25 Юни, 2019 13:15 2 605 13

Израел, САЩ и Русия на спешна среща за Близкия изток (СНИМКИ)

  • николай патрушев-
  • русия-
  • иран-
  • джон болтън-
  • персийски залив

Джон Болтън заяви, че Вашингтон държи отворена вратата за преговори с Техеран 

Израел, САЩ и Русия на спешна среща за Близкия изток (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Съветникът по националната сигурност в Белия дом Джон Болтън заяви, че Вашингтон все още иска да преговаря с Техеран въпреки наложените нови санкции срещу ирански представители, предаде Ройтерс.

"Президентът държи отворена вратата за истински преговори за цялостно и проверимо елиминиране на ядрената оръжейна програма на Иран, на неговите системи за изстрелване на балистични ракети, на неговата подкрепа за международния тероризъм и друго зловредно поведение по света", каза Болтън в Ерусалим. "Иран трябва просто да влезе през тази отворена врата", добави той.

Болтън направи това изявление преди началото на срещата си с колегите от Израел и Русия - Меир бен Шабат и Николай Патрушев, която се очаква да бъде с основни теми Иран и Сирия.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че Израел, САЩ и Русия имат обща цел - отстраняване на иранските сили от Сирия. По думите му ако това бъде направено, то "ще доведе до повече стабилност в Близкия изток". Нетаняху заяви това на срещата на съветниците по националната сигурност на трите държави.

Израел, САЩ и Русия на спешна среща за Близкия изток (СНИМКИ)

В началото на тристранната среща секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев се изказа за запазването на суверенитета и териториалната цялост на Сирия, съобщи ТАСС. "Напълно споделям позицията на премиера Нетаняху за това в какво състояние трябва бъде Сирия вследствие на нашата работа, както той каза - мирна и сигурна", заяви Патрушев и подчерта, че "трябва да бъде гарантиран суверенитетът, независимостта и териториалната цялост на Сирия" и освен това Сирия "да съответства на Устава на ООН".

Патрушев отбеляза, че е невъзможно всички тези цели да бъдат постигнати с един ход и каза, че мирните усилия трябва да бъдат планирани така, че участващите в процеса страни "да бъдат заинтересовани и да вървят към този резултат".

Израел, САЩ и Русия на спешна среща за Близкия изток (СНИМКИ)

Той констатира, че при разговорите му в Ерусалим с представители на Израел и САЩ са били изразени сходни мнения по повечето въпроси за бъдещето на Сирия и преговорите с Болтън и Бен Шабат са преминали в атмосфера на доброжелателност и при очевидно желание на страните за постигане на целите.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Smiah goliam smiah

    4 7 Отговор
    Evreiskia chifut vidia zora che shte stava losho i mnogo barzo sabra marionetkite da razreshat problema.smeshnici
  • 2 Азз

    8 2 Отговор
    Патрушев беше шеф на ФСБ май
  • 3 Знам знам🙄

    6 1 Отговор
    Абе редовна сцена от пиесата. Ние сме твърди по въпроса, ама не иде светът да си мисли че нищо не правим. Всичките всъщност се борим за световен мир. Ама по точно казано НАШИЯ си световен мир. Така че: - Па са събраа и говориа и обещаа, па накраа са напиа!?!?!
  • 4 Kcaniba

    9 2 Отговор
    Още оня ден беха.
    Без Русия там, гък не могат да кажат.
  • 5 Бай хой

    9 3 Отговор
    С една дума Патрушев им го напатруши. Териториалната цялост на Сирия съответно резолюциите на ООН включва и териториите на изток от Ефрат плюс окупираните незаконно от Изсраел голандски възвишения.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ИСТИНАТА

    4 4 Отговор
    ЛИПСВА Я НАЙ ВАЖНАТА СТРАНА - ИРАН!!! Без Иран Сирия щеше да е това което бяха Югославия , Ирак , Либия .... и още много други подобни държави и техните ръководители повярвали ан помоща на РУСИЯ. Русия показа , че е колониялна държава и въпреки наложените и от САЩ санкции на тази среща се държа като ВАСАЛ. Иран показаха какво значи чест и достойнсто . Те не преговарят с тези които им налагат санкции. ИРАН НЕ Е КОЛОНИАЛНА РУСИЯ!!! ПЕРСИЯ СИ Е ПЕРСИЯ, А НЕ ХАЗАРСКИ КАГАНАТ КАКЪВТО Е РУСИЯ!!

    Коментиран от #8, #12

  • 8 Бай хой

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "ИСТИНАТА":

    Ти не си истина за каквато се представяш. Най-долнопробна лъжа си, спусната като опорка.
  • 9 Матей

    1 3 Отговор
    Водещите амеро-демонисти си представят отворената врата пред Иран като врата на капан,който само да щракне зад гърба им като влязат.Привлякоха за усилване на натиска и израелците,а пък руснаците като не могат да им скършат хатъра,да се окаже, че изоставят Иран на разтерзание.Когато САЩ си подреди картите,ще обяви на Иран пуническа война и ще атакува,хвърляйки своите съюзници в първите редици.

    Коментиран от #10

  • 10 Преображенски

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Матей":

    А може би стратегията на руснаците е по-друга?Оставяйки Иран уж сам,при евентуална война биха могли да вършат абсолютно същото,което вършиха за Виетнам през 60-те и 70-те.Тоест,да въвлекат мошетата в продължително противоборство и обезкървяване,след което те пък и Китай да си поискат вересиите!А вересиите на мошетата по официални данни надхвърлят 1.26 пъти БВП!
  • 11 Шабан

    0 0 Отговор
    " друго зловредно поведение по света" А вие кой сте че, ще определяте кое е зловредно и кое не е! Или "ядрената бомба каквото покаже" според силните на деня! Но след деня идва нощ! Такъв е кръговрата на живота!
  • 12 Шабан

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "ИСТИНАТА":

    Трябва да се има на предвид че, руснаците вървят по-пътя на матриархата, демек християнството! За това няма на къде, сике сике ще клякат пред презокеанският властелин!
  • 13 Букова глава

    1 0 Отговор
    Щом евреите са организирали срещата,нещо търговиика ще се върти,петрола в Иран е добър повод за война!