не лъжа, баш твоят кумир Ердоган имаше такова намерение?!!?
  • 75 Зайо Байо

    2 2 Отговор
    Те и британците ликуваха след референдума ама на... Дано не са поредните автосаботьори особено в този критичен период на "обсада". Това което един народ сам може да си причини, никой друг не може.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 И аз да кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Хасан":

    Да не искаш да кажеш, че където не са тъпкали руснаците, няма енергетика, няма промишленост?. Наистина ли сте толкова задръстени, или ви плащат да ги пишете тези простотии? Щото ако е по поръчка, тя лъжата разболява.

    Коментиран от #80

  • 78 Я стига

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "Балканец":

    Да разбирам ли, че смяташ Европейското право и ценности за лошо нещо? И не се чудете, че жените ви предпочитат западняци. Никоя не е луда да търпи простак да я експлоатира и поучава, че и да й посяга. В Истанбулската конвенция сърцевината беше защита на жените и толерантност, но тук по съветскио-ориентакски диктат изопачиха и зареваха за джендъри...Всъщност джендър значи "вид" и ако схванете това, ще видите колко тъпо е всичкото анти- джендър плещене!

    Коментиран от #83

  • 79 Путкин

    1 1 Отговор
    Що се радват толкова много, че е загубил!? Нали беше нещо много супер тоя, пък ся вече не го искат.....?!?
  • 80 Хасан

    4 3 Отговор

    До коментар #77 от "И аз да кажа":

    Иди в Гърция ..нямат нито един комин ,нито един завод ,предприятие ..а само услуги ...с услуги развитие не става ..трябва промишленист ,трябва инновации,трябва производство
  • 81 Хасан ал Мехмед ал Асен ал Мартин

    4 1 Отговор
    Какви са тези снимки от Цариград бре? Какви са тези девойки по къси панталони и без забрадки, бурки и чаршафи на главите? На къде оотива Турция, на къде връй свето? Язък.
  • 82 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Балканец":

    Много си прост ...не познаваш Турция ...тя е свободна и демократична държава и всеки се облича и живее както си иска ,без да пречи на останалите

    Коментиран от #84

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Балканец

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Хасан":

    Много си ограничен. Познаваш само Цариград. В анадолско такива волности се наказват от първия минувач със сатър. Че и в Цариград, преди няколко години един чалмар закла един свещеник, насред мегдана, и крещя "Аллах акбар". Помниш ли? Цивилизацията е неприсъща за приматите.
Новини по държави: