Last news in Fakti

24 Юни, 2019 10:52 2 972 19

Италия отказа да приеме мигранти и обвини Холандия

  • италия-
  • холандия-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • кораб-
  • матео салвини

Напрежение между Италия и Холандия

Италия отказа да приеме мигранти и обвини Холандия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италианският вътрешен министър Матео Салвини обвини Холандия и ЕС, че нехаят за съдбата на 42 мигранти, на които Италия не позволява да слязат на нейна територия и които са блокирани от 11 дни на холандски хуманитарен кораб, предаде AFP.

"Лично писах на холандския си колега, че не мога да повярвам как не се интересуват от кораб под техен флаг, който е в открито море вече 11 дни", заяви Салвини, който е лидер на крайнодясната партия "Лига". На 12 юни хуманитарният кораб "Сий уоч 3" спаси 53 мигранти, тръгнали от Либия с надуваема лодка. Капитанът на кораба, който плава под холандски флаг, но е нает от германска НПО, отказа да ги върне в Либия, която не е смятана за сигурно място, и се насочи към италианските брегове.

Десет от мигрантите, в това число бременни жени, получиха преди осем дни разрешение да слязат на остров Лампедуза, а в събота там бе приет и болен мъж, но останалите 42 мигранти остават на борда на кораба, който не може да влезе в италиански териториални води, защото може да бъде конфискуван.

"Ще държим холандското правителство и както винаги отсъстващия и далечен Европейски съюз отговорни за всичко, което би могло да се случи на жените и мъжете на борда на "Сий уоч", заяви Салвини, който забрани кораби на спасяващи мигрантите неправителствени организации да влизат в италианския пристанища. Правителството на Малта съобщи, че негов военен кораб е спасил група от 37 мигранти, бедстващи в Средиземно море, които ще бъдат докарани в страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    72 1 Отговор
    Прав е! Да ги карат в Холандия или Германия! Кораб под холандски флаг, нает от германска НПО, пренася мигранти от Африка към Италия! Откъде накъде?! Съвсем нормална и логична реакция на Салвини!
  • 2 Дрон.

    38 1 Отговор
    Италянците всеха да се усещат че ще станат бежанци в собственната си държава браво - хайде пускайте едно торпедо на тая консервенна кутия пълна с паразити и търтеи .
  • 3 НПО?

    38 0 Отговор
    Кое е това НПО и кой го финансира???
  • 4 Балканец

    24 0 Отговор
    Вместо да бягат по чужди страни, тия всички мигранти ако се обединят, че да прегазят тези, от които бягат......

    Коментиран от #7

  • 5 Един там

    20 10 Отговор
    Наглите евреи плащат за бежанците. Искат да си върнат заради II-та световна война.

    Коментиран от #17

  • 6 Лекар БГ

    19 0 Отговор
    Географското разположение на Италия я прави един голям пристан за всякакви мигранти.Май там се изсипва голямата част от идващите от Африка.Пък и не само.Една разходка около гара Термини в Рим,пък и не само там-пълно от "добре дошлите".Здраво гои закъсаха.
  • 7 Дрон

    27 1 Отговор

    До коментар #4 от "Балканец":

    Как да се обединят и да прегазят някого бе човек това са страшни мързели и тумори те искат да минат по утъпкани пътеки и да благоденстват в белите държави.
  • 8 патладжан

    23 0 Отговор
    всъщност техните „спасителни операции“ не са нищо повече от своеобразна „фериботна връзка“ за мигранти, като при това те ги съгласуват не с Италия (където стоварват мигрантите), а с трафикантите на мигранти от Либия - без изобщо да се занимават с „дребни подробности“, като прекарването на терористи и криминални престъпници сред мигрантите, а също и с това, че реално стават съучастници в криминално престъпление – подпомагане на трафика на хора.
    Нека сега да видим, КОИ НПО отказаха да подпишат Кодекса:
    • Лекари без граници (Médecins Sans Frontières)
    • Open Arms (Испания)
    • SOS Mediterranee (Франция)
    • Jugend Rettet (Германия)
    • Sea – Eye (Германия)
    • Life Boat (Германия)
    • Sea Watch (Германия)
    Италианският вътрешен министър и вицепремиер Матео Салвини обеща днес да спре достъпа на още две организации, вкарващи мигранти от Близкия Изток и Африка, до италианските пристанища, предаде ДПА. Забраната се отнася за германските неправителствено организации "Си Уоч" (Sea Watch) и "Мишън Лайфлайн" (Mission Lifeline), съобщи във Фейсбук водачът на италиянската партия "Лига". "Тези хора трябва да разберат, че Италия повече не желае да насърчава бизнеса с незаконната имиграция" заяви той. Салвини каза, че двете НПО позиционират корабите си край бреговете на Либия и от там товарят съмнителни лица, които вкарват на територията на Европа. Преди шест дни Италия отказа да приеме кораба "Акуариус", нает от френско-германско-италианската организация "Ес О Ес Медитеран
  • 9 Моше

    15 0 Отговор
    Някой задавал ли си е въпросът кой е напълнил Южна и Северна Америка с чернокожи?? В 18-19 век африканците не са имали кораби-сега също нямат?? Пейзажът в Америките сега е известен на всеки-Рио,Куба,Харлем,Детройт-скоро Европа ще придобие същият облик. Който се интересува да прочете малко история и ще си намери отговорът.
  • 10 маркели ханъм

    20 0 Отговор
    Искат да потулят проблема със смяната на бялото население на Европа с арабско-африканска био маса,която лесно ще бъде чипирана и при евентуална война с Голямата мечка ще бъде използвана за пушечно месо подобно на дрогираните идиоти от ИД. В Германистан и Франкистан това вече е факт и в много области вече белите са МАЛЦИНСТВО.
  • 11 социалциганизъм

    21 0 Отговор
    Анджела Меркелщайн може с един подпис да разреши всички проблеми с афро-матриала в Германистан и Евро-гейският союз. А именно-като подпише закон за социалните помощи на мигрантите и ги приравни с помощите на европейските горди граждани от България ,а именно 35лв.(17е.) детски за едно дете,а също и помощи от 0 е. за тези ,които нямат непрекъснат стаж в ЕС от минимум 1год.-както е в БГ...след това сами даже ще си купят обратен билет.
  • 12 Крум

    24 0 Отговор
    Тъпи германистански,френски гейове,рязаните ви завладяха с гумени лодки-по 1,5мил. единици на година. от тях 50% са годни да носят бомби и автомати.След 10-15 год. те ще са с повече бойни единици от вас бирени плондери. Германия ще се казва Германистан и по закона на шириата ще се дупите на килимчетата.
  • 13 пирата Шорко

    20 1 Отговор
    На всички бивши терористи от ИД сега викат Мигранти -това са живи бойни клетки на ИД ,които могат да бъдат управлявани дистанционно.Идеални са за завладяване на държави и територии без гранични войски и огради,либерални-гей-френдли общества. Много по евтини от военна намеса с армия ,което излиза в пъти по скъпо. Бившите Германия и Франция(сега съответно-Германистан и Френски халифат) бяха завладени през последните 20-30години. Бившата Великобритания(сега Ню Пакистан) усети дебелия рязан и бързо гледа да се изплъзне от еврогейският союз. Султан Сорос каза ,че ще финансира миграцията докато европа придобие толерантен африкански вид.??
  • 14 Решението

    8 1 Отговор
    Потапят коръба трафикант
  • 15 бележчица

    4 6 Отговор
    Като четете Холандия,разбирайте Турция.
  • 16 Дориан

    7 0 Отговор
    Господин Салвини, хората от ниските земи (Нидерландия) имат интерес от нещо друго. Търговията с опиати е силно застъпена. Всички там се считат за хуманни и нравствени, но ето, че не са.
  • 17 Мотивация за отрицателен вот

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Един там":

    НЕ плащат за БЕЖАНЦИТЕ!!! Тези са всичко друго, но НЕ и бежанци!
  • 18 ДОКО

    1 0 Отговор
    ЩЕ ВИ ДАМ ТЕЛЕФОНА НА ГЕНЕРАЛ БОКО...БАНКЯ ГИ ИСКА ВСИЧКОТО МИГРАНТ ДА ИДВАТ КЪМ БАНКЯ..ИДВАЙТЕ ЕЛАТЕ ПРИ БАТИ БОКО..
  • 19 пак ли

    0 0 Отговор
    НПО много обичат мюслимани ,затова ги праща в открито море с различни плавателни средства и предварително знае, колко процента ще успеят да стигнат до Европа, ще има и жертви, но те ще ги прежалят, ще има още много кадри от потъващи деца и бременни жени, и медии "случайно" се оказали на мястото на трагедия и ги заснели...Браво, шоуто продължава.
Новини по държави: