Last news in Fakti

25 Юни, 2019 09:16 5 780 22

Мексико прати армия на границата със САЩ

  • мексико-
  • сащ-
  • граница-
  • мигранти-
  • доналд тръмп

15 000 души имат за задача спиране на нелегалните мигранти 

Мексико прати армия на границата със САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мексико разположи близо 15 000 служители на националната си гвардия и военни по границата си със САЩ по силата на споразумение с Вашингтон за спиране на нелегалната имиграция. Това съобщи министърът на отбраната Луис Кресенсио Сандовал, цитиран от Франс прес.

Той каза на пресконференция, че още 6500 души са разположени на южната граница с Гватемала с цел блокиране на пътя на хиляди мигранти от Централна Америка, които искат да стигнат до САЩ.

В края на май американският президент Доналд Тръмп заплаши, че ще наложи мита на всички мексикански продукти, внасяни в САЩ, ако Мексико не спре тази мигрантска вълна.

На 7 юни двете страни стигнаха до споразумение. Освен разполагането на сили за сигурност на границите, Мексико пое ангажимент да ускори връщането на мигранти в родните им страни, докато чакат да бъдат разгледани молбите им за убежище в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай хой

    18 8 Отговор
    Да си съсед на сащ НЕ е благословия от Господ. Проклятие от сатаната е - президент на Мехико.

    Коментиран от #8, #11

  • 7 плевен

    11 9 Отговор
    Я да чуя сега левичарите дето плачеха на умряло за емигрантите и от лудия Тръмп. Спря вълната само като клатеше показалеца срещу мексиканците. Ама когато Тръмл се заканва с пръст, цяло Мексико се люлеее.
  • 8 село

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    САЩ са заграбили с война 52% от територията на Мексико. И сега останалите 48% се стремят да се заселят на окупираните територии. А явно янките и пари да им даваш, не искат вече нищо мексиканско.

    Коментиран от #9, #18

  • 9 Бай хой

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "село":

    Ако не са мексиканците да работят в сащ, янките ще умрат от глад и в мърсотия.

    Коментиран от #10, #12, #19

  • 10 Знам знам🙄

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    Нали нали. Значи не само аз мисля че обикновения каубоец е нахален дебелогъз и нечисто плътен. Но за сметка на това е с невероятно високо самочувствие и с нагласата че всички трябва да са като него за да са "нормални" демократични хора

    Коментиран от #13

  • 11 Мисури

    12 5 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    Накара ли ги Тръмп да си пазят границата сами ? Накара ги. И ги накара с икономически лостове. Колкото и да ревете, факта си е факт. А, колкото до съседството със САЩ, зависи какъв си. Защо Канада не се оплакват от южно-северния си съсед. Защо почти нямат граница - един светофар с будка и то празна про някога. Като си див, беден циганин - ще си стоиш в катуна. Ако си бял човек - нямаш проблеми. Ако си червен руски боклук, ще си стоиш в кочината. Ако си нормален бял човек пътувай и живей където щеш.
  • 12 село

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    Да бе. САЩ ще загинат без мексиканските престъпници. Никой не бяга от работливия човек. Но мексиканската престъпност там е страшна.
  • 13 тулуп двоен при това

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Знам знам🙄":

    Мръдни си дебелия чистоплътен задник от село и отиди в САЩ или Канада да видиш " обикновения каубоец". Къде растете бе? В какви саксии от комунистическо време вегетирате, зеленчуци такива ? Гледали сте някакви филми в селското кино и с това сте си останали, нали ? Спечелете пари и изпълзете от дупките си. Вижте свят - различен от този, описван във вестник Дума. И тогава няма да пишете глупости.

    Коментиран от #17, #20

  • 14 Гледач

    7 3 Отговор
    Това е дискриминация спрямо бедните емигранти.Боклуците от САЩ това казват за нас .А те си вдигат стени.ЗАЩО БЕ АМЕРИКАНСКИ БОКЛУЦИ?
  • 15 месара

    5 1 Отговор
    с незаконни мигранти така се действа, а не с добре дошли! колкото и да ми е неприятен Тръмп, това е правилна стъпка за опазване на САЩ - които и без това са пълни с такива (потенциални престъпници)!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бай хой

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "тулуп двоен при това":

    А ти си покажи празната кратуна от прозореца виж какво става у нас. От 26ти по стандарт сме 90ти. Обезлюдиха югоизточна България като прогониха Българите. Гербавите построиха лагери за бежанци в които ислямистите няма къде да се интегрират а напротив ще се капсулират и радикализират. За завършване на ислямизирането и отцепване е назначен посланик Мустафа. Архитект на ИДИЛ в Модул и Либия. А ти кво ще предадеш майка България за зелена карта.
  • 18 Груйо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "село":

    Е те пък по тази логика, испанците са заграбили 100% от територията на Мексико от ацтеките и другите индианци и са извършвали страхотни кланета и обезлюдяване на цели области.

    Коментиран от #21

  • 19 стоян

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    До 9 ком -А според теб милиони руснаци какво правят там -сигурно са шефове
  • 20 Знам знам🙄

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "тулуп двоен при това":

    Ми пообиколил съм бях в САЩ 2001. И познавах много малко американци 3-то поколение. Тия чиито родители бяха емигрирали бяха доста поамериканчени. А повечето които поне имаха свестен изглед изобщо не бяха родом от САЩ. Ама кво да ти кажа. Неща да живея там. България ми е сто пъти по мила и интересна.😋
  • 21 Got

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Груйо":

    A nebe basma, korabi sys zlato v prodyljenie na desetiletiq sa myknali za imperskite ambicii na maloumnite krale katolici. Desetki milioni jertvi mestno naselenie. Ispanskata impeiq e beter osmanskata po jestoki sa bili 100 puti
  • 22 Ттттт

    4 0 Отговор
    Ми те прибраха всичко от розетата- петрол, злато и други редки метали,кафе, кока ... и нормално като няма какво да папат латиносите, че ще идат в САЩ да си го търсят. Глада е по-силен от тока
Новини по държави: