25 Юни, 2019 07:42 3 089 20

Евроскептикът Борис: На 31 октомври сме вън от ЕС

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • ес

Борис Джонсън остава фаворит в надпреварата за приемник на Тереза Мей като лидер на Консервативната партия

Евроскептикът Борис: На 31 октомври сме вън от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Борис Джонсън - фаворитът за следващ премиер на Великобритания, обеща да я изведе от Европейския съюз на 31 октомври със или без споразумение, предаде Ройтерс.

"Моето обещание е да излезем от ЕС на Хелоуин, на 31 октомври", каза Джонсън в интервю пред Би Би Си нюз. "И начинът нашите приятели и партньори да разберат колко сме сериозни, в крайна сметка е, опасявам се, да се откажем от пораженчеството и негативността, която ни е обгърнала в огромен облак от много време и да се готвим уверено и сериозно за излизане без сделка", каза Джонсън.

Бившият кмет на Лондон и бивш външен министър остава фаворит в надпреварата за приемник на Тереза Мей като лидер на Консервативната партия и премиер, но преднината му се стопи от съобщенията за ожесточена среднощна караница с партньорката му, заради която полицията била извикана в дома им.

Джонсън отклони въпросите за разправията в интервюто за Би Би Си нюз и вместо това наблегна на обещанието си да изпълни Брекзит през октомври, ако е необходимо и без споразумение. Възможността за това намали рязко курса на лирата стерлинг към други валути.

Той каза, че не иска Брекзит без споразумение, но е необходимо този вариант да бъде поставен на масата, за да може Великобритания да постигне желания резултат.

Джонсън отново изказа съмнения дали ще бъдат изплатени договорените по-рано 39 милиарда лири (49 милиарда долара) при развода с ЕС, което вероятно ще настрои срещу Лондон преговарящите в Брюксел.

"Мисля, че трябва да има творческо двусмислие кога и как ще се плаща", продължи той.

Евроскептикът Борис: На 31 октомври сме вън от ЕС

За безизходицата във връзка с ирландската граница Джонсън каза, че според него внасяне на промени или отказ от т. нар. предпазен механизъм може да е решение.

"Нека ви кажа, има изобилни, изобилни технически варианти, които могат да бъдат въведени, за да гарантираме, че няма да има контрол по границата", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Големи Смешници

    26 0 Отговор
    Мистър Бийн е идеалния образ улицетворяващ населението на острова.Дори знаковите фигури но политическата сцена приличат на него и с външността и с поведението си.
  • 2 Стамен

    13 7 Отговор
    Ингилизка е поговорката-Англия няма вечни приятели но има вечни интереси!Те много добре знаят какво правят и предвиждат с няколко години напред виждат и какво ще стане с ЕС.Има и друго-империя която е владяла половината земно кълбо, няма да позволи да бъде командорена от баба Меркел или оня с ишиаса от Брюксел , мдаа.
  • 3 Иванов

    17 1 Отговор
    Когато бритите напуснат ЕС, тогава ФАЩ ще избомбят Иран и ще залеят континентална Европа с бежанци. Това не трябва да се допуска. Бежанците имам предвид.

    Коментиран от #4, #18

  • 4 Равносметка

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    Бежанците са средство за поставяне на условия и изнудване на правителства в много европейски държави и винаги ще ги има докато интересите свързани с тях са намесени в политиката.
  • 5 857

    11 1 Отговор
    Видите ли човек с такъв перчем който не може даже семейните отношения да си оправи, а да не говорим за световните - Бягайте далеч от него!
  • 6 злобар

    6 0 Отговор
    БРАВОС !
  • 7 681

    8 1 Отговор
    Когато полиция нахлуе в Тиквоча, ми се обадете. Има правила, те това е разликата.
  • 8 Звяра без красавицата

    1 3 Отговор
    А всички секретни наредби, които са срещу Русия, трябва да бъдат АНУЛИРАНИ!
    НИКОЙ ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА С БЕСАРАБСКИТЕ БЪЛГАРИ И РУСНАЦИТЕ!!!!
    СЕКРЕТНИ ЗАГОВОРИ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА!!!
    ТУРЦИЯ И САЩ КРОТУВАЙТЕ!!!! ТОВА СЕ ОТНАСЯ И ЗА ВСИЧКИ ОТСТАНАЛИ!
    СЕКРЕТНИ АГЕНТИ НА ДЪРЖАВИ КОИТО ИМАТ ПОСОЛСТВА НА ТЕРИТОРИЯТА НА РУСИЯ ДА СПРЪТ ДА СЕ ОСЛУШВАТ!
    ВНИМАВАЙТЕ!
  • 9 Ачо

    10 0 Отговор
    Махайте се час по-скоро и си оградете гнилото островче с бодлива тел, пуснете ток и никой да не напуска. Никой не иска да ви види, ингилизи мръсни.
  • 10 100

    8 0 Отговор
    Тъкмо за Хелоуин. ;) На Борис даже няма да му трябва да се маскира.
  • 11 Цанко

    6 0 Отговор
    На тия като им видиш физиономиите са направо готови за хелоуин !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Николов

    2 0 Отговор
    Браво Борис, Браво Джонсън! А после на къде?
  • 14 Големо важно

    0 1 Отговор
    Ами то всеки може да прекрати договора, ама парламента им не разрешава, защото иска изгодна сделка...
  • 15 хайко

    2 1 Отговор
    Британците май се оказаха по-тъпи и от бай-ганювците. Аман от тях. Да се мащат по-скоро!
  • 16 Браво, браво!

    2 0 Отговор
    Браво, браво! Хубаво ли ти е? А дано ти мине... Но в края на краищата хората си търсят интересите. Същият пример е и с Турция, и с WV.
  • 17 Гледач

    0 0 Отговор
    Да се махат тия ИЗРОДИ от Англия. Само пречат на ЕС
  • 18 1944

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иванов":

    Не трябва да забравяме кой помогна на България да се превърне в индустриална страна Костов ни отряза пенсиите а сега справедливостта се възстанови тази година с жена ми се пенсиониране с 1200 лева а трябва да взимаме много повече кой за какво е работил пожелавам ВИ много по висока пенсия от мойта 1200л.
  • 19 1944

    0 0 Отговор
    Не благодарение на Англия а на наще знания и предприемачески умения българите сме заможни хора дъщерята си купи втори апартамент и етаж от къща октомври англичаните ще продават в слънчев бряг и другаде на цени 3 и 4 пъти по ниски от тези в четирите големи града използвайте какво са 20 или 30 хиляди евро да излизат каквото си искат да правят ние ще им помогнем като им изкупим всичко
  • 20 Чакалнята на гарата

    2 0 Отговор
    Борис Джонсън, обеща да изведе GB от EC на 31 октомври със или без споразумение. Само не разбирам, защо трябва да чака ? Ами, че още утре да я извежда.
Новини по държави: